HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 09:45

CHP Lideri Özel'den Alpay Özalan'a: Demokrasi mikrobu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki olağanüstü Can Atalay özel oturumunda TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldıran AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'a ilişkin, "Alpay, demokrasi mikrobudur. Onun işi hastalık yapmak" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Özel den Alpay Özalan a: Demokrasi mikrobu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar ve Ankara Temsilcisi Altan Sancar'a verdiği röportajda, vekilliği düşürülen Can Atalay için TBMM'de yapılan oturumda Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a saldıran AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan hakkında, "Alpay Bey'e ödenen maaşının her bir kuruşu israftır bu memleket için. Alpay demokrasi mikrobudur. Onun işi hastalık yapmak" ifadelerini kullandı.

"Alpay demokrasi mikrobudur"
Özel, Özalan için şunları söyledi:

"Alpay Bey'in milletvekili yapılması doğru değil. Meclis İdare Amiri yapılması doğru değil. Alpay Bey'e ödenen maaşının her bir kuruşu israftır bu memleket için. O kadar kötü bir şey ama mikroba 'Niye hastalık yapıyorsun?' diye sorulmaz. Bana diyorlar ki 'O da ceza aldı, o da ceza aldı.' İç Tüzük'e göre saldırı ve küfür/hakaretin cezası bu. İlkinde kınama, sonra çıkarma veriyorsun. Bu Alpay ile Ahmet Şık'ı denk tutmak meselesi değil.

Esas mesele mikroba 'Neden hastalık yapıyorsun?' diye sorulmaz. Ama Alpay'a bu fırsatı vermeden biz o oturumda usul tartışmasıyla bütün imkanları tüketmeliydik. Biz hiçbir şey yapamadık ki o gün. Kan bulaştı. Gözümüzün önünde kadın dövdüler. O tansiyonun içinde bir genel görüşme oldu gitti. İnsanları bizim vicdana davet etmemiz gerekirken herkes tuttuğu safta yürüdü. Oysa ki genel görüşme açılmasını öneriyorduk. Belki gruplar arası diyalogla bir genel görüşme açılsa 2 gün istişareler olabilirdi partiler arasında. Ama o an ben Ahmet Şık'ın o gün söylediği sözün ve üslubun taktiksel olarak da yanlış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca İç Tüzük'e göre de sorunlu ifadeler. Alpay demokrasi mikrobudur. Onun işi hastalık yapmak."

"İlk geçmiş olsun telefonu Bahçeli'den"
Özgür Özel, ayağının kırılmasının ardından iktidardan geçmiş olsun telefonu alıp almadığına dair soruya "Ayağımın kırılmasının ardından ilk telefon Devlet Bahçeli’den geldi. Çok sayıda lider, parti temsilcisi aradı. Can Atalay'ın oturumu için genel kurula katıldım. Orada da hemen herkes gelip, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca Meclis Başkanı hem aradı, hem de o gün Meclis’te de yerinden inip yanıma geldi" yanıtını verdi.

"Partinin önceki genel başkanıyla herkes görüşebilir"
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görüşmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Özgür Özel, şunları söyledi:

"Normali bu. Partide de bir normalleşme ihtiyaç var. Yıllarca birlikte çalışmış kişiler. Aksi yanlış. Ekrem Bey gitmeden önce böyle bir ziyaret yapmayı iki üç hafta önce de planlanmıştı. Ziyarettem bilgim vardı tabii. Hacıbektaş'tayken 'Ben Kemal Bey'i salı günü ziyaret edeyim, kendisiyle böyle konuşacağım' dedi. Ben de 'İyi olur' dedim. Bunlar gayet normal şeyler. Mansur Bey de gitmeden önce bilgi verdi, gittikten sonra bilgi verdi. Birbirimize nezaketimizden bunlar yapılıyor. Bilgim olmasa da bir rahatsızlık duymam yani. Ne olacak? Partinin önceki genel başkanıyla herkes bir araya gelebilir. Hiçbir mahsur görmem ama sağ olsun arkadaşlar nezaket gereği bilgi veriyorlar."

"Partide hiç görmediğimiz birtakım arkadaşlar söylenti yayıyor"
"İmza toplanıp kurultaya gidileceği iddiaları ortaya atıldı. CHP birinci parti gelmişken sizce bu iddialar neden ortaya atılıyor?" sorusu üzerine Özel, şu yanıtı verdi:

"Bunlar olmadığı için çok değerlendirilecek şeyler değil ama bir olağanüstü kurultay çağrısı ya da işte tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirme çabası falan parti başarısızsa olur. Parti 47 yıl sonra ulaştığı en yüksek mertebedeyken bunun siyasi bir karşılığı yok. Zaten böyle bir çaba da yok. Ama birtakım işte partide güya Sayın Kemal Bey'i yeniden genel başkan yapmak isteyen, onu savunan ama bizim daha önce partide hiç görmediğimiz birtakım arkadaşlar böyle haberler yazıyorlar, söylentiler yayıyorlar, tweetler atıyorlar. Yani onlar da onunla meşgul oluyor yani. Biz partiyi iktidar yapmakla meşgulüz. Bir tane delegeden imza istendiğini duymadım. Bir grup kerameti kendinden menkul bir ekip var. Kimi sosyal medyadan saldırıyor, kimi yalan haberler yaymaya çalışıyor. Ben onlarla meşgul değilim."

"Bir daha başkanlarımız arasında böyle tartışma duyulmayacak"
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın, Habertürk yazarı Oray Eğin'in "İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?" sorusuna "Gayet hazırım" şeklinde yanıt vermesini değerlendiren Özel, seçim gündemi olmadan adaylık tartışmasını doğru bulmadığını belirtti.

"Hem çok erken, hem çok gereksiz, hem çok faydasız" diyen Özel, "Orada özel verilmiş bir röportajdan ziyade belediye başkanı arkadaşımız Paris Olimpiyatları sırasında gazeteci kökenli Paris'te yaşayan bir kardeşimizin herhalde dostça bir sohbetine cevap vermiş. 'Böyle bir görev olsa hazır mısınız?' O da 'Hazırım' demiş, o kadar. Bir daha belediye başkanlarımız arasında böyle bir tartışma duymayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Açıklamayı kötü niyetli bulmadığı dile getiren Özel, "Cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun yerine gelecek isimler konusunda boşu boşuna böyle bir gündem yaratılmasını doğru bulmuyorum. Bir daha böyle bir şey duymayacaksınız. Arkadaşlar uyarıldılar. Ekrem bey de hiç memnun olmadı bu gündemden. Ben de memnun olmadım. Arkadaşlarımız kötü niyetli değiller. Biraz siyasette yeniler" şeklinde konuştu.

"Ayağım iyileşir iyileşmez Filistin'e gideceğim"
Filistin'i ziyaret edeceğini aktaran Özel, şunları kaydetti:

"Filistin'e gideceğim ayağım iyileşir iyileşmez. Mahmud Abbas çağırdı. Filistin'deki temaslarımdan sonra eğer ihtiyaç görürsem ileride Suriye, Rusya, Çin ziyaretleri olacak. Birleşmiş Milletler toplantısına gideceğim. Suriye için resmi olarak tarih bekleniyor. Gitmeden önce Dışişleri Bakanımla görüşebilirim. Gittikten sonra eğer oradaki görüşmelerde devlet başkanının, cumhurbaşkanının bilmesi gereken bir şey varsa gider konuşurum."

 
Selçuk, Büyük Zaferi dolu dolu kutlayacak
 
Gümrük Muhafaza'dan 'zehir'e geçit yok
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 25 Ağustos 2024 Pazar 11:31

Sayın Mv. Özalan'ın İzmir'e ne faydası oldu acaba, biz onu oraya fedailik yapsın diye göndermedik herhalde, İzmir'e faydası olacak hangi işler için kanun teklifi verdi, İzmir'e yararlı olacak hangi işi takip etti?

Yorumu oyla      1      0  
ÜLKE NE HALE GELDİ 25 Ağustos 2024 Pazar 09:31

AKP İKTİDARINDA NE HALE GELDİ ÜLKE? MECLİS KÜRSÜSÜNDE KONUŞAN MİLLETVEKİLİNE BİLE AZGINCA SALDIRIYOR ZORBALAR! SADE VATANDAŞI ALLAH KORUSUN BU ŞERİRLERİN ELİNDEN!

Yorumu oyla      6      1  
secmen 24 Ağustos 2024 Cumartesi 16:49

Sayın Özel de çok demokrat biri değil sanırım Kendiside partide kendisinden önceden var olanları ,kendilerini dinlemek gereği bile duymadan sırf kendisini desteklemedikleri için onca yıllık emeklerini gözardı ederek Kral benim dedi.Kendisini buralara getiren Sayın Kilicdaroglunu bile oteledi..Oysa Kilicdaroglunun tüm hatalarından kendisine en yakınındaki biri olarak onun kadar sorumludur..Kendisinde de sanırım bir kin ve ödeme kulturu vardır.. Bu nedenle kendisi gerçekten demokrasiye inanmamış tam demokrat olamamış kişiler başkalarına demokrasi dersi veremez..Verdiğini sansa da gerçek demokratlar buna inanmaz..Kilicdarogluna karşı kötü sözlere bile karşı duramayan ,sessiz kalan bir yeni genel başkan eski başkan sayesinde şimdi olduğu yerlere kadar nasıl yükseldiğiniunutmayacak ,başkalarına karşı ona sahip çıkacaktır.. kin duymak ve ödeşmek duygusu iyi bir genel başkana yakışmaz Belki Mevlanadan bir şeyler okuması gerekir..Siyasette ödeşmek olmamalıdır. Sevgi ,saygı olmalidir .Deger bilme ve verilen emeklere saygı duyma olmalıdır ,Başkasında yanlış dediklerimize doğrularla örnek olmalıdır.. Sanırım artık sizinde 3 döneminizde bitiyordurArtik yaslandığın sizde genç değilsiniz Genel başkanlığına gençlere bırakınız .lütfen.. Ve artık torun sevin sizde.....

Yorumu oyla      0      2  
24 Ağustos 2024 Cumartesi 16:20

AKP'liler insanlara terörist derken sorun yok, kendilerine deyince yumruk. Sen muhalefeti terörist ilan et, sonra sana deyince olmaz.

Yorumu oyla      6      1  
13:39 24 Ağustos 2024 Cumartesi 14:49

Hemşerin olunca yanlışlarını söylemek zormu, yurtseverlik her yanlışa dik durmakdır

Yorumu oyla      3      2  
Özgür özgür 24 Ağustos 2024 Cumartesi 14:07

Sayenizde ülkeyi bitiriyorsunuz etrafına bak hırsızlardan arınki güven veresin kredin stop

Yorumu oyla      2      3  
BASRİ KOYUNCUOĞULLARI 24 Ağustos 2024 Cumartesi 13:39

Sanki AKP'DE Badigardlık görevini üstlenmiş provakatörce bir davranış.Kavgayı başlatıp,arka tarafa çekilmesi herşeyi anlatıyor.Sayın Özel çok haklı nezaket göstermiş hafif şeyler söylemiş bence

Yorumu oyla      8      5  
MEHMET 24 Ağustos 2024 Cumartesi 13:18

SAYIN ÖZEL ALPAY BEY GÖREVİNİ YAPMIŞ KENDİNE VE ARKADAŞLARINA TERÖRİST YAFTASINI KABUL ETMEMİŞ YORUMUNUZ PEK UYGUN DÜŞMEMİŞ

Yorumu oyla      2      14  
karacan 24 Ağustos 2024 Cumartesi 11:55

sen çık insanları tahrik et terörist de sonra özgürlükten bahset sayın özel. Bu ülke yıllardır terörle mücadele veriyor tabi sizin için önemi yok bir dünya bütçe harcandı şimdi hiç birşey yokmuş gibi insanın gözünün içine baka baka teröristsiniz de.Belasını buldururlar adama.Bu ülkeyi sahipsizmi zannediyorlar

Yorumu oyla      5      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygılı'dan Büyükşehir'e 'Körfez' tepkisi: İzmir siyasi derebeyliğiniz değildir!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri ...
AK Parti İzmir'in eski başkanı Kabak 'ezan'dan dertli: Cazgır gürültüsü!
AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ömür Kabak, sosyal medya hesabından yaptığı ...
İYİ Parti'den CHP'ye 'Can Atalay' vetosu
İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP'nin Gezi davası hükümlüsü ...
 
İmamoğlu'ndan açıklama: Yeni bir süreç var
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 7. CHP Genel ...
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu açıklaması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği ...
AK Partili Kişili'den koku tepkisi: Büyükşehir gerçeği bypass ediyor!
Büyükşehir ‘koku’ açıklamasına tepki gösteren AK Partili Dilaver Kişili ...
 
Dervişoğlu'ndan Göztepe'ye destek!
İYİ Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Göztepe-Fenerbahçe ...
CHP'den Meclis'e ikinci kez Can Atalay çağrısı
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Gezi Parkı ...
Bakan Uraloğlu: Akıllı ulaşım sistemleri ile kazalar azaltılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Akıllı Ulaşım Sistemleri'nden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (4) Sanatla başkaldıranlar
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu canlı yayını hatırladınız mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva