HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2024 Çarşamba - 18:57

Bakanlıktan Karabağlar’a dönüşüm vetosu!

Karabağlar Belediyesi’nin, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki geri çevrildi. Ayrıca Meclis’te alınan kararla Bozyaka ve Yeşilyurt hastanelerinin kapasitelerinin genişletilmesi ile ilgili adım atıldı.

Bakanlıktan Karabağlar’a dönüşüm vetosu!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nin 2024 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye meclis salonundaki birleşim Başkan Muhittin Selvitopu yönetiminde toplandı.

İlçe adına önemli kararlar alınan meclis toplantısında başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen önergeler ise meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Selvitopu, meclis üyelerinin ve tüm vatandaşların yeni yılını kutladı. Yaşadığımız şehit acıları nedeniyle yeni yıl kutlamaları iptal ettiklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, “12 şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz” dedi.

Daha sonra belediye çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, “Hep birlikte Karabağlar Belediyesi’ni kendi ayakları üzerinde duran ve hizmet üretebilen bir belediye haline getirdik. Dar bütçemize rağmen önemli işler yapmayı başardık. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışmayı sürdürecek ve aynı istikrarla yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Karabağlar'ın en büyük yatırımlarından Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi inşaatının sürdüğünü söyleyen Başkan Selvitopu, Yeşilyurt Pazaryeri’nin modernleştirilerek kapalı hale getirilmesi projesinde hafriyat işlerinin yüzde 90 oranında tamamlandığını bildirdi. Günaltay Pazaryeri için kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Başkan Selvitopu, Üçkuyular Pazaryeri için de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Başkan Selvitopu, ilçenin farklı noktalarındaki parklarda yenileme ve onarım çalışmalarının sürdüğünü, tehlike yaratan istinat duvarlarına önlem aldıklarını vurguladı.

Başkan Selvitopu, Uzundere Sosyokültürel Tesis ve Cemevi Projesi’nin uygulama projelerinde son aşamaya gelindiğini de bildirdi.



DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Gizli oyla yapılan seçimle denetim komisyonuna CHP’den Mümtaz Rodos, Nedim Topaloğlu, Dila Koyurga ve AK Parti’den ise Bilen Aras, Faysal Acar seçildi.

BAKANLIK’TAN RET
Dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Selvitopu, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan tam yetki istediklerini ifade ederek, “Ancak Bakanlık maalesef bu yetki konusu ile ilgili talebimizi kabul görmedi. Bunu meclisimize sunayım. Kısmi yetki çerçevesinde çalışmaları yürütmeye kararlıyız. Ne yapılmak isteniyor anlamıyoruz. Kapıda görev mi dileneceğiz? Zorla görev veriliyor, ‘yapalım’ diyoruz, bu sefer reddediliyoruz. Bu işi geciktirmekten yana bir işe yaramıyor. Bu konuda AK Partili yöneticiler ve vekillerler de görüştüm. Görüşmem gereken kimse gider görüşürüm. Benim çekincem yok" dedi.

HASTANELER GENİŞLİYOR
Meclis toplantısının ana gündemleri arasında ilçedeki hastaneler oldu. Bozyaka’daki İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yeşilyurt’taki Atatürk Eğitim ve Araştırma (Katip Çelebi) Hastanesi’nin genişletilmesi ile ilgili imar planları hakkında karar alındı.

Yakın zamanda askıya çıkan imar planlarına göre, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin genişleme sahasında kalan otoparkın hak sahipleri tarafından kalan itirazlar İmar Komisyonu’na gönderildi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hastane yapılarının yenilenmesi ve mevcut kapasitesinin arttırılması amacıyla yapılaşma koşullarının yeniden düzenlenmesine ilişkin imar planı da İmar Komisyonu’na gönderildi.



AK PARTİ'DEN ELEŞTİRİLER
Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis üyesi Faysal Acar, Uzundere’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili eleştirilerde bulunarak, “2012’de söz verilmesine rağmen henüz üçüncü etapta su basmanı atılmış ve dördüncü etapla ilgili yıkımlar bitmek üzere. Buradaki vatandaşların aldığı kira desteği 2 bin 300 TL ancak burayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı üstlenseydi 5 bin 500 TL alacaktı. Ancak vatandaşlarımızın derdi buradaki dönüşümün bir an önce bitmesi” dedi.

Pazaryerlerinin inşa edilme süreçleri hakkında da konuşan Faysal, “Bizdeki planlama aşamasında. Ancak 2-3 yıldır görevde olan Menemen Belediyesi 3 pazar yeri açtı. Onlarda olup bizde olmayan nedir? Büyükşehir daha battı çıktılarımızla ilgilenmiyor. Aliağa Belediyesi 90 günde battı çıktısını yaptı bitirdi. Bizdekilerle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir çalışması yok. 2024 Karabağlar Belediyesi’nin halkımıza daha aktif olarak hizmet vereceğini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SELVİTOPU’NDAN ELEŞTİRİLERE YANIT
AK Partili meclis üyelerinin bütçe, yatırım eleştirilerine yanıt veren Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi’nin yatırımları ile bütçesini karşılaştıracaksınız. O bütçeyle bu işler nasıl gerçekleşiyor, hesabını yapacaksınız. Karabağlar dar bütçesi ile büyük işler başarmıştır. Uzundere’deki teslim süresi yapım başladığı andan itibaren 24 aydır. Sözleşmedeki madde bu şekilde. Kentsel dönüşüm tek yasa ile devam etmeli. İktidar bunu neden düzeltmedi? Yasalar neden birleştirilmedi? Farklı uygulamaları iktidar düzenleyecek. O kira yardımını büyükşehir zorlanarak koydu. Normalde yoktu. Tek yasa olsun. Pazar yerleri ile ilgili çalışmalarımızı sürdüyoruz. Karabağlar’da büyük bir sorunumuz da yok. Her şeyin bir zamanı yok. Biz gelişi güzel kararlar alıp yapmıyoruz” dedi.



10 YILDA 1 PROJEYE DESTEK
İller Bankası’ndan 10 yılda sadece 1 proje için destek aldıklarını kaydeden Selvitopu şunları söyledi:

İller Bankası’ndan herkes nüfusuna göre destek alıyor. Ama biz İller Bankası’na yaptığımız başvuralara dönüş alamıyoruz. Gençlik merkezi ve araç parkı için kredi talebinde bulunduk ama destek alamadık. Bir tek Kibar Pazaryeri için destek aldık. 10 yıldır başkanlık yapıyorum, 500 bin nüfuslu bir yer için sadece bu mu reva görüldü. Başka belediyelere de nasıl destek verildiği incelenirse çıkar. Menemen hizmet yapıyordur, yapsın. Bakanlık tabi destek oluyordur. Bunlar belgelenir de. Büyükşehir ilçemizde kendi yetkisi çerçevesinde elinden gelen çabayı sarf ediyor. Büyükşehir meclisinde dile getirilirse gerekli cevap verilir. Bakanlığa çok gidip geldik ama sonuç alamadık. Hepimizin derdi kente hizmet etmek. Karabağlar Belediyesi bütçe oranında yapılan yatırımlar karşılaştırıldığında Türkiye genelinde sıralamaya girecektir. Bunu çok iyi görmeniz lazım. Türkiye’deki ekonomiyi bu hale getirirseniz tabi ki gecikmeler olur. İyi ki müteahhit kaçıp gitmedi. Var olan bütçe imkanları ile en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Karabağlar Belediyesi’nin şu anda kayda değer bir borcu yok. Belediye olarak her türlü altyapıyı hazırladık. Meydan ilgili bir terk işlemi var, bekliyoruz. Artık Karabağlar’ın bir meydanı var. İş bir tek düzenlemeye kaldı. O meydan oraya yapılacak. Başka şansı yok. Kimsenin değiştirmeye gücü yetmez. Bu süreçte Uğur Mumcu Parkı'na törenlerimizi de yaptığımız ve çok beğenilen 100. Yıl Meydanı'nı kazandırdık. Bütün bunları görmeden değerlendirmek haksızlık. Belki fırsat verilirse; örneğin dönüşümde yetki verilirse kentsel dönüşümün yeni bir modelle nasıl yapılacağını ortaya koyacağız. Bunda da çok iddialiyız. Türkiye’ye örnek olacak. İktidarın bir tane sorunsuz yaptığı kentsel dönüşüm projesi yok. 25 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz ülkedeki sorunlar değişmiyor. İyi yönettik diyorsunuz o zaman bu sorunlar nereden çıkıyor? Yapacak çok işimiz var. Yılmadan yapmaya devam edeceğiz. Karabağlar’da bir çok işi yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Yurt binası, kültür merkezleri, kapalı pazaryerleri, hizmet binaları, semt merkezleri, parklar yaptık, araç parkını güçlendirdik. Kararlıyız O konuda da bir sıkıntımız yok.

 
AK Partili Boztepe’den Çiğli’de seçimi kazanacağız mesajı
 
Bitcoin'in fiyatında sert düşüş
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 4 Ocak 2024 Perşembe 10:11

hangi hizmet. mevcut parkı bozup tekrar yapmak mı hizmet.. güldürmeyin adamı... 20 yıldır kbağlar aynı... ko9nuşturmayın...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Boztepe’den Çiğli’de seçimi kazanacağız mesajı
Çiğli Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ...
AK Parti'den eleştiri yağmuru... Buca Meclisi'nde 'devir' tartışması!
AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, Buca Belediyesi’nin Tınaztepe ...
Buca'da üniversiteye dev devir!
Buca Belediyesi’nin Tınaztepe Yerleşkesi'nde yer alan bin 956 metrekarelik ...
 
Karşıyaka'da çınarlara camaltı boyama kursu
Karşıyaka Belediyesi, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde yaş ...
Başkan Eriş, Lübbey planlarını değerlendirdi: Hayalet değil hayal köy!
Askıya çıkan Lübbey Koruma Planlarını değerlendiren Ödemiş Belediye Başkanı ...
Bayraklı’nın 21 yeni parkı hizmete açılıyor
Daha yeşil bir Bayraklı hedefine adım adım yaklaşan Bayraklı Belediyesi, ...
 
Narlıdere ve TEMAD'dan ortak protokol
Narlıdere Belediyesi ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Narlıdere ...
Turizmde 2024 umudu... İzmir, Lonely Planet listesinde!
İzmir’in turizmden hak ettiği payı alması için çalışmalarını sürdüren ...
TÜRK-İŞ'ten adaylık için açık destek: Soyer devam etmeli!
Türk-İş İzmir 3'üncü Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak yaptığı açıklamada, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva