HABERLER>GÜNCEL
27 Nisan 2011 Çarşamba - 19:54

'Kanal İstanbul projesinin fikri bana aittir'

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Gündoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyunda "çılgın proje" olarak adlandırılan "Kanal İstanbul" projesi fikrinin kendisine ait olduğunu söyledi.

 Kanal İstanbul projesinin fikri bana aittir

BARTIN - Bartın Üniversitesi (BÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Gündoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyunda "çılgın proje" olarak adlandırılan "Kanal İstanbul" projesi fikrinin kendisine ait olduğunu ve bu fikrin detaylı anlatıldığı "Sekiz Deniz Yaylası" adlı kitabını 2010’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a takdim ettiğini bildirdi.
 
Gündoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın, uzun zamandır kamuoyunda "çılgın proje" olarak adlandırılan ve ön hazırlıkları yapılan projeyi hazırlayıp yazdığını, geçen yıl da Nobel yayınlarında yer aldığını söyledi.
 
Kitabında, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı şekliyle bir projenin yapılması gerektiğini anlattığını belirten Gündoğan, şöyle konuştu: "Türkiye 8 deniz yaylasının tam ortasında bir devlettir. Ülkemiz, büyümek ve çok büyük atılımlar yapmak, 21. yüzyılda bölgenin süper gücü olmak istiyorsa boğazdaki trafiği kaldıramaz. Boğazları by-pass edecek böyle 1-2 kanal oluşturulması gerekir. Ancak bu kanallar Türkiye’ye çağ atlatacak şekilde büyütebilir. Bugün çılgın projeyle ilgili bu çerçevede açıklama yapılınca ben şahsen çok memnun oldum. Sayın Başbakanımızı tebrik ederim.
 
Başbakanımızın böyle fikirlere önem verip de uygulamaya yönelmesi, bilim ve akademi dünyasına verdiği değeri gösterir. Bu tür projelerle ülkenin önünün açılacağına inanıyorum. Bu sadece bir kanal projesi değil, Türkiye’nin önümüzdeki yüzyılda lider olma, yeni bir dünyayı kurma projesidir. Ben bu fikirleri 2010’da yayınlanan kitabımda yazdım. Kitabımın imzalı birer kopyasını sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanına göndermiştim. Öyle zannediyorum ki, uzmanlarıyla birlikte bunları analiz etti, böyle bir projenin yapılmasını benimsediler. Daha detaylı çalıştı ve projeyi anons ettiler. Bu projeyi destekliyor ve büyük memnuniyet duyuyorum. Ben kitabımda detaylı olarak kanalın nasıl ve tam olarak nereden geçmesi gerektiğini yazmadım, ama mutlaka bir kanal oluşturulması gerektiğini ifade ettim."
 
-"ÇALIŞMANIN KARŞILIK GÖRMESİ MEMNUNİYET VERİCİ"-
Gündoğan, gazetecilerin, "projeyi ilk duyduğunuzda neler hissettiniz?" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı: "Çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Bunlar yeniden büyük Türkiye’yi kuracak, yeni dünya projeleridir. Bunu kim alır ve uygularsa biz müteşekkir oluruz. Bir insanın yaptığı çalışmanın karşılık görmesi memnuniyet vericidir.
 
Bunlar büyük projelerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu projeleri hayata geçirme kabiliyetine sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti köklü ve güçlü devlettir. Bu projeler bizim tarihimizde var. Bundan 400 yıl önce Sokullu Mehmet Paşa’nın, Hazar Denizi ile Karadeniz’i birleştirme projesi var. O zaman o proje düşünülmüş. Bu, Türkiye’nin bölgede etkinliğinin artması açısından çok güçlü projedir." Gündoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın projeyi açıklamasının ardından birçok yaygın basından telefonlar aldığını, ancak konunun çarpıtılması ihtimaline karşılık görüşmediğini kaydetti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan bir çılgın proje de İzmir’e
İstanbul’a yönelik çılgın projesini açıklayan Başbakan, İzmir ve Ankara’ya ...
Menemen'de trafik kazası: 1 ölü
İzmir'in Menemen ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü.
Buca'da 65 kilo esrar ele geçirildi
İzmir'de 64,5 kilo esrar ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı.
 
'Kanal İstanbul' Ecevit'in projesi çıktı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı İstanbul'a kanal projesinin ...
'Çılgın Proje'ye çılgın Twitter yorumları
Başbakan beklenen çılgın projesini açıkladı. 'Kanal İstanbul' olarak adlandırılan ...
Tecavüz zanlısını polis kurtardı
İzmir'in Çiğli ilçesinde 12 yaşındaki çocuğa tecavüz ettiği ileri sürülen ...
 
'Çılgın proje'sini açıkladı sırada İzmir var
Erdoğan, İstanbul için 'çılgın projesi'ni açıkladı: Karadeniz ve Marmara ...
Kayıp başkan vekil adayı çıktı
İzmir’deki SİT Kurulu’nun, başkanı Hasan Hami Yıldırım AK Parti’den milletvekili ...
İlköğretimde gebelik testi skandalı
İstanbul'da 13 yaşındaki öğrenciye erkeklerle gezdiği gerekçesiyle gebelik testi yaptırıldı.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva