HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2011 Pazar - 10:51

AK Parti'de mülakat sona erdi

İzmir'de AK Parti'den milletvekili aday adayı başvurusu yapan 154 isimden 102'sinin Genel Merkez'de oluşturulan ilk komisyon tarafından elendiği öğrenildi.

AK Parti de mülakat sona erdi

İZMİR - Genel Merkez'de oluşturulan ikinci komisyonda yer alan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik birinci bölgeden 26, ikinci bölgeden 26 isim üzerinde çalışma yapacak ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak.

SORULAR SORULDU

AK Parti'de milletvekili aday belirleme süreci tüm hızıyla devam ediyor. İzmir'de geçtiğimiz hafta yapılan temayül yoklaması sonrası birinci bölgeden 83, ikinci bölgeden ise 65 aday adayı Ankara'da AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Şahin, Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik'ten oluşan komisyonun sorularını yanıtladı. Aday adaylarına, "Neden AK Parti?", "İzmir'in sorunları neler?", "İzmir'de nasıl başarılı oluruz?", "Aday gösterilmezseniz AK Parti'de siyaset yapmaya devam eder misiniz?", "Projeleriniz neler?" gibi sorular yöneltildi.

4 kişilik komisyon çalışmalarını tamamladığı ve birinci bölgeden 26, ikinci bölgeden 26 olmak üzere toplam 52 isim belirlediği öğrenildi. Adaylarla ilgili rapor bir üst komisyonda yer alan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'e sunuldu.

Genel Sekreter Şahin'in başkanlığında toplanacak olan ikinci komisyon 52 isim üzerinde detaylı bir inceleme yapacak. Burada isimler üzerinde eleme yapılacak ve kalan isimler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Liste konusunda son sözü Erdoğan söyleyecek. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Üç büyük ilde karar verilmeden önce Başbakanımızla bir görüşme yapacağımızı umuyorum" dedi.(Onur Çakır/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
orhan 4 Nisan 2011 Pazartesi 13:32

Başbakanımız bu oyunlara gelmez arkadaşlar burda dönen dolapların hepsini biliyor. Alakasız kişiler Alakasız derecede oy almışlardır. kim kiminle dirsek temasında teşkilat bildiği gibi genel merkezde bilmektedir. Burdakilerde hala birilerine söz vermekle meşguller aralarındaki ilişki boyutu tamamen duygusal olsa gerek.

Yorumu oyla      13      6  
Arif Terzi 4 Nisan 2011 Pazartesi 11:54

İl Başkanı, genel merkez'deki en büyük hayal kırıklığı olmuş. Kimlerin, neden listeye girmesi için ileri sürdüğü fikirler genel merkez'de alay konusu olmuş ve boş yere kendisini şaibe altında bıraktı. hala kendini yıpratmaya devam ediyor. hala "bana sorun, adaylarla ilgili bilgileri benden alın" diye yaygara yapıyor. lehine çalıştığı ve gayret gösterdiği adamlar listeye giremeyecek ve asıl kıyamet o zaman kopacak. o insanlarla nasıl bir muhasebe yöntemi ile ödeşeceksiniz sayın il başkanı!!! İzmir'in en büyük handikapı, bir türlü İL BAŞKANI çıkartamaması. her gelen aynı oyunun içerisine giriyor ve kaybeden AK PARTİ oluyor ve üzelen de BAŞBAKANIMIZ. Bu kez herkes deşifre oldu; Başbakanımız İzmir ile ilgili tüm listeyi bizzat kendi yaptı. YAPTI diyorum çünkü İzmir listesi bitti

Yorumu oyla      13      6  
Ayşe Arlı 4 Nisan 2011 Pazartesi 11:40

Mehmet Tekelioğlu ısrarla Necip Nasır'ı üst sıralardan listeye aldırmak için uğraşıyor NEDEN NEDEN NEDEN???? Necip Nasır'ın sağlık sektöründe yeni ortaklar alması mı sözkonusu acaba; bilen, duyan var mı!!!!

Yorumu oyla      13      7  
mehmet 4 Nisan 2011 Pazartesi 10:33

parti içi demokrasi buna denir. 102 kişi genel merkezde elenmiş.geri kalanların yarısı izmirde elenecek. geri kalan huzura çıkacak.ya kısmet ya nasip. hadi bakalım.

Yorumu oyla      14      6  
aylin özsümbül 4 Nisan 2011 Pazartesi 09:01

sayın arif terzi kardeşim.tespitlerin için bravo diyorum sana.bencede haklısınız ilde mama dağıtanların için mücadele ediliyor ve bununla ilgili kendileri için risk teşekkül edenler birbir uzaklaştırılıyor

Yorumu oyla      13      6  
petkimliler 3 Nisan 2011 Pazar 21:40

il başkanı ne yapmak istiyor.tüm gercekler kendisine ulaşmasına rağmen hala temiz insanlar dururken aliaga menemen dikili karşıyaka bergama ve birçok ilcede kahvelerde dahi hakkında bir sürü iddia konuşulan kenan yavuza arka çıkıyor yarın seçim mahallerinde mualiflerin bu aday hakkında soracağı iddialara nasıl cevap verecek

Yorumu oyla      12      7  
zeki 3 Nisan 2011 Pazar 19:40

BU 52 aday kim şimdi bilmek istiyoruz..

Yorumu oyla      14      6  
Mustafa Yetkin 3 Nisan 2011 Pazar 17:20

Yerel seçimlerde chp ye her türlü desteği vererek Ak Partiye ihanet etmiş bir insanı aday adayı yapmak bile Ak Partiye ihanettir. bu kişiyi özellikle karabağlarda,konakta sorarsanız hemen söylerler; Necip Nasır.. Bu arada ona destek varsa ki olduğu söyleniyor, düşmanı başka yerde aramamak gerekir diye düşünüyorum. Mehmet Tekelioğlunuda eshefle kınıyorum..

Yorumu oyla      16      6  
Arif Terzi 3 Nisan 2011 Pazar 14:33

İzmir İl Başkanı neden son kez Başbakan'ın kendisi ile görüşmesini ve fikrini sormasını istiyor??? Neden; parası olan adayların yani teşkilata mama dağıtan adayların ismini mi sorsun istiyorsun sizden, senden, teşkilattan??? Siz Başbakan'ı çocuk mu sanıyorsunuz; sizin ruhunuzu okudu Başbakan ruhunuzu...

Yorumu oyla      19      7  
Jale Ermiş 3 Nisan 2011 Pazar 14:30

Peki Mehmet Tekelioğlu'nun ısrarla üst sıralardan aday olmasını istediği Necip Nasır'ın şansı nedir? Sağlık sektöründe kendisine yeni ortaklar edinecek mi Necip Nasır; şayet listede kendisine yer bulabilirse!!!??? Tekelioğlu neden Necip Nasır vekil olsun diye kan-ter içerisinde Ankara'da koşturuyor????

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oğuz'a Narlıdere'den tam destek
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz partisinin Narlıdere ...
İşte Bayır'ın gönlündeki liste
CHP İzmir milletvekili aday adayı ‘kadın adaylara’ özel tanıtım toplantısı ...
Erdoğan'dan sürpriz seçim tahmini
Başkanlık sistemini seçim öncesi gündeme getirmeyi düşünmediğini söyleyen ...
 
CHP'den futbolcu misillemesi
AK Parti'nin Hakan Şükür'ü, MHP'nin Saffet Sancaklı'yı aday gösterme hazırlığı ...
Doğu Perinçek de İzmir’den aday
“Ergenekon” soruşturmasında tutuklu bulanan İşçi Partisi Genel Başkanı ...
Kavalar’a hemşeri desteği
Bornovalı hemşerileri ile bir araya gelen CHP İzmir 2. bölge milletvekili ...
 
Bakan Ergün'den 'İmamın Ordusu' itirafı
Sanayi Bakanı Nihat Ergün, gazeteci Ahmet Şık'ın internette yayımlanan ...
Kılıçdaroğlu: Malı götürme dönemi
Başbakan’ın “Ustalık dönemindeyiz” sözlerine tepki gösteren CHP lideri ...
‘Ekmeğimize göz koydurmacağız’
İzmir Fırıncılar Esnaf Odası’nı ziyaret eden CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva