HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2011 Cuma - 12:52

Susam 'genel merkezi' göreve çağırdı

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmza kampanyasının parti içi sorunu çözmeyeceğine işaret eden Susam “Genel Merkez duruma el koymalı ve üzerinde uzlaşılan bir il başkanı ile yeni sürece adım atılmalı” dedi.

Susam  genel merkezi  göreve çağırdı

Can Özlü/ Egedesonsöz- CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, yeni parlamento dönemi öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi. İzmir ve ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Susam, CHP İzmir’in, partiyi yerel yönetimlere taşıyacak liderlik özelliklerine sahip bir il başkanına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Olağanüstü il kongresi için başlatılan imza kampanyasının parti içi sorunları çözemeyeceğinin de altını çizen Susam, Genel Merkez’in duruma müdahale etmesini ve farklı kesimlerce üzerinde uzlaşılan bir il başkanının göreve getirilmesini istedi.
 
“GENEL MERKEZE GÖREV DÜŞÜYOR”
CHP İzmir İl Yönetimi’nin, belediye faaliyetlerinin üzerinde çalışmalar yürütmesi gerektiğini hatırlatan ve parti faaliyetlerinin kamuoyuna doğru yansıtılmasını arzu ettiklerini belirten Susam “Bence şu an partimizin Genel Merkezi İzmir’e el atmalı ve İzmir’de, söylediğim anlayışa uygun liderlik vasıflarına sahip bir il yönetimi oluşturulmalıdır. Bu, imza toplayarak ya da kongre yapılarak olmaz. Çünkü imza toplamak, kongre yapmak, CHP’ye zaman kaybettirmektedir. Bu zaman kayıpları, parti içi mücadeleleri çok da gergin noktalara getirmektedir. Tüm bunları bir kenara bırakılarak genel merkez duruma el koymalı. İmza için girişimde bulunan arkadaşları da dinleyerek, İzmir’de, uzlaştırıcı ve partiyi hem kongre sürecine hem de yerel seçimlere hazırlayacak bir il yönetimi oluşturulmalı. İzmir’i kucaklayabilecek bir yönetim anlayışı hakim kılınmalıdır. Bu noktada Genel Başkanımıza ve MYK’ya da görev düşmektedir” dedi.
 
“UZLAŞI LİSTESİ OLUŞTURULSUN”
İmza kampanyasının parti içi sorunları çözmeyeceğini tam aksine ayrışmayı körükleyeceğini belirten Susam “İmza kampanyasında 311’i yakaladığınızda geriye kalan 309 delegenin de bu çalışmalar içinde katkısını alabilecek bir yapı kurmak durumunda olmalısınız. İzmir’de, CHP’nin ciddi bir şekilde, birlikte ve beraberce bu süreci tamamlamaya ihtiyacı vardır. Oluşturulacak bir “uzlaşı listesi” ile sorun giderilebilir. İlla ‘parti içi mücadele yapmak istiyoruz’, illa ‘kongreye gitmek istiyoruz’ derlerse; ben böyle bir inatlaşmanın parti kamuoyu tarafından kabul görmeyeceğini düşünüyorum. Bu kavgaların kime yararı var? Parti içinde, bir kısmımızın iktidar olmasının her şeyi çözeceğine mi inanıyoruz? Yoksa partinin bütün güçlerini seferber edilerek bu partiyi daha ileri noktaya taşımanın doğru olacağı mı bizim iddiamız olmalı? ‘Biz olursak olur biz olmazsak olmaz’ anlayışını bu partinin kaldıracağını düşünmüyorum. Bu partinin herkese ihtiyacı var. Bu partinin her unsurundan yararlanmaya ihtiyacı var. İmzacı arkadaşlara da ihtiyacı var bu partinin. Mevcut iktidardaki insanlara da ihtiyacı var, diğer unsurlara da ihtiyacı var. İzmir’de CHP politikalarını kamuoyuna doğru anlatabilecek bir il yönetimine ihtiyaç vardır. Belediye çalışmalarının üzerine çıkmış, belediye çalışmalarından daha önde, CHP siyasetini İzmir’de hissettirebilecek bir il yönetimine ihtiyaç vardır” diye konuştu.
 
 “KAVGALI EVE KIZ VERMEZLER”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e büyük önem verdiğini de söyleyen Susam, Bayır ve İl yönetiminin aşamadığı noktaların da olduğunu belirterek, “Seçim performansı ve partinin kendi iç sorunlarını kamuoyunda tartışma konusunda gösterdiği performansa baktığınızda il yönetiminin eksikliklerini görüyorsunuz. Belediye başkanlarının kendi aralarında tartışmaları, örgütte disiplin mekanizmasının çok fazla çalıştırılması ve benzeri şeylere baktığınızda parti lideri sorunları kendi içinde çözmek yerine kamuoyunda çözmeye daha çok yayılıyor. Bir laf vardır, “kavgalı eve kız vermezler” diye. CHP’nin kavgalı olma hakkı yoktur. Kavgaları bitirecek. İzmir’de parti içi mücadeleyi demokratik zeminde yönetebilecek ve parti içinde bırakacak bir yönetime ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu.
 
“DAVA AÇTIM, SUSUYORUM”
Genel seçimler öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaşadığı tartışma ve devam eden yargı süreci ile ilgili de değerlendirmede bulunan Susam “Söylenen sözlerden sonra dava açmak benim en doğal ve insani hakkımdır. Çocuklarıma, aileme, şahsım olan saygımın bir ölçeğidir. Ben o olayda söylenen hiçbir sözü hak etmedim. Hiçbir söz de üzerimde yoktur. Bunu kimsenin de söyleme hakkı yoktur. Onun için dava açmak benim en doğal hakkımdır. Ama bunu siyaseten bir tartışma, siyasete bir engel konusu yapmamaya da özen gösteren sorumlu bir siyasetçi olmaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“DAYATMACI OLMAK DOĞRU DEĞİL”
Gündeme ilişkin konularla ilgili de açıklamalar yapan Susam “Konak Tüneli’nin temeli bir hafta önce atıldı. O bölgeden dört defa geçtim. Bir çalışma görmedim. Zemin etüdü yapılmadan, bir tünelin ihaleye çıkıp, projelendirilip, temelinin atılması ne kadar doğru. İzmir’de yapılan tüm projeler sadece bir siyasi partinin değil İzmir’in projesi. Bu projelerin yapılmasından memnuniyet duyacağımızı söyledik. Sayın Bakanların, İzmir’e yatırım yapma konusundaki verdikleri vaatleri olumlu buluyorum. Bu projeleri hayata geçirirken meslek odalarıyla oturup konuşulmalı. Dayatmacı bir yaklaşım içinde olunmaması gerektiğini düşünüyorum. Madem iki tane yatırımcı bakan İzmir’in milletvekili olmuştur. Hem turizm alanında kenti sıçratmak, hem de ulaştırma alanında hizmetleri getirmek, iki bakanın ve biz İzmir milletvekillerinin görevidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arif Bahtıgülmeztürk 3 Ekim 2011 Pazartesi 05:22

ACEMİ İL BAŞKANI İSTEMİYORUZ.BU ADAM İZMİRDE CHP'Yİ KARIŞTIRDI,PARTİYİ İKİYE BÖLDÜ.PARTİYİ TOPARLIYACAK TECRUBELİ BİR İL BAŞKANINA İHTİYAÇ VAR.KAVGALI EVE KIZ VERMEZLER KAVGALARI BİTİRECEK HERKESİ KUCAKLIYACAK BİR İL BAŞKANINA İHTİYAÇ VAR.KONGRE OLACAK ÇOK GÜVENİYORSA TACETTİN BEY ÇIKSIN ADAY OLSUN KONGREDE,DEMOKRASİ BU BELKİ KONGRE DE KAZANIR GENE BAŞKAN OLUR? NE DERSİNİZ.ŞİMDİ KONGRE ZAMANI ŞİMDİ DEMOKRASİ ZAMANI...

Yorumu oyla      12      7  
Ahmet 2 Ekim 2011 Pazar 12:21

Sayın Susam Susarmısın.

Yorumu oyla      13      6  
Araştırmacı Yazar İsmail Yaman 2 Ekim 2011 Pazar 02:02

Ama çok yanlış düşünüyorsunuz sayın vekilim.Sayın İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır bu insan çok çalışkan ben biliyorum gece gündüz demeden elinden gelen her şeyi yaptı seçimde özellikle takip ettim kendisini zaman zaman kendi aramızda bile tartışma oldu haberini yaptım köşe yazısını yazdım. Ama ben gene başkanıma sahip çıkıyorum ortamı germeyelim lütfen. Şimdi kavganın sırası değil şimdi çalışma zamanı birlik beraberlik zamanı hep beraber canla başla çalışacağız. CHP Varsa, Herkes İçin Var

Yorumu oyla      18      7  
aziz tekin 1 Ekim 2011 Cumartesi 19:36

TACETTİN BAYIRIN PARALI BASIN DANIŞMANLARI İŞ BAŞINDA

Yorumu oyla      13      8  
CEMAL KIDAL 1 Ekim 2011 Cumartesi 11:58

TACETTİN BAYIR, CHP ve İZMİR için bir şanstır, 35 yılı aşkın süredir CHP ye ve İzmir'e hizmet etmektedir. Aileden CHP lidir. Başarılı bir iş adamıdır. Alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz, İzmir yeni insanlar istiyor. Tacettin Bayır'ın kıymetini bilmeliyiz. İzmir de CHP nin oyunu yükseltti. Tacettin Bayır'a karşı başlatılan imza kampanyasını yanlış buluyorum. Bunu yapanlar Tacettin Bayır'ı kıskanan insanlar, Atatürk'cü, Cumhuriyetci, başarılı insanları CHP den uzaklaştırırsak seçimleri kazanamayız

Yorumu oyla      14      8  
hemen olsun 1 Ekim 2011 Cumartesi 06:16

izmir'e politik liderlik yapabilen,akp karşısında sinmeyen,partilisine efelenmeyen bir il yönetimi olsun,kendini yorumlarda,facebook da metheden,aracına il başkanı yazdıran değil,herkesin saygı duyduğu,ticaret odası başkanının o makam ona iki gömlek büyük diyemediği,akp il başkanı karşısına çıkıp çatır çatır laf söyleyebilecek partilileri kucaklayan,eşinin parti de eş başkan olmadığı,okuduğunu anlayan CHP politikalarını izmir de hakim kılacak bir il başkanı hemen olsun.

Yorumu oyla      14      12  
rasim 1 Ekim 2011 Cumartesi 03:00

sevgili susam lütfen yeter artık parti içi mücadele yapıyorsan saygı duyarım ama il bazında yaptığın mücadelede kesin gelecek dönem için yatırım yapıyorsun bu ortamda böle olaylar partiyi ne hale koyar sşiz daha iyi bilirsiniz sizinki parti yönetimi benden olsun ne olursa olsun olayıdır bana şunu diyebilirmisiniz ben partide ön seçim olması için elimden geleni yapıyorum diyebilirmisiniz siz gelecekj seçimi garanti altına almak için mücadele veriyorsun bırakın genel merkezi çalışmalarını yapsın

Yorumu oyla      15      7  
zorbey 30 Eylül 2011 Cuma 23:26

yüzde. ON ALTI OY ALIRLAR..CHP OY ATTIM BİRDAHA ASLA..

Yorumu oyla      19      7  
ersin 30 Eylül 2011 Cuma 23:18

AHMET bey,3 dönem değil 2 dönemdir milletvekili sayın susam.Bu yerlere gelmek için tam 25 yıldır çalıştı,ilk önce Buca da hasan şarlayan rahmetlinin tahtına geçti ve emanet olarak Muharremi bıraktı,sonra İzmir esnafın başına geçti,1999 da Anap tan Buca belediye başkan adayı oldu ama Buca lı seçmedi:Sonra yeniden chp ye geldi,yanından necati imamı hiç ayırmadı,2009 da buca ya N.imamı aday göstermek için yırtındı.Daha yazacak çok olumsuzlukları var ama herkes biliyor M.ali susamı,bence sussunnnnn.

Yorumu oyla      21      8  
Orkun Tokuş ! 30 Eylül 2011 Cuma 23:11

Yahu ben hep derim 'şu SUSAM ne böyyük adam 'diye... Hem o kaa derim ki siz yine de hiç yayınlamazsınız.

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Köstebek arkadaşın mı?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a Deniz Feneri soruşturmasında ...
Kamer Genç İzmir'den AK Parti'yi bombaladı
CHP Kamer Genç, iki bakanla İzmir’i kazanmak isteyen Ak Partiye çattı. ...
Yılmaz: Yükseköğrenim reformu yeni anayasaya bağlı‎
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi'nin akademik yılı ...
 
AK Parti’de kongre takvimi belli oldu
Delege seçimleri ile ilçe kongreleri arasında ortaya çıkan 75 günlük zaman ...
CHP İzmir'de muhalifler 250 imzaya ulaştı
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a karşı imza kampanyası başlatan muhalif ...
AKP ve CHP'den ilk uzlaşma
Yeni anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti ile CHP heyeti arasında yapılan ...
 
Karşıyaka Ak Parti’de ‘Yıldırım’ çözüm!
AK Parti’nin genel seçimde 90 bin fark yediği ilçe Karşıyaka’da da kongre ...
İzmir'de, Balbay için 800 bin imza
CHP İzmir örgütü, Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı, CHP İzmir Milletvekili ...
Aksünger bölgesindeki teşekkür ziyaretlerin tamamladı
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, birinci seçim bölgesi İlçe örgütleri, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva