HABERLER>POLİTİKA
29 Eylül 2011 Perşembe - 18:33

CHP İzmir'de muhalifler 250 imzaya ulaştı

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a karşı imza kampanyası başlatan muhalif il delegelerinin, ikinci gün sonunda 250 imzaya ulaştıkları iddia edildi. Tavrı merak konusu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da “Ben tarafsızım” mesajı gönderdi.

CHP İzmir de muhalifler 250 imzaya ulaştı

Can Özlü/ Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a bayrak açarak, olağanüstü il kongresini toplamak amacıyla imza kampanyası başlatan muhalif il delegeleri, ikinci günün sonunda amaçlarına biraz daha yaklaştı. Kongreye gidilmesi için 620 delegenin 311’inden imza alması gereken delegelerin, ikinci gün sonunda 250 imzaya ulaştıkları ve hafta başına kadar da hedeflenen sayıyı yakalayacakları iddia edildi. Gün sonunda yapılan değerlendirmeler sonunda, metropolde en çok imza toplayan ilçelerin Karabağlar, Konak, Karşıyaka ve Buca olduğu belirlendi. İmza kampanyasına yeterli ilgiyi göstermeyen ilçeler ise Bornova, Narlıdere, Güzelbahçe ve Balçova olarak şekillendi. Çevre illçelerde de kampanyaya ilgi beklenenden az olurken, ikna turlarının haftasonu da aralıksız devam edeceği öğrenildi.

İKNA TURLARI DEVAM EDİYOR
İmza kampanyası için ikna turlarına da devam eden il delegeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de görüştü. Balçova eski İlçe Başkanı Salih Küçükbayrak, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Ertam Özen, PM eski üyesi Mehmet Süne ve Mustafa Düzyol’dan oluşan grup, Başkan Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Kampanyaya karşı tavrı merakla beklenen Kocaoğlu’nun tarafsız kalmayı tercih ettiği ve “Bu konuda bir taraf olmamı beklemeyin. Nötr kalacağım” dediği öğrenildi. İmza kampanyasına yarın da devam edilecek. Kocaoğlu'na yakınlığı ile bilinen bazı il delgelerinin de imzacılarla ortak hareket etmemesi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan yüze yakın il delegesinin de kampanyaya gereken ilgiyi göstermemesi Başkan Kocaoğlu'nun süreç üzerindeki etkisini ortaya koydu. Aziz Kocaoğlu'nun delege gücünü elinde tuttuğu Bornova'dan da beklenen sayıda imzaya ulaşılamaması "Taraf değilim" diyen Kocaoğlu'nun, sürece sessiz ve derinden etki ettiği iddialarını da güçlendirdi. Üç gün sonunda toplanan imzalar ve ulaşılan kesin sayı hafta sonu yapılacak değerlendirme toplantısında masaya yatırılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz tekin 30 Eylül 2011 Cuma 12:19

partiyi karıştır karıştır çık ondan sonra tarafsızım de. Siz değilmisiniz Bu partide delege bile olmayan adamı il başkanı yaptınız siz chp ye zara veriyorsunuz bunu bilin

Yorumu oyla      15      8  
bertaraf 30 Eylül 2011 Cuma 11:37

toplanan imza sayısı 250 değil dün itibarı ile 97 de kalmıştır. bu yüzden telaşlanan imzacılar sav aracılığı ile rıfat nalbant oğluna, bir gurup imzacı da aziz kocaoğluna giderek destek istediler kimseye randevu vermeyen başka imzacıları ikinci kez kabul ederek destek vermiştir. kocaoğlu tarafsız değil gizli imzacıdır. bu durum tarihe not olarak düşülmüştür.

Yorumu oyla      13      9  
Ödemiş 30 Eylül 2011 Cuma 02:02

Sayın Başkanımız Bornova kongresinde bir daha siyasete taraf olmayacağım karışmıyacağım demişti sözünü tutacağına inancımız tam.Tutmazsa bu sözünü tutmamış halka ve partililere yalan söylemiş olur.Dürüst Başkanın bu sözüne inancımız tam..

Yorumu oyla      16      6  
Vatandaş 30 Eylül 2011 Cuma 01:58

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız kendisine yakışanı yapmış,taraf olmak o makama yakışmazdı.Başkanımızın bu kararından dolayı kutluyoruz.Saygılar.

Yorumu oyla      15      7  
vefa 30 Eylül 2011 Cuma 00:58

Sayın Büyük Başkan şu anda düşürülmek istenen il yönetimideki 10'a yakın arkadaş ve zaman zamanda il başkanı geçmiş adaylıklarınızda ve zora düştüğünüz her anda terdütsüz ve koşulsuz size taraf oldular ama hani ablanızın adı bu yüzden vefaydı.

Yorumu oyla      13      8  
Bornova 29 Eylül 2011 Perşembe 23:47

Seçilmiş il başkanı ve yönetimini istifaya zorlayanlarların, il başkanı seçimi için imza toplamaları ibret verici bir durum. Bu insanların siyaseti: halk, vatan ve CHP için değil, kendi siyasi ikbal ve pozisyonları için yaptıkları gün gibi ortaya çıkmıştır. Bu imza toplayan, veren insanlar hak ettikleri cevabı partiliden olmasa da seçmeninden en kısa zamanda alacaktır. Ne yazık ki o zaman bırakın CHP'ni vatan elden gitmiş olacaktır...

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP ve CHP'den ilk uzlaşma
Yeni anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti ile CHP heyeti arasında yapılan ...
Karşıyaka Ak Parti’de ‘Yıldırım’ çözüm!
AK Parti’nin genel seçimde 90 bin fark yediği ilçe Karşıyaka’da da kongre ...
İzmir'de, Balbay için 800 bin imza
CHP İzmir örgütü, Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı, CHP İzmir Milletvekili ...
 
Aksünger bölgesindeki teşekkür ziyaretlerin tamamladı
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, birinci seçim bölgesi İlçe örgütleri, ...
Yüksel: Hükümet, önce sokak ağzını bıraksın
CHP Milletvekili Alaattin Yüksel, terör sorununun çözümünde iktidar ve ...
Gürsel Tekin'den imzacılara mesaj var!
CHP İzmir’de, İl Başkanı Bayır’a bayrak açan muhalifler imza kampanyasına ...
 
AK Parti'de kongreler geri çekiliyor
Kongre hazırlıklarına başlayan AK Parti İzmir İl Başkanlığı, delege seçimleri ...
'Gerekirse uçaklarımızı Akdeniz'e göndeririz'
Arınç, "Papandreu 'Kıbrıs açıklarında bir sıkıntı olmasın' dedi. Erdoğan ...
AK kadınların yarışı kızışıyor
AK Parti’de İzmir ikinci bölge 12’inci sıra milletvekili adayı Yeşim Demirali, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva