HABERLER>POLİTİKA
3 Ocak 2012 Salı - 10:57

AK Partili Çakar'dan Başkan Kocaoğlu'na veryansın

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun savcılıktaki ifadesi hakkında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, “Çıksın ‘sorumlu benim’ desin” diye konuştu.

AK Partili Çakar dan Başkan Kocaoğlu na veryansın

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye giderek 5 saat ifade veren ve daha sonra serbest kalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilk olarak Egedesonsöz’de yayınlanan ayrıntılı ifadesine ilk tepki Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar’dan geldi. Çakar, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “İşte Aziz Kocaoğlu gerçeği. Kendisi ‘bana sorun beni alın’ diye meydan okuyordu. Şimdi sorguda soruların çoğuna ‘benim haberim yok, benim bilgim yok’ diye cevap veriyor. ‘Benim bilgim yok. Her şeyi bürokratlar yapıyor. Benim sorumluluğum yok’ diyor. Bu işler efelenmekle olmuyor. Madem efeleniyorsun, sorguda da ‘Büyükşehir Belediye başkanı benim. Varsa bir yanlış ben sorumluluğu üstleniyorum. Çalışanlar emir kuludur, suçsuzdur. Sorumluluk benim’ diyeceksin” ifadelerini kullandı.
 
Yargı sürecinde konuyla ilgili kesinlikle taraf olmayacaklarını belirten Çakar, belediye başkanının yok yere hırpalanmasını kendisinin de istemediğini söyledi. Aynı görevi daha önce kendisinin de yaptığını, belediye yönettiğini dile getiren Çakar, “Ben de o süreçte yok yere ifadeler verdim. Burada kesinlikle ‘ceza alsınlar ya da almasınlar’ anlayışında değilim. Yargılama süreci devam ediyor. Hukuksal bir konunun siyasal bir zemine taşınmasını doğru bulmuyorum” dedi.
 
Siyasetçilerin hukuki ve adliyeye intikal etmiş konuda görüş belirtmesi ve açıklama yapmasının doğru olmadığını belirten Çakar, “Yargının acımasızca eleştirilmesini de doğru bulmuyorum. Bu süreçte bunu yaşadık.” diye konuştu.
 
NEREDE AK PARTİLİLER?
Çakar’ın Facebook’ta yaptığı açıklamaların ardından bir yorum da AK Parti eski Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür’den geldi. Çakar’a yaptığı açıklama nedeniyle “Bravo Sayın Çakar” diyen Hasgür, “Bu salvoların devamını bekliyoruz. Nerede bu AK Partililer, meclis üyeleri, milletvekilleri? Neden hiç kimsenin sesi çıkmıyor? İzmir sanki güllük gülistanlık! Halk adına niye hesap sormuyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
toplantı yeter sayısı.... 7 Ocak 2012 Cumartesi 03:15

konak meydanında toplantı yapmanızı tavsiye etmiyorum. orada belediye işçileri eylem yapıyor çünkü toplantınız içinde boşuna yer aramayın. aziz başkan bu gidişle içeride yapacak toplantıyı , maşallah toplantıyı açma yeter sayısıda var.biz maalesef toplantıya katılamıyacaz nedenide onların yanına sadece akrabaları girebilir

Yorumu oyla      17      6  
ROZET YOLSUZLUĞU 7 Ocak 2012 Cumartesi 03:09

AZİZ KOCAOĞLU YOLSUZLUK YAPMAZ HEEEEEEEE. BORNOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI 2004 DE AKPARTİ KAZANMIŞTIR.AZİZ BEY BAŞKANLIĞI NASIL ALDIĞINI BİLİYOR.HERKES BİLİYOR. SADECE BELEDİYE BAŞKANLIĞININ KAÇ PARAYA ALINDIĞINI AZ KİŞİ BİLİYOR. KAZ GELCEK YERDEN TAVUK ESİRGENİRMİ DEMİ AMAAA SEÇİM GÜNÜ OYLAR SAYILIRKEN İLÇE SEÇİM KURULUNA BİR GRUP CEHEPELİ İLE GELİP AZİZ BAŞKAN NE YAPTI ? CEVABINI BURADA BELKİ VEREMEYE BİLİR . AMA ÖTEKİ DÜNYADA VERECEKTİR.

Yorumu oyla      17      8  
İZMİRLİ - 35 5 Ocak 2012 Perşembe 17:49

AĞZINA SAĞLIK...CEBRAİL ÇİLESİZ.

Yorumu oyla      13      8  
VATANDAŞ 5 Ocak 2012 Perşembe 17:46

BELEDİYE'DE İŞİ AZ OLANIN MAAŞI ÇOK OLUR DİYEN BİR ZİHNİYET ŞİMDİ KALKMIŞ AZİZ BAŞKANI ELEŞTİRİYOR..SEN ÖNCE DÖN Bİ KENDİNE BAK ...

Yorumu oyla      13      9  
AKAY NEREDE ? 5 Ocak 2012 Perşembe 13:55

SN ÇAKAR ETKİLİ MUHALEFETİ İLE İL GENEL MECLİSİNDE BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞMAKTA. KEŞKE İL BAŞKANI ÖMER CİHAT AKAY DA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞININ (BAŞTA A.KOCAOĞLU OLMAK ÜZERE) İCRAATLARINI BİRAZ ELEŞTİREBİLSE !!!!!YAZILI YADA GÖRSEL BASINDA ELEŞTİRDİĞİNE DAİR HABER GÖREN YADA OKUYAN VARMI ARANIZDA ??

Yorumu oyla      13      8  
KENDİSİYLE SÜREKLİ KAVGA EDEN ADAM 4 Ocak 2012 Çarşamba 18:11

YORUMLARDAN OKUNDUĞU GİBİ BU ŞAHIS KENDİ PARTİSİ İÇİNDE BİLE SEVİLMEYEN VERDİĞİ DEMEÇLERE İTİMAT EDİLMEZ VE KAVGACI BİR KİMLİĞİ VAR..YANİ YAPMAYA ÇALIŞTIĞI SİYASET ÇOK UCUZ VE BASİT BİR SİYASET..KENDİSİNE BURADAN BİR SÖZÜM OLACAK AZİZ BAŞKANI DÜNYADA ELEŞTİRECEK EN SON KİŞİ SEN OLMALISIN NEDENİDE GAZİEMİR BEL.BŞK YRD.YAPTIĞIN DÖNEMDE BELEDİYENİN KAÇ PARA BORCU VARDI VE KAÇ PARA BORÇLU DEVİR YAPTINIZ..SEN BİZE BUNLARI ANLAT KENAN ÇAKAL..SENİN GİBİLERE İZMİR SİYASETİ PRİM VERMEZ....

Yorumu oyla      15      9  
seydiköylü 4 Ocak 2012 Çarşamba 16:07

sn. kenan AZİZ KOCAOĞLUNU eleştirmeyi bıraksında gaziemir bel. başkan yardımcılığı yaptığınız zaman belediyenin neden 11 milyon borcu olduğunu açıklasın. İZMİRlilerin sizin laflarınıza karnı tok

Yorumu oyla      19      10  
HASAN TUFAN 4 Ocak 2012 Çarşamba 09:27

MEMLEKETİ SOYAN VAR AMA BU CHP LİLER DEĞİL. VİKİLEKS BELGELERİNDE, ALMAN, FRANSIZ,İNGİLİZ,ABD İBTİHBARATLARININ ELİNDEKİ BELGELERİNDE ADI YAZIYOR. KİM ACABA.SİZİN BÜYÜK SOYGUNCUNUN ADI OLMASIN.

Yorumu oyla      14      10  
yiğit 4 Ocak 2012 Çarşamba 01:32

sağlam sallayabilseler kimse kalmaz altı oktan. emin olun. ne akp'nin ne de chp'nin beni uyutamayacağı kesin. siyasetten nefret ediyorum!!!!!!!!

Yorumu oyla      14      8  
Bay Çakar'a 3 Ocak 2012 Salı 23:48

Bay Çakar; ucuz işler yapıyorsun hem de çok ucuz işler. Senin bu yöntemlerini, sokakta oynayan küçük çocuklar arkadaşları birbirine düşürmek için yaparlar. Komik olurlar. Zeka ürünü siyaset yapmaya çalış, Çakılıyosun !

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Güler, Kocaoğlu'nun ifadeye çağrılmasını eleştirdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Birgül Ayman Güler, İzmir Büyükşehir ...
Tacettin Bayır’dan Kocaoğlu’na destek
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Savcı Sayan disiplin kuruluna sevk edildi
CHP Ağrı İl Başkanı Birol Öztürk, sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada ...
 
MHP’den ihraç edilen vekil Bahçeli’ye rakip çıktı
MHP’den ihraç edilen Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, halen partisinin milletvekili ...
Ekşi'den tutuklu gazeteciler için kanun teklifi
CHP'li Oktay Ekşi, Terörle Mücadele Kanunu'nun 6 ve 7. maddelerinin yürürlükten ...
Çıray: IMF ruhu geri dönüyor!
AKP iyi niyet mektubunda verdiği sözü hayata geçiriyor. Ayakta tedavi ...
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Böyle tablo beklemiyordum
Kılıçdaroğlu 2 günlük Van izlenimini anlattı: “Vatandaş söylüyor partizanlık yapıldığını."
Meclis’te içtüzüğe 'Kamer Genç' ayarı yapıldı
Meclis İçtüzüğü'nde CHP'nin hırçın vekili Genç'i engellemeye dönük düzenlemeler de yapıldı.
'2014'te 3 sandık mümkün değil'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 2011 yılını değerlendirdi ve gündemdeki ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva