HABERLER>SEÇİM 2015
18 Ocak 2014 Cumartesi - 14:24

AK Partili Baran: Mutlu Karşıyaka için adayım

AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı ve Ak Parti İzmir İl Engelliler ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran, ilçenin her semtine adil bir şekilde hizmet götüreceğini ifade etti. Karşıyaka’daki kıyı kesimle iç kesim arasında hizmet yönünden büyük uçurum yaşandığını belirten Baran, “Biz Karşıyaka'yı çözüm kenti yapacağız biz Karşıyaka'yı mutlulukların yaşandığı bir kent yapacağız biz Karşıyaka'nın bir kısmına değil bütününe talibiz biz Karşıyaka'nın belediye başkanlık koltuğuna değil bütün mahallelerine talibiz. Sözümüz söz Karşıyaka gülen annelerin gülen babaların umutlu çocukların başkenti olacak. Karşıyaka belediyesi Karşıyaka'nın tamamına hitap eden bir belediye olacak. Biz kendimize güveniyoruz Biz Belediyeciliği biliyoruz Karşıyakalı bize güvensin çok kısa sürede haklılığımızı görecekler" dedi.

AK Partili Baran: Mutlu Karşıyaka için adayım

İZMİR - Doğuştan bedensel engelli olan 32 yaşındaki Ahmet Uğur Baran,  2007 yılında ziraat mühendisi Nilüfer Baran ile evlenerek mutlu bir yuva kurdu. Karşıyaka’da büyüyen ve 3 kuşak boyunca Kemer altında esnaflık yapan bir ailenin ferdi olan 1 çocuk babası Baran, engelli olmasına rağmen hayata dört elle sarıldı ve kendisi gibi engelli olanlar için sürekli mücadele etti. Engelli olarak toplumda yaşadığı sorunlarla mücadele etmek ve kendisi gibi engelli olan vatandaşlara destek olmak için politikaya atılan Baran, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda İl Engelliler ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı’na getirildi. 2014 yerel seçimlerinde ise 25 yıldır yaşadığı Karşıyaka’dan belediye başkan adaylığı için kolları sıvayan Baran, hedef ve projelerini Egede Son Söz'e anlattı.
 
“KARŞIYAKA’YA VEFA BORCUM VAR”
25 yıldır Karşıyaka’da yaşadığını belirten Baran, “Bedensel engelimi aşmamda Karşıyaka’da yaşamamın büyük rolü var. Çünkü Karşıyaka’yı çok seviyorum. Bu nedenle Karşıyaka’ya bir vefa borcum var. Aynı zamanda Karşıyaka’da 25 yıldır yaşayan engelli bir vatandaş olarak Karşıyaka’nın bütün sorunlarına birebir vakıfım. Bunların çözümlerinin de çok az maliyetlerle gerçekleşebileceğimi biliyorum” dedi.
 
İLK İCRAATI KULLANILABİLİR KALDIRIM OLACAK
Engellilerle ilgili yapılması gereken en önemli icraatın çevrenin ve kaldırımların yeniden düzenlenmesi olduğunu belirten Baran, “Göreve başlar başlamaz ilk icraatım bu olacak. Karşıyaka’daki bütün kaldırımları tek tip yapacağım. Görme engelliler, yürüme engelliler, yaşlılar, çocuklar toplumun bütünü bu kaldırımı rahat bir şekilde kullanabilecek” dedi.
 
UÇURUMLARI KALDIRIP MAHALLE ODAKLI HİZMET ÜRETECEĞİZ
Mavi şehir ile Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar arasında sosyal yapı ve sunulan hizmet bakımından uçurumlar olduğunu belirten Baran, “Benim öncelikli hedefim kıyı kesimle iç kesimdeki farklılığı hızlı bir şekilde kapatmak. Bunun için biz hizmete iç mahallelerden başlayacağız. Şu an ki yönetim Karşıyaka'nın bütününe hitap etmiyor ürettiği hizmetleri Karşıyaka'nın belirli kısmına hitap ettirtiyor bir türlü anlatamadık Karşıyaka'nın kıyı kesiminden ibaret olmadığını gün geçtikçe kıyı kesimle iç kesim arasındaki uçurumu büyüten yerel yönetim çok büyük hata yapıyor böyle devam ederse Karşıyaka'yı kayıp gençlikle dolu bir kent haline getirecekler.  Biz uzman ekibimizle birlikte bu uçurumu kaldırarak her kesime adil bir şekilde hizmet sunmak için yola çıktık" diye konuştu.
 
KARŞIYAKA’NIN TAMAMI MUTLU OLMALI
Karşıyaka’yı marka kent haline getirmek için ilçenin tamamına hizmet götürmek gerektiğini belirten Baran, “Karşıyaka’nın tamamı mutlu olmalı. Belli bir kesim için yürüyüş yolu yapılıyorsa bundan herkesin faydalanması gerekir. Maddi durumu çok iyi olan insanla, belirli bir maaşla geçinmek zorunda olan insanlara adil bir şekilde hizmet etmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
SOSYAL PROJELERLE MUTLU KARŞIYAKA
Hayata geçireceği projelerle mutlu Karşıyaka’yı hedeflediğini belirten Baran, “Karşıyaka’ya bir olimpik havuz kazandıracağız. Olimpik havuzun sonrasında Karşıyaka’nın semtlerine hobi evleri yapacağız. Çocukların sosyalleşmesi için bunu yapacağız. Tesisten herkes faydalanacak. Ayrıca engellilerle birlikte yardıma muhtaç olan insanlar için de yardım merkezi kuracağız. Bu merkezimiz engelli ve yardıma muhtaç kişilerin gündelik ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet verecek. Mahallelerde etüt merkezleri açarak çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkacağız. Belediyemiz tarafından açılan bu tesislerimizde yaşam koçları yaş aralığına göre çocuklarımızı gruplandırarak yeteneklerine göre eğitim görmelerini ve geleceğini sağlam temeller üzerine kurmaları sağlanacak. Yine kurduğumuz Oyun Köyü ile de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Karşıyaka’ya gelen dünya çocukları bizim misafirimiz olacak” dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 18 Ocak 2014 Cumartesi 23:02

Karşıyakayı tek kazanabilecek aday ahmet uğur baran diğerlerinin şansı sıfır gerçekçi olmak lazım

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınarbaşı’nda Taşer coşkusu: Kocaoğlu’na bombardıman
“İzmir’i yönetmek isteyen iki adayın da mızrakları çuvala sığmıyor. Bornova ...
Bornova aday adayı Dündar’a mimarlardan onay!
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Enver Dündar’ın geçtiğimiz hafta ...
Yıldırım’dan Çeşme mesajları: İthal aday yanıtı ve hizmet vurgusu
AK Parti Büyükşehir Adayı Çeşme’de STK’larla yapılan toplantıda yerel ...
 
Taşer’den Büyükşehir’e ESHOT salvosu: Rakamlarla konuştu
MHP Adayı Murat Taşer rakamları ortaya koyduğu yazılı bir açıklama yaparak ...
CHP İzmir’de istifa rüzgarı
PM’de 11 ilçe adayının açıklanması sonrası İzmir’de sarsıntılar yaşandı. ...
Yıldırım’dan Yarımada’da yargı ve yerel idare salvosu!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Karaburun ...
 
Karaburun’a ‘Yıldırım’ güvence: ‘Vaat edilenler ortada’ dedi ve…
AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım Yarımada turu kapsamında incelemelerde ...
CHP İzmir’de isyan, istifa ve sevinç bir arada!
Bergama’da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yeniden aday gösterilmesine ...
‘Çapraz bağ’ kavgası: Totuk’tan Kertiş’e çok sert yanıt
Partisi tarafından Bayındır’a aday gösterildikten sonra yaşadığı talihsiz ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva