HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2011 Cumartesi - 21:45

Erdoğan'dan sürpriz seçim tahmini

Başkanlık sistemini seçim öncesi gündeme getirmeyi düşünmediğini söyleyen Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde 315-335 milletvekili çıkaracakları belirtti.

Erdoğan dan sürpriz seçim tahmini

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelecek planlarını İngiltere dönüşü uçakta gazetecilere anlattı. Habertürk Gazetesi'nden Muharrem Sarıkaya, o görüşmenin başlıklarını şöyle sıraladı:
 
315 İLE 335 ARASI:
(2007'de % 47 ile 340 vekil çıkardınız. 106 bin kişiyle yaptırdığınız ankette kaç milletvekili çıkarıyorsunuz, bir projeksiyona gidildi mi?)
 
Bu Meclis'e girecek grup sayısına bağlı. Üç mü dört mü olacak ona göre değişir. Sayı da buna göre 315 de olabilir, 335 de... (Anayasa'yı referanduma götürecek eşiğin altına inerse ne olur?) Anayasa konusu sadece bizim değil, herkesin ilgilenmesi gereken bir konu olmalı.
 
BAKANLIK SAYISI:
Bizim KHK çıkarmamız, devlet bakanlıklarını kaldırmak için. Bir zamanlar birilerinin gönlünü almak için kurulurdu. Şimdi 20+1 gibi bir kabine düşünüyorum. Gönlüm daha aşağı indirmekten yana. Irak'ta 45 bakanlık var. Eğer bir yerde bakanlık çoksa kadrolaşma var demektir.
 
106 BİNLİK ANKET:
Partiyi kurarken de benzer bir şekilde 42 bin denekle yapmıştık. Şimdi 81 vilayette 106 bin denekle yaptık ve ilindeki milletvekillerinden memnun olup olmadıklarını da sorduk. O zaman AK Parti milletvekillerinin durumu da ortaya çıkıyor.
 
YILDIZ SAYMAYI SEVMEM:
Kılıçdaroğlu ve avenesi benim oran verdiğimden bahsediyor. Ben oran vermeyi sevmem. Ben yıldızları hiçbir zaman saymadım. Seçim günü ortaya çıkar. Ne kadar oy alırız, Allah kerim. Bu sebepler âleminde sebebe tevessüldür.
 
BEYANNAME 15 NİSAN'DA:
Seçimde yeni bir Anayasa önem arz ediyor. Bunun yanında ikinci derece ama en önemlisi 2023 olacak. 15 Nisan'da seçim beyannamesini açıklayacağız.
 
BDP RAHATSIZ OLDU:
Erbil sürecini gördünüz. Ben gittim. Kim rahatsız oldu? BDP... Kendileri sürekli Barzani, Talabani ile mekik dokur gibi görüştüler. Şimdi kestiler, Kürt sorununu burada konuş diyorlar. Kandil ne işe yarar orada? Barış içinde işaret fişeklerini atalım. Bundan rahatsız olmaması gerekenler rahatsız oluyor. Hakkâri, Diyarbakır'da yatırımdan rahatsız oluyorlar. Neden? Eskiden yapılmıyordu, "Devlet yatırım yapmıyor" diyorlardı. Şimdi bunlar ellerinden alındı. Medyanın bölgede yapılanları vermesi lazım... Bu veriler ortaya konulunca bunların iddiaları düşüp eriyecek. O zaman Kürt vatandaşlarımız nelerin olduğunu anlayacak. Kimin ne yaptığını görecek. G.Doğu'ya yapılanları görünce ben de duygulanıyorum. Muş'tan Bitlis'e geçerken dağı delip tünel yapmışız. Bir yanından girip diğer yanından çıkıyor. Devletin elinin uzanmasıdır bu...
 
ERGENEKON DAVASI DEVAM EDER:
Savcı Öz ile ilgili yazılanlardan üzüntü duyuyorum. Gazetelere atılan başlıklar hoş değil. Zekeriya Bey bir görev ifa etti. HSYK 200'ü aşkın hâkim ve savcının atamasını yaptı, yerini değiştirdi. Zekeriya Bey Başsavcı Vekilliği'ne getirildi. Yerine de Fikret Seçen Bey geldi. Ercan Şafak Bey de öyle. Turan Çolakkadı Beyde başsavcı oldu. Görev dağılımına bakıyorum, Ergenekon davası Fikret Bey'e bağlı. Farklı şey aramak yanlış. Süreç bitecek demek yanlış. Bunu ortaya koyanlar yargı sürecine yanlış yapıyorlar. Her gelen bırakılan noktadan devam eder. Biz yürütmeyiz, yargının işine karışmayız. Yargıya müdahalemiz söz konusu değil.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ:
Başkanlık sistemini onlar (Bloomberg TV) sorduğu için söyledim. Bu konuya girmeyelim. Tekrar seçim öncesi gündeme gelmesini istemiyorum. Seçim sonrası halkın arasında tartışılır. Halk bir sonuca ulaşır.
 
KRALİÇE İLE GÖRÜŞME:
Kraliçe olayları yakından takip ediyor. Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki durumu konuştuk. Kendisine bilgilendirme yaptık. Son yaptığı Türkiye ziyaretinden de çok etkilenmiş.
 
MUHALİFLERE SİLAH:
İngiltere Başbakanı David Cameron da Libya'daki muhaliflerin silahlandırılmasına olumlu bakmıyor. Bize de böyle bir talebi olmadı. Bu konuyu ilk Obama söyledi. Biz de "Türkiye olarak böyle bir konu gündemimizde yok" dedik.
 
ESAD'I ARAYACAĞIM:
Suriye Devlet Başkanı Esad'ı 1-2 gün içinde tekrar aramak istiyorum. Yapılan açıklamalar Suriye'de ne tür yankı uyandırdı bunu bir görmek istiyorum. Halkın beklentileri neydi, ne oldu; onu almak istiyorum. Hükümet değişikliğinden öte, olağanüstü hal uygulamasının kaldırılması, siyasi tutuklular dahil gelişmeler, beklentiler vardı.
 
LİBYA OLUR MU?
Suriye'deki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz tabii. Kaygılı olmak istemem, ancak en uzun sınıra sahip, aile ilişkileriyle önemli bir ülke. Hatay, Halep, Kamışlı'da ciddi evlilikler var. Lazkiye civarından bile bizden yardım isteniyor.
 
GÖÇ SIKINTIYA SOKAR:
Suriye'den bir göç dalgası temenni ederim olmaz. Olursa bizi sıkıntıya sokar. (Askeri müdahale?) Öyle bir sürece girerse o zaman farklı olur. Bakın Tunus'ta 50 parti kuruldu. Daha da artacak. Mısır'da da yeni kurulan parti sayısı artıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Bey'e, yönetime el koyan (Olağanüstü Konsey Başkanı) Tantavi, "Seçimlerden sonra kim kazanırsa teslim edeceğim" diyor. Asker sözü. 6 ay, 1 yıl sonra yol haritası belirlenir. Sonra askerin uzaklaşması olabilir. Ama orasını rahatlatacaktır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemal bey 3 Nisan 2011 Pazar 01:34

yediğimiz kazıklar yetmedi az geldi,yine gidip sana oy vericez...sayın öcalancılar,kellelerin aileleri,gavur olup sana gönül verenler 12haziran gelsede oyumuzu akpye versek diye sabırsızlıktan yerinde duramıyorlar...!anlayan anlar.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den futbolcu misillemesi
AK Parti'nin Hakan Şükür'ü, MHP'nin Saffet Sancaklı'yı aday gösterme hazırlığı ...
Doğu Perinçek de İzmir’den aday
“Ergenekon” soruşturmasında tutuklu bulanan İşçi Partisi Genel Başkanı ...
Kavalar’a hemşeri desteği
Bornovalı hemşerileri ile bir araya gelen CHP İzmir 2. bölge milletvekili ...
 
Bakan Ergün'den 'İmamın Ordusu' itirafı
Sanayi Bakanı Nihat Ergün, gazeteci Ahmet Şık'ın internette yayımlanan ...
Kılıçdaroğlu: Malı götürme dönemi
Başbakan’ın “Ustalık dönemindeyiz” sözlerine tepki gösteren CHP lideri ...
‘Ekmeğimize göz koydurmacağız’
İzmir Fırıncılar Esnaf Odası’nı ziyaret eden CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili ...
 
‘Zekeriya Öz gitti diye süreç bitmez’
Başbakan Erdoğan, “Ergenekon” savcılarının görev değişimi sonrasına soruşturmanın ...
Gülen’den Bahçeli’ye yanıt geldi
Fethullah Gülen'in avukatından, Devlet Bahçeli'nin son açıklamalarına ...
CHP Aday Adayları yemekte buluştu
CHP İzmir Milletvekili aday adayları il örgütünün ev sahipliğindeki yemekte bir araya geldi.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva