HABERLER>GÜNCEL
10 Ocak 2012 Salı - 10:35

İzmir Adliyesi'nde avukatlara BBG önlemi!

İzmir 12. İcra Dairesi'nde, çalışanların aralarında para toplayarak her noktanın izlenebileceği şekilde 6 kamera taktırması tartışma konusu oldu. İcra dairesine girip, çıkanların kamera sistemiyle takibe alınmasına kimin izin verdiği ise, ayrı bir tartışma konusu oldu.

İzmir Adliyesi nde avukatlara BBG önlemi!

İZMİR – İzmir 12.İcra dairesi çalışanları, kameraları kötü niyetli kişilere karşı caydırıcı olması, dosya ve evrak çalınmasının önüne geçmek için taktırdıklarını belirtirken, daire çalışanlarının bu tutumunun, örnek gösterilip emsal mi? yoksa suç mu? sayılacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Olayın yasal olup olmadığını öğrenmek için inceleme başlatılacağını belirten İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Ercan Demir, "Çalışanların kendi aralarında para toplayıp icra dairesine kamera sistemi taktırdıklarını öğrenince ben de çok şaşırdım. Bunun çalışanlar tarafından değil Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimleri tarafından yapılması gerekir. Kamera takılacaksa tüm icra dairelerine takılır" dedi. İcra davalarına bakan avukatların bir kısmı kamera sisteminin takılmasına tepki gösterirken, bir kısmı da kötü niyetli kişilere karşı tedbir amaçlı takılmasını normal olarak karşıladı.

Aralarında para toplayıp kamera sistemi kurdular
İzmir Adliyesi'nde 12. İcra Dairesi çalışanlarının aralarında para toplayarak, 6 noktaya kamera yerleştirdi. Çalışanların, kamera sistemini soran avukat ve görenlere, 'dosya ve evrak çalınmasının önüne geçmek ve bir takım kötü niyetli kişilere karşı caydırıcı olması için' kamera sistemini kurduklarını söyledikleri öğrenildi.  İcra dairesinde çalışanların aralarında para toplayarak her noktanın kamerayla izlenmesi ve buna kimin izin verdiği ise tartışma konusu oldu.

Başkan Yardımcısı Demir: "Ben ilk kez böyle bir şey duydum"
İzmir'de 27 İcra Dairesi bulunduğunu ve bir tane icra dairesine kamera takıldığını ilk kez duyduğunu söyleyen İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Ercan Demir, olayın yasal olup olmadığını öğrenmek için inceleme başlatılacağını söyledi. Demir, "Çalışanların kendi aralarında para toplayıp, icra dairesine kamera sistemi taktırdıklarını öğrenince ben de çok şaşırdım. Normalde bu tür olayları Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimleri vardır, talep olduğunda ilgili birim değerlendirme yapar. Kamera takılacaksa tüm icra dairelerine takılır. Kapı girişlerine de 'bu işyeri kamera sistemi ile izlenmektedir' yazıları takılarak avukatlar veya vatandaşlar uyarılmalı. Konuyu biz de araştırıyoruz" dedi.

Avukatlar arasında da tartışma konusu oldu
İcra davalarına bakan avukatların bir kısmı kamera sisteminin takılmasına tepki gösterirken, bir kısmı da kötü niyetli kişilere karşı tedbir amaçlı takılmasını normal olarak karşıladı. Kamera takıldığından haberi olmayan avukatların da bulunduğunu ve kamera takılmasına tepki gösteren avukatlar, bunun ileriki aşamalarda kötü amaçlı kullanılabileceği görüşünde olduklarını belirttiler.

Olaya olumlu bakan bazı avukatlar ise, kötü niyetli kişilerin bazı dosya veya dosya içinden evrak çalabildiğini ve bunun tespitinin çok zor olduğunu, kamera sistemi ile bunun çok çabuk tespit edilme imkanı olacağı görüşünde birleştiler. (Cumhur Erkek/İzmir)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adınıza açılmış kaç hat var?
Cep telefonu kullanıcıları, adlarına kayıtlı kaç hat olduğunu internetten ...
Menteşe: O bombaları Evren patlatıyordu!
Eski bakanlardan Nahit Menteşe, ordunun darbe ortamı yaratmak için bombalama ...
İzmir’deki bomba Başbuğ için miydi?
21 Ağustos 2008’de İzmir’de 18 kişinin yaralanmasına neden olan bombanın ...
 
Bu dispanser verem eder!
Torbalı Verem Savaş Dispanseri'nin hizmet verdiği bina bakımsızlıktan ...
Yaşam mücadelesi 5 gün sürdü
Karşıyaka’da, başına ateş ederek intihara kalkışan Muhammmed Kenan Gülaydın, ...
Kız Lisesi'ni, ünlü güzelleri eritecek!
Obeziteye karşı savaş başlatan İzmir Kız Lisesi'ndeki mücadele için okulun ...
 
Erdoğan da Başbuğ'un tutukluluğuna itiraz etti!
Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta mahkemece tutuklanan eski Genelkurmay ...
Flaş! Silivri Cezaevi'nde isyan çıktı!
Silivri Cezaevi'de adli suçlardan tutuklu ve hükümlülerin kaldığı bölümde ...
Meclis'te 'Uludere' için komisyon kuruluyor
Meclis, Uludere kurbanları için çalışmaya başladı. Olayın araştırılması için komisyon kuruluyor.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva