HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2012 Çarşamba - 14:49

Tarhan: ‘Gavur’ İzmir yine ‘Gavur’ kalacak

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ülke gündemini İzmir’den yorumladı. Başbakan Erdoğan’a yüklenen Tarhan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de sahip çıktı. Tarhan “İzmir ‘gavur’ kalmaya devam edecek” dedi.

Tarhan: ‘Gavur’ İzmir yine ‘Gavur’ kalacak

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi tarafından organize edilen Kadınlar Günü Etkinlikleri çerçevesinde, Selahattin Akçiçek Kongre Merkezi’ndeki panele katılmak için kente gelen CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Evi ve Giysi Bankası’nı ziyaret etti. Semt evinde eğim gören Konaklı kadınların el işi takı tasarımlarını dikkatle inceleyen Tarhan, ürünlerin satışı noktasında destek vermek istediğini de belirtti. Tarhan’ı havaalanında karşılayan makam aracının şoförlüğünü de yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Genel Başkan Yardımcısı Tarhan’a el işi tasarımlı mor bir kolye hediye etti. Hanımların kendi elleri ile yaptıkları ikramları da Tarhan’a bizzat sunan Başkan Tartan övgü aldı.

Tarhan: Türkiye'yi yönetenler kadını sevmiyor


 
“İZMİR ‘GÂVUR’ KALMAYA DEVAM EDECEK”
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ülke ve İzmir gündemine ilişkin soruları cevapladı. Büyükşehir belediyesine yapılan operasyonların sindirme amaçlı olduğuna dikkat çeken Tarhan “Muhaliflere baskıların çok yoğun olduğu ve özel yetkili mahkemeler ile toplumun dizayn edilmeye çalışıldığı süreçte ana muhalefet partisinin belediyelerinin de bu durumdan ayrı tutulması düşünülemezdi. Şaşırtıcı değil ama fazlasıyla anti demokratik bir durum olduğunun altını çizmek istiyorum. İzmir’in Büyükşehir Belediyesi’nin, operasyonlarla pes ettirilmeye çalışıldığını, dönüştürülmeye çalışıldığını düşünüyorum. Ama İzmir’in pes etmeyeceğini biliyorum. Her alanı fethedilecek bir kale burcu olarak görmek ve o kaleye bayrak dikmek gibi açıklamaları çok ilkel buluyorum. Bu anlayıştan, bu zihniyetten dolayı yapılan bir açıklamadır. Her şey benden ve bizden olsun istiyorlar. Yargıya, topluma ve medyaya nasıl bakıyorsa bu zihniyet kendinden olmadığını düşündüğü her kesimi de bu şekilde bakmaya devam etmesini de şaşırtıcı bulmuyorum. Ama bu durum bizim için kabul edilemez. Bizim gibi demokratik bir yapı da ve halk iradesine inanan insanlar için kabul edilemez. ‘Gâvur’ İzmir’in “gavurluk” konusundaki kararlılığını sürdüreceğini inanıyorum” dedi.
 
“YENİ SİSTEMLE ÇOCUK GELİN YETİŞTİRİLECEK”
Hükümet tarafından, eğitim sistemi ile ilgili olarak ortaya atılan ve pek çok kesim tarafından eleştirilen
 4+4+4 eğitim sistemini de değerlendiren Tarhan “ 4+4+4 kamuoyuna tanıtıldığı gibi 12 yıllık kesintisiz bir eğitim sistemi değil. Bunu öncelilikle halka anlatmak istiyoruz. Dün komisyona verilen bir önerge ile ilk dördüncü yılda bir ilkokul diploması, ikinci dördüncü yılda ise ortaokul diploması verilmek suretiyle zorunlu eğitimi zorunlu olmaktan çıkardıklarını görüyoruz. Bizimki gibi kadınlara bakış açısının çok daha farklı olduğu toplumlarda kız çocuklarının bu sistemde ilkokul sonrasında eğitimi sürdürememesi gibi bir durum ile karşı karşıyayız. Kadınlar için Cumhuriyet’in en önemli kazanımı olan Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun delinmesi ile de karşı karşıya kalmaktayız. Cumhuriyet’in kızları olarak, tırnakları ile çalışarak eğitim sisteminin verdiği olanak ile bir yere gelen kadınların önünün kesildiğinin görmeliyiz. Eğitim hakkının sadece zenginlere özel bir yapıya sokulduğunu görüyoruz. İlkokuldan sonra aileler çocuklarının evde kalmasını isteyecek. Bu durum da en çok kızlarımız etkilenecek. Bazı yan sorunların artmasına sebep olacak. Bunlar çocuk gelinlerin sayısının ve erken doğumların artığını görebileceğiz. Hem kız çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alınması ile karşı karşıya olduğumuzu hem de laik eğitim sisteminin delinmesi gibi bir durum ile karşı karşıyayız” diye konuştu.
 
“TÜSİAD ÇIKIŞI DEMOKRASİYE BAKIŞ AÇISINI YANSITIR”
Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınların yüzde 33 lük temsilinin ne kadar önemli bir gelişme olduğunu sevinçle görüyoruz. Umarım bir rekabet duygusu oluşur ve diğer partiler de en az yüzde 33’lük bir kota uygulamasına gider. Hatta yüzde 50’lik bir uygulamaya gidilmesini istiyoruz. Sonuçta dünyayı erkekler ile ortak paylaşıyoruz. Temsilin de eşit olması gerektiğine inanıyorum. Bizim gibi toplumlarda geçiş süresi olduğunu düşünüyorum. İlerde bu tarz kotalara ihtiyaç kalmamasını umuyorum. Başbakan’ın TÜSİAD’a yönelik yaptığı çıkışı da doğru bulmuyorum. Bu durum, başbakanın kadına bakış açısını yansıttığı gibi demokrasiye bakış açısını da yansıtıyor. Demokrasiyi hazmedememiş bir zihniyetin ve demokrasinin gereği olan sivil toplum, muhalefet ve toplum gibi noktalarda tahammüllü olması gereken bir başbakanın bu şekilde her kendinden farklı düşünene saldırması ve öfke krizleri geçirmesini bir zayıflık olarak değerlendiriyorum”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YALÇIN 12 Mart 2012 Pazartesi 19:32

Emine tarhanı anlayamayanlar gerçekten biraz kendilerini eğitse iyi olur,biz o kadar cahilmi kaldık kimin izmire gavur dediğini unuttunuzmu...

Yorumu oyla      12      7  
mega1971 9 Mart 2012 Cuma 10:16

ya bu emıne tarhan nerelı yahudı falan olmasın.

Yorumu oyla      17      7  
cemil bagatur 9 Mart 2012 Cuma 10:13

kusura bakma emıne hanım sen gavur ola bılırsın ama bız gavurlugu kabul etmıyoruz izmiride gavur zıhnıyetındekı chp ye asla izmir muslumandır ve oylede kalacak saten kımın usagısınız oda cıkacak yakında 80 senedır sızlerden kurtulamadık işlah sımdı kurtulucaz

Yorumu oyla      17      9  
yazık bu halka 8 Mart 2012 Perşembe 22:44

sayın tarhan kendini gavur olarak tanımlıyorsa o kendine ait bir düşüncedir bende bir chp li olarak gavurluğu kabul etmiyorum. bu zamana kadar izmirde yaşayan gavuru müslümanı oy veriyordu chp ye ben gavur olmak veya kalmak istemiyorum bu şartlar altında 12 oyum var chpye oy da vermeyeceğim .vekil olmuş yargıç olmuş hala ne konuştuğunu bilmiyor bu zatlar yazık izmire izmir giderse bunların yüzünden gider.

Yorumu oyla      17      8  
İzmir'e Yazık.. 8 Mart 2012 Perşembe 09:50

Sayın Güneş isimli yorumcu, tam bir CeHaPe mantığı var yorumunuzda. Hep aynı tepeden bakma, aynı aşağılama. Herkes cahil, eğitimsiz; ama bir tek siz aydın ve ilericisiniz değil mi? İşte bu yüzden halkın gönlüne giremiyorsunuz. Emine Hanım'a gelince, üzülüyorum sadece, bu ucuz politikalar peşinde koşulduğu için. Ama bu hep böyle olur, birileri proje üretir, diğerleri laf..

Yorumu oyla      20      12  
İlhan Pınar 8 Mart 2012 Perşembe 00:16

Biraz insaf yaa..her türlü tarih, coğrafya, sosyoloji bilincinden yoksun bu kavramla bu kente çok büyük bir kötülük yapılıyor..bilinçsizce kullanılan bu adlandırmanın ne dün için ne de bugün için ne ifade ettiği bu kentte kimseyi ilgilendirmiyor mu acaba...

Yorumu oyla      17      7  
İZMİR GAVURDUR GAVUR KALACAK 7 Mart 2012 Çarşamba 22:51

BU BÖYLE BİLİNE... "TÜRK" SÖZÜNÜ SÖYLEYEMEYEN BAŞBAKANA GÖRE EEE HALİYLE TAM TÜRK İZMİR "GAVURDUR"... BİRİLERİ DE İSLAM BAYRAĞI DİKECEKMİŞ.. SEN BAŞBAKANINININ YAPTIKLARINI İSLAMA MI FAŞİZMEMİ UYGUN BULUYORSUN ÖNCE ONU BİR DÜŞÜN...

Yorumu oyla      18      16  
yu be yuha 7 Mart 2012 Çarşamba 21:53

biraz bilgin arsa başbakanın izmir için ne demeye getirdiği o malum sözü hatırla ..illede gawur demesi şart değil demi çocuğum..

Yorumu oyla      20      22  
yuh be yuh size 7 Mart 2012 Çarşamba 21:12

yazıklar olsun be.. hiç ağızdan çıkmamış bir sözü yıllardır dillendiriyorsunuz...proje konuşun biraz proje... başbakanın ağızından çıkmamış bir sözü.. her yerde herkese sanki söylenmiş gibi aktarıyorsunuz... yazıklar olsun...ama sizin düşünceniz bu" bir söz söyleriz herşeyi bitiririz "gavur izmir" dedik mi akan sular durur...."sizdeki zihniyet bu...

Yorumu oyla      32      19  
HALK 7 Mart 2012 Çarşamba 20:19

HAMUDU İLE GÖTÜRENLER MÜSLÜMAN İSE....BİZ İZMİRLİLER GAWUR OLALIM BE..

Yorumu oyla      28      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Halka sorduk, yüzde 91'i 4+4+4 nedir bilmiyor’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında ...
CHP Konak’ta ‘tarih’ komedisi!
CHP İzmir’de, ilçe kongreleri süreci de sancılı başladı. İl Başkanı Bayır ...
Tekin ve İnce’den Başbakan’a yüz nakli cevabı
CHP’deki genel başkan değişimiyle ilgili ‘CHP’de yüz nakli yapıldı, ama ...
 
AK Parti’den 2014 talimatı: “Muhalefetten önce davranın”
AK Parti İl Başkanlığı’ndan ilçelere gönderilen genelgede il genel ve ...
Nesrin Ulema: Kadına şiddet insanlık suçudur!
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ‘’Sivil toplum örgütleriyle ...
Başbakan hapisteki gazetecileri tek tek açıkladı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş ...
 
Denizli’den Moroğlu ve Yüksel’e sert cevap!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekilleri ...
Hakan Şükür maça değil yemeğe gitmiş!
Komisyon toplantısından ayrılmasına, CHP'lilerin 'maç kaç kaç?' diyerek ...
Konak'ta kongre heyecanı 25 Mart’ta başlayacak
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, ilçe kongresinin 25 Mart’ta yapılacağını ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva