HABERLER>POLİTİKA
2 Ocak 2012 Pazartesi - 16:13

Savcı Sayan disiplin kuruluna sevk edildi

CHP Ağrı İl Başkanı Birol Öztürk, sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan’ın partiden ihraç edildiğini açıkladı. Öztürk, haberin medyaya yer almasının ardından açıklamasını ''düzeltti" ve "İhraç etmedik, disiplin kuruluna sevk ettik" dedi.

Savcı Sayan disiplin kuruluna sevk edildi

CHP Ağrı İl Başkanı Birol Öztürk'ün sabah saatlerinde yaptığı yazılı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Öztürk, "CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan partimizden ihraç edilmiştir" dedi. Yaklaşık bir saat sonra ise bu açıklama ''düzeltildi." CHP'nin yeni açıklamasında "İhraç etmedik, Disiplin Kurulu'na sevk ettik" denildi.
 
Tartışmaların odağına oturan CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan ise soruları yanıtladı. Sayan, "Ağrı İl Örgütümüz tarafından ihraç edildiğime ilişkin açıklama doğru değil. Çünkü; İl Örgütü'nün ihraç etme yetkisi yok. İl Örgütü hakkımda bir şikayet varsa disipline sevk eder. Disiplin Kurulu ifademi alır. Sonra da Yüksek Disiplin Kurulu'na karar gönderilir. Bunların hiçbiri olmadı" dedi.
 
CHP Ağrı İl Örgütü'nün Kanaltürk'te ve bazı TV'lerde yaptığı bir konuşmalardan ötürü hakkında soruşturma başlattığını belirten Sayan, "Bu soruşturma sanki partiden ihraç edilmişim gibi yansımış basına. İl Başkanımız daha sonra bu açıklamayı düzeltmiş. İhraç edilmediğimi, Disiplin Kurulu'na sevk edildiğimi duyurmuş" ifadesini kullandı.
 
Partisinin kendisi hakkında verdiği iddia edilen kararın ardından Sayan, şöyle konuştu: "Ben yoldaydım. Arkadaşlarım aradı. Seninle ilgili haber var, dediler. Haberi okudum ve hemen genel merkeze gittim. Nihat Matkap, Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil ve Faik Öztrak'la görüştüm. Sayın Matkap'la aramızda bir konuşma geçti. O'nu şimdi sizinle paylaşmak istemiyorum. Salı günü bir basın toplantısı yapıp anlatacağım. Kanaltürk'te ve bazı TV'lerde yaptığım bir konuşmalardan dolayı partiden atılmak istenmemin takdirini kamuoyuna bırakacağım." (Gerçek Gündem)
 
BU SÖZLERİ OLAY OLMUŞTU
"Bizim amacımız AKP'nin her yaptığını eleştirmek olmamalı. Sayın Erdoğan, herkes eşeksırtında su taşırken şimdi herkesin evinin önüne musluk getirmiş. Biz buna muhalefet etmemeliyiz.Bizim iddiamız, 'en bu musluğu buraya getirdin, biz bu musluğu evlerin içine alacağız' demek olmalı. 80 kişilik sınıfları 40'a indirdin. Kötü yaptın demeyeceğiz. Biz o sınıfları 20 kişiye düşüreceğiz demeliyiz. Sen Ağrı'ya duble yol yaptın, trafik rahatladı, biz de otoban yapacağız. Muhalefet anlayışı da böyle olmalı. Yoksa 124 Murat'ın lastiğini şöyle mi yapalım, böyle mi yapalım? 124 Murat'ı altın yapsanız neye yarar? Karşınızdaki siyasi güç 2023'ü hayal ederken, biz 1930'lara geri vitesle gidiyoruz. Hükümet bizim önümüze bir yumak ip attı, biz onunla oynarken, Van'daki açları kimse görmüyor, Türkiye'deki yoksulları kimse görmüyor. Töreye kurban giden genç kızları kimse görmüyor. Küçük yaşta evlendirilmek zorunda kalan genç kızların dramı sinemaya aktarılıyor, CHP'nin bununla ilgili bir önerisi yok."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
darkangel 3 Ocak 2012 Salı 06:59

bak chpnin artık bir işe yaramadığını içlerinden birisi partsinin mhky üyesi diyor hemde bir zamanlar izmir teşkilatlarında adı sıkca ilçelerde geen önemi isim eeeeee artık anlamışlar chp geriye giderken akpartinin HEDEFİ HAZIR 2023 kazamız mubarek olsun vah chp ne hale gelmişin sen öle

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’den ihraç edilen vekil Bahçeli’ye rakip çıktı
MHP’den ihraç edilen Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, halen partisinin milletvekili ...
Ekşi'den tutuklu gazeteciler için kanun teklifi
CHP'li Oktay Ekşi, Terörle Mücadele Kanunu'nun 6 ve 7. maddelerinin yürürlükten ...
Çıray: IMF ruhu geri dönüyor!
AKP iyi niyet mektubunda verdiği sözü hayata geçiriyor. Ayakta tedavi ...
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Böyle tablo beklemiyordum
Kılıçdaroğlu 2 günlük Van izlenimini anlattı: “Vatandaş söylüyor partizanlık yapıldığını."
Meclis’te içtüzüğe 'Kamer Genç' ayarı yapıldı
Meclis İçtüzüğü'nde CHP'nin hırçın vekili Genç'i engellemeye dönük düzenlemeler de yapıldı.
'2014'te 3 sandık mümkün değil'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 2011 yılını değerlendirdi ve gündemdeki ...
 
AK Partili İlknur Denizli'den olay açıklamalar
AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, CHP’li Büyükşehir Belediyesi danışmanlığından ...
Erdoğan, Özel'le Uludere'yi görüşecek
Başbakan Erdoğan, Irak sınırında 35 vatandaşın hayatına mal olan bombalama ...
Siz sorun, Cumhurbaşkanı yanıtlasın!
Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından herkesin istediği soruyu Cumhurbaşkanı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva