HABERLER>GÜNCEL
25 Ekim 2011 Salı - 16:14

TDH’lı Karaca’ya sokak ortasında infaz!

Karşıyaka Kalafaki restoranın sahibi, TDH Eski İlçe Başkanı Serdar Karaca, sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıyla yaralandı. Saldırgan, Bostanlı’da herkesin gözü önünde Karaca’nın boğazını keserek, öldürdü.

TDH’lı Karaca’ya sokak ortasında infaz!

Fatih Yapar-Egedesonsöz-İzmir’de iş ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı, Mustafa Sarıgül’ün önderliğindeki TDH’nın Karşıyaka İlçe Başkanlığı görevini de yapan Serdar Karaca, uğradığı silahlı saldırıyla yaralandı. Bostanlı’da Şirince Balık Evi’nin önünde yaşanan saldırı sonrası bıçağını çıkaran saldırgan herkesin gözü önünde Karaca’nın boğazını kesti. Daha da ileriye giden saldırganın Karaca’nın kanlar içinde kalan vücuduna ‘bir tapu örneği’ bıraktığı öğrenildi.

Olay, Bostanlı semti 1787/1 Sokak 39 numaradaki kafeteryada meydana geldi. İddiaya göre burada oturan işadamları Karaca ve Sungur'un yanına, E. C. (27) adlı kişi geldi. E. C. ile Serdar Karaca arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Efe C.'nin, yakındaki bir otomobilden aldığı pompalı tüfekle işadamlarına ateş açtığı ardından da  bıçakla Karaca’nın boğazını kestiği iddia edildi. Aşırı kan kaybeden Karaca, cankurtaranla kaldırıldığı Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Polis, olaydan sonra zanlı E. C.'yi yakalayarak gözaltına aldı. 

BESİAD BAŞKANI SUNGUR DA YARALANDI
Olay mahallinde kaçmadığı ve polise teslim olduğu öğrenilen saldırganın kimliği henüz öğrenilemezken, Karaca ile aralarında alacak-verecek davasının olduğu ileri sürülüyor. Görenleri şoke eden saldırı sırasında Karaca’nın üyesi ve kurucuları arasında yer aldığı Bostanlı Esnaf Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Feyyaz Sungur’la birlikte balık lokantasının önünde oturduğu öğrenildi. Silahlı saldırganın rastgele ateş açtığı sırada BESİAD Başkanı Sungur’un da bacağından yaralandığını söyleyen görgü tanıkları, silahlı saldırganın hunharca katlettiği Serdar Karaca’ya önde 5-6 kez silahla ateş edip bacağından yaraladığını kaydettiler.
 
SALDIRGAN ‘TAPU’ BIRAKTI: AL SENİN OLSUN!
Yaralanan Karaca’nın olay yerinden kaçamadığı öğrenilirken daha sonra bıçağına davranan saldırganın Karaca’nın boğazını kestiği ve cebinden çıkardığı bir tapu kaydını Karaca’nın kanlar içindeki yüzüne yapıştırırken, ‘Al bu tapu da senin olsun’ dediği öğrenildi.
Olay yerinden kaçmayan silahlı saldırgan daha sonra polise teslim olurken Karaca’nın ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ancak kurtarılamadığı öğrenildi.
 
EŞİ BAHAR KARACA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYDI
Karşıyaka’nın tanınmış restoranlarından Kalafaki’nin sahibi olan işadamı Serdar Karaca’nın hunharca öldürülmesi iş ve siyaset dünyasında şok etkisi yarattı. Karşıyaka’da Bostanlı Esnaf ve Sanayiciler Derneği (BESİAD)’ın yönetiminde de yer alan Karaca’nın eşi Bahar Karaca da siyaset dünyasının yakından tanıdığı bir isimdi. Karşıyaka eski Belediye Başkanı Kemal Baysak döneminde DSP’den Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliği yapan Bahar Karaca daha sonra öldürülen eşi Serdar Karaca ile birlikte AK Parti’ye kaydoldu. AK Parti’den önce meclis üyesi adayı daha sonra Mehmet Karal’ın ilçe başkanlığı döneminde yönetim kurulu üyeliği yapan Bahar Karaca, eşinin Mustafa Sarıgül hareketine katılmasından sonra istifa ettiği AK Parti’ye yeniden dönüp son seçimlerde milletvekili aday adayı oldu.
 
TDH’YA İL BAŞKANLIĞI KONUŞULMUŞTU
Sokak ortasında hunharca katledilen Serdar Karaca da bir süre Karşıyaka temsilciği yaptığı Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Hareketi’nde Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve ona yakın il Başkanı Nihat Demirkol’un istifasından sonra İzmir İl Başkanlığına talip olmuştu. Yaklaşık 16 ilçe başkanı tarafından Sarıgül’e verilen imzalı dilekçede Serdar Karaca’nın ‘İl başkanı’ olması istendi. Sarıgül’ün TDH’yı lağvetmesinden sonra Karaca’nın, AK Parti’ye geçen eşi Bahar Karaca’ya destek olduğu öğrenildi.
 
Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatan emniyetin soruşturması sürüyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibo fr 3 Kasım 2011 Perşembe 21:46

teyze ogluma allatan rahmetmekani firdes ceneti olsun aplama bol sabirlar dilerim serdar karaca sapina kadar erkek delikanliydi malesef omru vefa etmedi taktir boyleyimis yoksa o kopeklere papuc birakmazdi

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İmam öğretmen’ uygulamasına tepki
Eğitim Sen 4 Nolu Şube Başkanı İsmail Akyol, itirazlarına karşın bazı ...
Minik Taha'ya babası hayat verdi
Bergamalı 20 aylık Talha, babası Necmettin Hastürk'ten nakledilen karaciğer ...
Kardeşlerin miras kavgası: 1 ölü, 1 yaralı
Torbalı’da, miras nedeniyle çıkan tartışmada bıçakla ağabeyi 56 yaşındaki ...
 
Bornova'da hırsızlık çetesine darbe!
İzmir'de çok sayıda otomobilden hırsızlık yapan 8 kişilik şebeke, polisin baskınıyla çökertildi.
14 günlük Azra bebek 46 saat sonra kurtarıldı
Depremin üzerinden yaklaşık 48 geçmesine rağmen enkaz altından hala sağ ...
EÜ Akut 5 kişiyi kurtardı
Van ve çevresinde ölüm saçan deprem felaketine uğrayanların ümidi AKUT oldu.
 
Van'da bilanço ağırlaşıyor! İşte son rakamlar
Van’ı yerle bir eden depremden son haberler gelmeye devam ediyor. Son ...
Prof. Uluğ 50 yaş üstündeki binalara dikkat çekti!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ...
'Nazanların kuşu bu'
Erciş’te her enkaz kendi hikayesini yaratıyor. Bir K9 arama köpeği enkazın ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva