HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2011 Pazar - 09:39

İşte Bayır'ın gönlündeki liste

CHP İzmir milletvekili aday adayı ‘kadın adaylara’ özel tanıtım toplantısı düzenledi. 58 kadın aday adayının tanıtıldığı toplantıda Bayır, “Süper bir gücüm olsa bu seçimde her iki bölgeden de 13 sıraya kadın adayları koyardım” dedi.

İşte Bayır ın gönlündeki liste

Fırat Soylu/Egedesonsoz - Milletvekili aday adaylarının tümünü geçtiğimiz günlerde Ahmet Piriştina Kent Arşivi’nde düzenlenen kokteylle tanıtan CHP İzmir İl Başkanlığı bu kez sadece kadın aday adayları için özel bir tören düzenledi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen toplantıda İzmir milletvekilliği için başvuru yapan 58 kadın aday adayı tanıtıldı. Törene katılan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP olarak bu dönem kadın aday adayı sayısında rekor seviyeye ulaştıklarını söyledi. Gönlünden geçen İzmir aday listesini de açıklayan Bayır,“Süper bir gücüm olsa geçmiş yıllardaki erkek aday egemenliğine karşın bu seçimde 13 birinci bölgeden 13 de ikinci bölgeden tüm adayları kadınlardan koyardım. CHP’nin 26 adayı da kadın olurdu. Bana göre yüzde 90 oy alırdık” dedi. Bayır’ın bu sözlerini kadın adaylar coşkuyla ayakta alkışladı. Daha sonra bu sözlerinin espri olduğunu dile getiren Bayır, trenlerin vagonlarını çeken lokomotifler gibi siyasette de çekici gücün kadınlar olduğunu söyledi. Kurtuluş Savaşı’nda erkekler savaşırken, cephaneyi Nene Hatun gibi kadınların taşıdığını belirten Bayır“ Sizler Zübeyde Hanım’ın, Nene Hatun’un torunlarısınız. Kadın aday adayları, listeler nasıl olursa olsun küsmeden, darılmadan çarşı, pazar CHP iktidarı için çalışmalısınız. Ev, ev dolaşın. Erkeklere göre ev ziyaretlerinde daha avantajlısınız” dedi.
 
HEDEF İKTİDAR OLMAK
CHP İl Kadın Kollar Başkanı Nazan Çetin CHP’li her kadın adayın mücadele ruhuyla hareket edeceğine inandığını söyledi. Kadınların aday listelerinde seçilebilecek yerlerde yer almasını istediklerini belirten Çetin, “İmam’ın ordusunun değil özgür kadınlar istiyoruz. Bunun için mücadele vereceğiz. İzmir’deki CHP iktidarını Türkiye’ye taşımak istiyoruz” dedi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu da katıldı. Tören sonunda İl Başkanı Bayır ve kadın aday adayları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
CHP’nin listelerinde yer alan kadın adayların listesi

1. Bölge:
Aynur Açıkgöz, Ayten Karadağ, Berrin Gürçay Delikçi, Canan Can, Dilara Ersözlü, Elfin Tataroğlu, Engin Demir, Ezgi Deniz Urunga, Güldal Mumcu, Güler Tunçoku, Hacer Girgin, Hatice Taşkın, Mehrigül Keleş, Meliha Yaman Yurdagül, Meziyet Gündüz, Mualla Ergen, Necla Özdemir, Nilay Ermin Kökkılıç, Nurcan Özbakır, Özlem Ayten Ulus, Pelin Erda, Rezzan Özay, Saime Cantürk, Sıdıka Vangöl, Şadiye Akgül, Şehrazat Mercan, Şehri Tuğcular, Şirince Süzek, Tülay Özüerman, Zeynep Nehir Ağartı, Süreyya Akar, Özlem Şengezken.

2. Bölge:
Ayşe Hülya Dinçel, Bahar Gürsul, Bahriye Boduroğlu, Canan Arıtman, Derya Ertem, Ebru Okay, Efsun Bingöl, Ester Bulut, Fatma Tunç Köprülü, Hatice Tatlı, Hülya Güven, Kadriye Tunsaray, Leman Yenice, Meliha Yaman, Necmiye Ertan, Nurgül Uçar, Pınar Susmuş, Saniye Nazik Işık, Serpil Giray, Sevim Giraylar, Songül Gök, Şadıman Şenbalta, Ulviye Öztürk, Zeynep Tekin, Meltem Irmak, Nesrin Beykoz

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YOLSUZLUK YAPANLAR NİYE 4 Nisan 2011 Pazartesi 20:58

BİRİNCİ BÖLGEDE YOLSUZLUK SEBEBİYLE KOCAOĞLU TARAFINDAN İŞTEN ATILIP YARGILANAN ADAYLARIN MÜRACAATLARI BİLE KABUL EDİLMEMELİ...

Yorumu oyla      14      6  
nehat başaran 3 Nisan 2011 Pazar 14:14

gönüldeki listeler,chp.nin saygınve fedakar seçmenleritarafından yapılması gerektigine inandıgımı belirtmek isterim.

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan sürpriz seçim tahmini
Başkanlık sistemini seçim öncesi gündeme getirmeyi düşünmediğini söyleyen ...
CHP'den futbolcu misillemesi
AK Parti'nin Hakan Şükür'ü, MHP'nin Saffet Sancaklı'yı aday gösterme hazırlığı ...
Doğu Perinçek de İzmir’den aday
“Ergenekon” soruşturmasında tutuklu bulanan İşçi Partisi Genel Başkanı ...
 
Kavalar’a hemşeri desteği
Bornovalı hemşerileri ile bir araya gelen CHP İzmir 2. bölge milletvekili ...
Bakan Ergün'den 'İmamın Ordusu' itirafı
Sanayi Bakanı Nihat Ergün, gazeteci Ahmet Şık'ın internette yayımlanan ...
Kılıçdaroğlu: Malı götürme dönemi
Başbakan’ın “Ustalık dönemindeyiz” sözlerine tepki gösteren CHP lideri ...
 
‘Ekmeğimize göz koydurmacağız’
İzmir Fırıncılar Esnaf Odası’nı ziyaret eden CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili ...
‘Zekeriya Öz gitti diye süreç bitmez’
Başbakan Erdoğan, “Ergenekon” savcılarının görev değişimi sonrasına soruşturmanın ...
Gülen’den Bahçeli’ye yanıt geldi
Fethullah Gülen'in avukatından, Devlet Bahçeli'nin son açıklamalarına ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva