HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2013 Cuma - 21:18

AK Parti İzmir’de Z raporu: Kim/nereden aday?

Yerel seçimler öncesinde 1 Kasım’da belediye başkanlıkları için başvuruları tamamlayan AK Parti’de İzmir’de birçok kişi göreve talip oldu. İlçelerde birbirinden ilginç fotoğraflar ortaya çıktı. Bazı memur aday adayları YSK takvimini bekleme kararı aldı.

AK Parti İzmir’de Z raporu: Kim/nereden aday?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti’de 1 Kasım’da sona eren belediye başkan aday adaylığı başvuruları tamamlandı. İzmir’de birçok isim dosyasını teslim etti. İl yönetiminde bulunan bazı isimler görevlerinden istifa ederek adaylık için yola çıktı. MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk Bayraklı’ya, Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu Tolga Murat Balıkçı Foça’ya,  Sanatçı Murat Dalkılıç’ın annesi Hanife Kural Menderes’e talip oldu.  Konak Meclis Üyesi Ayşe Neşe Edebali şansını Buca’dan denerken eski Futbolcu Tanju Çolak Urla’dan başvuru yaptı.
 
İzmir’in en büyük metropol ilçelerinin başında gelen Konak’ta İlçe Başkanı Yaşar Ötnü’nün istifa etmesine izin verilmedi. Konak’ta Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Tosun, Naci Özsanık, Mehmet Sait Aktur, Sevim Tozan, Hüseyin Özdilek, Oytun Nalbantoğlu, ve Yemek Sanayicileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Hakan Ay dosyalarını teslim etti.
 
DİŞLİ RAKİPLER
Karabağlar’da da birçok isim başvuru yaptı. Başta İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu olmak üzere eski İlçe Başkanı Osman Sakman, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Erol Sevgican,  İl eski Başkan Yardımcısı Bilal Doğan, Osman Sakman, Serhat Mustafa Şener,  Harun Özdemir, Aykut Dikencik,  Hüsniye Çoban, İbrahim Bengi ve Çetin Köçkar  aday adayı oldu ve başvurularını yaptı.
 
TEKBAŞ DA TALİP
Bornova’da istifa eden İlçe Başkanı Hüseyin Özkan dışında İl Genel Meclis Üyesi eski Anavatan Partisi Milletvekili İlhan Kaya, Özcan Terhan, Belediye Meclis Üyesi Salih Bölük, Necmettin Yahşi ve eski İl Başkanı Abdullah Tekbaş  aday adayı oldu.
 
Çiğli’de ise İlçe Başkanı Adnan Yılmaz dışında  eski Belediye Başkanı Dr. Galip Öztürk, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıddık Soysal, Celal Ovagül,  Nedim Aktan ve Celal Atik  dosyaları teslim etti.


 
BAYRAKLI’DA MÜSİAD SÜRPRİZİ
Bayraklı’da da partide birçok aday adayı çıktı. Başta İlçe Başkanı Ali Aslan olmak üzere eski İlçe Başkanı İsmail Sarı, Belediye Meclis Üyesi Ali Kökoğuz, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Mikail Bilici, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Özkan,  Kanal 35 TV eski Genel Müdürü Nurettin Memur ve Erkan Horoz dosyaları teslim etti. Bayraklı’da sürpriz MÜSİAD’dan geldi. MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk aday adayı oldu. Çabuk, 2004-2009 yılları arasında Konak’ta belediye meclis üyeliği yapmıştı.
 
KARŞIYAKA’DA DÖRT İSİM
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere parti üst organlarının da büyük önem verdiği Karşıyaka’da İlçe Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli istifa etmişti. Kemerli ile birlikte Belediye Meclis Üyesi Ekrem Sarıgöl, Ahmet Uğur Baran, Dünya zarafet güzeli Pınar Güney aday adayı oldu.
 
KONAK MECLİS ÜYESİ BUCA’YA TALİP
Buca’da ise İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ile birlikte Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, İsmet Çetinkaya, İsmail Bekiroğlu, Belediye Meclis Üyesi Adnan Öztekin, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’a yakın isimlerden Aybar Uygur, Fikret Aktaş,  Konak Belediye Meclis Üyesi Ayşe Neşe Edebali, Hasan Kılıçarslan, Buca Doruk Merkezi Sahibi Dr. Cafer Büyükalmus ve İsmet Çetinkaya dosyaları teslim etti.
 
ESKİ BAŞKANLAR GÖREVE TALİP
Gaziemir’de eski Belediye Başkanı Adnan Yüksel başta olmak üzere Belediye Meclis Üyesi Kerem Fahri Baykalmış, Nazmi Yılmaz,  Selahattin Daver, Hüsnü Demir, Serdar Muçay, Avukat Çoşkun Doğru, Erol Kaya, Nil Turan, Bediha Balbakan, Yılmaz Eroğlu ve Sarnıç eski Belediye Başkanı İsmail Acar resmi başvuruyu yaptı.


 
DALKILIÇ’IN ANNESİ DE TALİP
Menderes’te İlçe Başkanı Mustafa Bahar görevinden ayrılırken SGK İlçe Müdürü Bülent Soylu, Sanatçı Murat Dalkılıç’ın annesi Hanife Kural, Kadın Kolları Başkanı Zerrin Ak, Ümit Onaç, Feridun Esen, Mustafa Gül, Mustafa Beşer ve Hasan Kabancı başvuru yaptı.
 
ESKİ MHP’Lİ DE ADAY ADAYI
Geçen dönem AK Parti’nin yönettiği Kemalpaşa’da MHP’den aday olan Ulucak eski Başkanı Mehmet Türkmen, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Arif Uğurlu, Nazmi Aydın, Erol Bektaş, Yunus Diken, Mustafa Köse, Ahmet Zengin ve Necati Yazar aday adayı oldu.  Öte yandan Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü eski Belediye Başkanı Yakup Karaca görevinden henüz istifa etmedi.
 
DİKİLİ YERİNE BERGAMA
İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olan Bergama’da İlçe Başkanı Raşit Ürper’e istifa izni verilmedi. İlçede 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan Ürper, uzun süredir ilçe başkanlığı yaparken Çeşme kampında adaylık talebini iletmişti. Ürper’e ‘görevde kal’ denilirken ilçede dört isim başvuru yaptı. Bergama’da sürpriz isim Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen oldu. Dikili’den aday adayı olması beklenen Dağdelen, sınırları dışına çıkarak Bergama için başvuru yaptı. Aslen Bergamalı olan Dağdelen’in dışında Harita Mühendisi Mustafa Durmaz, Eski İlçe Başkanı Hasan Şahin ve öğretmen Nuri Kiraz görev talep ederek dosyalarını teslim etti.
 
Dikili’de de İlçe Başkanı Mehmet Önder Akşengür, Zafer Afyon ve Mehmet Akif Üveli dosyaları teslim ederek başvuru yaptı.
 
ALİAĞA’DA BABA-KIZ ADAY ADAYI
Aliağa’da ise İlçe Başkanı Kazım Ulaş görevinden istifa ederek belediye başkan adaylığı için yola çıktı. Geçen dönem belediye başkanı olan Tansu Kaya, Bişar Akar, Mehmet Şafi Teymur, Helvacı eski Belediye Başkanı Hüseyin Şengül, Şengül’ün kızı Bilge Şengül,  Gürcan Alkan ve Zülküf Koçoğlu dosyalarını teslim etti. Aliağa’da baba kız aday adayı oldu.
 
Bakırçay Havzası’nın diğer başka bir ilçesi Kınık’ta Dr. Sadık Doğruer, Ahmet Er ve Ahsen Özcan aday adayı oldu.


 
Foça’da da Ramazan Genç, Ömer Faruk Tunca, Erkan Atik, Tolga Murat Balıkçı, İrfan Çalışkan, Salih Keleş başvuru yaptı.
 
Menemen’de İlçe Başkanı Arif Kuran ile birlikte Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Kaplangı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Hakkı Durmaz, Büyükşehir Belediyesi Eski Meclis Üyesi Tekin Alptekin ve Jeoloji Mühendisi Yılmaz Ergül aday adayı oldu.
 
YARIMADA HAREKETLİ
Yarımada Bölgesi’nde de aday adayları resmi başvuruyu yaptı. Çeşme’de İlçe Başkanı Fatma Özen göreve talip olurken Hüseyin Boyacı ve Mustafa Yıldırım da son gün müracaat etti. Öte yandan İl Yönetim Kurulu Üyesi olan 2009 adayı Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger başvuru yapmadı.
 
Seferihisar’da da başta İlçe Başkanı Ümit Cingöz, Karadenizliler Dernek Başkanı Mustafa Ulu, Hüsamettin Altıntaş aday adayı oldu. 


 
Urla’da eski Futbolcu Tanju Çolak,  Urla Devlet Hastanesi eski Başhekimi Cengiz Sandıklı, Erşen Eroğlu, Barkın Bengi ve Şahin Emre dosyalarını teslim etti.
 
Karaburun’da Konak ve Urla’da ilçe başkanlığı yapan Latif Özkan başta olmak üzere İnşaat Mühendisi Hüseyin Onur Altın, Mülkü Aşır,  Makine Mühendisi Ahmet Değirmenci, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Zeybek’in eşi Emine Gülgün Zeybek, Asya Otel İşletmecisi Adem Avcı ve Ferhan Eroğlu aday adayı oldu.
 
Narlıdere’de ve Balçova’da birer başvuru çıktı. Narlıdere’ye İzmir Tekne İmalatçıları Derneği Başkanı ve Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyonu (YATEF) İkinci Başkanı Aslan Bilgi talip olurken Balçova’da ise İlçe Başkanı Oktay Duru dosyayı teslim ederek görevinden istifa etti.
 
Güzelbahçe’de ise Güzelbahçe Cem Kavur, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Vasfi Çakıroğlu, Bahar Ballı ve Hakan Yıldırım resmi başvuru yaptı.
 
MENDERES HAVZASI’NDA ADAY ADAYI BOLLUĞU
Menderes Havzası’nın en önemli ilçelerinden biri olan Ödemiş’te eski Belediye Başkanı İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem görevinden istifa etmedi. Geçen dönem başkanlık yapan Badem, genel merkezden işaret beklerken Mehmet Tozlu aday adayı oldu.
 
Tire’de ise İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu ile eski Belediye Bakanı Sıtkı İçelli adaylık başvurusu yaptı.
 
Selçuk’ta 2009 yerel seçimlerde partinin adayı Zeynel Bakıcı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Osman Başterzi, Halil Düztaş,  göreve talip olarak resmi başvuruyu yaptı.
 
İl Teşkilat Başkanı Atilla Kaya’nın geçen dönem aday olduğu Torbalı’da İlçe Başkanı Adnan Yaşargörmez istifa edip dosyasını teslim etti. Yaşargörmez dışında Nurettin Albaş, Ayrancılar eski Belediye Başkanı Ahmet Özkan, İbrahim Memişoğlu, Behçet Çınar, Tolga Eleman resmi başvuruyu yaptı.


 
AK Parti’nin tek belediye başkanı olduğu Bayındır’da mevcut isim Mehmet Kertiş yeniden göreve talip oldu. Kertiş ile birlikte İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ve İsmail Akar görev istedi.
 
Kiraz’da da Erol Çomak adaylık başvurusu yaptı.
 
Öte yandan Beydağ’da ise kimse başvuru yapmadı. Memur olan birkaç ismin YSK takvimini bekleyeceği öğrenildi.



ÇAKAR’DAN ADAY RAPORU
AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı süreci 1 Kasım tarihi itibariyle tamamlandı. Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı süreci ise 1 Aralık tarihine kadar devam ediyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Kenan Çakar süreci anlattı. Yusuf Kenan Çakar açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “AK Parti’de 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında süren belediye başkan aday adaylığı başvuru süreci tamamlanmıştır. AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan aday adaylığı başvuruları hariç, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na 155 kişi ilçe belediye başkan aday adaylığı için müracaat etmiştir. Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı süreci 1 Aralık 2013 tarihine kadar devam etmektedir. 1 Kasım tarihi itibariyle, Belediye Meclis Üyeliği için 1.246 başvuru alınmıştır. İl Yönetim Kurulu Üyelerimizden Nazmi Kalyoncu, Osman Başterzi ve Adnan Yüksel Belediye Başkan aday adaylığı için istifa ederek başvurularını yapmıştır. Asil ve yedek il yönetim kurulu üyelerimizden 18 arkadaşımız ise Belediye Meclis Üyeliği için görevlerinden istifa etmiştir. Yine 14 ilçe başkanımız belediye başkan aday adaylığı için görevinden ayrılmıştır. Önümüzdeki süreçte, il yönetim kurulu olarak aday adayları üzerinde değerlendirmeler yaparak, genel merkezimizle gerekli istişareleri yapacağız. İzmir’e hizmet için yola çıkan arkadaşlarımıza başarılar diler, kentimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ürkmez 3 Kasım 2013 Pazar 22:34

aday doğru seçilmediği sürece biz yokuz

Yorumu oyla      11      5  
BAYRAKLIDAN DILEK 3 Kasım 2013 Pazar 00:11

Ancak İsmail SARI olursa AKP ye oy veririm. Bayraklılı ADAY İSTİYORUUUUM.

Yorumu oyla      11      6  
çiğli 2 Kasım 2013 Cumartesi 18:49

İlçelerin içinde tek geçtiğim aday Adnan yılmaz diğer adayların allah yardımcısı olsun

Yorumu oyla      11      7  
enğin 2 Kasım 2013 Cumartesi 15:11

yahu bayraklıda gene aynı seneryo var kim bu abdurrahim sevği yoluna cıksa kaç kişi tanır soruyorum eğer bayraklıyı kazanmak istiyorsak birilerinin gönlünü yapmayı bırakında halkın sesine kulak verin yoksa iş zor...

Yorumu oyla      14      8  
sakin 2 Kasım 2013 Cumartesi 12:11

Ak gençlik olarak sabırla Hamit Nişancıyı bekliyoruz. Yoksa yine bayrak başkalarına gidecek. At gözlüklerini ilçe yönetimimizin çıkarması lazım

Yorumu oyla      21      9  
hasret 2 Kasım 2013 Cumartesi 11:14

Seferihisar da 2 aday adayını birden aday göstersek ve üzerinede 2009 da gösterdiğimiz adayı koyalım yine 3. parti çıkarız. Hamit Nişancıyı bekliyoruz.

Yorumu oyla      20      9  
SEYDİKÖYLÜ 2 Kasım 2013 Cumartesi 10:18

Bir Ak Partili olarak Gaziemir'de aday adaylarının hepsini tüm yönleri ve Ak Partinin aday seçimindeki kriterleri ile inceledim. En uygun adayın Hüsnü Demir olacağını düşünüyorum.

Yorumu oyla      36      25  
Saffet Aytan 2 Kasım 2013 Cumartesi 10:16

Bu ne yaaa Bayraklı'ya Müsiad. Kardeşim biz 2. Selim Gökdemir vakıası istemiyoruz. Yeter Bayraklıyı Bayraklılılara bırakın....

Yorumu oyla      15      10  
ak gençlik 2 Kasım 2013 Cumartesi 10:02

çiğlide adnan yılmaz işi götürür vesselem

Yorumu oyla      14      11  
ercan 2 Kasım 2013 Cumartesi 09:49

ak partili olarak listedeki isimlerde oy getirecek bir kişi bile yok .izmir yine bize hüsran,geçmiş olsun.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarhan’dan Satır’a ‘pantolon’ cevabı
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti Grup Başkanvekili ...
Türkiye’nin en genç milletvekili İzmir’de
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, Türkiye’nin en genç Milletvekili Muhammet ...
Vural’dan Erdoğan’a bombardıman: Binbir surat!
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep ...
 
Sait’ten ‘baraj’ toplantısı: Suya lağım akıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait Buca Kaynaklar’dan geçen Tahtalı ...
Erdoğan: CHP’nin buna gücü yok!
Başbakan Erdoğan, başörtülü milletvekilleri ilgili "Milletin verdiği izni ...
Pavey’in tarihi konuşmasına ‘iktidar yakınlarından’ sert tepki!
Şafak Pavey'in dün mecliste türban için yaptığı konuşma medyada en çok yorumlanan konu oldu.
 
Gül’den ‘Meclis’te başörtüsü’ne ilk yorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İskoçya'nın başkenti Edinburg'a hareketinden ...
CHP’li Güven’den ‘Hayatın Renklerine’ övgü
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. ...
Türeli Bakan Çelik’e ‘çocuk işçiler’i sordu
CHP'li Türeli verdiği yazılı soru önergesinde Çocuk ve Genç İşçilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva