HABERLER>POLİTİKA
18 Ağustos 2011 Perşembe - 14:59

‘Mesele İzmir ise gerisi teferruattır’

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı’nda kullanılmak üzere TCDD’den alınarak ve İZBAN’a verilen 10 adet setin devir teslim törenine katıldı. Yıldırım, “Mesele İzmir ve İzmirlilerse gerisi teferruattır” dedi.

‘Mesele İzmir ise gerisi teferruattır’

Fatih Yapar-Can Özlü/ Egedesonsöz - Alsancak TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, milletvekilleri, TCDD yetkilileri ve çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Bakan Yıldırım, “İZBAN, merkezi hükümet ile yerel yönetimin gerçekleştirdiği bir projedir. Bu sistem ile birlikte İzmir’in Kuzey ile Güney’i birbirine bağlandı. Hat üzerinde yıllık 200 milyon yolcu taşımayı planlıyoruz. Şu ana kadar 25 milyon kişiye ulaştık. Günde 120 bin yolcunun taşındığı hattın gidişatı iyi. Seçim döneminde İzmirliler bizden araçların yetersiz olduğu gerekçesiyle ek seferler talep ediyordu. Hat üzerinde kullanılacak çeker sayısını arttırmak kolay değil. Bugün ihaleye çıksanız yeni çekerin yapımı ve gelişine kadar 3 yıl geçer. İzmir’in üç yıl bekleyemez. Biz de bu yüzden TCDD’nin Türkiye’ni değişik yerlerinde kullanmak üzere aldığı çakerlerden bir paket yapıp İzmir’e gönderme kararı aldık.” dedi.
 


EZİYET DEĞİL EĞLENCE
Aliağa’dan Menderes’e kadar giden 80 kilometrelik hattın Güney’de Torbalı’ya Kuzey’de ise Bergama’ya kadar ilerleyeceğini ifade eden Bakan Yıldırım, “İZBAN hedefini büyüttü. Amacımız seyahatin konforunu arttırmak. Seyahatte eziyeti eğlence ve zevke dönüştürüyoruz. Ulaştırma Bakanlığı olarak karayollarında da çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 3 bin 900 şantiyede işler yürüyor. 6 bin 100 kilometre olarak dokuz yıl önce aldığımız bölünmüş yola ek olarak 15 bin kilometre daha yaptık. 2023 yılına kadar buna 15 bin kilometre daha bölünmüş yol eklemeyi planlıyoruz. İzmir ve Ankara arasındaki hızlı tren çalışmalarımız da sürüyor. Her ay İzmir ile ilgili yeni çalışmalar yapacağız. Mesele İzmir ve İzmirliler ise gerisi teferruattır. Hizmetleri aksatmadan devam ettirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.
 
HİÇ AKSİNİ DÜŞÜNMEDİ
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise 2007 yılında kurumsallaşan İZBAN’ın çok güzel işlere imza attığını dile getirdi. Aydoğan, “Sayın bakanımız hiçbir zaman aksini düşünmedi. Hep hizmeti düşündüğü için buralara geldik. Şu anda örnek durumdayız. 12 bin kişi ile başladığı yolcu taşıma kapasitesini günlük 120 bine çıkarttık. Bunu yeni çekerlerle birlikte 500 bine yükseltmek istiyoruz. Hat üzerinde kullanılmak üzere 10 çeker daha istiyoruz. Kapasitemizi 73 çekere çıkartırsak İzmirlilerin daha rahat etmesini sağlayacağız. İZBAN yaptığı çalışmalar sonrası kamu kuruluşlarının taşıdığı yolcuları almadı. Kişilerin kendi kullandığı özel araçların taşıdığı yolcular bize geldi” dedi.
 
İzmir Valisi Cahit Kıraç ise kentin nüfusunun her yıl 30 bin kişi daha arttığını ifade ederek, “İlklerin öncüsü İzmir’de sanayiden ticarete, sağlıktan fuarcılığa kadar birçok ilk gerçekleştirildi. Demiryolu hattının ilk döşendiği yer de burası. O yüzden demiryolunun geldiği çağdaş düzey hepimizi mutlu ediyor” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'şaraplı anma'ya tepki
Datça'da AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Sedat Deniz, Türk edebiyatının usta ...
Şehircilik bakanlığına süper yetkiler
TOKİ Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın yürüttüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ...
Sabuncubeli çilesi tarih oluyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kazaların yaşandığı Manisa-İzmir Karayolu’nda ...
 
Meclis'te Ayşe ve Mehmet egemenliği!
24. Dönem milletvekilleri arasında ''Mehmet'' ismine sahip 49 milletvekili ...
Kılıçdaroğlu: Çiçek Demirel gibi olsun
Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in tarafsız olmasını isteyen CHP lideri Kemal ...
'Sorunları diyalogla çözelim'
Hakkari’deki terör saldırısında şehit olan askerler için başsağlığı dileyen ...
 
İzmirliler'den yeni MYK yorumları
MYK’daki değişim İzmir’i de etkiledi. Alaattin Yüksel, Genel Başkan Yardımcılığı’ndan ...
Erdoğan: Bundan sonra konuşma olmaz
Hakkari’de 7 askerin şehit olduğu saldırıyı değerlendiren Başbakan Erdoğan, ...
'Ramazan bekleniyor diye bir şey yok'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Çiçek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva