HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2011 Cuma - 16:59

AK Parti'de kongre heyacanı başlıyor

AK Parti’de Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in ‘tek aday’ çağrısının ardından İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay il genelinde çalışmalara başlarken ilçelerdeki hareketlilik devam ediyor.

AK Parti de kongre heyacanı başlıyor

Fatih Yapar/Egedesonsöz/Kulis - Delege seçimlerinden başarıyla çıkmak isteyen adaylar kongrelerde gösterilecek tek aday olabilmek için kıran kırana yarışıyor. Hafta sonuna hareketli girecek olan AK Parti teşkilatı iki günde beş ilçede delege seçimi gerçekleştirecek. Cumartesi günü Karabağlar ve Kemalpaşa’da sandığa gidecek olan üyeler Pazar günü de Bornova, Karşıyaka ve Bayraklı İlçeleri’nde sandık başına gidecek. Farklı renkte listeler ile yarışa katılacak olan ilçe başkan adayları ortaya çıkan siyasi duruma göre ya devam edecek ya da ittifaklar yapıp yeni yöntem belirleyecek.
 
AK Parti’de hareketliliğin yaşandığı ilçelerden biri olan Bornova’da da yarış kızıştı. Mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken diğer adaylar da çalışmalara hız verdi. Kadın Kolları İl Başkanı iken milletvekili olan Nesrin Ulema’nın kardeşi İl Genel Meclis Üyesi Ali Fuat Yakın’ın alan çalışmalarına başladığı öğrenildi.  Yakın, mevcut ilçe başkanının karşısında yer alırken Eski İlçe Başkanı Mustafa Seyhan’ın da etkili olduğu ilçe siyasetinde belediye meclis üyesi Dursun Çetin’in de adaylık için nabız yokladığı konuşuluyor.
 
Delege yapısına göre şekillenecek olan adaylık çalışmalarında İlçe Başkan Yardımcısı Şeref Balbay’ın da parti üst yönetimi ile görüşmelere başladığı ifade edildi. Belediye Meclis Üyesi Özen Kızılırmak’ın kadın kolları il başkanlığı görevine getirilmesi ile birlikte yaşanan siyasi hareketlilik artarken adayların çalışmaları devam ediyor.
 
İKİ PARÇALI YAPI
Pazar günü yapılacak delege seçimlerinin hazırlıklarının tamamlandığı ilçede 19 sandık kurulacak. Mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, kesin adaylık için yola çıkarken karşısındaki yapı birleşti. Daha önce dağınık olan parçalı yapı Özkan’ın karşısında toparlanma sürecine girdi. Eski Belediye Başkan adaylarından Dursun Ali Özkan gibi isimlerin de desteğini alan mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın karşısında yer alan yapı henüz ortak aday konusunda uzlaşamadı. Özkan’ı devirmek için birleşen yapı delege seçimlerinin ardından ortak bir ilçe başkan adayı çıkartacak. Öte yandan İlçe Başkanı Özkan beyaz liste ile hazırlıklarını sürdürürken muhaliflerin desteklediği sarı liste ile alandaki çalışmalar devam ediyor.
 
ÇİĞLİ DE KIRAN KIRANA MÜCADELE
İzmir’in en dikkat çekici ilçelerin başında gelen Çiğli’de mevcut ilçe Başkanı Funda Özçoban’ın aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlçe Başkanı Özçoban, öncelikli olarak meclis yapısı içinden destek ararken diğer adaylar ise çalışmalara başladı. Özçoban’ın en güçlü rakibi ise Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıdık Soysal. Bir dönem Anavatan Partisi İl Başkanlığı görevini de yapan deneyimli siyasetçi AK Parti’ye geçtikten sonra çalışmalarını hızlandırdı. 2014 seçimlerinde potansiyel Çiğli Belediye Başkan Aday adayı olması beklenen Soysal, topa hızlı giren isimler arasında yer alıyor.
 
AK Parti İl Eski Başkanı Ömür Kabak döneminde görevden ayrılan ilçe başkanlarından biri olan eski İlçe Başkanı İlyas Eroğlu ise mevcut ilçe başkanlığı için adı geçen isimler arasında yer alıyor. Çiğli’de çalışmalara başlayan başka bir isim olan Adnan Yılmaz da genel merkez düzeyinde destek arıyor. İl Genel Meclis Üyesi abisi Osman Yılmaz’ın da destek verdiği isim olan Yılmaz ile birlikte çalışma yapanlar arasında Erdal Ertan da bulunuyor

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şakir turan 1 Ekim 2011 Cumartesi 10:39

ülkemizin makus talihini değiştirip dünya devi yapan tayyip erdoğan ve ekibini saygıyla selamlıyoruz. Allah yardımcıları olsun.

Yorumu oyla      13      6  
UMIT AYDIN 1 Ekim 2011 Cumartesi 10:24

HUSEYIN AHMETOĞLU SEN NEYMISISN BE ABI CHPLISI SENINLE MHPLISI SENINLE BDP LISI SENINLE AYSE FATMA DA SENINLE UĞRASIYOR KIMSINIZ SIZ MERAK ETTIM YORUMLARI SUREKLI OKURUM HEP SIZE TAS VURUYORLAR HADI DIĞERLERINE SASMADIM AMA AKPLIDE SIZI KALAME ALINCA SASIRDIM DOĞRUSU CHP GLTP ÖRGUTU:)

Yorumu oyla      13      6  
AYSE 1 Ekim 2011 Cumartesi 09:31

HI TAMAM BAŞKANIM BU FOTONUZ DAHA GÜZEL LÜTFEN SEÇTİGİNİZ FOTOGRAFLARA DİKKAT EDİN YANLIZ HÜSEYİN AHMET OGLUNADA FAZLA GUVENMEYİN

Yorumu oyla      14      6  
hüseyin ahmetoğlu 30 Eylül 2011 Cuma 21:26

bu partide zerre kadar emeği olanların şükranlarımızı sunuyorum.hiç bir emek zai olmaz. sırası gelen hakkettiği ne ise elbette kavuşacaktır.birliğive baraberliğimiz muhafaza edelim. türkiye ve dünya liderimizi üzmemek adına hepimiz bir olalım diri olalım kucaklaşalım.biz dünyayi yönetmeye talip bir liderin neferiyiz.bize hiç bir kötü hareket yakışmaz.

Yorumu oyla      14      6  
bir bilen 30 Eylül 2011 Cuma 21:25

funda başkanla yola devam

Yorumu oyla      13      6  
isimsiz 30 Eylül 2011 Cuma 18:52

fatih kardeşim sadece funda hanım ve sıddık soysal aday diğerlerinin adını yazmaya bile değmez eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmza için Sav ve Baykal da devrede
CHP İzmir’de, “üç günde 311 imza” hedefini tutturamayan muhalif il delegelerinin ...
Yüksel: Lanet olsun böyle demokrasiye
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu’nun Bornovalı ...
Susam 'genel merkezi' göreve çağırdı
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir gündemine ilişkin önemli ...
 
Kılıçdaroğlu: Köstebek arkadaşın mı?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a Deniz Feneri soruşturmasında ...
Kamer Genç İzmir'den AK Parti'yi bombaladı
CHP Kamer Genç, iki bakanla İzmir’i kazanmak isteyen Ak Partiye çattı. ...
Yılmaz: Yükseköğrenim reformu yeni anayasaya bağlı‎
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi'nin akademik yılı ...
 
AK Parti’de kongre takvimi belli oldu
Delege seçimleri ile ilçe kongreleri arasında ortaya çıkan 75 günlük zaman ...
CHP İzmir'de muhalifler 250 imzaya ulaştı
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a karşı imza kampanyası başlatan muhalif ...
AKP ve CHP'den ilk uzlaşma
Yeni anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti ile CHP heyeti arasında yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva