HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2024 Cuma - 12:25

90 dakika aktarmaya ikinci veto!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklif, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) ikinci kez reddedildi. 15 Mayıs’taki UKOME toplantısında alınan ret kararının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir kez daha gündeme taşıdığı teklife merkezi idare tarafından atanan temsilciler yine karşı çıktı.

90 dakika aktarmaya ikinci veto!

90 dakika ücretsiz aktarma teklifinin reddedilmesini değerlendiren Başkan Tugay, “Vazgeçmek yok. İzmirli 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın görevinin ilk 180 gününü kapsayan vaatleri arasında yer alan, toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklif, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) yine reddedildi.

Tugay: Vazgeçmek yok
İlk olarak 15 Mayıs’taki UKOME toplantısına sunulan teklif, çoğunluğu oluşturan merkezi idarenin atadığı temsilerin ret oylarıyla sonucu uygulamaya geçirilememişti. UKOME İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin teklifini ikinci kez reddetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak sağlayacak düzenleme teklifini bir kez daha UKOME Genel Kurulu’na getirdik ve teklifimiz bir kez daha merkezi idare temsilcilerinin oylarıyla reddedildi. Vazgeçmek yok. İzmirli 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz” dedi.

15 karşı 13 oyla reddedildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Tolga Çilingir yönetiminde yapılan toplantıda, “İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarında 12.06.2024 tarih, 2024/346 No’lu UKOME Genel Kurulu Kararı ile uygulanacak olan fiyat tarifesinde yer alan; (A) Merkez İlçeler, (E) Yerleşke Otobüs, (I) Banliyö ve (K) Kısa Hatlar İZTAŞIT tarifelerinin, 90 dakika içinde yapılan aktarmalardan ücret alınmayacak şekilde düzenlenmesi” teklifi sunuldu. Teklif, merkezi idareyi temsil eden kurum ve kuruluşların temsilcilerinin olumsuz görüşleriyle 15’e karşı 13 oyla reddedildi. TCDD temsilcileri, ulaşım maliyetlerinin sübvansiyonunun ve ücretsiz binişlerin yasalara aykırı olduğunu savundu.

İzmirlilerin yeniden 90 dakikalık ücretsiz aktarma sistemiyle buluşmasına ulaşım kurumlarının yanında farklı kurumlar da ret oyu verdi. 90 dakika; İl Jandarma Komutanlığı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü,  Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü,  TCDD Taş. A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü, DHM İşl. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hiz. Düz. Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü, İzmir Bölge Liman Başkanlığı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,  İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün olumsuz oylarıyla reddedildi.

 
Pancar Aile Çay Bahçesi ve Parkı hizmete açıldı
 
Büyükşehir’deki zirve sonrası sendikadan karar: Memurlar bayramlaşma törenlerine katılmayacak!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hanoğlu Hakan 15 Haziran 2024 Cumartesi 02:48

O resmi kurumlarda calisanların hepsi belediye otobüslerine İZBANa izdenize,metroya tramwaya bedavaya beleşe bindikleri için tabiiki karşı çıkarlar 90 dakikaya karşi çikanlar bu milleti neden düşünsunlerki hepsi memur ve tayinci yarın öbürgün İzmir''den tayinleri çıkıp gideceklerdir mutlaka İzmir ve İzmirliler umurlarinda tabiiki olamaz.burada mağdur olan gariban fakir çalışan işçi memur ve ögrenci kesimi tabiiki. yarın emekli olunca onlarinda halini görecegiz biz neden İzmir''e ve İzmir halkına karşı niçin böyle bir hata yaptik diye kendilerini sorgulayacaklardir elbette ukomede belediyeyi ve İzmir halkini temsil eden halk meclisi uyelerininde olması gerekir ama malesef bizleri İzmir''i ve İzmirlileri düşünen hiç yokki var ama 15 kişilik mecliste sadece 2 kişi varmiş Allah''tan İzmir''i ve İzmirlileri sevip düşünen o iki kişiden de yinede Allah razı olsun

Yorumu oyla      0      0  
Naz 15 Haziran 2024 Cumartesi 01:07

Ham dağ sözü hamza dağ gelmedi ama her söz tutulsaydı izmir çiçek gibi olurdu bilemedim 90 dk da geri gelmez tunç soyer gelince kalktı giden giden gitti geri gelmez artık belediye soruyor mu gidecek paran varmı 50 60 bir yere gitmek yoksa gidemezsin

Yorumu oyla      0      0  
Mete Türkkan 14 Haziran 2024 Cuma 22:28

İzmirli ye İzmir in insanına neden bunu yapıyor bu meclis...Sizleri bunu için mi seçtik...90 dakika hakkını mutlak tekrar vermelisiniz...30 yaş üzeri,eri öğrenci kartları hakkı tekrar tanınmasını...Tasarruf diye kazanılmış hakları iptal edilmemeli...Eğitimi mi cezalandırıyor bu meclis...Chp ye yakışmaz bu kararlar

Yorumu oyla      0      0  
Mete Türkkan 14 Haziran 2024 Cuma 22:21

Tasarruf diye 30 yaş üzeri öğrenci kartlarını iptal ettiniz.Bunu bu insanlar unutmayacak...Kaldığı 90 dakika hakkınida İzmirlilerin vermeyen bu Meclisi İzmirli unutmaz...Hergün binlerce kişinin bedava kullandığı ulaşım araçlarında Cemil Tugay yönetimi bu.meclisin haksız kararları tarihe kaydedilecek

Yorumu oyla      0      0  
Canan Çalışkan 14 Haziran 2024 Cuma 21:19

Reddetmekle ellerine ne geçiyor ki neden reddettiklerini de bi zahmet açıklasınlar da öğrenelim belki haklıdırlar

Yorumu oyla      1      0  
İzmir_lee 14 Haziran 2024 Cuma 20:11

Vaadini mecbur yerine getirmek zorunda bu işi yapacak başka yolu yok

Yorumu oyla      0      0  
Tırt 14 Haziran 2024 Cuma 15:53

Ukome'de eksikler var. Kızılay, PTT, DSİ, Digitürk, Kablonet, Vakıfbank, Petrol Ofisi eksik...Onları da alın kadro tam olsun.

Yorumu oyla      1      0  
Hadibe 14 Haziran 2024 Cuma 15:51

90 dakikayı Aziz Kocaoğlu başlatırken, 'Ben burada olduğum sürece bunu kaldırmaya kimsenin gücü yetmeyecek' demişti. Netekim söylediği gibi oldu. Tunç Soyer gelir gelmez kaldırdı. Şimdi yeniden yapmaya çalışıyorlar. Bozduğun şeyi tekrardan yaptırırlar mı sana?

Yorumu oyla      0      0  
90 dk. İptal ederken , aklınız neredeydi . 14 Haziran 2024 Cuma 13:59

24 Haziran itibariyle toplu ulaşıma zammı ben mi yaptım . İzmir BB’si 90 dakika ücretsiz aktarma hakkında samimiyse , 24 Hazirandan geçerli olacak toplu ulaşım. zammında ; ilk binişten sonraki 1.ci ve 2.ci aktarmalarda artış yapılmazdı , hatta indirim bile ( 5 TL. ) yapılırdı . 7 Mayıs da dolmuşçular odası açıklama yapmıştı . “ İzmir BB’nln toplu ulaşıma zam yapmaması sebebiyle , zam yapamadıklarını , seçim sürecinde Hamza Dağ ve Cemil Tugay 90 dakikayı geri getireceğini söyledi . Tunç Soyer ‘de giderayak 120 dakika ücretsiz yapacağım dedi . Sanki herbir vatandaşın kaç TL’ye mal olduğunu bilmiyormuş gibi . Biz de bu süreci bekliyoruz. Belediyenin alacağı karara bağlı olarak yol haritamız şekillenecek . “ 90 dakika aktarma hakkı geri gelecek diyen , söz veren , vatandaştan oy isteyen İzmir BB Başkanı kararını verdi , toplu ulaşımda 90 dakika ücretsiz aktarma geri gelmeyecek . Neden mi ; 24 Haziran itibariyle geçerli olacak toplu ulaşım ücretlerine ve tarifelerini okumanız yeterli . İlk biniş tam 17,5.- TL. 1.ci aktarma 8,78.- TL. 2.ci aktarma 4,42.- TL. . Peki 90 dakikayı geri getireceğine söz verenler , toplu ulaşımda bu zammı neden ve nasıl yapabiliyor . “ Vazgeçmek yok . İzmirli 90 dakika hakkını geri istiyor . Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz . “ Nasıl devam edeceksiniz . İzmir BB’sl İzmir çevre ilçe otobüslerine 120 dakika ücretli aktarma hakkını iade etmiyor . Çevre ilçe otobüslerine 120 dakika ücretli aktarma hakkı vermek için UKOME kararına gerek yok . İzmir BB Meclisi karar alması yeterli . Bu kararı alamayan İzmir BB’nln 90 dakika ücretsiz aktarma hakkını geri getirmek istemesini samimi de bulmuyorum . İzmir çevre ilçe halkı , 10.02.2016 tarihinde iptal edilen 90 dakika ücretsiz aktarma hakkını , 120 dakika ücretli aktarma hakkı olarak iadesini istiyor . Ancak İzmir BB’si yıllardır bu hakkı vermiyor . Farz edelim ki , 90 dakika ücretsiz aktarma UKOME’den geçti . İzmir çevre ilçe otobüslerindeki durum ne olacaktı . Çevre ilçeler yine kapsam dışı mı kalacak tı ? “ Hak , hukuk , adalet “ . miş . CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel son günlerde vergide adalet istiyor . CHP’li İzmir BB’si toplu ulaşımda adil ve eşit hizmet veriyor mu ?

Yorumu oyla      1      3  
Lombak 14 Haziran 2024 Cuma 13:58

Normalleşme falan diyordu ÖÖ Tayyip falan. Niye aralarında halletmiyorlar?. Talimatlı kellelerle bu iş çözülmez. Cemil bey de biliyor. Bi Angara havası alsanız diyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pancar Aile Çay Bahçesi ve Parkı hizmete açıldı
Başkan Demir’in Pancar ziyaretinde mahalle sakinlerinin aile çay bahçesi ...
Başkan Ünsal esnafın taleplerini dinledi: Karşıyaka'yı birlikte yönetmeye kararlıyız!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, vatandaş ve muhtar buluşmalarının ...
Başkan Önal, personeliyle bayramlaştı
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen ...
 
Sendikadan Başkan Tugay’a ültimatom: Bayramı sana zehir ederiz!
TÜM-BEL-SEN 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Bornova’da türkülerle yaza merhaba konseri
Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda ...
İzmir'de belediye başkanının odasından 'böcek' çıktı!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, odasından dinleme cihazı olarak ...
 
Başkan Demir müjdeyi verdi: Kuyumcular Sokağı'na tarihi dokunuş!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir Tepeköy Mahallesi’ne gerçekleştirdiği ...
Selçuk'ta Kültür Çalıştayı
Avrupa Birliği desteği, İKSV yürütücülüğünde gerçekleşen, Ortaklaşa; Kültür, ...
Menderes’te korsan şezlonga geçit yok
Menderes Belediyesi korsan şezlonglara karşı önlemlerini artırdı. Şezlonglara ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkamacılara Ceza Yağdı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Koç'un 'Can'ı İzmir'in sevdalısı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Emeğin dayanışma gücü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva