HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2011 Cuma - 09:10

Kamer Genç İzmir'den AK Parti'yi bombaladı

CHP Kamer Genç, iki bakanla İzmir’i kazanmak isteyen Ak Partiye çattı. Genç “İzmir halkı asil ve soylu bir halktır. İsterlerse 10 bakanla yüklensinler, yine havalarını alacaklar” dedi.

Kamer Genç İzmir den AK Parti yi bombaladı

Can Özlü/ Egedesonsöz/ Özel- CHP’nin, meclisteki en renkli ismi olarak bilinen, son olarak da Ak Parti hakkıda kapatma davası açılması için Yargıtay Cumhuriyet Baş Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Tunceli Milletvetvekili Kamer Genç, sürpriz bir şekilde İzmir’e geldi. Kasırga Operasyonu kapsamında tutuklanan ve aralarında CHP’li belediye başkanları, başkan yardımcıları ve yöneticilerin de bulunduğu isimlere destek vermek isteyen CHP’li Genç, 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katıldı. Tutuklu 17 sanıktan 16’sının tahliye olması ile sevinç yaşayan Milletvekili Kamer Genç, CHP İzmir İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Kamer Genç ile İl Başkanı Tacettin Bayır yaklaşık yarım saat sohbet etti. Gündeme ilişkin konularla ilgili Egedesonsöz.com’a özel açıklamalar yapan Genç, Ak Parti’nin, İzmir’de başarı kazanma hayaline ulaşamayacağını savundu.
 


“İZMİR AKP GERÇEĞİNİN FARKINDA”
CHP olarak, İzmir ile gurur duyduklarını ve gitikleri her ilde İzmir’i örnek gösterdiklerini belirten Genç “Dava sürecinde arkadaşlarımıza destek olmaya geldim. Tutuklu bulunan sanıkların birçoğu sadece CHP’li oldukları için içerdeler. Yaptığımız değerlendirmelerde, arkadaşlarımızın suçsuz olduğu kanaatine vardık ve destek olmak istedik. Suçu sabit görülmeden 16 ay hapiste yatırmak vicdana ve insan haklarına sığmaz. Bu bir vahşettir. Dava için gelmişken, uzun zamandır uğrayamadığım İzmir’de de biraz hasret gidermek istedim. İzmir, Türkiye’nin en popüler, en çağdaş ili. Laiklik ve demokrasi anlayışının özgürce yaşandığı bu kentimizle gurur duyuyoruz.. genel seçimlerin ardından AK Parti iki bakanla İzmir’i almak için yükleniyor. İzmir halkı, Türkiye gerçeklerinin farkında. İsterlerse 10 bakanla yüklensinler, yine havalarını alacaklar. İzmir halkı asil ve soylu bir halktır. Ülkesine yapılan ihanetin ve AKP gerçeklerinin farkındadır. İzmir’e güveniyoruz” dedi.
 
TERÖRÜN SEBEBİ ERDOĞAN”
Gündemdeki terör konusuna ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Genç “Terörü bu duruma getiren de bu kadar büyümesine yol açan da Erdoğan’dır. Çünkü terörün büyümesi onun lehine yarar sağlıyor. Doğu ve Güneydoğu’ya bakın. Ya Ak Parti ya da BDP var. Diğer partiler tasfiye edildi. Bir kısım halk ‘dile’ bir kısım halk ise ‘dine’ oy veriyor. Ak Parti’den kürt halkının desteğini çekin, Erdoğan o zaman düşer. Tayyip Erdoğan mücadele etmeyi bıraktı ve silahlı terör örgütü güçlendi. Şehitlerin artması ile, insanımız derin bir korku ortamı içine sokuldu ve memlekette parçalanma havası yaratıldı. Başbakan Erdoğan, Arap ülkelerini ziyaretleri sırasında “Ben laik değil, müslümanım ama laik bir devletin başbakanıyım” diyebilecek duruma geldi. Sanki kendisinden başka müslüman yok. Gitsin camide hocalık yapsın ozaman. Türkiye yakında Arabistan’a, Sudan’a ya da Afganistan’a benzeyecek. Rejim ile ilgili endişelerimiz fiili uygulama haline geldi. Ne yargı kaldı, ne yürütme ne de basın” ifadelerini kullandı.
 
“BALBAY’A YAPILAN ZULÜMDÜR”
Genel seçimlerde CHP İzmir Milletveli seçilen ancak Ergenekon Davası nedeniyle tutuklu bulunan Msutafa Balbay ile ilgili de görüşlerini dile getiren Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Balbay’a ve suçu sabit olmadığı halde Silivri’de olan aydınlara yapılan açık bir zulümdür. Ak Parti’nin baskıları sonucu memlekette hak- hukuk kalmadı. Geçmişte silah kullanarak yapılan ihtilaller, günümüzde hakim ve savcılar kullanılarak yapılıyor. Erdoğan, rejimi sanki askıya aldı! Yargıda Tayyip Erdoğan’ın istemediği bir sonuç çıkarsa sıkıntı oluyor ve o kararı alan hukuk adamının söz hakkı kalmıyor. Umarım hakim ve savcılarımız da vicdanlarının sesini dinler artık ve bu kötü izlenimi akıllardan sileriz”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eşrefpaşalı 1 Ekim 2011 Cumartesi 09:29

medya M.ALİ ERBİL" den mecliste "bu zatı muhterem" den vazgeçemez izmirde ampul yandığında bazılarının bir yerleri aydınlanacak diye korkuyorlar ama korkunun ecele faydası yok.

Yorumu oyla      14      8  
ahmet k 1 Ekim 2011 Cumartesi 00:02

izmirden ampüle oy yok. görüyoruz o diğer şehirleri de.

Yorumu oyla      14      8  
hasan yeniçeri 30 Eylül 2011 Cuma 23:13

sen çiçeklerini sulamaya devam et

Yorumu oyla      13      10  
pınar 30 Eylül 2011 Cuma 17:41

Bu İzmirli'yi çantada keklik gören, hiçbir şey yapmadan da oy alınacağını zannedenlerin hülyasının devamı,,, böyle hülyalara devam...

Yorumu oyla      20      13  
Egemen 30 Eylül 2011 Cuma 17:18

İzmirli,istanbula,ankaraya,kayseri,bursaya gittiğinde bu şehirlerle kıyasladığında izmirde hiç bir çalışmanın olmadığını,onlarla kıyasladığında köy olduğunun farkına varıyor.Sonra diyor ki,ben yıllardan beri oyumu CHP ye verdim.Belediye başkanım CHP li bani hep çağdaşlık masalı ile uyuttular.İzmirin ulaşımı ulaşım değil,otobüsleri tıklım tıklım ve durakta otobüs beklemekle geçiyor.Yıllardan beri seçtiğimiz vekillerin yüzünü gören yok.Artık izmirli çantada keklik değil.Kamer genç başka kapıya....

Yorumu oyla      20      14  
İzmir'e Yazık.. 30 Eylül 2011 Cuma 16:21

Demokratlık körü körüne bir siyasi ideolojiye bağlı olmak değil ki.. Çalışanı çalışmayanı görüp gerekirse değiştirebilmek demektir. Sayın Kamer Genç önce kavramlar üzerinde çalışsın..

Yorumu oyla      21      12  
Vahap Güler 30 Eylül 2011 Cuma 15:35

Akepeliler tamam ağlamayın.Eh be sayın Genç parlementoda akp li meclis başkanını ağlattın geldin İzmir'e akp ye oy verenleri ağlatıyorsun :D Nedir bu akp lilerin senden çektiği SİNİRDEN BİRBİRRLERİNİ YİYECEKLER HAZIMSIZLAR.AHMET ORAN DİYE Bİ AKP Lİ ÇIKMIŞ 2-0 I ZOR YAPTINIZ DİYOR BDP YE 15 BİN OY FARK ATTI CHP.AKP YE KAÇ OY FARK ATMIŞ HANİ VEKİL ÇIKARAMADIĞI TUNCELİDE ? 18 BİN OY DA AKP YE FARK ATMIŞ CHP SEN KAMER GENCE LAF EDECEĞİNE AKP NİYE VEKİL ÇIKARAMADI ONA ET BEBELERE BALONNNN ! :D

Yorumu oyla      20      16  
demokrasi bir tren 30 Eylül 2011 Cuma 15:11

amaca ulaşıncaya kadar binecek hedef durağa geldiğinde ineceksin.. bu başbakanın lafı.. hedef izmir ve başbakan o küçük aklınca izmiri iki bakanla bu trene bindirdi amacına götürüyor... izmir recepe ve tayfasına demokrasi dersini her zaman vermeye hazır...

Yorumu oyla      17      16  
Ahmet Çiğdem 30 Eylül 2011 Cuma 13:40

CHP Tunceli milletvekili “İzmirl AKP gerçeğinin farkında” demiş. Hiç merak buyurmayınız, İzmirliler aynı zamanda Tunceli’den otobüslerle gelip CHP’li belediyelerde işe yerleştirilenlerin de farkında.

Yorumu oyla      26      12  
Necip 30 Eylül 2011 Cuma 12:53

Çiçek sulamaya mı geldiydin?

Yorumu oyla      28      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz: Yükseköğrenim reformu yeni anayasaya bağlı‎
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi'nin akademik yılı ...
AK Parti’de kongre takvimi belli oldu
Delege seçimleri ile ilçe kongreleri arasında ortaya çıkan 75 günlük zaman ...
CHP İzmir'de muhalifler 250 imzaya ulaştı
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a karşı imza kampanyası başlatan muhalif ...
 
AKP ve CHP'den ilk uzlaşma
Yeni anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti ile CHP heyeti arasında yapılan ...
Karşıyaka Ak Parti’de ‘Yıldırım’ çözüm!
AK Parti’nin genel seçimde 90 bin fark yediği ilçe Karşıyaka’da da kongre ...
İzmir'de, Balbay için 800 bin imza
CHP İzmir örgütü, Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı, CHP İzmir Milletvekili ...
 
Aksünger bölgesindeki teşekkür ziyaretlerin tamamladı
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, birinci seçim bölgesi İlçe örgütleri, ...
Yüksel: Hükümet, önce sokak ağzını bıraksın
CHP Milletvekili Alaattin Yüksel, terör sorununun çözümünde iktidar ve ...
Gürsel Tekin'den imzacılara mesaj var!
CHP İzmir’de, İl Başkanı Bayır’a bayrak açan muhalifler imza kampanyasına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva