HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2013 Cuma - 13:01

Pavey’in tarihi konuşmasına ‘iktidar yakınlarından’ sert tepki!

Şafak Pavey'in dün mecliste türban için yaptığı konuşma medyada en çok yorumlanan konu oldu.

Pavey’in tarihi konuşmasına ‘iktidar yakınlarından’ sert tepki!

ANKARA - CHP milletvekili Şafak Pavey'in mecliste yaptığı başörtüsü konuşması sosyal medyada alkış alırken bazı isimleri çıldırttı.
 
En sert tepkilerden biri AK Parti milletvekili Nimet Baş'tan geldi. Baş canlı yayında, "Bu yakıştı mı şimdi bir kadın milletvekiline. Mecliste böyle bir günde yapılacak bir konuşma" diyerek kızgınlığını ortaya koydu.
 
Pavey'in genel kuruldaki konuşması sosyal medyada büyük yankı bulurken geniş çevrelerden övgü almıştı. Pavey'e ağır eleştiriler hükümete yakın köşe yazarlarından geldi.
 
İLK TAŞI AYŞE BÖHÜRLER ATTI: BU NEFRET SÖYLEMİDİR!
Yeni Şafak yazarı ve AKP'nin kurucu kadrolarından Ayşe Böhürler, Şafak Payev'in konuşmasına Twitter'dan ilk tepki gösteren isimlerden oldu.
 
İşte Böhürler'in Payev'i hedef alan o tweet'leri:
 
*Şafak Pavey yine yaşadığı yeri unuttu,nefret ettiği bir ülke ve insanları hakkında konuşuyor sanki.Konuştukları kendi cümleleri mi acaba?
 
*Ah Şafak ah! Hiç bir zaman bu ülkeyi sevemedin. Bu ülkeye hep hayran olduğun batılı  oryantalist bakış açısı ile baktın.
 
*Şafak Pavey muhafazakarları başörtüsü özgürlüğü üzerinden dövüyor?Kendi nefret duygularını yansıtyor,kadın özgürlüklerini savunmuyor
 
*Şafak Pavey'e nefret söylemi çok yakıştı! Bu söylemi yönelttiği insanların içinde ona çok emeği geçmiş insanlar da var. İlginç!
 
NİMET BAŞ ÇOK KIZDI: 'BU YAKIŞTI MI ŞİMDİ'
Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş da tepkisini canlı yayında sergiledi. Görüş Farkı programına konuk olan Nimet Baş hayli kızgın görünüyordu. Pavey için şunları söyledi;
 
-"Bu yakıştı mı şimdi bir kadın milletvekiline. Mecliste böyle bir günde yapılacak bir konuşma.
 
O açıkçası kendisini ayrıştırırken çok yakışıksız bir konuşma yaptı.
 
Bir cümlesi çok rahatsız ediciydi; 'AKP'li vekillerin kimi vekillerin saklamalarından utanıyorum.'
 
Ne hakla diyorum. Kimsenin eşinden utandığı yok, rencide olduğu yok. Bunlar için incinmesine de gerek yok."
 
NİHAL BENGİSU: SKANDAL OLARAK NİTELİYORUM
Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Pavey'in konuşmasını "üstenci" bulurken, geleneksel devlet aklına teslim olmuş bir anlayışın ürünü olarak tanımadı:
 
"Pavey'in anaokulu öğretmeni tarzı, pompaladığı korkunun ve üsttenci dilinin üzerini örtmeye yetmedi. AKP'yi iktidara taşıyan kadınların Meclis koltuklarına alınması gerektiğini ifade ederken mevcut AK Partili kadın milletvekillerinin "vitriniik" olduğundan dem vurması, sözde devlet aklının "içeriden böl, parçala, yut" taktiğine teslim olduğunun göstergesiydi. AK Parti'yi 11 yıldır "birlikte" taşıyan başı açık-kapalı yüzlerce kadının bu topa gireceğini düşünmesi ise en hafifinden hakaret. Yasalarda bulunmayan bir yasağa son verilmesini, ülke kadınlarının % 60'ını ilgilendiren bir hak ihlalinin giderilmesini "inancın gösteriye dönüşmesi" olarak nitelemesini ise tek kelimeyle "skandal" olarak niteliyorum." (Nihal Bengisu Karaca'nın tüm yazıları...)
 
MELİH ALTINOK: "LÜTFA BAK SEN!"
Türkiye gazetesi yazarı Melih Altınok, Pavey'in konuşmasını eleştirirken "Arzumuz nezaketti, Şafak Pavey armağan etti, şükür" dedi:
 
"Ama biz dün daha ziyade CHP milletvekili Şafak Pavey’in “gülümsemesine” sevindik.
“Ne kadar şirindi değil mi?”
“Ne kadar tane taneydi konuşması…”
Kimse kusura bakmasın ama zencilerine seçme hakkı henüz vermiş bir ülkenin parlamentosunda konuşan beyazın nezaketine şükretmenin ciddi bir aşağılık kompleksine işaret ettiğini düşünüyorum.
Neymiş, gülümsüyormuş konuşurken?
Lütfa bak sen? (Melih Altınok'un tüm yazıları...)
 
KURTULUŞ TAYİZ: "TAM BİR REZALETTİ!"
Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz de Pavey'in konuşmasını eleştiren isimler arasında yer aldı. Payev'i Kemalizm eleştirisi yaparan Tayiz şöyle yazdı:
 
"Şafak Pavey’in “Kızlar öpüşmelerini Atatürk’e borçlu” demesi, tam bir rezaletti. Bu karşılaştırma biçimi Pavey’in dar görüşlülüğünün değil, Kemalist paradigmanın iflasını gösteriyor. Modern, eğitimli ve özgür olmakla bu kadar çok övünen bir kadın vekilin dünyadan, hak ve özgürlük standartlarının vardığı düzeyden bu kadar bihaber olması üzüntü verici.' (İnternethaber)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOLCU EYLEM 2 Kasım 2013 Cumartesi 00:06

BU KADAR TEPKİ GÖSTERDİKLERİNE GÖRE SN. ŞAFAK PAVEY ÇOK DOĞRU KONUŞMA YAPMIŞ. HEDEFİ TAM ONİKİDEN VURMUŞ. KÜKREYECEKLERİNE BİRAZDA ERKEK EGEMEN BU TOPLUMDA KENDİLERİ VE HEMCİNSLERİNİN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ İÇİN NELER YAPTIKLARINA VEYA YAPMADIKLARINA BİR BAKSINLAR. ERKEKLERİN KENDİLERİ ÜZERİNDEN YANİ KADIN BEDENİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMALARINA MÜSAADE ETMESİNLER. KENDİLERİ 4X4 LERE BİNERKEN SUDİ ARABİSTANDA HEMCİNSLERİ ARABA KULLANMAMA KONUSUNDA DİNDE BAHANE EDİLEREK ERKEKLER TARAFINDAN BASKI VE AŞAĞILAMAYA NEDEN OLUYORLAR. ATATÜRK'ÜN GERÇEKTEN BİZ KADINLARA NE KADAR ÇOK DEĞER VERDİĞİNİ DAHA 70 YIL ÖNCESİNDEN BİZ BU HAKLARI ELDE EDERKEN GÜNÜMÜZDE PEK DE ÖZENDİKLERİ MÜSLÜMAN ÜLKELERDE KADINLARIN NE KADAR ACINACAK DURUMDA OLDUĞUNU GÖRMEMELERİ ÜZÜCÜ. ARTIK ERKEKLERİN DİNİ BİZİM ÜZERİMİZDEN KULLANARAK SİYASETE ALET ETMELERİNE SESSİZ KALMAYIN. BAŞ ÖRTMEK DİNİN GEREĞİ DİYİPTE İNSANLARI AYRIŞTIRMAKTAN VAZ GEÇİN İSTEYEN KENDİ İNANDIĞI İÇİN ÖRTER..İSTEMEYENDE ÖRTMEZ GİYİM KUŞAM İNSANLARIN KENDİ TERCİHİDİR..BUNU DİNE MAL ETMEYİN...

Yorumu oyla      13      6  
NİL 1 Kasım 2013 Cuma 21:24

Sn.Pavey keşke at gözlüğü takıp ezbere konuşandardan olmasaydı.sayımız o kadar az ki. ulu önder seçme ve seçilme hakkını tanıdı ama pratikte seçilme hakkı dar bir kesime verildi. Köklerimiz kesilip batı kültürüne entegre olduğumuz için başı çiçekli örtülü olanlarımız ne öğrenim ne de çalışma hayatı görmeden hatta flört bile edemeden kendilerini çocuk bakarken iki yüz bir ters örgü örerken buldular.siyasetle uğraşmak ise ne hadlerine idi.ak parti iktidarında herşey güzel oldu.yaşasın özgürlük.

Yorumu oyla      12      7  
Sinan ÖZTAN 1 Kasım 2013 Cuma 20:33

Başta Nimet hanım olmak üzere, dinci ve kinci bazı sözde yazar yada gazeteci hanımlar Sayın Pavey'i kıskanmışlar. Sonuçta kinlerini kusmuşlar

Yorumu oyla      19      7  
İZMİRLİ 1 Kasım 2013 Cuma 16:34

YUKARIDA ŞAFAK PAVEY E LAF ATAN SÖZDE DİNDAR VEDE KİNDAR YAZARLAR HAZIMSIZLIK BİR HASTALIKTIR SİZLERE KURU KAYISI ÖNERİRİM HAZIMSIZLIĞA İYİ GELİR ŞAFAK PAVEYİN SÖYLEDİKLERİNİN HEPSİ DOĞRU TESBİTLER HİÇ BİRİNDE YALAN YOK NESİNE İTİRAZ EDİYORSUNUZ

Yorumu oyla      22      7  
privete35 1 Kasım 2013 Cuma 15:40

çok itidalli ve ders alınması gereken bir konuşmadan yukarıdaki yorumları çıkarmak demokrasinin ilerlediğinin değil, gerilediğinin işaretidir.Başörtüsünü çıkarmayı kirlenmek olarak nitelendirmek asıl kötü olan.

Yorumu oyla      25      7  
TC. Öz Vatandaş. 1 Kasım 2013 Cuma 15:40

Anlaşılıyor'ki Şafak Pavey'in konuşması içlerine oturmuş, bu ülkede kin ve nefreti siyasete sokan sizlersiniz ve tepeden tırnağa kin ve nefretinizi her fırsatta kusuyorsunuz. Sizin söyleminiz dindar bir gençlik yetiştireceğiz derken bile kin-nefret lafınızın önüne geçiyor, anlaşıldığı üzere PAVEY sizleri bir hayli hırpalamış ve kimyanızı bozmuş, demekki söyledikleri doğru ve tutarlı. Düne kadar PAVEY in mazeretinden dolayı pantolon giymesini mevzuat hazretlerine bağlayan AKP şimdi o mevzuatın arkasına sığınayım derken altında kaldı. Lahanaya geldimi katur kutur koçanına gelince hık mık. Kendine istediğin özgürlüğü başkasından kıskanmak tam AKP ye göre bir davranış. Siz şimdi başınızı örtüp bir daha başımızı açıp kirlenmeyeceğiz derken aslında ruhunuzun kirini ortaya çıkardınız. Allah hepinize akıl ve selamet versin.

Yorumu oyla      24      7  
Güzel İzmirim 1 Kasım 2013 Cuma 15:12

Kendini beyazların arasındaki zenci gören ırkçılar... Başörtüsü sizi daha dindar yapmamış ama kindar yapmış. Dindar bir insanın olgunluğu, "Yaradandan ötürü yaratılmış sevgisi, saygısı" nerede?

Yorumu oyla      25      7  
Pardon demokrasi mi demiştiniz 1 Kasım 2013 Cuma 14:03

başımı açarak bir daha kirlenmeyeceğim sözü bütün başı açık kadınlara hakaret olduğu halde kimsede ses yok, ama her sözü ayrı değerde olan Ş.Pavey in konuşmaları sorun, madur edebiyatının kırıntılarını arıyorlar ama bu kez halk yemez!

Yorumu oyla      28      7  
Eleştirenler 1 Kasım 2013 Cuma 14:02

Bu isimler sesini çıkarmasaydı şaşırırdım. Bu güzel konuşmanın toplumda yarattığı hayranlığı kırmaya çalışıyorlar.Makyevel hayatta olsaydı bu isimleri kıskanırdı.Ama bu isimlerin yorumlarını yiyenler zaten gözleri at gözlüğü ile kapalı olanlardır

Yorumu oyla      26      6  
BAYTAK 1 Kasım 2013 Cuma 13:54

KİMSE, KİMSEYE KIZMASIN. ÇALIŞIN. Beş ay sonra yerel seçimler yapılacak. her şeyi CHP yönetiminden beklemeyin. Kapı, kapı dolaşmanıza gerek yok. Annenizi, babanızı, eşinizi, dostunuzu, arkadaşını ikna edin. Önce yerelde AKP iktidarına son verin. Sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri var. AKP adayı karşısındaki en iyi adayın kazanması için çalışın. Bunları başardığınız taktirde Türkiye’de “bir daha gelmemek üzere” AKP iktidarı sona erecektir.

Yorumu oyla      28      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül’den ‘Meclis’te başörtüsü’ne ilk yorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İskoçya'nın başkenti Edinburg'a hareketinden ...
CHP’li Güven’den ‘Hayatın Renklerine’ övgü
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. ...
Türeli Bakan Çelik’e ‘çocuk işçiler’i sordu
CHP'li Türeli verdiği yazılı soru önergesinde Çocuk ve Genç İşçilerin ...
 
Nil Turan AK Parti’den Gaziemir için yola çıktı
Dosyasını teslim eden Turan resmen aday adayı oldu.
AK Parti’de başvurular bitiyor: İşte İzmir’de son durum
AK Parti’de yerel seçim öncesi 1 Kasım’da parti yöneticileri için belirlenen ...
İzmir'de 'alkol' polemiği: 'Hocamız neyden bahsediyor...'
İzmir’de düzenlen 5. İktisat Kongresi çerçevesinde düzenlenen 'Küresel ...
 
Arınç, Erman Toroğlu'na çok sert çıktı!
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman ...
Kılıçdaroğlu: Bugün çok mutluyum
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan, başörtülü milletvekillerinin Meclis'e girmesine ...
Erdoğan: Başı açık olan da kapalı olan da...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Başı açık olan da başı örtülü olan da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva