HABERLER>POLİTİKA
26 Kasım 2011 Cumartesi - 20:37

AK Parti İzmir’de ilçeler hareketli

AK Parti İzmir’de Bayındır kongresi ertelenirken Kiraz ve Ödemiş’te delegeler sandığa gitti.

AK Parti İzmir’de ilçeler hareketli

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda kongre sürecinde genel merkezin tek aday uyarılarına rağmen Bayraklı ve Urla ile başlayan ayaklanma devam ediyor. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in daha önce yaptığı ‘partiyi yıpratanlar disipline gider. Aday olacaklar önce bize gelsin’ uyarılarına kulak asmayan partililer kongrelerde aday olarak çıkmaya başladı.
 
Genel merkezden onay alan Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı’nın karşısına rakip olarak çıkan Erdal Seyitler’in kongreyi kazanması, Urla’da adaylıktan el çektirilen mevcut ilçe Başkanı Tarkan Bakırlı’nın aday olması ardından kazanması ve aday gösterilen Mehmet Öget’in çekilip kongre salonuna bile gitmemesi teşkilattaki hareketliliği arttırdı.
 
Bayındır’da geçtiğimiz hafta genel merkezden onay alan İlçe Başkanı Veysel Bakıcıol’un karşısına 5 aday çıkınca kongre ileri bir tarihe ertelendi. İlçe Başkan Adaylarından Mehmet Uygun’un adaylığını açıklaması ve kongre için diğer adayları da yanına alma hamlelerine İl Başkanlığı’ndan vize çıkmadı. Siyasi olarak karışan ilçede yapılması planlanan kongre ertelendi.
 
Kongrenin gerçekleştirildiği Ödemiş İlçesi’nde tek aday uyarılarına rağmen yine iki aday yarıştı. Mevcut ilçe başkanı Ali Hadim’in karşısına eski İl Genel Meclis Üyesi Şerif Delibalta çıktı. Delibalta ile Hadim arasında geçen yarışın galibi Hadim oldu. Hadim kongrede kullanılan 262 oyu alırken Delibalta ise 131 oyda kaldı.
 
KİRAZ'DA REKABET
Bir diğer kongrenin yapıldığı Kiraz’da ise mevcut başkan İbrahim Yılmaz’a rakip olarak Durmuş Özcaner çıktı. Kongrede mevcut başkan Yılmaz yeniden seçildi. Yılmaz 268 delegenin oyunu alırken Özcaner ise 68 oyda kaldı.

SIRADA BORNOVA VE KAMALPAŞA VAR
Torbalı ilçesi ile birlikte kongrelerin başladığı Ak Parti’de süreç Bayraklı ve Urla ile devam etmişti. Bugün yapılan Kiraz ve Ödemiş’ten sonra Bornova ve Kemalpaşa’da delegeler sandığa gidecek. Ardından tarihler değişmezse 28 Kasım Pazartesi-Karaburun, 29 Kasım Salı- Tire ve Selçuk, 30 Kasım Çarşamba- Beydağ, 01 Aralık Perşembe- Menemen, 03 Aralık Cumartesi- Menderes ve Güzelbahçe, 04 Aralık Pazar- Seferihisar ve Buca, 06 Aralık Salı- Alaçatı ve Poyracık (belde), 10 Aralık Cumartesi- Gaziemir ve Balçova, 11 Aralık Pazar- Karşıyaka ve Çiğli, 17 Aralık Cumartesi- Foça ve Dikili, 18 Aralık Pazar- Aliağa ve Konak, 24 Aralık Cumartesi- Bergama, 25 Aralık Pazar- Karabağlar ve Narlıdere, 07 Ocak 2012 Cumartesi- Kınık, 09 Ocak 2012 Salı- Çeşme kongreleri gerçekleştirilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcuya cevap 28 Kasım 2011 Pazartesi 21:53

ismail sarıya desdek verdğimden değil oda bu partinin kurucusu dokundular kaçtı 2004 yerel seçimlerinde b. başkanı adayı koymadılar diye chp ye gitti geldi giderken soğukkuyu skmyi basanlar mikailn ekibi o zaman ali aslan ilçe başkanı mikail ile ali aslan arası türkiye ile israil gibi idi şimdi nerdeler.kanka olmuşlar bu siyaset dürüsleri tasfiye etme sanaatı imiş 2014 dede bunlar bir birini yerler bizede akpartili olarak ağlamak kalır ama allah o fırsatı vermeyecektir.dürüstleri seviyoruz

Yorumu oyla      13      7  
YORUMCU 27 Kasım 2011 Pazar 11:16

Akparti kurulurken uzaktan bakanlar,önyargılı ve eleştirel tavır sergileyenler,hatta zaman zaman muhalif partilere destek verenlerin, kongre sürecinde delege hatta yönetim kurullarında görev alması emeksiz yemeği tercih etmeleri, partinin emektarlarını harekete geçirmiştir.Parti içi demokrasinin sağlanması adına Akparti Genel Merkezinin kriterleri yetersiz kalmaktadır.Genel merkezin koordinatörleri kısa sürede il ,ilçe yöneticilerinin istediği kişilerden bilgi alarak adaya karar vermişlerdir.

Yorumu oyla      15      6  
genel merkeze çağrı 27 Kasım 2011 Pazar 01:39

değerli parti büyüklerim bu kaos neden oluyor biliyormusunuz bir. gerçekten bu zamana kadar partinin yükünü çekenler dışarda kalıyor akpartide açık gözler parayı basıyor yönetim lerde il delegelikleri kapıyorlar çalışan hamallarda dışarda yedeklerin son deliği yapıyorlar kazandıkları zaman b.gel a.gel c.gel s.gel gibi çağırıyorlar.bundan.sonra bu kişilerle çalışılmaz genel seçimde sayınbaşbakanımıza oyumuzu veririz teşkiatı.satıp.bayraklıda rezil edenlerle.değil.

Yorumu oyla      17      8  
NASİP 26 Kasım 2011 Cumartesi 23:54

KAVGA YAPMAYI ALIŞKANLIK YAPMIŞ İNSANLAR BAYRAKLIDA HALKI İLÇEDE NASIL KARŞILAYACAKLAR MERAK EDİYORUM

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağış: Kapatılan kapıları tek tek açarız
AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecindeki eleştirilere yönelik ...
Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi öven Bakan'la tartıştı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Sosyalistleri partisi kongresi ...
İnce: Atatürk ve İsmet Paşa'dan özür diliyorum
CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan'ın 'Dersim' özürünü 'Olacak iş değil' diyerek ...
 
Cihaner: CHP'ye aklın almayacağı saldırı var
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "Partimize karşı aklın almayacağı ...
Gül'den İngiltere'ye Kıbrıs ultimatomu!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere dönüşü Kıbrıs için net konuşarak, ...
Abdullah Gül’den ‘yüksek topuk’ yorumu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Buckingham Sarayı’ndaki karşılama töreninde ...
 
CHP eski genel Sekreteri Önder Sav'a şok
Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav hakkında, hacca gitmek isteyen bir ...
'Yıkılan cami' fotoğrafları Meclis'i gerdi
AKP döneminde rant için camilerin yıkıldığını savunan CHP'li Muharrem ...
Moroğlu'dan Meclis'e 'Kadına Şiddet Araştırması' teklifi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, kadına yönelik şiddetin nedenlerinin ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva