HABERLER>GÜNCEL
10 Ocak 2012 Salı - 13:40

'Dizideki kadınlar gibi olmayın, teslim olun'

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği toplantıda kadınlara seslenen yazar Sema Maraşlı, “Dizilerdeki kadınlar dediğim dedik, akıllı. Mesleğin olsun, eşine muhtaç olma denilen kızların evlilikleri yürümüyor. Erkeğin üstünlüğünü kabul etmeli” dedi.

 Dizideki kadınlar gibi olmayın, teslim olun

İSTANBUL - Milliyet'in haberine göre, Küçükçekmece Belediyesi geçtiğimiz günlerde tartışılacak bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Belediyenin davetiyle ilçede yaşayan kadınlarla evlilik ve kadın erkek ilişkileri hakkında bir söyleşi yapan yazar Sema Maraşlı, kadınlara erkeğe teslimiyet telkin etti. Kadından otorite olmayacağını savunan Maraşlı, “Kadınlar, okuyan kız çocuklarını bile elinde mesleğin olsun, kendine güven, eşine muhtaç olma diye yönlendiriyor. Bu bilinçle yetişen kızların ileride evlilikleri yürümüyor. Evliliklerin psikolojiden ziyade inançla yürütülmesi gerekir” dedi.
 
Sema Maraşlı’nın geçtiğimiz Cuma günü Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Mutlu Bir Evlilik Emek İster” konulu söyleşide yaptığı konuşmadan bazı bölümler şöyle:
 
KADIN ERKEKLEŞMELİ
“Evlilik üzerinde medyanın oyunlarına dikkat etmek gerekir. Kadınlar eğer duygusal bir boşluktaysa ve çok fazla dizi izliyorsa, o dizideki aşklardan ve kadın üstünlüğünden etkileniyorlar. Dizilerdeki kadınlar çok erkeksi, dediğim dedik, akıllı ve kendini beğenmiş. Bu izlenimler, kadınları yanlış yönlendiriyor. Bu noktada kadınlarda erkekleşme başlıyor. Kadınlar hiçbir zaman edasını kaybetmemelidir. Hz. Muhammed, erkekleşen kadınlara, kadınlaşan erkeklere lanet etmiştir. Allah’ın kurduğu sistemde her şey zıttıyla vardır.”
 
KADIN TESLİMİYETÇİDİR
“Erkek ve kadın doğuştan farklı yaratılmıştır. Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır. Erkekler ise güç, iddia ve başarı üzerine yaratılmıştır. Erkeğin hayata bakışı serttir. Kadınlarsa duygusaldır. Zaten normal olan erkeğin kadın gibi olmamasıdır.”
 
ERKEĞİN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR
Aile yapısında en büyük bozulmanın kadının erkekleşmesi olduğunu savunan Maraşlı, yeni neslin evliliklerin zor olacağını da dile getirererek şunları kaydetti: “Kadınlar, okuyan kız çocuklarını bile elinde mesleğin olsun, kendine güven, eşine muhtaç olma diye yönlendiriyor. Bu bilinçle yetişen kızların ileride evlilikleri yürümüyor. Evliliklerin psikolojiden ziyade inançla yürütülmesi gerekir. Bu noktada, kadınlar erkeklerin üstünlüğünü kabul etsin. Kuran-ı Kerim’de de evin reisi erkek olduğu bildirilir. Kadından otorite olmaz.” İmam Hatip Lisesi’ni bitiren Maraşlı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Kuran kursu öğretmenliği yaptı. İkinci evliliğini yapan Maraşlı’nın çoğunluğu masal yayınlanmış 11 kitabı bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir Turan 10 Ocak 2012 Salı 17:41

Aksini söylemek kutsal dinimizin dediklerine uymaz.

Yorumu oyla      13      10  
İzmir'e Yazık.. 10 Ocak 2012 Salı 17:30

Dikicigil hakikaten inanılmaz bir insansın.. :) Nereden nereye çeiyorsun meseleyi. Helal olsun sana.. Bak ben sana şöyle söyleyeyim: Benim için bu haberdeki hanımın düşüncesiyle, kızlar başörtülü okumasınlar diyen ulusalcı zihniyet arasında zerre kadar fark yoktur. Sonuçta surum ortada ve basit, kadınları da erkekleri kadar sosyal hayatta rol alabilen ülkeler yukarı doğru ilerler, diğerleri sığlıkta ilerler.. Onun için ne kadar baskıcı dayatmacı anlayış varsa karşısında olurum. Olay budur..

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 10 Ocak 2012 Salı 16:30

İZMİR' E YAZIK , ATATÜRK BÜYÜK BİR LİDER OLDUĞU İÇİN DİN VE DEVLET İŞLERİNİ BİRBİRİNDEN AYIRMIŞ, LAİK SOSYAL YAŞAMI DÜZENLEYİCİ KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE DAYALI TOPLUMSAL BİR DÜZENİ HALKA ANLATMIŞ. AMA HALA ANLAMAYANLAR, HUMEYNİYİ ATATÜRKTEN ÇOK SEVENLER OLDUĞU ŞEYH MÜRİD İLİŞKİSİNİ SEVENLERİN BU KADAR ÇOK OLDUĞU BİR TOPLUMDA DEVRİMLER EMPERYALİST DAYATMACI SÖMÜRÜCÜ ÜLKELERİN AĞALIK ŞEYH LİK DÜZENİNLE, BİLİM İLE AYDINLANAN BİR TOPLUMUN. DİNLE ULEMA İLE YÖNETİLMESİ DAYATILMAKTADIR.KAFASINI KUMA

Yorumu oyla      15      7  
10 Ocak 2012 Salı 16:22

bacım resmen saçmalamışsın. ben bir erkek olarak kadınımın bana teslim olmasını kabullenemen. devir cahiliye devri değil, 21. yy. senin bu saydıkların bu devre değil cahiliye devrine uyar. bu nedenledir ki senin sözlerinden kadınlarımızın toplum içinde bir yerlere gelmesi sizi korkutuyor ve kadının köle olarak kalmasını istiyor olman anlamı çıkıyor. allahın yarattığı her kul kimseye değil sadece allaha kul olur teslim olur.

Yorumu oyla      16      6  
Cardino 10 Ocak 2012 Salı 16:18

Mademki kadın evde kalıp kocasına teslim olucak..Sen ne iş yapıyorsun dışarıda.Hem diyanetten para alıp hemde toplantılara katılarak paraları cebe indiriyorsun.İKİNCİ EVLİLİK MESELENİZİ DE anlamış değiliz..

Yorumu oyla      16      7  
kadın köle değil... 10 Ocak 2012 Salı 15:54

Kendinizi kurtaracak ekonomik özgürlüğünüz olacak, hatta toplumda söz sahibi olup akıllar verecek durumda olacaksınız ve kalkıp hemcinslerinize de akıl vereceksiniz,ne imiş iyi evlilik böyle yürürmüş oldu canım. Koca işkence yapacak, dövecek siz evliliğim uzun sürsün diye boyun eğeceksiniz oldu canım...bu ninnileri , ninnileri dinlemek isteyenlere anlatın da onları uyutmaya devam edin....

Yorumu oyla      16      6  
ayşe 10 Ocak 2012 Salı 15:27

ya ne diyorsunuz dinimiz mantıksız bişey istermi? Erkeğinde var zekalısı, az zekalısı kadın da var zekisi az zekisi böylesi okudu yazı yazmayı biliyor diye akıllı yerine mi koyacağım!

Yorumu oyla      15      6  
İzmir'e Yazık.. 10 Ocak 2012 Salı 14:13

İşin garibi, bu konferansta konuşmacı olan hanım da Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Kur'an kursu öğretmenliği yapmış. Dikkat edilirse, toplumda birlikte çalışan eşler evlendikten sonra en fazla 5 yıl içinde ev ve araba alıp geleceklerini garantiye alabiliyorlar. Ama sadece erkeğin çalıştığı aileler hep aynı yerde saymaya devam. Hesap ortada zaten, matematik belli.

Yorumu oyla      17      7  
İzmir'e Yazık.. 10 Ocak 2012 Salı 14:07

Hepsinden önce, Peygamberimiz'in o hadisinde bahsedilen kadınlaşma ve erkekleşme başka anlamlara gelir.. Ayrıca, kadın da artık erkek kadar iş hayatına girmelidir. Geri kalmışlığımızın en önemli sebeplerinden biri de budur. Dünyanın bin türlü hali var, ölüm, ayrılık, hastalık vb. Bu gibi durumlarda kadın ayakta kalmalı ve kendini idare edebilmelidir. Ayrıca eve giren ikinci maaş ev ekonomisine müthiş bir katkı yapar.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşini gizlice boşayıp, yıldırım nikahıyla evlenmiş
İzmirli işadamı Giray T.'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde özel kalem ...
'Her an cesedimle karşılaşabilirsiniz'
Hrant Dink davasında mahkemeye ulaşan Telekomünikasyon İletişim Dairesi ...
Nöbetteki askerlerin silahlı kavgası: 1 ölü, 1 yaralı
VAN’ın Özalp İlçesi’ne bağlı Kurucan Köyü’nün İran sınırında, gözetleme ...
 
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon tutuklandı
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından, ...
Türkiye baktı, Yunanistan kurtardı...
Somalili korsanların, 'Olig B' adlı Malta bandıralı gemiyi 3'ü Türk 18 ...
Taksim'de Kılıçdaroğlu'na soruşturma yürüyüşü
İstanbul Taksim’de toplanan CHP’liler, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
7 yaşındaki Perihan sürekli kilo alıyor
İzmir'de, down sendromlu olan ve görme bozukluğu bulunan 'Hipertroid' ...
İzmir Adliyesi'nde avukatlara BBG önlemi!
İzmir 12. İcra Dairesi'nde, çalışanların aralarında para toplayarak her ...
Adınıza açılmış kaç hat var?
Cep telefonu kullanıcıları, adlarına kayıtlı kaç hat olduğunu internetten ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva