HABERLER>POLİTİKA
2 Ocak 2012 Pazartesi - 11:04

Çıray: IMF ruhu geri dönüyor!

AKP iyi niyet mektubunda verdiği sözü hayata geçiriyor. Ayakta tedavi hizmetlerinden artık farklılaşmış oranlarda katkı payı alınacak. Söz konusu düzenlemenin sosyal güvenlik reformuna dahil edildiğini açıklayan CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray yeşil kartların yarısının da yakında tarih olacağını söyledi.

Çıray: IMF ruhu geri dönüyor!

ANKARA - Hükümetin sağlık politikalarının iflas ettiğini kaydeden Çıray, “ Beklenenden daha hızlı artış gösteren sağlık harcamalarıyla hükümet başa çıkamadı. Çareyi IMF politikalarına sığınmakta buldular. İyi niyet mektubunda verdikleri sözleri şimdi bir bir hayata geçiriyorlar. Sağlık hizmetlerinde ayakta tedavi hizmetlerinden birinci, ikinci ve üçüncü basamaklarda farklılaştırılmış oranlarda katkı payı alacaklarına söz vermişlerdi. İlk adımı sosyal güvenlik reformuna dahil ettiler. Başbakan yıllardır övünüyordu İMF’yi gönderdik diye. Öyle anlaşılıyor ki gönderdik dedikleri IMF AKP koridorlarında dolaşıyor” diye konuştu.
 
AKP’nin inanılmaz bir israf politikası yürüttüğünü ifade eden Çıray “ Hükümetin iktidar şatafatından beklenen sonucu bir türlü göremediğini söyledi. Çıray” Biz CHP olarak hep uyardık. Bu gemi böyle gitmez diye. Dinlemediler, bildiklerini okudular. Sağlık harcamaları 50 milyar dolara ulaşınca da çareyi İMF’ye sığınmakta buldular. Şimdi hükümet kendini kurtarmak için vatandaşa kaşıkla verdiğini kepçeyle almaya çalışıyor. Kendilerinin dağıttıkları yeşil kartları iptal etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.
           
YEŞİL KARTA HÜKÜMETTEN KIRMIZI KART
Hükümetin seçime endeksi politikaları yüzünden sağlık sisteminin içinden çıkılması zor bir kaosa dönüştüğünü kaydeden Çıray “Hiç bir kural ve kanun tanımadan bol keseden yeşil kart dağıttılar. 2004 yılında 6.7 milyon olan yeşil kart sayısı, 2007 seçimlerine giderken 14,5 milyona çıkartıldı. Seçim bitince kartları nasıl iptal ederiz derdine düştüler 5 milyon yeşil kartı iptal ettiler. Ancak yetmedi. Sağlık harcamalarının hala içinden çıkamıyorlar. Şimdi de kullanımda olan yeşil kartların yaklaşık yarısını iptal edecekler” dedi
 
Çıray “Yaklaşık 9.5 milyon Yeşil Kart sahibine “Gelir Testi” yapılacak, bu test için kişilerin kredi kartlarına, elektrik, su gibi temel ihtiyaç harcamalarına bakılacak ve bu test sonucunda aylık geliri “net asgari ücretin üçte birinden fazla” olanlardan sağlık primi alınacaktır. Asgari ücretin 2012 yılında 701 TL olduğu düşünülürse geliri 233 Lira’nın üzerinde olan yurttaşlarımız prim ödemek zorunda kalacaklar” diye konuştu.
 
Asgari ücret yaklaşık 12 lira zam yapan AKP’nin yeşil kartla ilgili bu kararının kabul edilemez olduğunu ifade eden Çıray 233 lira geliri olan birinin 33 lira sağlık primi sigortası ödemesinin imkansızlığına dikkat çekti. Çıray insanın en temel haklarından biri olan sağlık hizmeti alma hakkının hükümet eliyle engellendiğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Böyle tablo beklemiyordum
Kılıçdaroğlu 2 günlük Van izlenimini anlattı: “Vatandaş söylüyor partizanlık yapıldığını."
Meclis’te içtüzüğe 'Kamer Genç' ayarı yapıldı
Meclis İçtüzüğü'nde CHP'nin hırçın vekili Genç'i engellemeye dönük düzenlemeler de yapıldı.
'2014'te 3 sandık mümkün değil'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 2011 yılını değerlendirdi ve gündemdeki ...
 
AK Partili İlknur Denizli'den olay açıklamalar
AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, CHP’li Büyükşehir Belediyesi danışmanlığından ...
Erdoğan, Özel'le Uludere'yi görüşecek
Başbakan Erdoğan, Irak sınırında 35 vatandaşın hayatına mal olan bombalama ...
Siz sorun, Cumhurbaşkanı yanıtlasın!
Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından herkesin istediği soruyu Cumhurbaşkanı ...
 
CHP'li Tunus, yılbaşını vatandaş sofrasında geçirdi
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, yılbaşını Gültepe’de Cemal Kurt ...
Kılıçdaroğlu'ndan Uludere'ye taziye ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “35 yurttaşımızın göz göre göre ...
Erdoğan’dan taziye telefonu: Acınız, acımızdır
35 kişinin bombardımanda ölmesinin ardından bakanlar, bölgeye taziye ziyaretinde ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva