HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2011 Pazartesi - 16:38

Başkanlar mekan kapattı, gizli zirvede buluştu

Seçimlerde yaşanan başarısızlığın nedeni olarak gösterildikleri için daha önce Ankara’ya giden belediye başkanları bu kez gizli zirvede buluştu.

Başkanlar mekan kapattı, gizli zirvede buluştu

FATİH YAPAR-CAN ÖZLÜ/Egedesonsöz - Genel seçimlerin ardından başarısızlığın faturasının kendilerine kesildiği gerekçesi ile İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’e bayrak açan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da ilçe belediye başkanlarına sahip çıkmamakla suçlayan CHP’li bazı belediye başkanları, gizli zirvede buluştu. Sadece Egedesonsöz’ün görüntülediği toplantı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın ev sahipliğinde Çiçekliköy Naturel Restoran’da gerçekleştirildi. Çok gizli zirveye, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Bucamar Genel Müdürü Hüsnü Kaya katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na karşı, yerel seçimler öncesi yeni bir muhalif oluşumun habercisi olarak yorumlanan zirvenin gerçekleştirileceği restoranda 7 kişilik rezervasyon yaptırıldığı ve bir günlüğüne diğer müşterilere kapatıldığı öğrenildi.
 


OLAYLI BAŞLADI
Toplantının yapılacağı mekana ilk önce Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ geldi. Gazetecileri kapıda gören Karabağ öfkeyle korumalarına seslendi. Gazetecilerin bölgeden uzaklaştırılmasını isteyen Karabağ’ın “Gitsin bunlar buradan. Dışarıya çıkartın” diye bağırdığı duyuldu. Gelişme üzerine mekân sahibi, görüntü almaya çalışan basın mensuplarının üzerine yürüdü. Tartışmanın alevlenmesi üzerine, Başkan Karabağ makam arabasını mekânın arka kapısına çektirdi. Bunun üzerine işyeri sahibi de kaldırım taşlarını sökerek orman yolunu kapatmaya çalıştı. Ortamın daha da gerilmesinin ardından, Başkan Karabağ’ın bilgisiyle olay yerine jandarma ekipleri çağrıldı. 11: 15’te başlayan toplantı saat 15:00’e kadar devam etti.
 


TEK YÜREK AÇIKLAMASI
Gizli zirvede tek tek söz alan belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile aralarındaki koordinasyon sıkıntısını masaya yatırdı. Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları başta olmak üzere, birçok müdürlükte projelerin geciktirilmesi konusu da gündeme geldi. Kendi aralarındaki dayanışmayı da artırmak isteyen başkanlar, birbirlerinin toplantı ve organizasyonlarına, açılışlara eksiksiz katılma kararı aldı. Toplantıda seçim sonuçlarının belediye başkanlarına fatura edilmesinin yerel seçimleri zora sokacağı da konuşulurken acil düzen sağlama, toparlanma ve vizyon projeler üretme kararı alındı. Öte yandan toplantıda alınan diğer karara göre başkanlar kendi yetişemedikleri işlerde, teknik ekipman ve araç- gereç desteğini de bundan sonra birbirlerinden esirgemeyecek.
 
SINDIR SÖZCÜ OLDU
Başkanlar, arasında sözcü görevini ise Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır üstlendi. Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan Sındır, “İzmir genelinde, 3 milyon nüfusa hizmet veren belediyelerin başkanları olarak bir araya geldik. Sosyal bir birliktelik oldu ancak gündemi siyasi konuları da masaya yatırdık. Faaliyetleri ve sıkıntıları konuştuk. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Başkanımız ile ilçe belediye başkanları arasındaki koordinasyonu güçlendirecek çözüm önerilerini görüştük. İzmir’in orunlarına yanıt verebilecek fikir birlikteliği içindeyiz” dedi.
 


DİĞERLERİNİ DE BEKLİYORUZ
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de toplantı çıkışı değerlendirmelerde bulundu. Kürüm “Yasalar ve yönetmeliklerin nasıl uygulanması gerektiği hususunda konuşmalar yaptık. Verimli bir toplantı oldu. Büyükşehir belediye başkanımız aramızda yok çünkü onunla ayrı zamanlarda bir araya geliyoruz. Metropol ilçe belediye başkanlarının sorunlarını konuştuk. Narlıdere, Balçova ve Güzelbahçe Belediye başkanları da ayrı toplantılar yapıyor. Bir sonraki toplantılarda onları da aramızda görmek isteriz. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise yerel seçimler öncesi güçlerimizi birleştirdik. Düzenli aralıklarla toplanmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
 


BAŞKANLAR OK ATTI
Toplantı sonunda Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ok atma yarışması yaptı. Kamil Okyay Sındır, hedefi 12’den vururken, Solak ise kolundan hafif yaralandı. Her iki belediye başkanı da “Hedefte başarı var. Gelecekten umutluyuz” mesajı verdi.
 
ANKARA’YA GİTMİŞLERDİ
Seçimlerin ardından günah keçisi ilan edilen ilçe belediye başkanları, Genel Merkez’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile 40 dakika görüşmüştü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere, İl Başkanı Tacettin Bayır, Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’i şikayet eden başkanlar, Büyükşehir Belediyesi ile aralarında koordinasyon eksikliği olduğunu belirtmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bahadır tan 5 Temmuz 2011 Salı 19:57

sayın karabağ bayraklıya birşeyler vermiş gibi eyhamcılık yapıp ilce başkanlarını sayın aziz kocaoğluna karşıkişkırtmanızı kınıyorum sizki beni bayraklıya belediye başkanı chp yapmadı parti bana hiç yardım etmedi diyerek chp inkar eden bir zat olarak diyer belediye başkanlarınıda kışkırtmanızı anlayamıyorum chp li olmayan bir ilçe başkanının etrafında toplanmalarını da kınıyorum ben bayraklı çaymahalesinde ikamet eden bir kişi olarak sayın kocaoğluna hep destek tam deste önce siz bayraklının oylarına bakın secimlerde ne kadar çalıştıgınıza bakın

Yorumu oyla      14      11  
seçkin özmen 5 Temmuz 2011 Salı 16:59

Bayraklı'da Mustafa Doğan'ı aday göstermeye kalkan kişilik, Mustafa Doğan sen ve ben çıkalım Bayraklı'ya verelim o Mustafa Doğan'a yetkiyi bakalım neye ne çare bulabilecek. Biz Başkanımızdan memnunuz ve size inat sonuna kadar, inadına savaşacağız sizleri bu Bayraklı'da kazıyacağız. Mustafa Doğan yaşadığı yere geri dönsün, bu ilçede Meclis üyesi bile olmayı hakedememiş, kaprisleri yüzünden şu an verilen görevi yerine getirememişken bir de Belediye Başkanı mı olacak, hep beraber gülüyoruz:)))

Yorumu oyla      16      8  
tarafsız 5 Temmuz 2011 Salı 16:55

Belediye Başkanlarını beğenmiyor olabilirsiniz,eleştri çok doğaldır, oy da vermeyebilirsiniz. Ne mutlu ki seçme ve SEÇİLME hakkı her Türk Vatandaşına verilmiştir. Ancak cehalete kapılıp buradan futursuzca sallamak kimin haddine düşmüştür, bu da merak konusu... Yarım akıllıların binlerce seçmen tarafından seçilmiş ilçelerin en büyük Mülki Amirlerine bu denli saldırması da seçim sonuçlarının da nezdinde neden yüzde elli AKP'nin oy aldığının da apaçık kanıtı değil midir? Evet Türk toplumu cahildir, bilinçsizce yorum yazan Türkçe konuşmayı bilmeyen sizlerin de yorumlarını okusa sizlere de inanacaktır. Şöyle de bir gerçek var, bu tamamen halkın seçimidir ve siz de önümüzdeki 3 yıl veya daha fazla süre saygı göstermek zorundasınız ve olmayan Türkçenizle platformları kirletmemeniz rica olunur.

Yorumu oyla      18      7  
CHP'li Gençler 5 Temmuz 2011 Salı 11:00

Bu isimler hiçbir zaman CHP'nin belediye başkanları olmamıştır. Bu isimleri bir CHPli olarak istifaya cagırıyorum. Buca; Güngör Kaya, Bayraklıda;Mustafa Doğan , Bornova'da;Enver Dündar, Çiğli'de;Veli Kasap , Konak'ta; Adnan Akyarlı belediye başkanlığı koltuğuna oturmalıdır.

Yorumu oyla      19      13  
eren 5 Temmuz 2011 Salı 10:52

işiniz gücünüz entrika. "Kılavuzu Hasan olanın" şeklinde yapılan yorum ise cuk oturmuş. Bunların arasında Metin Solak kendine yazık edecek; yakınları uyarmalı onu.

Yorumu oyla      17      12  
enğin 5 Temmuz 2011 Salı 10:47

SAYIN BALEDİYE BAŞKANLARI SİZLERE ACİZ HANE BİR TAVSİYEM OLACAK HASANIN İPİYLE KUYUYA İNMEYİN VALLAHİ ORADAN ÇIKAMAZSINIZ..ÇÜNKÜ ONUN LAKABI BAYRAKLIDA FIRILDAK...

Yorumu oyla      17      14  
İzmirli 5 Temmuz 2011 Salı 10:33

Tamam sizler birşeyler yapmak itiyorsunuz ama boşuna uğraşıyorsunuz.AKP yüzde 70 le iktidar olacak.

Yorumu oyla      18      16  
devran 5 Temmuz 2011 Salı 10:33

hasanın kılavuzluğu sizleri uçuruma hızla götürür.

Yorumu oyla      17      12  
yorum 5 Temmuz 2011 Salı 10:18

bornva belediye başkanıda yanlız gitmeseydi m ali susam ve karataş ordamıydı acaba

Yorumu oyla      20      11  
DEMOKRAT 5 Temmuz 2011 Salı 10:00

Beyler Sanki DAVOS zirvesi yapmışlar.Sanırsınız Memleketi Kurtarıyorlar.Kendi Yetersizliklerini ve Beceriksizliklerini illa başkalarının üstüne atacaklar.Proje yok,İş yok,ama iş çeneye gelince meydanı kimseye kaptırmıyorlar.Son çırpınışları olduğunu kendileride anladılar artık.Allahtan Antalya da 5 Yıldızlı Otelde yapmadılar da birkaç kuruş paramız cebimizde kalmıştır.Bunlara kendi ceplerinden bir organizasyona gidin deyin hayatta gitmezler.

Yorumu oyla      25      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova ve Bayraklı’da 43 saat su yok
İZSU’dan yapılan açıklamaya göre; 6 ve 8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ...
Büyükşehir’den Hızır açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Ersu Hızır’ın ...
Srebrenica anısına bir ayakkabı da Solak'tan
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Genç Boşnaklar Derneği’nin Srebrenica ...
 
Karşıyaka naylon poşetlere veda ediyor
Karşıyaka’nın her semtinde dağıtımı yapılan bez torbalar sayesinde naylon poşetlere veda ediliyor.
Hem EXPO hem AB için destek istedi
Avrupa Konseyi İzleme Komitesi toplantısının açılışında konuşan Başkan ...
Aliağa’da bilgisayar kursları başlıyor
Aliağa Belediyesi, Aliağa'da işyerlerinde çalışan ya da eğitim alarak ...
 
Girişimci kadınlar geliyor
Konak Belediyesi’nin projesiyle ile istihdam ve işsizliğin önlenmesine ...
Gıda faciası önlendi
Bornova Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Merkez Pazaryeri civarında ...
Yüksekova’dan İzmir Mask Müzesi’ne
Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi her geçen gün dünyanın ve Türkiye’nin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva