HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2011 Cuma - 16:03

İmza için Sav ve Baykal da devrede

CHP İzmir’de, “üç günde 311 imza” hedefini tutturamayan muhalif il delegelerinin imdadına eski Genel Sekreter Önder Sav yetişti. Sav’ın, bazı ilçe başkanları ve eski il başkanlarını arayarak “İmza atın” telkininde bulunduğu öğrenildi. Eski Lider Baykal da kendisine yakın eski vekiller üzerinden imza sürecine müdahil oldu.

İmza için Sav ve Baykal da devrede

Can Özlü/ Egedesonsöz- CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek ve olağanüstü İl Kongresini toplamak üzere imza kampanyası başlatan muhalif il delegeleri, girişimin üçüncü gününde de yeterli sayıya ulaşamadı. Belediye başkanlarından açık destek alamayan, Başkan Kocaoğlu’nun “tarafsız kalacağım” açıklaması ile Bornova’da da imza sıkıntısı yaşayan ekibe Ankara’dan da sürpriz bir destek geldi. İmza kampanyasına sessiz ve derinden etki etmek isteyen eski Genel Sekreter Önder Sav da devreye girdi. Sürecin yavaşlamasından endişe duyan Sav’ın, başta Kemalpaşa olmak üzere, kendisine yakın bazı ilçe başkanlarını ve eski yöneticileri telefonla arayarak “Zamanında bizim desteğimizle ilçe başkanı oldunuz, bunu unutmayın. İmza atın ve delegeleri imza atmaya ikna edin” dediği öğrenildi. Sav’ın bu müdahalesinden, kampanya sürecinde aktif rol üstlenen bazı delegelerin bile haberinin olmadığı ve tamamen gizli yürütüldüğü belirtildi.
 
BORNOVA VE BAYRAKLI’DAN DESTEK YOK
Sav’ın bu girişimini bazı ilçe başkanları doğrularken, görüş vermekten kaçınan başkanlar delegeler üzerinde kimsenin baskı kuramayacağının altını çizdi. Öte yandan, ima kampanyasına direk müdahil olan eski vekiller arasında yer alan Kemal Anadolu’nda, delegelerle birebir irtibata geçtiği ve kampanyaya destek istediği belirtildi. CHP'nin eski Lideri Deniz Baykal da İzmir'deki imza sürecine eski vekiller üzerinden müdahil oldu. Başta Selçuk Ayhan, Bülent Baratalı ve il başkanı Kemal Karataş olmak üzere pek çok isim üzerinden süreci takip eden Baykal'ın imza kampanyasında istenilen düzeye gelinmesi için delegeler üzerinde etkili olmak istediği ifade edildi.
 
Gelinen süreçte, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun imza kampanyası ile ilgili tavrı da merak edilirken, Kocaoğlu’nun “tarafsızım” açıklaması, Bornova delegelerini de etkiledi. 62 delegesi bulunan ilçede toplanan imzaların bir elin parmaklarını geçmemesi “Başkan Kocaoğlu ağırlığını hissettirdi” şeklinde yorumlandı. Olağanüstü il kongresi için gerekli olan sayıya metropol ilçelerde ulaşacaklarına kesin gözüyle bakan imzacılar, Bayraklı bölgesinde de sıkıntı ile karşılaştı. İlçe başkanı ve delegeler, genel merkez ile yapılan görüşmelerin ardından imza vermeme kararı aldı.
 
İKNA TURLARI HIZLANACAK
Öte yandan Çarşamba günü başlatılan imza toplama girişimi ile ilgili yapılan “Üç günde bitiririz” açıklamaları da gerçekleşmedi. Aradan geçen üç günlük sürede gerekli imza sayısının ancak yarısına ulaşılabildiği, kampanyanın, yasal süre olan 15 güne yayılacağı ve ikna turlarının da hızlandırılacağı belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İslam Bakır (Gaziemir) 6 Ekim 2011 Perşembe 00:51

İZMİR'de İl ve ilçeler mutlaka değişmelidir. Sebebine gelince, söylememin nedeni başarısız olduklarından değil.Kimseye boyun eğmeyen dirayetli başkan ve yönetimlerin oluşturulması gerekiyor. Onun bunun adamı olmak ayrıdır. Ekip ruhu içinde demokratik çerçevede birlikte olmak ayrıdır. Değişim sürecinin gerekliliği çok acildir.Çok düşündüm ve İzmir İl Delegesi olarak kararımı değiştirdim İzmir ve yaşadığım ilçe Gaziemir için İmza kampanyasına destek veriyorum.

Yorumu oyla      12      6  
gringi 3 Ekim 2011 Pazartesi 14:29

Delege değdin görevini bilmeli tabanın sesine kulak vermeli. Seçmen ne istiyorsa ona göre hareket etmeli. Başkan böyle istedi, kişi bunu istedi dememeli. Eğer CHP’de bir şeyler değişecekse ve geniş bir aile olacaksa seçmen ve taban ne diyorsa ona göre hareket etmeli. CHP için hayırlı olmasını diliyorum.

Yorumu oyla      14      6  
gerçek chp 2 Ekim 2011 Pazar 12:20

yorumcuların yazılarını okudum genelinde ii aziz tekin her dala konar ona kızmayın şunu ii bilmemiz lazım chp gerçek chp liler iktidar yapar sahte chp liler yapamaz çünkü onlar rant için chp deler rezaklar süneler fazlılar kürümler bunların dallarının nerde olduğunu az çok anlarsınız .sav kökü gerisini siz bulun ölümüne dürüs çağdaş laik özgürlükçğ devrimci chp den yanayım bunuda kılıçdaroğlunda görüyorum bayırada yürekden başarılar diliyorum her zaman yanında olduğumuzu bilmesini istiyorum ger

Yorumu oyla      16      6  
2 Ekim 2011 Pazar 12:07

yaavvvvaaaşşşşş geeellllll

Yorumu oyla      12      6  
devrimci 1 Ekim 2011 Cumartesi 11:56

KARDEŞİM PARTİ İÇİ ÇEKİŞME İÇİN BÜGÜN İMZA TOPLAYANLARI TANIMASAK TAMAM AMA YA HADİ GÜLDÜRMEYİN BENİ YAHU BİRAZ VİCDANINIZ VARSA İKTİDAR YÜZÜ GÖRMEDEN BU DÜNYADAN GÖÇECEM DİYE İSYAN EDEN PARTİLİNİN GELECEK GÜZEL GÜNLER UMUDUYLA KOŞAN GENCİN ÖĞRENCİNİN HER ŞEYE RAĞMEN SİZE DESTEK VEREN YÜZDE 26 NIN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE 3 YIL DA BU MİLLET İÇİN ÇALIŞIN DEMOKRATİK BİR TÜZÜK YAPIN PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN GELMESİ İÇİN KATKI KOYUN YETER EMEKLERİMİZLE BİR YERE GELEN PARTİ BÜYÜKLERİ ANADOL YETER YETER YA

Yorumu oyla      18      6  
ahmet tok 1 Ekim 2011 Cumartesi 10:31

evet chp nin son kaleside düştü SONARIN son yapılan ankete göre akparti izmirde %45 chp 43 hadi hayırlısı yiyin birbiriniz ete para vermeyin

Yorumu oyla      14      12  
islam bakır ( Gaziemir) 1 Ekim 2011 Cumartesi 09:31

İl Delegesi Arkadaşlarım Destek vermeyelim İmza Atmayalım.

Yorumu oyla      20      7  
GÜLŞEN ATAKLIGİL 30 Eylül 2011 Cuma 23:30

2014 ZAFER A.K.P .CHP......???????????İZMİR..ELDEN GİTTTTİİİİ..

Yorumu oyla      16      20  
tekin köroğlu 30 Eylül 2011 Cuma 21:42

aziz tekin efendi siz hala neden yorum yapmaya çalışıyorsunuzki?partiye ihanet etmeden önce düşüncektin partiyi

Yorumu oyla      24      7  
anti ampul 30 Eylül 2011 Cuma 21:09

babababaaaa 72 yaşında baykal nasılda ÇALIŞIYOR ülke için sav da seyrediyor şu tıp.tadevrim olmasaydı bunlar pantolonlarını ıslatmamak için kullanırlardı şu dünyaharikası hapı. hadibabacıklar hadi C.H.P DE TAŞ DEVRİ SONA ERDİ.

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel: Lanet olsun böyle demokrasiye
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu’nun Bornovalı ...
Susam 'genel merkezi' göreve çağırdı
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir gündemine ilişkin önemli ...
Kılıçdaroğlu: Köstebek arkadaşın mı?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a Deniz Feneri soruşturmasında ...
 
Kamer Genç İzmir'den AK Parti'yi bombaladı
CHP Kamer Genç, iki bakanla İzmir’i kazanmak isteyen Ak Partiye çattı. ...
Yılmaz: Yükseköğrenim reformu yeni anayasaya bağlı‎
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi'nin akademik yılı ...
AK Parti’de kongre takvimi belli oldu
Delege seçimleri ile ilçe kongreleri arasında ortaya çıkan 75 günlük zaman ...
 
CHP İzmir'de muhalifler 250 imzaya ulaştı
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a karşı imza kampanyası başlatan muhalif ...
AKP ve CHP'den ilk uzlaşma
Yeni anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti ile CHP heyeti arasında yapılan ...
Karşıyaka Ak Parti’de ‘Yıldırım’ çözüm!
AK Parti’nin genel seçimde 90 bin fark yediği ilçe Karşıyaka’da da kongre ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva