HABERLER>GÜNCEL
10 Ocak 2012 Salı - 12:59

Eşini gizlice boşayıp, yıldırım nikahıyla evlenmiş

İzmirli işadamı Giray T.'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde özel kalem müdürü olarak görev yapan eşi Güzide T.'yi dövmesinin ve gizlice boşamasının altından başka kadın çıktı. Şikayetçi olmak için gittiği karakolda boşandığını öğrenince şok olan Güzide T., kendisini usulsüz boşadığı gerekçesiyle eşi hakkında 30 Kasım 2011 tarihinde Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

Eşini gizlice boşayıp, yıldırım nikahıyla evlenmiş

İZMİR - Eşinin suç duyurusunda bulunduğu günden bir gün sonra işadamı Giray T. Bornova Özkanlar'da kuaförlük yapan sevgilisi S.M.ile yıldırım nikahı ile evlendi. Evlenmek kadar boşanmanın da doğal olduğunu ancak, eşinin kendisine ve kızına tazminat ile nafaka vermemek için oyun oynadığını belirten Güzide T., "Eşim daha beni yasal yollardan boşamadan yeni bir evlilik yaptı. Beni bir takım gizli planlarla boşamanın hesabını yargı önünde verecek. Beni dövmesinin ve gizlice boşamasının altında bir kadın olması beni bir kez daha üzdü" dedi.

500 bin TL tazminat istedi
Eşinin kendisini dövdükten sonra 22 Kasım 2011 tarihinde şikayetçi olmak için gittiği karakolda eşi tarafından gizlice boşandığını öğrenen özel kalem müdürü Güzide T., zaman kaybetmeden 30 Kasım 2011 tarihinde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca ihtiyati tedbir talebinin de yer aldığı tazminat ve katkı payı davası açan özel kalem müdüresi, fazlaya ilişkin hakları saklı kalması kaydıyla 500 bin lira manevi tazminat, aylık 5 bin lira tedbir ve iştirak nafakası, kızı A.Y.'nin velayetinin de kendisine verilmesini istedi. Güzide T. ayrıca, kendisinden usulsüz tebligatla boşandığını öne sürdüğü eşi Giray T.'nin üzerinde kayıtlı olduğunu iddia ettiği 10 milyon TL değerindeki gayrimenkul, 1.5 milyon TL nakit para ve taşıtların üzerine de 'İhtiyati tedbir' konulmasını da istedi.

Tebligatı alanlara suç duyurusu
Kendisine hiç bir tebligat yapılmadan boşandığını karakolda öğrenen özel kalem müdürü Güzide T.,kendisine bu konuda hiçbir tebligat yapılmadığını, tebligatı getiren PTT görevlisi ve alan site güvenlik görevlisi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Avukatı Namık Kemal Güney aracılığıyla eşine karşı boşanmanın iptali, boşanmanın yenilenmesi ve katkı payı istemiyle dava açan Güzide T., eşine karşı açtığı boşanmanın iptali ve yeni boşanma davası, daha önceki boşanma kararını veren İzmir 1'inci Aile Mahkemesi'ne düşmesinin de büyük bir tesadüf olduğunu söyledi.

Eşim ağır kusurludur
Avukatı aracılığı ile yeniden boyanma davası açan Güzide Turgaylı, "İlk yıllarda evliliğimiz iyi gitti. Son yıllarda çekilmez, katlanılmaz bir hal aldı. Evlilik birliğinin dağılmasında eşim ağır kusurludur. Haberim olmadan bana yapılmış gibi bir teblgitla `sahte ilam'la boşandığımı öğrendim. Bu olaydan dolayı psikolojim bozuldu" dedi. Avukat Güney de evlilik birliğinin dağılmasında müvekkilinin kusurunun bulunmadığını kaydederek, "Davalı taraf ağır kusurludur. Mağduriyetin telafisi ile fiilen sona eren evlilik birliğinin hukuken de sona erdirilmesi için çekişmeli boşanma davasını açmak zorunda kaldık. Davalı eşin, müvekkilimin işyeri ile oturduğu eve 500 metreden fazla yaklaşmasının engellenmesi, aksi halde tutuklanması yönünde tedbir kararı da verilmesi talebinde bulunduk" dedi.

"Evlilikleri geçersiz sayılabilir"
Dayakçı eşinin kuaför sevgilisiyle yıldırım nikahı ile evlenmesini değerlendiren Güzide T., "Eşimin usulsüz tebligatlarla yaptığı açtığı boşanma davasını geçersiz olduğunu ispatlarsak, kuaför sevgilisiyle yaptığı evlilik geçersiz sayılacak. Benim başımı yaktığı gibi sevgilisinin de başını yakacak. Bu evliliği yaparak olayları arapsaçına çevirme amacında. Kendisinden yargı önünde hesap soracağım" dedi.(Cumhur Erkek/İzmir)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Her an cesedimle karşılaşabilirsiniz'
Hrant Dink davasında mahkemeye ulaşan Telekomünikasyon İletişim Dairesi ...
Nöbetteki askerlerin silahlı kavgası: 1 ölü, 1 yaralı
VAN’ın Özalp İlçesi’ne bağlı Kurucan Köyü’nün İran sınırında, gözetleme ...
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon tutuklandı
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından, ...
 
Türkiye baktı, Yunanistan kurtardı...
Somalili korsanların, 'Olig B' adlı Malta bandıralı gemiyi 3'ü Türk 18 ...
Taksim'de Kılıçdaroğlu'na soruşturma yürüyüşü
İstanbul Taksim’de toplanan CHP’liler, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
7 yaşındaki Perihan sürekli kilo alıyor
İzmir'de, down sendromlu olan ve görme bozukluğu bulunan 'Hipertroid' ...
 
İzmir Adliyesi'nde avukatlara BBG önlemi!
İzmir 12. İcra Dairesi'nde, çalışanların aralarında para toplayarak her ...
Adınıza açılmış kaç hat var?
Cep telefonu kullanıcıları, adlarına kayıtlı kaç hat olduğunu internetten ...
Menteşe: O bombaları Evren patlatıyordu!
Eski bakanlardan Nahit Menteşe, ordunun darbe ortamı yaratmak için bombalama ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva