HABERLER>GÜNCEL
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 08:38

Mezunlar Derneği, iki makama dilekçe verdi: İhaleyi iptal edin!

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların bahçe ve spor salonlarını kiraya vermek için düğmeye basarken, İAL Mezunlar Derneği, söz konusu ihalenin yapılmaması için Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdi. Başkan Murat Saraç, “İhaleye girip kazansak bile okula bir faydamızın olmayacağını gördük ve ihalenin iptal edilmesini istedik. Pazartesi günü geniş bir katılımla basın açıklaması yapacağız” dedi

Mezunlar Derneği, iki makama dilekçe verdi: İhaleyi iptal edin!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından İzmir’in birçok ilçesinde çok sayıda okulun duvarı, spor salonları, halı sahaları, otopark olarak kullanılmak üzere okul bahçeleri 5’er yıllık olmak üzere kiralama ihalesine çıkarıldı. 26-28 Ağustos’ta yapılacak İhaleler, İzmir Atatürk Lisesi, Gazi Ortaokulu, Nevvar Salih İşgören MTAL, İnönü Lisesi gibi öne çıkmış önemli okulları da kapsıyor. İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği, ihaleye girme konusunu yönetim kurulunda tartıştıktan sonra ihaleye girmeme, ihaleyi meşrulaştırmama yönünde karar aldı. Dernek yönetimi, İzmir Valiliği ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe vererek söz konusu ihalenin iptal edilmesi talebinde bulundu.

SARAÇ: MEZUNLAR DERNEĞİ OLARAK İNİSİYATİF ALMAK ZORUNDAYIZ
İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Murat Saraç, esastan, bu ihalenin karşısında olduklarını ve yapılmasını istemediklerini bir kez daha dile getirdi. Dernek olarak inisiyatif almak zorunda olduklarının altını çizen Başkan Saraç, yönetim kurulunun aldığı kararları Egedesonsöz’e anlattı:

“Okulun bahçesinin, spor salonunun, halı sahalarının, duvarlarının bakanlık tarafından kiralanması, kabul edilebilir bir şey değil. İhale şartnamesinin maddelerini inceledik ve çok ciddi sıkıntılarının olduğunu gördük. Her şeyden önce güvenlik sorunu, en büyük sorun olacak. Üç odalı bir eviniz var ve iki odasını başkalarına kiralıyorsunuz! Böyle bir şey olabilir mi? Söz konusu ihalenin bundan farkı yok. Bir yanda eğitim vereceksiniz, diğer yanda otopark işletilecek, spor salonu ve halı sahalar dışarıdan gelenlerle dolup taşacak! Arkadaşlarla bu ihaleye girelim mi konusunu tartıştık. Hepimiz, öncelikle bu ihaleye girersek, ihaleyi meşrulaştırmış olacağımız konusunda hemfikir olduk. Eğer ihaleye girersek, ihale kararını benimsemiş, kabullenmiş oluruz, denildi. Alırsak, derneğimiz adına da sakıncalarının olacağını da gördük. Üç gün sonra gömlek alsanız, vay otopark işletmesinin parasıyla gömlek aldı, derler. Eğer ihaleye girersek, ihaleyi alırsak, okula bir katkımız olacak mı? Gördük ki, devlete verilecek ihale bedelini ödedikten sonra okula pek bir şey kalmayacağını tespit ettik.”

MEZUNLAR, VELİLER, STK’LAR, SENDİKALAR VE KENT KONSEYİ ORADA OLACAK
Konuyu görüşmek üzeri İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’den randevu talep ettiklerini, ancak yoğun oldukları gerekçesiyle randevu verilmediğini belirten İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Murat Saraç, pazartesi günü saat 12.00’de, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması yaparak karara tepkilerini ortaya koyacaklarını söyledi. Saraç, şu bilgileri aktardı:

“Randevu alamayınca, dolayısıyla görüşme imkanı olmayınca, biz de hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, hem de Valilik makamına, bu ihalenin yapılmaması yönündeki talebimizi ve gerekçelerimizi içeren birer dilekçe vermeyi kararlaştırdık ve dilekçelerimizi iki makama da sunduk. İhalenin iptal edilmesini istedik. Ayrıca pazartesi günü saat 12.00’de de İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapacağız. Bunun için de İl Emniyet Müdürlüğü’nü yazıyla bilgilendirdik. Bu anlamsız ihale konusunda bize destek veren her kesimin desteğini bekliyoruz. Mezunlarımız, velilerimiz, ilgili STK’lar, sendikalar, yurttaşlarımız ve İzmir Kent Konseyi, basın açıklamasında yanımızda olacak. Bu ihalenin yapılmamasının, çocuklarımızın geleceği ve güvenliği açısından çok önemli olduğunu vurgulamak isterim.”

 
Zehir tacirlerine 11 ilde operasyon: 100 tutuklama
 
Motosiklet, araca çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hacı Ali Salman 24 Ağustos 2024 Cumartesi 19:32

Sayın M.E.Bakanı, Siz eğitim- öğretim görevini üstlenmiş bir atanmışsınız.Emekli öğretmen olarak sizden beklediğim irade , bu yıkım kararına ortak olmamanızdır. Okul , öğrencilerden , öğretmenlerden, binalardan ve sosyo-kültürel etkinlikler yapılacak açık - kapalı mekanlardan oluşur. Bu ucube ihaleye evet diyen zihniyet , laboratuvarsız fizik ve kimya , atölyesiz resim dersine de evet der. Kitabi bilgi ile olanaklı din bilgisi bahanesi ile okullara mescit açılmasını zorunlu gören yöneticilere derim ki zaman, geriye dönmeyen ileriye, tek yöne dönen tekerlek gibidir. Geriye döndürmeye daha fazla zorlamayın. Zaman , gelişime iyiliğe , güzelliğe , ilerlemeye zemin olsun !.. İHALE KARARINI KINIYOR, REDDEDİYOR VE İPTALİNİ İSTİYORUM. ZARARDAN ERKEN DÖNMEK DE KAZANÇTIR. KURUMLARI KURUTMAYIN !..

Yorumu oyla      2      0  
24 Ağustos 2024 Cumartesi 18:36

Ya siz ne akılsız izansız tiplersiniz. Trafik sorunu bir parça halledilsin diye yapılıyor bu işler. Çıkmış sanki vatan için çok iş yapmış gibi yetkililere ahkam kesiyor.

Yorumu oyla      0      1  
Ş.CANAN ONUK 24 Ağustos 2024 Cumartesi 13:04

Niyet belli nereden para koparacaklarını bilmiyorlar sıra okullara geldi. Ne yapabiliriz? Imza kampanyası işe yarar Mersin''deyim. Buradan yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olmaya çalışayım.

Yorumu oyla      8      1  
Mustafa MOROĞLU - Buca 24 Ağustos 2024 Cumartesi 12:17

Sayın Yetkililer !! bir kere de Eğitimin gerçek uygulayıcılarına,öğrencilere ,bilime katkı olabilecek kararınız olsun.. Ülkenin bütün kaynakları satıldı,peşkeş çekildi,fırsatçılara ve belli mahfillere adeta ikram edildi,ülke halkının yararına bir karar alınmadı ve bu millet cevabını 31 martta verdi, buna rağmen hala ders almamışsınız ki bu kez de okullarımızın ayakta durması için elzem olan imkanlarına ,kaynaklarına göz dikildi bu kararı alırken millet ne der ? diye düşündünüz mü ? tabi ki millet umurunuzda değil, peki, çevrenizin eğitim camiasının yüzüne nasıl bakarız diye düşündünüz mü ? bunu düşünebilmek için utanma duygusuna sahip olmak lazım, yarın tüm bunlar geçer gider ,gider de sizler bu kararlarınız sırtınızda asılı dururken insanların yüzüne nasıl bakacaksınız ,işte bu nedenle sizleri de bu ayıptan vaz geçirmek için KINIYORUZ,PROTESTO EDİYORUZ, KARARINIZI GERİ ALMANIZI ISRARLA İSTİYORUZ..

Yorumu oyla      10      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zehir tacirlerine 11 ilde operasyon: 100 tutuklama
Eskişehir merkezli 11 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-34' operasyonlarında, ...
Depremzedelerden 'toplanma alanı' tepkisi: 'Şaka değil, Türkiye gerçeği!'
Bayraklı'nın üst kısımlarında 30 Ekim depremzedeleri için inşa edilen ...
4 ile 'sarı' uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor
Meteoroloji, 4 il için 'sarı' kodlu uyarı yaptı. Giresun, Rize, Trabzon ...
 
Bakan duyurdu: Mehmet Şimşek hakkındaki iddialara soruşturma!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ...
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 13 yaralı
Burdur'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi yaralandı.
Pirireis denizaltısı hizmete giriyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Aksaz Tersanesi Komutanlığı ...
 
KYK yurt başvuruları için son gün
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler ...
Borç tartışmasında kan aktı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 14- 15 yaşlarındaki 2 çocuğun arasındaki ...
Yaşlı kadının acı sonu!
Ankara'nın Çubuk ilçesinde mantar topladıktan sonra traktörle eve dönerken ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (4) Sanatla başkaldıranlar
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu canlı yayını hatırladınız mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva