Oytun NALBANTOĞLU
Mağduriyet algısı!
19 Ağustos 2024 Pazartesi

Cumartesi akşamı oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçının yankıları hala sürüyor. Yaklaşık 40 saattir memleketin ana gündeminde ilk sıraya yerleşen olaylı gece futbol haricindeki her detayın en ince ayrıntısına kadar irdelendiği komplike bir kaos ortamına dönüştü.

VAR Hakemi olarak görevlendirilen Fenerbahçe maçlarının kadim dostu Mustafa İlker Coşkun ismi skandallar zincirinin ilk halkası olarak önümüze çıkıyor. Geçtiğimiz sezon yine Fenerbahçeli bir futbolcunun maç oynanırken “Akıllı ol yoksa buradan çıkamazsın” diye açık açık tehdit ettiği Kadir Sağlam’ın da bu karşılaşmada düdük çalacak olması sergilenmesi muhtemel bir tiyatronun provası niteliğindeydi. İlk 2 aşamayı tereyağından kıl çeker misali sorunsuz çözdüğünü düşünen gizli ellerin işin esas zor kısmıyla ilgili de bir planlarının olacağı aşikardı. Deplasman kontenjanı ölçüsünde Gürsel Aksel’e gelen Fenerbahçe seyircisinden bir bölümünün stada alınmayıp güvenlik güçlerinin sert müdahalesine maruz kaldıklarını iddia edenlerden bunun gerçek sebebini acilen açıklamalarını bekliyoruz.

Biraz da gelelim saha içerisine!

Vücut dilinden baskı altında maça başladığı net belli olan Kadir Sağlam çaldığı alakasız faullerle henüz işin başında Fenerbahçeli futbolcuların dokunulmazlığını cümle aleme ilan etmiş oldu. Dakikalar 29’u gösterdiğinde Kubilay Kanatsızkuş’un mücadelesi ve gayreti sonucunda Romulo’nun atmış olduğu buz gibi golün bu kez de VAR’ın başında bulunan “özel seçilmiş” kişi tarafından VAR Protokolüne aykırı biçimde iptal edilmesi süreci gerginliği iyice tırmandırmıştır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi penaltıyla uzaktan yakından alakası olmayan bir pozisyonun sırf Fenerbahçe öne geçsin diye uydurulması futbolu temiz haliyle seven herkesin vicdanlarını kanatmıştır.

İkinci yarının hemen başı karşılaşma oynandığı esnada eşi benzerine az rastlanır bir olaya şahitlik ettik. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un silahlı korumalarıyla birlikte kesinlikle yasak olmasına rağmen saha içerisine girip kendi seyircisinin yanına gitmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Gerginlik seviyesinin sınırlarının zorlandığı o anlar neticesinde Göztepemizin CEO’su Sayın Kerem Ertan’ın uyarılarını da duymazdan gelen Ali Koç Göztepe Tribünlerini iyiden iyiye alevlendirmiştir.

Ortaya çıkan tablo neticesinde “Yazılı ve Görsel Basın” gücüyle yaratılmaya çalışılan mağduriyet algısı asla hedefine ulaşmayacaktır. Geçen sezon TFF’nin oluşan krizleri doğru ve hakkaniyetli şekilde yönetemeyip gerekli cezaları vermemesi, henüz ligin 2.haftasında ortalığın karışmasına yol açmıştır.

İşin ana fikrine gelecek olursak;

Göztepe, Trabzonspor, Bursaspor, Sakaryaspor ve daha nice Anadolu kulüpleri bu memleketin büyük değerleri, gözbebekleridir. Göztepe camiası ve taraftarı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray öncelikli Türk Futbolu düzenini şiddetle reddetmektedir. Onlara tanınan sayısız imtiyaz ve imkanı tasvip etmemektedir. Haksız rekabet ortamını kabul etmemektedir. Anadolu kulüplerinin kapısına 8-10 milyon $ borç için kilit vurulup bunun kat ve kat fazlası borca sahip olan İstanbul ekipleri için bin bir kolaylık sağlanıyorsa bunun adı haksızlıktır, eşitsizliktir, adaletsizliktir.

Sürekli tartışılan ve gündemi meşgul eden Türk Hakemlerini de uyarmamız gerekiyor. Artık kendinize gelin, büyük maç alacaksınız, 3-5 kuruş fazla kazanacaksınız diye insanların vebaline girmeyin, camiaların tahammül ayarları ile oynamayın, şeffaf ve dürüst yönetim sergileyin, tehditlere boyun eğmeyin.

Son sözümüz de İZMİR’in tüm Yerel Yönetimlerine ve Vekillerine. Neden sessizsiniz? Nerede Göztepe’ye olan desteğiniz? Yoksa olayların soğumasını mı bekliyorsunuz ?

Korkma Türkiye Göztepe var!

Sevgi, Saygı ve Bağlılıkla…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gökhan hos 22 Ağustos 2024 Perşembe 16:07

merhaba yangın felaketi yaşanırken biz bunları konuştuğumuz için hicap duydum haftasonu. Mağduriyet algısı ilk gün malesef bu gazetede ve diğer yerel gazetelerde de vardı. Hatta çoğu "... devre arasında Ali Koç a saldırı" diye başlık attı. sizlere daha çok görev düşüyor. güçlü olanın haklı olduğu dünyada işimiz zor. Ama biz İzmiriz ve güçlüyüz selamlar

Yorumu oyla      1      0  
Gürkan 21 Ağustos 2024 Çarşamba 11:46

Konu İstanbul değil ama ısrarla anlamak istemeyenler var. Haklısın kardeşim, yiyin birbirinizi, bana ne! Stat çevresinde oturanlara da sabır. Fanatiklikten gözünüz dönmüş.

Yorumu oyla      23      0  
TAM35 20 Ağustos 2024 Salı 14:43

Konu hakkında başka yorum yapmayacağım ve bu haberin sayfasına tekrar girmeyeceğim. Çok seviyorsanız istanbul'da yaşayıp her hafta o takımın maçına gideceksiniz. Hem istanbul'u destekleyip hem İzmir niye gelişmiyor diye sorgulamayacaksınız. Geçen sene kendini yırtıp ortalıkta takımı ligden çekerim diyip sonra geri vites yapan başkanınız ile çözün probleminizi. Anadolu kulüplerini kendi çıkarlarınıza ve savaşlarınıza malzeme yapmayın. Saygılar ve selametle.

Yorumu oyla      16      24  
TAM35 20 Ağustos 2024 Salı 14:20

Gürkan, son maçta fenerbahçe seyircisine yasak varsa içeride olanlar nasıl girdi diye soracak kadar teknik detay bilmiyorsun. Bir önceki galatasaray deplasmanına gidip orada ceza alan taraftarın giriş kartları blokeliydi. Tüm taraftarın değil. O cezalı taraftarda nasılsa gider bi şekilde gireriz diyip geldiği için bu olaylar yaşandı. Kendin söylüyorsun içerdekiler nasıl girdi diye. Demek ki girmesinde sıkıntı ve mahsur olmayan taraftar girmiş, sıkıntısı olanlar dışarıda problem çıkartmış. Lütfen teknik detaylara hakim olmadan yorum yapmak. Ve İzmir'i bu olaylara niye karıştırıyorsunuz diye sorgulaman için önce İzmir takımlarına destek verip İzmir'i savunman gerekir.

Yorumu oyla      15      24  
TAM35 20 Ağustos 2024 Salı 13:54

İzmir futbolu gelişmiyor diyen Gürkan. Şu sayfalardaki haberlere yorum yazıyorsan belli ki İzmirlisin. O zaman otur İzmir futbolu niye gelişmiyor diye kendine sor. Yıllarca aklınızın ucundan geçmiyor değil mi ekmeğini yediğim suyunu içtiğim şehrin takımlarını desteklemek. Varsa yoksa istanbul sempatizanlığı.

Yorumu oyla      16      24  
Gürkan 20 Ağustos 2024 Salı 13:45

Ağzı olan konuşuyor derken? Burada yazar dahil fanatiklik yapan sizsiniz. Kulüp başkanına saldırmak İzmir'e, İzmirliye yakışıyor mu? Hangi terbiyeden bahsediyorsunuz? İzmir'in adını sürekli bu tip olaylara karıştırmaya ne hakkınız var? Bu hakkı size kim verdi? Olaysız maçın neredeyse yok, niye? Ortada futbol yok, kavga var. Ortada futbol olmayınca da gerginlik sürekli artıyor. Son maçta Fenerbahçe seyircisine deplasman yasağı varsa, içeride olanlar nasıl girdi? Kafa mı buluyorsunuz? Saha kenarında bir kulübün başkanı yürüyor diye neden şişe atılır, arkadan saldırılır? Son yorumu yazan Cenk Bey olayı özetlemiş ama anlamak istemeyen olayı İstanbul yalakalığına çekiyor. Bu kafayla devam edin.

Yorumu oyla      24      16  
Cenk 20 Ağustos 2024 Salı 10:59

Ali Koç un sahaya girmesi tabi ki yanlış.. ama göztepe tribünlerinin son yıllardaki değişimi hiç mi dikkatinizi çekmiyor..Holiganizm tribünleri esir almış sağduyu kaybolmuş..Tüm türkiye de Sempati duyulan göztepe taraftarı nefret söylemleri ile anılıyor..İzmir için cok üzücü..Taraftar gözlüklerinizi çıkarın lütfenn...

Yorumu oyla      6      14  
gündem bey 20 Ağustos 2024 Salı 10:51

gürkan kardeşim istanbul yalakalığı yapıyorsun. FB taraftarı stada alınama sebebi deplasman cezası olmasıdır. bunu göztepe nin sosyal medya organları yayınladı. ali koç bunu bildiği halde sahaya giriyor. provoke ediyor. fatih özkanın itme olayını desteklemiyorum ama gürsel aksel de haksız bir şekilde sahaya girmek için cidden kafadan problemlerin olması yada kendinizi dokunulmaz hissetmeniz gerekiyor. fenerbahçe spor kulübü bu ülkeyi 3. dünya ülkesi yapan detaylardan biridir. genel olarak 3 büyütülmüşler bu detaya sahipler. nede olsa milyonlarca dolar yatırıp ülke futbolunu geri götürmek herkesin harcı değil. birde şunu anlamıyorum ! karşıyaka taraftar dernekleri bile göztepeye destek mesajı yayınladılar ya siz nasıl izmirlisiniz kardeşim aklım almıyor. tamam tut istanbul takımı tut ama bari gelip izmir takımını kötüleme be kardeşim . bu nasıl bir vicdansızlık? bizimde bir sürü istanbul takımı tutan arkadaşımız var hiç bir çıkıpta sizin gibi köstek olmadı en azından sustular yorum yapmadılar. yani izmirde istanbul takımlarını senin gibi fanatikçe tutanlar için bir söz var ama terbiyem el vermiyor. son olarak izmirde futbol amatör düzeyde diyorsun . göztepede hiç bir takımda olmayan bir futbol kültürü var. gürsel aksel süperlig te kapalı gişeydi. 1.lige düştü gene kapalı gişe. amatör düzeyde dediğin kültür 3 saatte 17.000 kombine bitiriyor. bunu türkiyenin başka hiç bir yerinde göremezsin . ha oynana futbol için diyorsan o zaten izmir'în değil tüm türkiye için geçerli. üzgünüm dostum ama "aağzı olan konuşuyor" lafının vücud bulmuş halisin.

Yorumu oyla      16      5  
TAM35 20 Ağustos 2024 Salı 08:56

Sabriİzmir Fatih Özkan'ın adli sicil kaydı sosyal medya sayfalarında yayınlandı. İstersen bir göz gezdir. Tavsiyem emin olmadan böyle iddialarda bulunmayın. Bir dava açarlar, altından kalkamazsınız, sonra sizin adli siciliniz bozulur.

Yorumu oyla      17      6  
Gürkan 19 Ağustos 2024 Pazartesi 16:55

Dök, tutan mı var? İzmir futbolu her geçen gün daha da geriye gidiyor ama anlayana. Kavga, gürültüden başka bir şey yok. Göztepe-Altay-Karşıyaka maçları olurdu, millet birbirini yerdi; niye? Bu takımlar ancak olaylarla ulusal basında yer buluyor. İzmir'deki futbol bildiğin amatör düzeyde.

Yorumu oyla      2      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (3) Umudun adı var
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ah acımasız hayat!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva