HABERLER>POLİTİKA
18 Ağustos 2011 Perşembe - 12:46

Sabuncubeli çilesi tarih oluyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kazaların yaşandığı Manisa-İzmir Karayolu’nda yapılacak olan Sabuncubeli Tüneli’nin çalışmalarını yürütecek firma ile protokol imzaladı.

Sabuncubeli çilesi tarih oluyor

Fatih Yapar/Can Özlü/Egedesonsöz - AK Parti’nin seçimlerden önce duyurduğu 35 büyük proje arasında yer alan İzmir- Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli’ne tünel yapılması projesi için imza töreni gerçekleştirildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Manisa Valisi Celattin Güvenç, milletvekilleri ve çok sayıda bürokratın katıldığı tören Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı. Bakan Yıldırım'ın açıkladığı projeler içinde yer alan Konak Tüneli'nin çalışmaları daha önce başlamış, Körfez'e tüpgeçit konusunda da etüd çalışmalarına hız verilmişti.
 
'2023 hedefinin ihracatçılar gündeme getirdi' haberi için tıklayın

10 yeni tren seti İZBAN'a teslim edildi haberi için tıklayın

'Evliya Çelebi korkunç ifadesini kullanmış'

Yap-İşlet- Devret Modeli ile iki yılda yapılacak olan tünelin İzmir ve Manisa için çok önemli olduğunu dile getiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Evliya Çelebi bile Sabuncubeli Yokuşu için korkunç ifadesini kullanmış. Bu korkunç yokuş yeni proje ile bypas edilecek. Biz bu yolu eziyet olmaktan çıkartıp konforlu ve güvenli bir yol haline getireceğiz. Sanayisi ile ön plana çıkan Manisa ile turizm, ticaret ve kültür şehri İzmir birbirine bağlanacak” dedi. Projenin en önemli unsurunun insan olduğunu da dile getiren Bakan Yıldırım, her yıl onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan trafik kazalarının yaşandığı yokuşun artık kolay geçileceğini anlattı. Yıldırım, “ Bir vatandaşımızın canının değeri projelerle ve maddi kaynaklarla ölçülemez. Bu yolda seyahat süresi 10 dakikaya kadar inecek. Seçimlerin ardından üç gibi bir süre geçmesine rağmen söz verdiğimiz 3 proje ile ilgili çalışmalara da başlamış olduk. Bu da fena bir başlangıç değil” ifadelerini kullandı.
 
TERÖR TEPKİSİ
Milletin birliği ve beraberliği için ellerinden geleni yaptıklarını da anlatan Bakan Yıldırım, terör olaylarına da değindi. “Acılarımız var. Şehitlerimiz var” diyen Bakan Yıldırım, şehitler artsa da, acılar yaşansa da ay yıldızlı bayrağın sonsuza kadar dalgalanacağını dile getirdi. Yıldırım, “Bin yıllık kardeşliğimizi parçalamaya kimsenin hakkı ve haddi yoktur. Bu çıkmaz sokak er geç görülecek. Biz bir sözünüz varsa gelin birlikte hareket edelim diyoruz. Ülkenin kalkınması için birlikte çalışalım diyoruz. Fazla söze de gerek yok. Gereği neyse yapılacak. Ülkemizin birliği sağlanacaktır” dedi.
 


YATIRIMLAR ENGELLENİYOR
Yapılan yatırımların sekteye uğratılmaya çalışıldığını anlatan Bakan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde yapılan çalışmaların sabote edilmeye çalışıldığını ifade etti. Yıldırım “Hakkari’ye havaalanı yapıyoruz. Şantiyeyi yakıp araçlara zarar veriyorlar Şırnak’taki havaalanı için yapılan çalışmalarda iş makinelerine zarar verdiler. İşçilerin çalışmalarını engelliyorlar. Biz medeniyet ve yol götürüyoruz. Bu yatırımların kimlere zararı var. Yıllarca ‘Güneydoğu ihmal ediliyor’ diyen siz değimliydiniz. Burada yatırımlar engelleniyorsa niyet başkadır. Ne olursa olsun medeniyet yolculuğunda kalkınma kervanı yürüyecektir. Biz milletimize güveniyoruz” diye konuştu
 
STRATEJİK ÖNEM
Evliya Çelebi’nin korkunç olarak nitelendirdiği geçidin artık bu yatırımla sevimli hale geleceğini anlatan İzmir Valisi Cahit Kıraç, Manisa ve İzmir illerinin birbirine daha konforlu bir şekilde bağlanağını anlattı. İzmir’in nüfusunun 4 milyona yaklaştığını dile getiren Vali Kıraç, yatırımları her alanda 10 milyon nüfusa göre yaptıklarını söyledi. Kıraç, “ EXPO kanunu artık çıktı. İzmir dünya şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Bu yatırımlar kentimizin daha da gelişmesine sebep olacak” dedi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise, stratejik önemi büyük olan bu projeyi iki kentin hizmetine sunan Bakan Yıldırım’ın unutulmayacağını dile getirdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir programı,Alsancak-Aliağa-Cumaovası arasında işleyen banliyö setlerine ilave olarak TCDD’ye ait 10 adet banliyö setinin İZBAN’a teslim törenin ardından sırasıyla, İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret  ve Asist Çağrı Merkezi personel alımı kura çekimine katıldıktan sonra, saat: 20.00’da şehit aileleriyle iftar yemeğine katıldıktan sonra sona erecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
önyargı 22 Ağustos 2011 Pazartesi 10:52

Dünyanın belki de en zor işi önyargıları yıkmaktır.Türkiye Akp sayesinde her alanda çok büyük atılımlar gerçekleştirdi.Bugün bu hizmetleri hazmedemeyenler güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyorlar. İzmir halkının büyük çoğunluğu mevcut yerel yönetimden memnun olmayıp akp yönetimi ile birlikte İzmirde çok büyük bir değişim olacağının farkında. Önyargılı insanlar ne yaparsanız yapın zaten destek vermeyeceklerdir.İnşallah 2014 te İzmir değişim diyecek ve yıllarını boşa geçiren prangalardan kurtulacak

Yorumu oyla      12      6  
ahmet k 19 Ağustos 2011 Cuma 14:11

devlet göz göre göre zarara uğratılıyor. ampüller de buna alkış tutuyor.

Yorumu oyla      14      8  
Ahmet Çiğdem 19 Ağustos 2011 Cuma 12:36

Niye kasıyoruz arkadaşlar. Korkmayın tünelden geçecek olanlar AKP'ye oy vermek zorunda değil. İzmir'e hizmet getiren AKP'ye destek verelim. AKP seçimleri kaybederse Tüneli Konya'ya taşımayacak ya. Tünel gene burada. Boğaz köprüsüne itiraz edenler nasıl köprüyü kullanıyorsa şimdi itiraz edenlerden bazıları tüneli kullanacaklar. İtiraz edenler tünelden geçerken beni hatırlasınlar ve AKP'ye de dua etsinler. Bir daha Davos'a gelmem diyecek kadar delikanlılarsa tüneli kullanmazlar olur biter.

Yorumu oyla      13      11  
sak 19 Ağustos 2011 Cuma 10:23

Aliağa - Menderes hattı ,Bergama ya ve Torbalı ya gidecek bunu Aziz Başkan yapıyor engellemeyin yeter.Siz Marmaray ı anlatında dinliyelim geçen gün yine tren kazası oldu onuda dinleseydik.

Yorumu oyla      18      10  
HASAN TUFAN 19 Ağustos 2011 Cuma 08:57

İSTANBUL HİZMET DEĞİL HİZMETSİZLİĞİN GETİRDİĞİ MANYAKLIK, GİDİN GÖRÜN HER TARAF KEŞMEKEŞ.İSTANBUL'U HALLETTİNİZ DE İZMİR KALDI.

Yorumu oyla      18      10  
Ali çetin 19 Ağustos 2011 Cuma 02:29

Hala AKP'yi icraacı ve başarılı bir hükümet gibi göstermeye çalışanlar var, pes doğrusu, bu ne aymazlıktır yaa

Yorumu oyla      19      9  
Gökhan 18 Ağustos 2011 Perşembe 21:33

Allah Allah şimdi 50 TL kullanılıyormuş, o zaman 10 TL bile kullanılmayacakmış, siz Mars'ta mı yaşıyorsunuz..6. yılım doldu 2005'ten beri mütemadiyen Manisa'ya gidip geliyorum, o yolda hiç 50 tl benzinim gitmediği gibi 4 km lik tünel açıldığında da 10 tl ye düşmeyecek..Bunları size kim söylediyse şehir efsanesi..Yapılacak tünel 4 km 30 değil..Nasıl oluyor da birden 40 tl lik benzin tasarrufu yapacaksınız..Ben Muradiye'ye 30 TL benzinle gidip geliyorum, 50 değil..

Yorumu oyla      18      8  
Gökhan 18 Ağustos 2011 Perşembe 19:18

Chp zihniyetini denize döküp İzmir'i tekrardan kurtaracaklarmış; İzmir sizin gibilerden kurtulsun kafi

Yorumu oyla      19      10  
gökhan'a cevap 18 Ağustos 2011 Perşembe 18:50

GÖKHAN BEY ŞU AN GİDİŞ GELİŞ İÇİN 50 TL BRNZİN KULLANILIYOR O ZAMAN 10 TL BİLE KULLANILMAYACAK BİRDE BU TARAFTAN BAK AYRICA ZAMAN BAKIMINDADA ÇOK ÖNEMLI

Yorumu oyla      16      13  
şakir turan 18 Ağustos 2011 Perşembe 17:56

akp rüzgarı izmirdede esmeye başladı.chp zihniyetini denize döküp izmiri tekrar kurtaracağız Allahın izniyle.izmirli chp den çok pişman ama akp herşeyi kısa zamanda düzeltecek inanıyorum.Eniyi donanımlı kadro akp de arkadaşlar,diğerleri mahalle takımı gibi mahalle kavgasındalar.

Yorumu oyla      19      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te Ayşe ve Mehmet egemenliği!
24. Dönem milletvekilleri arasında ''Mehmet'' ismine sahip 49 milletvekili ...
Kılıçdaroğlu: Çiçek Demirel gibi olsun
Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in tarafsız olmasını isteyen CHP lideri Kemal ...
'Sorunları diyalogla çözelim'
Hakkari’deki terör saldırısında şehit olan askerler için başsağlığı dileyen ...
 
İzmirliler'den yeni MYK yorumları
MYK’daki değişim İzmir’i de etkiledi. Alaattin Yüksel, Genel Başkan Yardımcılığı’ndan ...
Erdoğan: Bundan sonra konuşma olmaz
Hakkari’de 7 askerin şehit olduğu saldırıyı değerlendiren Başbakan Erdoğan, ...
'Ramazan bekleniyor diye bir şey yok'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Çiçek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ...
 
İşte CHP'nin yeni 'a takımı'
CHP'de yeni MYK'da Gürsel Tekin'in yerine Nihat Matkap örgütten sorumlu olacak.
Cumhuriyet Tarihi'nin 2. kadın valisi
Yeni valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. ...
Erdoğan: Bir öleceğiz bin dirileceğiz
Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını belirterek, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva