HABERLER>GÜNCEL
25 Ekim 2011 Salı - 18:00

Acı bilanço: Ölü sayısı 500'e yaklaştı

Van’da meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki deprem, başta Van kent merkezi ve Erciş İlçesi olmak üzere bir çok yerleşim merkezinde yüzlerce binayı yerle bir etti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 16.00 itibariyle 432 kişinin öldüğünü, 13521 kişinin yaralandığını açıkladı.

Acı bilanço: Ölü sayısı 500 e yaklaştı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 09.00 itibariyle 366 kişinin öldüğünü, 1301 kişinin yaralandığını ve yıkılan bina ile ağır hasarlı bina sayısının 2262 olduğunu açıklamıştı.       
 
Van ve Erciş İlçesi’nde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bugün saat 16.00 itibariyle Van’da meydana gelen depremde ölenlerin sayısının 432’ye, yaralı çıkarılanların ise 1352 olduğunu açıkladı.
 
AFAD Başkanlığı tarafından Van Valiliği emrine acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta 3 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiği, Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan ilk günde 1.1 milyon TL toplandığı, 48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanları, 17 THY, 21 askeri ve 2 özel kargo uçağı olmak üzere toplam 41 uçak ve araçlarla bölgeye sevk edilduği belirtildi. AFAD Başkanlığı’ndan 20 kişilik bir teknik heyetin Van’a ulaştırıldığı kaydedilen açıklamada şöyle devam edildi:
 
"Ayrıca, çeşitli illerden 200 teknik personel görevlendirilmiştir. Arama-kurtarma faaliyetlerinden sonra, hasar tespitine hemen başlanacak olup, kısa sürede tamamlanacaktır. Çadır ve battaniye ihtiyacının karşılanması için 5 sivil, 3 askeri olmak üzere toplam 8 uçakla ulaşım zinciri oluşturulmuş olup, sevkiyat devam etmektedir. Karayolu ile de ihtiyaç malzemelerinin nakli sürmektedir. Kalıcı konutların inşası için TOKİ’ye talimat verilmiş olup, afetzede konutları en kısa sürede tamamlanacaktır. Geçici barınma amacıyla da yeteri kadar konteynırın üretimi için çalışmalara başlanmıştır ve en kısa zamanda bölgede kurulması planlanmıştır. Toplam 3.651 arama-kurtarma, 836 sağlık personeli, 16 arama köpeği, 593 iş makinesi ve araç, 7’si hava ambulansı olmak üzere 140 ambulans, 33 jeneratör, 95 seyyar tuvalet, 14.387 çadır, 60 prefabrik ev, 49.433 battaniye, 1.120 gıda paketi, 10.064 gıda kolisi, 36 seyyar mutfak, 3.051 mutfak seti, 5.139 katalitik soba, 425 uyku tulumu, 1 mobil fırın ve 13 ton kumanya gönderilmiştir. 3 öğün sıcak yemek dağıtımına başlanmış olup, gıda, kumanya ve diğer tüketim malzemelerinin sevki devam etmektedir.
 

Bölgeye gönderilen arama-kurtarma, ilkyardım ve sağlık personeli ile ayni yardımların organizasyonunu yapmak üzere Başkanlığımızca; Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarına birer koordinatör ve yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir. İçişleri Bakanlığı’nca bölgede yürütülen çalışmaları koordine etmek amacıyla 5 Mülki İdare Amiri Van Valiliği emrine görevlendirilmiştir. İlgili bakanlıklar; arama-kurtarma, geçici barınma, enkaz kaldırma, sağlık, psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, afet ve acil durum merkezleri ikinci bir bildirime kadar 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir. Van Valiliği emrine; psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin verilebilmesi için uygun nitelikte ve yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir. Arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamuda çalışma saatleri yeniden düzenlendi
İzmir Valiliği 30 Ekimde başlayacak saatlerin geri alınması uygulaması ...
Tire'de 'Eve Süt Projesine' büyük ilgi
Tire Süt Kooperatifi'nin gerçekleştirdiği Eve Süt Projesi'nin, vatandaşlar ...
TDH’lı Karaca’ya sokak ortasında infaz!
Karşıyaka Kalafaki restoranın sahibi, TDH Eski İlçe Başkanı Serdar Karaca, ...
 
‘İmam öğretmen’ uygulamasına tepki
Eğitim Sen 4 Nolu Şube Başkanı İsmail Akyol, itirazlarına karşın bazı ...
Minik Taha'ya babası hayat verdi
Bergamalı 20 aylık Talha, babası Necmettin Hastürk'ten nakledilen karaciğer ...
Kardeşlerin miras kavgası: 1 ölü, 1 yaralı
Torbalı’da, miras nedeniyle çıkan tartışmada bıçakla ağabeyi 56 yaşındaki ...
 
Bornova'da hırsızlık çetesine darbe!
İzmir'de çok sayıda otomobilden hırsızlık yapan 8 kişilik şebeke, polisin baskınıyla çökertildi.
14 günlük Azra bebek 46 saat sonra kurtarıldı
Depremin üzerinden yaklaşık 48 geçmesine rağmen enkaz altından hala sağ ...
EÜ Akut 5 kişiyi kurtardı
Van ve çevresinde ölüm saçan deprem felaketine uğrayanların ümidi AKUT oldu.
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva