HABERLER>EKONOMİ
31 Temmuz 2011 Pazar - 10:56

Türkiye ve İtalya arasındaki büyük proje başladı

“Balıkçılık: Türkiye ve İtalya Arasında Sürdürülebilir Ağlar Kurma” projesinin açılış toplantısı ve kokteyli Seferihisar Belediyesi Yeni Kültür Merkezinde gerçekleşti.

 Türkiye ve İtalya arasındaki büyük proje başladı

İZMİR -  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen; T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu, Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu-II “Tarım ve Balıkçılık Bileşeni Hibe Programı” çerçevesinde, 200 Bin Euro bütçeli, İtalyan Sivil Toplum Kuruluşu Ricerca e Cooperazione’nın uygulayıcısı olduğu, Su Ürünleri Derneği’nin ortaklığı ve Seferihisar Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen projenin açılış toplantısına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Tarım ve Balıkçılık Başkanı Fatma Can Sağlık, Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem, Proje Koordinatörü Laura Cicinelli, Yerel Koordinatör Tolga Dinçer ve Su Ürünleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Özdem konuşmacı olarak katıldı.
 
Toplantıda Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzkareci Egemen Bağış tarafından gelen kutlama mesajı okunurken, programın açılış konuşması Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapıldı. Başkan Soyer AB’nin her şeyden önce büyük bir barış projesi olduğunu vurgularken; “Seferihisar 49 km sahil şeridine sahip bir ilçe. Hem Cittaslow’lar arasında bir ortaklık imkânı yarattığı için hem de yüzlerce yıldır atadan kalma tekniklerle denizden ekmeğini kazanan balıkçılarımızın tekniklerini geliştirmeleri, daha bereketli balıkçılık yapabilmelerini sağlayacak bu projenin kabulü için çok memnunum. İtalya’nın Pollica Kenti’yle ortaklaşa yaptığımız bu proje sadece para gelmesine değil bir kültür zenginliğine de yol açacak. Hepimize hayırlı olsun” dedi.İki Cittaslow kentinin Seferihisar ve Pollica’nın dayanışması sonucu ortaya çıkan projede bir balıkçı kasabası olan Pollica’daki balıkçı kooperatifleri, Avrupa Birliği’nin balıkçılık mevzuatıyla ilgili deneyimlerini ve bilgilerini Seferihisarlı meslektaşlarına aktaracak.
 
Ege ve Universita’la Sapienza üniversitelerinin bilimsel destekleriyle Seferihisar’daki balıkçılar üretim ve pazarlama aşamalarında Avrupa Birliği standartlarına kavuşacak. Proje kapsamında Seferihisar’daki Su Ürünleri Kooperatifleri üyelerine Avrupa Birliği mevzuatı çerçevesinde üretim ve pazarlama üzerine teknik eğitimler verilecek, Pollica kentinde yerinde incelemeler yapılacak. Seferihisar’da balıkçılığın çevreye, av yasaklarına ve türlerin devamına saygılı olması için gerçekleştirilecek çalışmalarla balıkçılık alanında bir Seferihisar markası oluşturulacaktır. Proje çerçevesinde Sığacık balık mezadı yenilenecek ve kooperatifin balık saklama olanaklarını iyileştirilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İncirde rekolte beklentisi yüksek
İncir Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ene, incir ...
Türk-İş'te büyük çatlak
Aralık ayındaki kongre öncesi Türk-İş saflara ayrıldı. Mustafa Kumlu yönetimindeki ...
'Konut fiyatları düşecek'
Türkiye Müteahhitler Birliği yaptığı açıklamayla emlak sektörünü sıkıntılı ...
 
İlk 500’de Egeli firmalar gaza bastı
İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 firması ...
Dış ticaret açığı 10 milyar doları aştı
İthalatta yüksek artış ile dış ticaret açığı Haziran'da 10.2 milyar lira ...
Kredi kartı kullananlar dikkat
Yargıtay, kredi kartlarında üyelik ücreti ödenmesine ilişkin tüketiciyi üzecek bir karar verdi.
 
Taşıt vergisinde son ödeme tarihi uzatıldı
Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksidinin ödeme süresi 3 Ağustos ...
'Alo VOB' hizmete girdi
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın (VOB), kur riskini yönetmek isteyen ...
EİB tedarikçilerine restoranlar da katılıyor
Ege İhracatçı Birlikleri’nin, Ege Bölgesi’nde yerleşik ihracatçı firmaların ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva