HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 10:33

Balçova’da muhteşem Zafer Bayramı coşkusu

Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılı Balçova’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Dün akşam saatlerinde Ata ve Sakarya caddelerinde gerçekleşen Zafer Korteji, coşkuyu doruğa çıkardı. Bayraklarıyla korteje katılan binlerce kişi, marşlarla yeri, göğü inletti.

Balçova’da muhteşem Zafer Bayramı coşkusu

Sabah saatlerinde Kaymakamlık’ta gerçekleşen tebrik töreni sonrasında etkinlikler, Balçova Belediye binası önünde bulunan Cumhuriyet Alanı’ndaki çelenk sunma töreni ile devam etti. Törende Ege Ordusu Garnizon Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Oğuzhan Kanan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi öğrencisi Kaan Yılmaz Erdemir, 30 Ağustos şiiri okudu. Tören Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından sona erdi. 

BÜYÜK TAARRUZ’UN 102. YILI
Balçova’daki kutlamalar, Engelli Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Büyük Taarruz’un 102. Yılı” konulu söyleşi ile devam etti. Söyleşiye tarihçiler Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı ve Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu konuşmacı olarak katıldı. Elmacı ve Mehmetefendioğlu, Afyon’da gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nden 9 Eylül İzmir’in kurtuluşuna kadar uzanan süreçte yaşananları anlattı. 

HALKTAN 30 AĞUSTOS KORTEJİ’NE İLGİ
Kutlamalar başlangıç noktası Ata Caddesi üzerindeki Duru Park olan 30 Ağustos Zafer Korteji ile devam etti. Coşku dolu korteje vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Marşlar eşliğinde yürüyen kortej, evlerin balkonlarında da alkışlarla desteklendi ve selamlandı. Bu arada kortej başlamadan hemen önce ızmir Anadol Clup üyeleri, eski Anadol marka araçlarıyla geçiş yaptı. Kortej, son nokta olarak belirlenen Adalet ve Demokrasi Parkı’nda alkışlarla karşılandı. Burada konuşan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Kıymetli Balçovalılar, çok değerli Balçovalı ailem, bugün Balçova ne güzel, bugün Balçova ne kadar coşkulu. Her ulusun tarihinde şüphesiz çok önemli günleri vardır. Ancak bugün sadece ülkemize ait zafer günü değildir. Bugün tüm uluslar için umut oluşturan bir gündür. Bağımsızlığını isteyen, milli olmak isteyen tüm uluslara umut olan gündür. Emperyalizme karşı, sömürgeciliğe karşı tüm dünyada eşi görülmemiş bir mücadelenin günüdür” diye konuştu. Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir de o kadar güzel bir yerdeyiz ki, bu şehir emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı ilk ve son kurşunu atan kenttir. Ne mutlu Balçovalılara, ne mutlu İzmirlilere. Bugün bizler aynı inanç ve kararlılıkla geleceğe bakmak zorundayız. Hçi bir zaman umutsuz olmamalıyız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kırmızılaşan güzel ülkemizin haritasında ülkemiz ve Balçovamızı güzelleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ sözünü hiç unutmayacağız. Onun ilke ve devrimlerinin ışığından sapmadan var gücümüzle çalışacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı bize armağan eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan mücadelesinde can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın tam bağımsız Türkiye.”

LAÇİN KONSERİ COŞTURDU 
Zafer Bayramı etkinlikleri Grup Laçin Konseri ile devam etti. Grup Laçin birbirinden güzel şarkılarla alanı dolduran Balçovalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

 
İzmir Fuarı'nda Çiğli'ye büyük ilgi
 
AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Fuarı'nda Çiğli'ye büyük ilgi
Bu yıl 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yerini alan ...
İzmir'in ormanları muhtarlara emanet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yangınlarda ilk müdahalenin hızlı gerçekleşmesi ...
Mert Demir’den muhteşem 30 Ağustos konseri!
Bu yıl 93’üncü kez “teknoloji” temasıyla yapılan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ...
 
Dikili’de Zafer Bayramı coşkusu
3 gün süren 38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali, 30 Ağustos ...
İlçe ilçe 'zafer' kutlaması!
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102'nci yıl dönümü kentte büyük bir coşkuyla kutlanıyor.
Buca’da görkemli 30 Ağustos kutlaması
Bucalılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı belediye binası önünden Işılay Saygın ...
 
Cemevi protokolü, 'tasarruf'a takıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi arasında yapılması planlanan ...
İzmir Fuarı’nda Bornova Farkı
Bornova Belediyesi, 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
Karşıyaka’nın kalbindeki revizyona vatandaşlardan itiraz!
Karşıyaka’nın kalbi noktasındaki 400 hektar büyüklüğündeki 9 mahalleyi ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva