HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2011 Cumartesi - 18:30

Gündoğdu’ya Erdoğan damgası

Başbakan Erdoğan,partisinin en kalabalık İzmir mitinginde çılgın projelerini açıklayıp Başkan Kocaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Gündoğdu’ya Erdoğan damgası

FIRAT SOYLU-FATİH YAPAR-SONER ÇAĞLAR/EGEDESONSÖZ-Miting yapmak için İzmir’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu Meydanı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Açıklanan miting saatinden 1,5 saat geç alana parti otobüsüyle gelen Erdoğan, alanı dolduran binlerce partilileri alkış ve sevgi sloganları arasında kürsüye çıktı. Erdoğan’ın konuşmasından önce milletvekili adayları tanıtıldı. Başbakan’ın konuşmasından önce kürsüye AK Parti’nin İzmir’den aday gösterdiği Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay geldi. Kürsüye güneşten korunmak için güneş gözlüğü ilçe çıkan Erdoğan, yöresel poşu da taktı. Konuşmasına İzmir’in tüm ilçeleri selamlayarak Başbakan Erdoğan, Ege ve Akdeniz’in tüm şehirlerinin güzel olduğunu ancak İzmir’in Akdeniz ve Ege’nin incisi olduğunu söyledi. İzmir’in bereketli toprakların, sanayinin, ticaretin, Asya’dan Akdeniz’e gururla bakan efeler diyarı olduğunu belirten Erdoğan, İzmir ile aralarına kimsenin girmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Poşunun sırrı çözüldü!

Vekil adaylarından ilk yorumlar...tıklayın

Mitingten karaler için tıklayın...
 
İZMİR’DEKİ ÇOŞKU MUHTEŞEM
Kıskananlar çatlasın sloganları üzerine, ‘Çatlamasınlar. Onları da alalım yanımıza’ diyen Erdoğan, İzmir mitingi ile 70’inci mitingi yaptıklarını güne Adana mitingi ile başladıklarını, orada da coşkulu bir kalabalık olduğunu ancak İzmir mitinginin çok muhteşem olduğunu söyledi. Miting yapılan her şehirde kardeşliğe ve demokrasiye vurgu yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Biz olduğumuz gibi görünüyor, göründüğümüz gibi oluyoruz. Yaptıklarımız ne ise niyetimiz de odur. Bizim kalbimizde ne varsa dilimizde de o vardır. Dilimiz de ne varsa gönlümüzde o var. 81 vilayete, 81 ayrı dil kullanmıyoruz. Doğuya, kuzeye, batıya, güneye farklı kelimeler kullanmıyoruz. .Büyükşehirlere ayrı ilçelere köylere ayrı davranmıyoruz. Bize oy vermeyenlere bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, yüzde 60’ı aptal, beyinsiz gibi demokrasi dışı, nezaket dışı ifadeler kullanmıyoruz. Kıskançlık, küslük, dargınlık gibi kavramlara asla pirim vermiyoruz. Biz belli kesimleri korkutarak, ardından da bu korkuları istismar ederek siyaset yapmıyor, siyaset üretmiyoruz. Hassasiyetleri kaşıyarak, korkuları artırarak değil, hoşgörü ile hareket ediyor hizmet siyaseti yapıyoruz” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU BAYRAK ŞİİRİYLE VURDU
Başbakan Erdoğan İzmir'deki çarpık yapılaşma ve körfezden yayılan koku üzerinden de Kocaoğlu'na yüklenip alandaki kalabalığa 'İzmir'i bu kör ideolojiden kurtarın' diye seslendi. Kılıçdaroğlu'nun partiyi BDP çizgisine yaklaştırdığı iddiasını İzmir'de de yineleyen Başbakan Erdoğan, Mithat Cemal Kuntay'ın '15 yılı karşılarken' isimli şiirinden alıntı yaparak 'Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' dedi. Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun Yunan gazetesine verdiği bir demeci de okuyarak, 'İzmir'e geldin, pankartları okuyup vakit doldurdun. Biz geldik, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Sen İzmir için ne yaptın, ne yapacaksın. Biraz ondan söz etsene... Ama yok bunun derdi İzmir değil. Bunun derdi Yorgo. Yunan gazetesine Kılıçdaroğlu gelecek, sizin de sorunlarınız bitecek' diye açıklama yapıyor' dedi.

 
MENDERES’İN İDAM GÜNÜNÜ BAYRAM YAPTILAR
Adnan Menderes’in idam edildiği zaman CHP’lilerin alkış tuttuğunu, 27 Mayıs ve 12 Eylül dönemlerinde de benzer davranışı sergilediğini savunan Başbakan Erdoğan, “Sanal düşmanlar, sanal korkular, düşman ülkeler ilan edildi. Belli gruplar düşman, tehdit gibi görüldü. Sevgili İzmirliler 27 Mayıs’ı, Adnan Menderes ve iki arkadaşı idam edildiği o günü kimler bayram ilan ettirdi? Maalesef CHP 27 Mayıs’ı bayram ilan ettirdi. Düşüne biliyor musunuz, bu ülkeye hizmet eden çok partili sisteme getiren ve halkın iradesiyle iktidar olan Menderes ve arkadaşlarının idam edildiği günü bayram ilan eden zihniyet CHP. İzmir demokrasinin beşiği, İzmir Menderes’i elleri üzerinde tutan şehir. O günden bugüne İzmir inanıyorum ki yine bu demokrasi mücadelesini veren, hak ve özgürlüklerde millete efendi olmaya değil, milletine hizmetkar olmaya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanında olacaktı” diye konuştu.
 
AK PARTİ ÖNDE ÇIKACAK
Alandaki kalabalığı göstererek, “İzmir bugün yeni bir kararın eşiğindedir” diyen Başbakan Erdoğan, seçimlere 8 gün kaldığını hatırlatarak şöyle konuştu; “Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Köy köy dolaşmaya var mıyız? Telefonlarımızı kulağımızdan hiç ayırmayacağız, bütün dost ahbap herkesi arayacağız. İnanıyorum ki İzmir’de Ak Parti açık ara önde çıkacak.”
 
KİMSENİN İÇKİSİNE KARIŞMADIK
2002’de iktidara geldikten sonra herkese eşit davrandıklarını, hiçbir zaman belli bir kitleyi, zümreyi düşünmediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, insanları dillerine, dinlerine, inançlarına, yaşam tarzlarına göre ayırmadıklarının altını çizdi. Devlet karşısında herkes birinci sınıf vatandaş yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Devlet insanın hizmetkarıdır. Devleti öne alan değil, bireyi öne alan anlayış bizimkisi. Bu Ak Parti anlayışıdır. Onun için eğitimde, sağlıkta bu adımları attık. Her zaman kararlılıkla şunu söyledik, ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’. Hiç kimsenin yaşam tarzına, değerlerine, yeme içmesine, giyinmesine müdahale etmedik, edilmesine de izin vermedik. Kimseyi tehdit olarak görmedik. Bir Allah kulu da çıkıp, ‘benim içmeme, giyinmeme, yaşamıma karıştılar’ diyebilir mi. Herkes istediği gibi yedi, istediği gibi içti, istediği gibi gezdi” dedi. Başbakan bu sözlerine örnek için miting alanın hemen yanında bulunan cafelerde oturarak içki içen gençleri göstererek, “Gelirken gördüm gençler serpilmişler, içiyorlar. Bizim derdimiz başka. Bizim derdimiz Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak. Bizim gençlerimiz öncü olacak, mucit olacak, üreten olacak. Bizim derdimiz ülkeye hizmet. Geride eser bırakmak, yarın birilerine arkamızdan ‘Allah onlardan razı olsun’ dedirtmek” diye konuştu.

 
“SEN NASIL BELEDİYE BAŞKANISIN”
Hopa’da yaşanan olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, miting yaptığı alanın hemen karşısında asılı bulunan CHP pankartının yanında yer alan ve üzerinde “Tek yol devrim” yazan pankartı hatırlatarak şöyle konuştu, “Devrim nedir biliyor musunuz? Siz şu İzmir’in yollarını tamamlıyor, bitiriyorsanız bu devrimdir. Siz İstanbul’u İzmir’e bağlıyorsanız, İzmir’e kümes gibi bir havaalanı değil, şuan ki Adnan Menderes gibi modern bir havaalanı yapıyorsanız devrim yaparsınız. İzmir susuz muydu? Arsenikli su içiyor muydu? Gördes barajından suyu biz getirdik, biz. Belediyenin işiydi. Havaalanından gelirken, o ne pis kokuydu, o ne pislikti. CHP zihniyeti buydu. Bende İstanbul’u CHP zihniyetinden böyle aldım. Haliç pislikti. Aldık 4,5 yılda halici temizledik, prıl prıl yaptık. Yüzüyorlar, balık tutuyorlar. Siz şehrin içinden geçen dereleri temizlemiyorsunuz. Sen nasıl belediye başkanısın. CHP zihniyeti kirlidir, kirli. Bunları sandık paklar.”
 
HER DENKLEMDE YERİMİZ VAR
Türkiye’ye zarar verecek hiçbir girişimde yer almadıklarını vurgulayan Erdoğan, “Bu yola biz sizinle çıktık. Milletle yürüyoruz. Çetelerle çıkmadık, seçkinlerle, egemen güçlerle, medyayla çıkmadık. Bunlara rağmen çıktık. Milletin çizdiği istikamette yürüyoruz. Dünya değişirken Türkiye yerinde sayamaz. Türkiye bölgesindeki dünyadaki tüm gelişmelere kayıtsız olamaz. Bizim bir iddiamız var. Köklü medeniyetimden miras aldığımız bir geçmişimiz var. Biz her denklemde Türkiye vardır diyoruz. Türkiye adalet için, özgürlükler için, barış için, hak için vardır. Biz her denklemde yerimizi alacağız” dedi.
 
İZMİR KÖR İDEOLOJİNİN ESİRİ OLDU
Haksızlıklara karşı her zaman seslerini yükselttiklerini belirten Başbakan Erdoğan, şehirlerin içe kapanmasını, kör ideolojinin esiri olmamasını istediklerini söyleyerek şöyle konuştu, “Kör ideoloji İzmir’imizi esir almış durumda. Çirkin yapıların, kanalizasyonların aktığı yerler benim İzmirli kardeşime layık değil. Biz buna hoşgörü ile bakamayız. Bu kardeşlerimizi mağdur etmeden, ikna etmeden onları daha iyi konutlara niye taşımıyoruz. Biz 500 bin konut inşa ettik. 370 bini vatandaşlara teslim ettik. 10 bin konut İzmir’de yaptık. Onlar şimdi huzur içinde oturuyor değil mi? Şimdi yeni bir adım atacağız. Hiçbir engel tanımıyoruz bu konuda. Engel olmaya çalışırlarsa özel kanunla biz geleceğiz, oralarda toplu konut yapacağız. Çünkü biz İzmir gibi modern bir kentimizde bunları görmek istemiyoruz. İstanbul’da, Ankara’da, Hakkari’de, Edirne’de, Tekirdağ’da, Sinop’ta görmek istemiyoruz. Tüm Türkiye modern olacak. Biz böyle görüyoruz.”
 
İSPATLA GÖREVİ BIRAKIRIM
Türkiye’nin artık hizmet siyasetini, eser siyasetini gördüğünü dile getiren Başbakan Erdoğan, İzmirlilerden futbol takımı tutar gibi parti tutmamalarını istedi. Erdoğan, “Eser siyasetine oy verelim, hizmet siyasetine oy verelim. İstismar siyasetine, ideoloji siyasetine oy vermeyelim. Vermeyelim ki bu ülke ayağa kalksın. İzmir’in durumu ortada… Bunları hak ediyor mu? Türkiye’nin incisi bu çirkin görüntüleri, alt yapı eksikliğini hak ediyor mu? Size yalan söyleniyor. Açık net söylüyorum. Bakanlarım burada, kardeşler çok iddialı konuşuyorum. İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı ve kendi akıl hocası genel başkanı ne konuşacaksa onu konuşsun. Eğer Büyükşehir Belediyesi olarak hak ettiği parayı almıyorsa gelsin bana ispat etsin, ben bu görevi bırakırım. Bu kadar açık konuşuyorum. Çünkü Tayyip Erdoğan hiçbir belediyeye göreve geldiği günden bu yana adaletsizlik yapmamıştır. Tam aksine şikayetçi olanlar geldiğinde talimatını vermiş paralarını takır takır ödemiştir. İzmir susuz kaldı Gördes barajından suyu kim getirdi? Biz getirdik biz. Bu nankörlüktür, nankörlük. Hiçbir zaman biz ne CHP, ne MHP, ne BDP belediyelerine hakları neyse gönderdik. O nedenle keyifleri yerinde. Ben belediye başkanlığı yaptığımda iktidar beni inim inim inletti. Paramızda kesinti yaparlardı. Biz azami yüzde 40 kesinti yapıyoruz, yüzde 60 kendilerine gönderiyoruz” dedi.

 
BAŞKANIN DAHA ÖNEMLİ NE İŞİ VAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun EXPO 2020 adaylık başvuru mektubunu Paris’e götüren heyette yer almamasını da sert sözlerle eleştiren Başbakan Erdoğan şöyle konuştu;
“Paris’teki EXPO genel sekreterine mektup gönderiyorum. İzmir’in adaylığını desteklediğimizi ifade ediyorum. Ne kadar yatırım gerekiyorsa bunları yapacağımızı teyit ediyorum. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir’in şehremini sıfatıyla mektubu bizzat kendisi götürmesi gerekirken, hükümet arkamızda demesi gerekirken, tenezzül edip götürmüyor. Bizim İzmir için yaşadığımız heyecanı Büyükşehir Belediye Başkanı yaşamıyor. İzmir bunu sormayacak mı? Sayın başkanın daha önemli ne görevi olabilir?” Kocaoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonu gerekçe göstermesini ve operasyona karşı yapılan tepki eylemlerine de değinen Başbakan Erdoğan, “AK Partililere yumurta atsınlar diye bazı gençlerin finanse edildiği ortaya çıkınca kimsenin sesi çıkmıyor. İzmir bunu hak etmiyor. İzmir bizi sorgulayacak ama İzmir kendisini istismar edenleri de sorgulamalıdır. İzmir’in nasıl mahrum edildiğini benim İzmirli kardeşim görmelidir” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir mitinginde sadece meydanlarda pankart okuyarak vakit doldurduğunu savunan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:
“Ben İzmir’e geldim yaptıklarımı anlatıyorum, yapacaklarımı büyük projelerimi anlatıyorum. Sen veya senden öncekiler hangi yaptıklarınızı anlatacaksınız? İzmir’e hangi projelerle geldin? Hakkari’de BDP’lilerin eline CHP bayrağını verdin, seni dinleyenlerin arasında neden bir tane Türk bayrağı yoktu. Neden, yoksa Türk bayrağı seni de mi rahatsız ediyor? Çünkü kolay değil. Beş maddelik bir anlaşma yaptınız onlarla. CHP’nin bayrağını eline tutturdun ama Türk bayrağını tutturamadın. Çünkü BDP’li eline Türk bayrağı almaz. Belediyesine Türk bayrağı takıp takmamanın hesabını yapana Türk bayrağını tutturamazsın. Biz 2001’de bu yola çıkarken, tek millet dedik. Biriz, beraberiz dedik. Türkiye vatandaşlığı çatısı altında tek millette toplandık. Bu milletin bir bayrağa ihtiyacı var. Bizim bu bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehidimizin simgesidir. Onun için tek bayrak, bu ülkede başka bayrak tanımıyoruz. Tek bayrak, tek vatan…280 bin metrekareyi biz ameliyat ettirmeyiz, böldürmeyiz. Onun için sokak eşkıyalarına biz illerimizi, ilçelerimizi bırakmayız.”

 
CHP’YE CEVABI SANDIKTA VERECEK
Başbakan Erdoğan, İzmirlilerin CHP’ye gerekli cevabı 12 Haziran’da demokratik yolla, sandıkta vereceğini söyleyerek, “Kılıçdaroğlu’na sorun, doğuda konuştuklarını burada konuşacak mısın? İzmir’de konuşacak mısın? CHP İzmir ile değil karşıyla, Atina’yla ilgili. O İzmir’i kurtarmakla değil, Yorgo’yu kurtarmakla ilgili. ‘Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor’ diyor. Yunanistan’ın en büyük gazetesi dalga geçiyor o da diyor ki, ‘Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor’ diyor. Ne günlere kaldık. Biz rekorlar kırıyoruz. Rekorlarımız var. İşte gerçek devrim bu… CHP’nin sanal genel başkanın acaba rekorları ne? Siz biliyorsunuz zaten. Gereken dersi, sandıkta vereceksiniz” dedi.
 
SANA HİZMET ÜRETENE OY VER
Tüm İzmirlileri hizmet siyasetine oy vermeye çağıran Başbakan Erdoğan, bu seçimlerde ideolojilere, alışkanlıklara, tepkilere değil vicdanıyla oy verilmesini istedi. “Sana hizmet üretene oy ver” diyen Başbakan Erdoğan, 1 Haziran’da açıkladığı 35 İzmir 35 proje isimli yatırım projelerine de değindi. Erdoğan, “Afaki projeler değil bunlar. Biz neyi başladıysak bitirdik. Bunları da başlayacak ve bitireceğiz. İzmir’i bir dünya kenti marka kent yapacak projeler. Bu projelerle İzmir yine Akdeniz ve Ege’nin sanayi, ticaret ve turizm kenti yapıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bunları düşünüyor musun? Var mı senin kitapçığında bunlar?” dedi.
 
KULAĞIM İZMİR’DE
“12 Haziran’da benim kulağım sadece İzmir’de olacak. Çünkü bu hatla İzmir, Ankara, Uşak, Afyon kapı komşusu haline gelecek” diyen Başbakan Erdoğan, fakir-zengin ayrımı gözetmeden herkese sosyal devlet anlayışı içinde yardım ettiklerini söyledi. Okullarda öğrencilere kitapları ücretsiz verdilerini anlatan Erdoğan, kara tahtanın yerini bilgisayar donanımlı akıllı tahtaların alacağını duyurdu. Her öğrenciye elektronik kitap verileceğini de açıklayan Erdoğan, “Vira bismillah dedik. Artık Ulaştırma Bakanımız da İzmir’de. Bundan sonra beraber yürüyeceğiz. Bolluk bereket Allah’tan” diyerek mitingini tamamladı. Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda alandaki kalabalıkla birlikte ‘beraber yürüdük bu yollarda’ isimli parçayı okudu.

MİTİNGDEN NOTLAR 
- Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanın çevresinde deyim yerindeyse kuş uçurtulmadı.
 
- Mitinge katılanlara 200 bin bayrak, 200 bin şapka, 400 bin pet şişe su, 200 bin kumanya dağıtıldı.
 
- Başbakanın gelişine kadar miting alanında AK Parti’nin seçim şarkıları çalındı.
 
- AK Parti bayrak ve afişlerle donatılan 150 tekne alanın deniz tarafında yer aldı.
 
- Yakın illerden de çok sayıda partili mitinge katılmak için İzmir’e geldi.
 
- Vatandaşları miting alanına taşımak için yaklaşık 5 bin araç kiralandığı öğrenildi.
 
-Mitingin yapıldığı alanda kurulan dev ekranlardan 35 İzmir 35 proje’nin yer aldığı tanıtım
filmleri gösterildi.
 
- Sıcak hava ve yoğun kalabalık nedeniyle çok sayıda vatandaş rahatsızlandı. Miting alanında görevli sağlık ekipleri bayılan vatandaşlara acil müdahale etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 57 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yasemin 5 Haziran 2011 Pazar 18:22

MİTİNGİMİZ MUHTEŞEMDİ GÜYA İZMİR CHP LİLERİN KALESİ YA HAZMEDEMEDİLER BU KADAR KALABALIK MİTİNGİ. CHP MİTİNGLERİNE İŞÇİLERİNİ VE BÜTÜN ÇALIŞANLARINIZ MECBUR BIRAKIP GÖTÜRÜYOR YA LAF ETMESİNLER ÖNCE KENDİ BİNDİRİLMİŞ KITALARINA BAKSINLAR. CHP LİDERİ GEÇENLERDE AMERİKANIN ESKİSİ GİBİ OLMADIĞINI POLİTİKASINI DEĞİŞTİRDİĞİNİ ORTA DOĞU İÇİN GERÇEKTEN DEMOKRASİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜ VE BU DÜŞÜNCELERİNİ SAYIN OBAMANIN DOĞRU YAPTIĞINI SÖYLEDİ.

Yorumu oyla      16      26  
bindirilmiş kıtalar 5 Haziran 2011 Pazar 16:45

Cumartesi akşamı mitingten sonra bindirilmiş kıtaları memleketlerine gönderebilmek için; polis, karayolları ve kim oldukları belli olmayan kişiler İzmir Çevre yollarını 35 dakika kapattılar. Daha sonra İzmirliler kornaları ve sesleri ile protestolarını gösterince korkup çevre yolunu açtılar. BUNLARA CEVAP SANDIKTA VERİLECEKTİR

Yorumu oyla      34      10  
GÖKHAN KURT 5 Haziran 2011 Pazar 14:52

akp nin miting alanında AFYON UŞAK DENİZLİ AYDIN MUĞLA MANİSA olmak üzere 5000 i ne yakın otobüs yığdılar BENİN GÜZELİM İZMİR BU TÜR YIĞMA NUMARALARINI YUTMAZ.CUMHURİYET HALK PARTİSİ NİN MAHŞER KALABALIĞINDA DİĞER İLLERDEN YIĞMA YOKTU SADECE VE SADECE İZMİR HALKI VARDI.akp İZMİRDEN GELDİĞİ GİBİ GİDECEKTİR.TAYYİP YAZ AKP YE GÖNDER DENİZ FENERİ CEBİNE GELSİN..

Yorumu oyla      43      11  
Turan 5 Haziran 2011 Pazar 14:49

teşkilat başkanırumuzlu daha adını beyan etmekden korkuyorsun Neden korkarın bire zındık bu ülke bizim sevsemde sevmesemde makama saygımız var o bir baş bakan üzerindeki urbasından dolayı ama içi başka dışı başka olmasın yalan nifak ve kinayelik allah katında çok günah bir müslüman için ama sizler başka bir yüz başka bir sıfat taşır haldesiniz izmir için söylenler izmirliye yakışmaz aşagılarsınız dışlarsınız gerçek olmayacak hayeller kurasınız izmiri gavur yaparsınızyok kokuyor dersiniz izmirin milli gelirdeki payını ankara ist verisiniz kazanılan mahkeme karlarını bilmeyen bir çok kişiyi kandırarak yalan söylersiniz sonrada taşımalı mitin ginizde izmirli yerine taşıdıgınız izmirlileri kandırısınız. Yahu akıl insanın yaşında deyil başındadır önce başbakan eline beline diline sahip olsun oglunun son sürat parçaladıgı sanatcı kadının hesabını versin Birde şunu yazman duramıyacam konak belediyesinin DENİZ gezmiş maskına bakarak ah canım deyim duygulanmasıda bince bu halka bir yalakalıkdır ben bir vatandaşım ve konuşmakda benim hakımdır.sayın erturul günay gömlek deyiştirmiş olmasıda bini ilgilendirmez Ama şu gerçekki bizim amacımız TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİYİ KAHROLSUN AMARİKAN VE ONUN YALAKALARI.. SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      43      11  
GÖKHAN KURT 5 Haziran 2011 Pazar 14:48

RECEP EFENDİ İZMİR EXPO 2015 PARİSTE OYLAMA YAPILDIĞINDA SİZ PARİSTE YOKTUNUZ NİYE GİTMEDİNİZDE ŞİMDİ KALKMIŞ İBB YE VE BAŞKANIMIZA DİL UZATIYORSUNUZ...DENİZ FENERİ HAYALDİ GERÇEK OLDU.KAYSERİ BELEDİYESİNDEKİ YOLSUZLUKLAR HAY

Yorumu oyla      42      11  
başka kapıya 5 Haziran 2011 Pazar 13:42

12 Haziranda İzmir’de oy kullanacaklar, Aydın’dan, Denizliden, Manisa’dan Uşak’tan, Afyon’dan, Balıkesir’den taşınan, Kordonun yolunu, Gündoğdu meydanının yolunu soran, bir otobüs yolculuğuna, bir sandviç bir ayrana kendilerini AKP’lilere teslim eden bindirilmiş kıtalar olmayacaktır. Aydın, demokrat İzmir halkı, hiç kimseye biat etmez, oy vermeden aklını, mantığını ve vicdanını kullanır. Kendini, birkaç kilo bakliyat ve üş-beş torba kömüre satmaz. Bunlar kendi kendilerinin gözlerini boyuyorlar. İzmirlilerin döneklere, hoca efendinin müritlerine verecek oyları yoktur. Şimdi kendilerinin askeri anayasa diyerek eleştirdikleri 82 anayasasın evet diyenler İzmirlilere akıl veremezler. İzmir 82 anayasasına HAYIR diyen 8 AYDIN İLDEN BİRİDİR. İzmirliler 82 anayasasına evet diyenlerin aksine AKP’nin anayasasına da % 63 HAYIR demiştir. İZMİRLİLER, tarikatların, hoca efendinin, döneklerin, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının kuyruğundan gidip biat etmez. AKP 12 Haziranda İZMİRLİLERDEN cevabını alacaktır. BAŞKA KAPIYA

Yorumu oyla      45      12  
serpil 5 Haziran 2011 Pazar 12:11

AKP'nin İzmir'de bu denli miting yapması hayaldi, gerçek oldu. Kesinlikle taşıma kalabalıktı, ama unutmayalım ki CHP'de binlerce otobüsle insan taşıdı. Hem de belediye imkanlarıyla... Ama AKP'nin taşıma kalabalığı, CHP'nin taşıma kalabalığını geçti. Bu miting Cumhuriyet Mintingi'nden sonraki en büyük mitingti. Taşıma maşıma, kabul edelim arkadaşlar. Şapkayı çıkaralım önümüze koyalım. AKP il yönetimi, Tacettin Bayır'dan daha iyi çalışmış.

Yorumu oyla      21      43  
5 Haziran 2011 Pazar 11:20

HEŞEYE HAZIRLIKLI OLUN ARKADAŞLAR GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR CUMHURİYET HALK PARTİSİ BİZİM MİTİNG SADECE İZMİRLİLERLE YAPILDI KOMŞU İLLERDEN GELEN OLMADI BU YETERLİ GALİBA...

Yorumu oyla      50      17  
Aydın Postoğlu 5 Haziran 2011 Pazar 11:17

Bu mitingten sonra Gündoğdu Meydanı'nın ismini Tayyip Erdoğan Meydanı olarak değitirmek gerekiyor. Tayyip baba büyüksün.

Yorumu oyla      22      48  
ng 5 Haziran 2011 Pazar 11:03

taşıma diyoruz başkada bişey demiyoruz çewre iller taşıma denirde 34 , 06 plakalı araçlara ne demeli atatürk stadında olanlara, tüm türkiyeden izmir için araç kaldırılsa bile izmiri almalarına kimsenin gücü yetmez sizin dediginiz gibi anca hayallerinizde olur almakla izmiri :)))) İZMİR CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN AYDIN İNSANLARINDIR....

Yorumu oyla      52      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin: İDO ve polis CHP'lileri engelledi
CHP Genel Başkancısı Gürsel Tekin, "Kartal'da tekneler kalkacak, İDO müsaade ...
Bahçeli: CHP ile AKP gizli ittifak oluşturdu
MHP Lideri Devlet Bahçeli“CHP ile AKP'nin oluşturduğu gizli ittifak gittikçe ...
Bağış: Hiç bu kadar adileşmemişlerdi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış CHP'ye sert eleştirilerde bulundu.
 
Başbakan’ın geldiği gün CHP’ye geçtiler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingi öncesi aralarında çok sayıda ...
‘İstifa edip sine-i millete dönün’
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1. bölge bağımsız milletvekili adayı Yaşar ...
CHP’li Çam ve Güven hastaları dinledi
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Musa Çam ile Prof. Dr. Hülya ...
 
Yüksel: İstikrar sürsün, halk yine sürünsün
CHP’li Yüksel 9 yıldır ülkeyi kötü yöneten AKP’ye karşı vatandaşları uyardı ...
Dervişoğlu: AKP hilkat garibesidir
Torbalı ilçesinde, Dağkızılca ve Karakuyu köylerini ziyaret eden MHP İzmir ...
‘Eksikli bir tek çocuk kalmayıncaya kadar çalışacağız’
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İlknur Denizli gittiği her ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva