HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2011 Perşembe - 13:32

‘Kendimi İzmir halkının temiz yüreğine emanet ediyorum’

TV 8’de Tayfun Talipoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Seçim Kervanı programına konuk olan MHP İzmir Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu, samimi bir siyasetçi profili ile seçmenden tam not aldı.

‘Kendimi İzmir halkının temiz yüreğine emanet ediyorum’

İZMİR - AKP iktidarını sert bir dille eleştiren Dervişoğlu, 9 yılda 80 yıllık kamu mallarının satıldığını ve halktan alınan vergilerle biriken 1 trilyon 185 milyar dolar kaynağın 408 Milyar dolarını faize harcadığını, geri kalan kısmıyla da ciddi hiçbir ürün ortaya konulmadığını belirten Dervişoğlu konuşmasını, “Meydanda bölünmüş yol, adliye sarayı, Toki konutları, alt geçitler, üst geçitlerden başka da bir şey yok” şeklinde sürdürdü.
 
Özel sektör yatırımlarının, özel sermayeye devlet gücü kullanarak el değiştirme oyununun bir parçası olduğu için ortada bir de alışveriş merkezleri ve özel hastaneler bulunduğuna dikkati çeken MHP adayı, “İnsan sağlığı, daha fazla hastane kurarak değil, daha fazla hıfzıssıhha tedbiri alarak korunur. İnsanlar mutsuz ve gelecekten endişeli, bu da hastalığa çıkarılan davetiyedir” dedi. Sağlık harcamalarının da en az Toki harcamaları kadar şaibeli olduğuna değinen Dervişoğlu, “tam rekabetçi piyasa ortamında hele de masraflar hepimizin ortak kesesi olan devlet maliyesinden karşılanıyorsa bu, durum modern pazarlama teknikleri ile birlikte düşünüldüğünde hasta sayısını ve tedavi harcamalarını artırır” şeklinde konuştu.
 
Dervişoğlu, “Bu yatırımlar, göze hoş görünebilir, ama milleti üretken kılan büyük fabrikalarla, modern tarım projeleriyle kıyaslandığında faydadan çok zarar verdikleri görülecektir. Bunlar ithal edilen ucuz Çin mallarının pazarlandığı, yerli üretimi ve tasarrufu baltalayan aldatıcı yatırımlardır. Ortalama icraat süresi 2,5 yılı geçmeyen Koalisyon iktidarlarında bile daha büyük ve kalıcı projelere imza atılmıştı” dedi.
 
Konuşmasına, 9 yılın bilançosuna bakıldığında AKP oylarının yarı yarıya azalmasının hiç de sürpriz sayılmayacağını ifade ederek devam eden Dervişoğlu: “Bölünme tehlikesi, şehre hâkim olma aşamasına gelmiş terör, satılan araziler, işletmeler ve limanlar, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, icraya düşmüş iş yerleri, bu yüzden yıkılan yuvalar ve artan intiharlar… Halk bunların neresine not versin? Sınav şifreleri ve emek hırsızlıkları, gözlerden kaçırılmaya çalışılıyor. Ancak bırakın bunları, sadece muhalefet partilerine karşı ahlaksızca yapılan kaset operasyonları, demokrasi adına gazetecilere, yazarlara ve askerlere karşı uzayan yargı süreçlerindeki siyasi şaibeler bile, faili kim olursa olsun ileri bir demokraside hükümetin seçim kaybetmesine yetecek skandallardır” diye konuştu.
 
Türk Milletinin bu karamsar tablodan ümitsizliğe kapılmadığına; çünkü MHP’yi alternatif olarak gördüğüne işaret eden Müsavat Dervişoğlu, “İnşallah İzmir halkının teveccühüyle Ankara’da olduğum zaman İzmir, ruhuyla, temiz yüreğiyle Ankara’da olacak; bu dışlanmış, farklı kimlikler giydirilmeye çalışılmış ve yatırımlardan mahrum bırakılmış İzmir olgusu sona erecek. Çünkü ben İzmir’in evladıyım, İzmir halkının Ankara’da yüreği İzmir için çarpan vekili olmaya talibim. Partimi nasıl Türk Milletine emanet ediyorsam, kendimi de İzmir halkının temiz yüreğine emanet ediyor, buradan bütün İzmir halkını saygıyla selamlıyorum,” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet sabri 2 Haziran 2011 Perşembe 23:20

hadigari yusuf çık şu kuyudan artık....

Yorumu oyla      12      6  
TURAN TOPCU 2 Haziran 2011 Perşembe 14:32

BAŞKANIM BU MEMLEKETTE EN GÜZEL KOLTUKLAR SANA YAKIŞIR

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Erdoğan'ın elindeki son anket
POLMARK Araştırma Şirketi’nin Türkiye genelinde 5 bin 274 kişiyle yaptığı ...
Denizli, Kocaoğlu'na oy verememiş!
Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'ya konuşan İlknur Denizli'nin ...
Aksünger: İlçelerimizin sorunlarını çözmek için buradayız
CHP İzmir 1. Bölge adayı Erdal Aksünger, İzmir’in Seferihisar ilçesini ...
 
‘Geleceğe yönelik bazı riskleri üstlenmiş demektir’
İnan Kıraç’ın ‘CHP 1. parti olur’ söylemine Başbakan Erdoğan’dan yanıt ...
Cemaatten MHP'ye deklarasyonlu destek
İskenderpaşa Cemaati ''Başbakan, MHP'nin barajı aşamayacağını bekliyor'' deyip MHP'yi destekledi.
Tataroğlu: Ülkenin ve kadınların umudu CHP
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. bölge milletvekili adayı Elfin Tataroğlu ...
 
Akay: Gölge etme başka ihsan istemez
AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı İzmir projelerine ...
Kavuşan: Ülkemizi hak ve adalete göre yöneteceğiz
Saadet Partisi İzmir milletvekili adayı Selçuk Kavuşan, “Milli Görüş, ...
Tatlıses CHP’den aday olmak istemiş
Sanatçı İbrahim Tatlıses'in CHP'den aday olmak istediği ortaya çıktı. ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva