HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2011 Perşembe - 21:29

'Bayrağın üzerinden siyaset yapmak yanlış'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, başbakan Erdoğan'ın bayrak eleştirisine Mardin'den yanıt verdi: "Türk bayrağı bu ülkede yaşayan 75 milyon yurttaşın ortak paydasıdır. Ortak simgesidir, gönlüdür, şerefidir. Eğer sen, bayrak üzerinden siyaset yapıyorsan yanlış yapıyorsun."

 Bayrağın üzerinden siyaset yapmak yanlış

MARDİN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'de yaptığı mitingle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sen Hakkari'yi gittin mitingde Türk bayrağı yoktu" dediğini anımsatarak, "Türk bayrağı bu ülkede yaşayan 75 milyon yurttaşın ortak paydasıdır. Ortak simgesidir, gönlüdür, şerefidir. Eğer sen, bayrak üzerinden siyaset yapıyorsan yanlış yapıyorsun. Din üzerinden de siyaset yapmasın, kimlik üzerinden de bayrak üzerinden de siyaset yapmasın. O al bayrak bu milletin şerefi ve onurudur. Sen kim o bayrağı diline almak kim" dedi.

Özerklik projesinin amacı 'Milli bütünleşme'...haberi için tıklayın

Erdoğan: Türk bayrağı neden yoktu?
 
Kılıçdaroğlu, Mardin Karayolları İl Müdürlüğünün yanındaki alanda parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti.
 
Mardin'in Türkiye'nin yanı sıra dünyanın ender kentlerinden biri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Mardin'de dinlerin ve dillerin buluştuğunu, herkesin huzur, barış içerisinde yaşadığını söyledi.
 
Başbakan Erdoğan'ın bugün kendisine "Barışı sağlamak için bir formülün varsa, bana ver" dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Formül arıyorsan gel Mardin'e, formül arıyorsan sor Mardinli'ye. Mardin'de değişik etnik kökenden vatandaşlarımız var, değişik etnik kökenden yurttaşlarımız var. Bir yıl değil, on yıl değil, elli yıl değil, yüz yüzyıllardır barış içinde, huzur içinde yaşıyorlar. Mardin huzurun, barışın başkenti. Madem ki Mardin'de insanlar yıllardır huzur içerisinde yaşıyorlar, niye Türkiye'de yapmıyoruz. Niye Türkiye'de barış olmasın. Bir eksiğimiz mi var. Eksiğimiz hükümet... Yüreğinde insan sevgisi olan bir hükümet olacak. Yüreğinde insan sevgisi olan bir Başbakan olacak" diye konuştu.
 
"Hani GAP yatırımlarını bitireceklerdi" diye soran Kılıçdaroğlu, GAP bitmediği gibi elektrik kesintilerinin başladığını savundu.
 
Kılıçdaroğlu, iktidarlarında çiftçinin elektrik borcunu ve faizlerini sileceklerini anlattı.
 
Mardin'den az oy aldıklarını bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kabahat Mardinli'de değil, kabahat bizde, yeterince gelmedik, derdinizi dinlemedik, Ankara'da oturduk, Mardinli bize oy versin dedik, Mardinli de 'kusura bakma' dedi.
 
Mardin'e geliyorum, daha fazla geleceğim, Mardin'deyim daha fazla geleceğim" ifadelerini kullandı.
 
Aile Sigortası projesini anlatan Kılıçdaroğlu, geliri asgari ücretin altında olan ailelerde, kadının banka hesabına her ay 600 lira yatıracaklarını söyledi.
 
Aile Sigortası'nı Kadınlar Günü'nde Mardin'e gelerek tanıttığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, CHP'nin yoksulların, ezilenlerin, işçinin, emeklinin, halkın partisi olduğunu kaydetti.
 
"Yeni bir çığır açıyoruz, üçüncü yol olarak Doğu ve Güneydoğu'ya geliyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Buraya gelirken de size güveniyoruz. Biz herkesin inancına, kimliğine, düşüncesine saygılıyız, insanlar düşünceleriyle, kimliğiyle Allah'ın yarattığı en kutsal varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır" şeklinde konuştu.
 
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'ın Mardin'de yetmiş sekiz tesisi hizmete açtığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
 
"Televizyonda izliyorum yetmiş sekiz tesisi açtı. Yetmiş sekiz tesis açılmışsa Mardin'de işsizlik olmaz dedim. Yetmiş sekiz tesis, dile kolay. Bir bekçi bir çalışan olsa yüz kırk kişi iş bulur. On kişi çalışsa yedi yüz seksen kişi eder. Arkadaşlarıma talimat verdim 'Bu tesisleri bir getirin bakalım, hangi alanlarda üretim yapıyorlar, kaç işçi çalışıyor' diye. Bir seferde yetmiş sekiz tesis hizmete giriyorsa 'helal olsun Hükümete' diyecektim, falan köyde okulun boyası yapılmış bir park var, köy işlerinden belediyeye devretmiş onu da açmış. Herhalde işsiz Mardinliler otursun diye. Van'a gitmiş Van'da da üç yüz altmış beş tesis açmış. Orayı da bir sorayım dedim. En önemlilerini söylüyorum suyun kloru akmasın diye küçük bir alet takıyorlar onları da toplamışlar 'tesis açtık' diye açmışlar düşünün artık siz tesisi. Benim size sözüm var AKP'nin maskesini indireceğim, halka doğruları söylemiyorlar, doğruları söyleteceğim onlara." (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 27 Mayıs 2011 Cuma 09:48

Adam bas bas bağırdı bu uçak davetiyesi için, "ispatlayamayan şerefsizdir" dedi, hala bunu dile getirenler var.. Ayrıca, kimin neyi siyasi malzeme yaptığı çok açık ortada. Bayrak üzerinden siyaset yapılmasın derken Cumhuriyet mitinglerinde bayrak sallamaları, evlere balkonlara bayrak asmaları ne çabuk unutunuz. O bayrak hepimizin bayrağı, kimsenin tekelinde değil!

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 27 Mayıs 2011 Cuma 00:19

ONLARIN 1970 LERDEN BERİ YAPTIKLARI NEDİR ? DİN, ALLAH, KİTAP ÜZERİNDEN SİYASET, ETNİK KİMLİK ÜZERİNDEN SİYASET, ŞİMDİ BİR ADIM DAHA İLERİ TAŞIDILAR. BAYRAK ÜZERİNDEN SİYASET, YILLARDIR ELLERİNDE ÖLÇÜM CİHAZI VARMIŞ GİBİ, KİM DAHA FAZLA MÜSLÜMAN , KİM DAHA FAZLA İMANLI, BUNLARIN Kİ BÖYLE SİYASET. ZATEN BU SOLCULAR, BU CHP, BU KOMİNİSTLER HEPSİ ATAEİST SADECE KENDİLERİ MÜSLÜMAN KENDİLERİ AHLAKLI, AMA ÜRDÜN'E HALKIN VERGİLERİ İLE ALINAN DEVLET UÇAĞI KIZININ DÜĞÜN DAVETİYESİ GETİRMEK ÇOK ETİK . BIRAK ADAM İMANSIZ ZA İMANSIZ OLSUN, LAKİN MİLLETİN PARASINI TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEMESİN.

Yorumu oyla      14      8  
Işık Dikicigil 26 Mayıs 2011 Perşembe 22:52

ALEVİLERİN BAYRAK, ATATÜRK SEVGİSİ VE CHP NİN BAYRAK SEVGİSİ, BAZILARININ YEŞİL BAYRAĞA OLAN SEVGİSİNDEN ÇOK ÇOK ÜSTÜNDÜR. BÖLÜCÜLÜK YAPAN KİM ACABA KİMSENİN ALLAH SEVGİSİ, BAYRAK SEVGİSİ, ATATÜRK SEVGİSİ SORGULANAMAZ . BU ELEŞTİRİYİ EN SON YAPACAK İNSAN BAZI PARTİLERİN KÖKLERİDİR. ONLAR KENDİLERİNİ İYİ BİLİR. KEMAL KILIÇDAROĞLU ALEVİYMİŞ, KENDİ TABANINA MESAJ VERİYOR. BİR ALEVİ EVİNE GİDERSENİZ , HAZRETİ ALİ VE ATATÜRK VE BAYRAK GÖRÜRSÜNÜZ . BAŞBAKAN UCUZ SİYASET YAPIYOR. DAHA SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR AMA ZAYİ ETMEK İSTEMİYORUM .

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel: Türkiye'yi tek adam yönetiyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, ''Türkiye'yi tek parti, hatta ...
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Boynuz kulağı geçti
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçadroğlu'nun seçim vaatlerini yerine ...
Özerklik projesinin amacı 'Milli Bütünleşme'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun tartışmaya açtığı özerklik önerisinin mimari ...
 
Turizmciler bakanlardan KDV indirimi istedi
Turizmciler, TÜRSAB’ın Bölge toplantısına katılan Ertuğrul Günay ve Binali ...
Bakan Günay'dan İzmir'e festival müjdesi
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, sinemacılarla buluştuğu toplantıda İzmir'e ...
Yıldırım: Projelerimizi uçuk kaçık bulabilirler
Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, ...
 
Sezer: CHP iktidarına az kaldı
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Sezer seçim çalışmalarını Bornova’da sürdürdü.
İzmirli adaydan tepki çeken söylem
Tuncer Sümer isimli bağımsız adayın dağıttığı ve Kürt vatandaşlara yönelik ...
Güçbirliği: Perinçek tecrit edilmiştir
Cumhuriyet Güçbirliği 2. Bölge Bağımsız adayı Doğu Perinçek'in siyasi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva