HABERLER>POLİTİKA
2 Ocak 2012 Pazartesi - 10:05

Meclis’te içtüzüğe 'Kamer Genç' ayarı yapıldı

Meclis İçtüzüğü'nde CHP'nin hırçın vekili Genç'i engellemeye dönük düzenlemeler de yapıldı.

Meclis’te içtüzüğe  Kamer Genç  ayarı yapıldı

ANKARA - AKP'li 5 grup başkanvekili, sürpriz bir girişimle TBMM Başkanlığı'na iç tüzük değişikliği teklifi verip konuşma sürelerinin azaltılmasını, kürsüye pankart ve materyalle çıkma yasağı getirilmesini istedi.
 
AK Partili grup başkanvekilleri, yasama çalışmalarını hızlandırmak' amacıyla bir İçtüzük değişiklik teklifi vererek, muhalefetin konuşma süresinin azaltılmasını talep etti. İçtüzük'te CHP'nin hırçın milletvekili Kamer Genç'i engellemeye dönük düzenlemeler de yapıldı.
 
İktidar partisinin Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Ayşe Nur Bahçekapılı, Ahmet Aydın ve Mahir Ünal'ın TBMM Başkanlığı'na sundukları İçtüzük değişikliği özetle şöyle:
 
Danışma Kurulu oybirliğiyle karar alamadığı zaman, parti gruplarının kendi önerilerini Genel Kurul'a getirdiği dönemlerde, her gruptan sadece 1'er vekile 5 dakika süreyle önerilerini anlatma hakkı tanınıyor. Mevcut İçtüzük'te ise her bir grup önerisi için lehte ve aleyhte olmak üzere 2'şer parlamentere 10'ar dakika süreyle konuşma hakkı tanınıyor.
 
İhtisas komisyonlarında her madde için bir vekilin vereceği önerge sayısı 1'e indiriliyor.
 
Sözlü soru görüşmelerine en fazla iki saatin ayrılması ve bunun Danışma Kurulu'nun belirleyeceği haftanın belli bir gününde yapılması öngörülüyor. Mevcut İçtüzük'te ise sözlü soru görüşmeleri için süre sınırı bulunmuyor.
 
TBMM'nin çalışma saati iki saat daha uzatılıyor. Şu anda salı, çarşamba ve perşembe günleri 15.00-19.00 arası çalışan TBMM Genel Kurulu'nun çalışma saatleri 14.00-20.00 arasına getiriliyor.
 
Vekillerin kısa olmak kaydıyla yerinden yaptığı konuşma süreleri de azaltıldı. Oturumu yöneten Başkan, gündemle alakası olmayan acil konularda üyelere, 10 dakikayı geçmemek üzere 1'er dakika konuşma izni verecek. Mevcut İçtüzük'te ise kaç vekile, kaç dakika kısa konuşma izni verileceği konusunda bir sınırlama bulunmuyor.
 
Usul tartışması kabul edilirse, lehte ve aleyhte konuşacak vekil sayısı 4'ten 2'ye, süresi de 10 dakikadan 5 dakikaya indirildi.
 
GENÇ'İN FENERİNE YASAK
Genel Kurul'a döviz ve pankart getirmek, huzur bozucu materyali Genel Kurul Salonu'nda bulundurmak ve bu türden hareketler yapmak yasaklandı. Buna uymayanlara kınama cezası verilecek. Bu durumda Kamer Genç kürsüye deniz feneriyle çıkmaya devam ederse kınama cezası alacak.
 
Genel görüşme açılmasına ilişkin önerge metni 500 kelimeyi aşarsa, vekillere özeti dağıtılacak. Bu metnin Genel Kurul'da özeti bile okunmayacak.
 
Genel Kurul'daki işaret oylamalarında karar yeter sayısının mevcut olup olmadığının tespiti en az 15 milletvekilinin ayağa kalkması ve önerge vermesiyle mümkün olacak. Bu düzenleme ile de CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in yasa görüşmelerinde sık sık karar yeter sayısı istemesinin önüne geçilmek isteniyor.(Akşam)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
uçuk, deli vatandaş..... 2 Ocak 2012 Pazartesi 16:33

Ne oldu iktidar partisi panikledimi yoksa? Aslında kolayı var sn. iktidar mensupları.1-) Muhalefet partilerine Meclisin kapılarını kapatıp içeriye sokmayın, siz içeride istediğiniz gibi at oynatın. 2-) AKP li Gurup Amirlerine birer FALAKA verin yaramazlık yapan muhalifleri falakadan geçirsinler. 3-) İktidar partisine katılmayan tüm M.Vekillerinin Vekilliğini düşürünki muhalefet yapamasınlar.Nasıl fikir ama.

Yorumu oyla      15      6  
Işık Dikicigil 2 Ocak 2012 Pazartesi 13:02

SENİ SUSTURMAK İÇİN, SALİM USLU'YU BİLE KULLANDILAR. MECLİS İDARE AMİRİNE YETKİ VERİRSİN İSTENMEYEN ŞEYLER SÖYLENDİĞİNDE DÖVER. OLMAZSA DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRIR OLUR BİTER.

Yorumu oyla      15      6  
İZMİRLİ... 2 Ocak 2012 Pazartesi 12:55

Yazmak yasak, düşünmek yasak, Üniversitelerde gösteri yapmak yasak Aleyhe konuşmak yasak neler oluyor bize nereye gidiyoruz böyle Fakat tarih çok güzel yazacak iktidarın yaptıklarını...Sindirme politikaları, baskılar korku salmak bunların işi uyanalım artık...

Yorumu oyla      14      6  
Işık Dikicigil 2 Ocak 2012 Pazartesi 10:43

FENERDEN DEĞİL, IŞIĞINDAN RAHATSIZ OLUYORUZ DESELER. Kİ .. ONLAR HER TÜRLÜ IŞIKTAN RAHATSIZ OLURLAR. KARANLIĞI SEVERLER.

Yorumu oyla      17      6  
Işık Dikicigil 2 Ocak 2012 Pazartesi 10:27

DURMAK YOK. İLERİ DEMOKRASİYE DEVAM. ILIMLI İSLAM, TERBİYELİ MUHALEFET. HATTA MÜMKÜNSE DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ BASKI VE TAASSUBLA TEK ADAM YÖNETİMLERİ BİR GÜN İFLAS EDECEKTİR. VE TARİH BUNLARI YAZACAKTIR. ABDÜLHAMİT YÖNETİMLERİ BİR GÜN MUTLAKA SONA ERECEKTİR.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'2014'te 3 sandık mümkün değil'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 2011 yılını değerlendirdi ve gündemdeki ...
AK Partili İlknur Denizli'den olay açıklamalar
AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, CHP’li Büyükşehir Belediyesi danışmanlığından ...
Erdoğan, Özel'le Uludere'yi görüşecek
Başbakan Erdoğan, Irak sınırında 35 vatandaşın hayatına mal olan bombalama ...
 
Siz sorun, Cumhurbaşkanı yanıtlasın!
Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından herkesin istediği soruyu Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Tunus, yılbaşını vatandaş sofrasında geçirdi
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, yılbaşını Gültepe’de Cemal Kurt ...
Kılıçdaroğlu'ndan Uludere'ye taziye ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “35 yurttaşımızın göz göre göre ...
 
Erdoğan’dan taziye telefonu: Acınız, acımızdır
35 kişinin bombardımanda ölmesinin ardından bakanlar, bölgeye taziye ziyaretinde ...
İl Başkanı Karataş'tan yeni yıl mesajı
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş 2011 yılını dünyada, Türkiye’de ve ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Yanlış istihbaratı kim verdi?
Sınırdaki bombardımanda yaşamını yitiren 35 kişi için Şırnak’ın Uludere ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva