HABERLER>GÜNCEL
4 Temmuz 2024 Perşembe - 10:30

CHP Lideri Özel duyurmuştu... Emekli kart lokantacıları sevindirdi

CHP Genel Başkanı Özel’in açıkladığı belediyelerde Emeklilik Kart Uygulaması, İzmirli lokantacıları umutlandırdı. İzmir Şehir Kartı projesine dahil olmak istediklerini hatırlatan oda başkanı Kılıç, ‘Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek projelerinde tuzumuz olsun istiyoruz, Özel’in açıklaması da bu isteğimizle örtüşüyor’ dedi.

CHP Lideri Özel duyurmuştu... Emekli kart lokantacıları sevindirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in dile getirdiği ‘Emeklilik Kart Uygulaması’nı memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Doğan Kılıç, ‘Belediyelerde hayata geçirilecek bu projeye göre pazardan kasaba, doğalgazdan ulaşıma her türlü hizmet tek bir sosyal yardım kartında toplanacak. Bu kart kapsamına lokantalar da dahil edilebilir. Hafta başında gündeme getirdiğimiz ve  KentLokantaları’na alternatif olarak sunduğumuz, İzmir Şehir Kartı’na dahil olma teklifimiz ile örtüşen bir uygulama.’ dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in toplumda zor durumda olan emeklilere yönelik uygulamak istediği sistemin yararlı olacağını belirten Kılıç, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay ile bir araya gelmek istiyoruz. Ortak düşünceye sahibiz. Cemil başkanımız ile önceden de beraber çalıştık. Kendisinin esnaf dostu yapısı olduğunu iyi biliyoruz. Biz de toplumda ihtiyaç sahibi kesimlere daha fazla yardım edilmesini arzuluyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ilk elden, kendi katkılarımızı da ilave ederek hizmet götürmek istiyoruz. Bizim amacımız üzüm yemek, toplumsal dayanışma ruhunu desteklemek. Bu meyanda ekonomik şartlar altında işleri azalan, her geçen gün girdilerine ayrı zam gelen lokantacı esnafını rahatlatmaktır’ diye konuştu.

Yüzde 25 ekstra indirim..
Kent Lokantası projesinin anafikrine karşı olmadıklarını kaydeden Başkan Doğan Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Sosyal yardımlaşma projesinde bizim de tuzumuz olsun istiyoruz. İBB daha önceden pek çok işkolunda esnaf teşkilatıyla birlikte hayata geçirdiği İzmir Şehir Kart projesine lokantacıları da dahil etsin. Biz de kartla yemek yiyen İzmirlilere ayrıca yüzde 25 oranında bir indirim uygulayalım.

Kent Lokantaları bir nevi Aşevi zihniyeti ile çalışmalı. Bu lokantalardan emekliler, öğrenciler, dar gelirliler, ihtiyaç sahibi insanlar yararlanmalı. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan randevu talebinde bulunduk,  bir araya geldiğimiz takdirde ortak yolda buluşup, İzmir halkına verilen hizmetin aralıksız sürdürüleceğine inanıyorum.

Bu düşüncemiz hayata geçirilirse, insanlar belediyenin katkısından daha fazla şekilde karttan yararlanmış olurlar. Hem de büyük sıkıntılar yaşayan lokantacı esnafına bir nebze olsun cansuyu verilmiş olur. Bu projeyi ilçe belediyeleri ile münferit olarak da gerçekleştirebiliriz. Biz her türlü işbirliğine hazırız.”

 
İzmir'deki orman yangını kontrol altında
 
Menemen'de işçi eylemleri sürüyor... Sendikadan 'muhatap yok' çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Temmuz 2024 Perşembe 14:34

Beld.niz sizleri memnun eder merak etme! Bilhassa seçim zamanı! Ne kaldırım işgalini ne de kalitesiz hizmeti hep görmezden gelir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki orman yangını kontrol altında
İzmir'in Bornova ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, yaklaşık 23 saatlik ...
Mahalleliyle tartıştı: 18 binayı yolsuz bıraktı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir vatandaş, arazisinden geçen ve 60 dairenin ...
KPSS lisans sınav yerleri açıklandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan ...
 
Kamyon, balkonu yıktı geçti: Ev sahibi şaşkına döndü
İstanbul'un Kağıthane ilçesinde ters yola giren kamyon bir evin balkonuna ...
İzmir'de FETÖ/PDY operasyonu!
İzmir'de, FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.
Yolcu otobüsü devrildi: 14 yaralı var!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde devrilen yolcu otobüsündeki 14 kişi yaralandı.
 
Marmara Gölü için üçüncü ihale… ‘Taşıma suyla dolmaz’
Devlet Su İşleri (DSİ), hatalı tarım ve su politikaları nedeniyle kuruyan ...
İzmir'de yasa dışı bahis baskını!
İzmir dahil 29 ilde düzenlenen "Sibergöz-49” operasyonlarında; hesaplarında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hani kardeştik?
Mehmet KARABEL yazdı... Hani kardeştik?
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva