HABERLER>GÜNCEL
17 Temmuz 2011 Pazar - 11:49

Yürekleri yakan o talimat kimden geldi?

Cemil Bayık ve Mustafa Karasu "Yüreklere öyle bir ateş bırakın ki izi silinmesin. Örgüt için yeni bir süreç başlayacak" talimatı verdi.

Yürekleri yakan o talimat kimden geldi?

İSTANBUL - 13 askerin şehit olduğu Diyarbakır saldırısına ilişkin şok ayrıntıları vermeyi sürdürüyor. Diyarbakır'da askere saldırı emrinin PKK içinde "Şahinler" veya "Derinciler de olarak isimlendirilen Ankaralılar Grubu tarafından verildiği ortaya çıktı. 

Yaralı askerler hain pusuyu anlattı...Okumak için tıklayınız...

Bu grubun önemli isimlerinden Cemil Bayık ve Mustafa Karasu'nun "Yüreklere öyle bir ateş bırakın ki izi silinmesin" şeklinde talimat verdiği belirtildi. İstihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporlara göre PKK, 9 Temmuz'da Lice'de 2'si asker 3 kişinin kaçırılmasını büyük bir saldırı yapmak için koz olarak kullandı. Askerin sürekli olarak arazide kalmasının sağlandığı ve bölgede sıcaklığın en yüksek olduğu bir saatte saldırı gerçekleştirildi. PKK içindeki Ankaralılar Grubu'nun, Abdullah Öcalan'ın 8 Temmuz'da kamuoyuna açıklanan ve eylemsizliğin devamını sağlamak için kullandığı "15 Temmuz tarihinin bir hükmü kalmadı" şeklindeki sözlerini boşa çıkarmak için eylemi özellikle 15 Temmuz'dan önce gerçekleştirdiği belirtiliyor.
 
ANKARALILAR-KCK VE BDP
12 Haziran seçimleri öncesinde şehir yapılanması KCK ile sandık baskısı kurmayı hedefleyen PKK'nın seçim sonrasına ilişkin farklı bir strateji izleyeceğine dikkat çekilmişti. BDP'nin Meclis'e gelmeyerek yemin etmemesini sağlayan bu grubun parti içindeki Şahinler grubu ile birlikte ortak hareket ettiği ifade ediliyor.
 
KAÇIRILAN ASKERLER KOZ OLDU
İstihbarat bilgilerine göre PKK'nın sürekli olarak eylem içinde olmasını hedefleyen Ankaralılar Grubu seçimlerden bir süre önce Diyarbakır-Tunceli-Bingöl ile Hakkari-Şırnak- Siirt bölgelerine çok sayıda militan kaydırdı. CHP'den sonra BDP'nin de Meclis'e gelip yemin etme ihtimalinin doğması üzerine bu grup daha önce alınan karar doğrultusunda militanlara "saldırılara başlayın" talimatını verdi. Bu stratejiye uygun olarak 9 Temmuz Cumartesi günü Tunceli Ovacık'ta 2'si asker 3 kişiyi kaçırdı. Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı askerlerin 10 Temmuz'da Tunceli-Diyarbakır-Bingöl hattında 3 kişiyi arama faaliyetlerine başlaması üzerine bu defa ikinci emir geldi: "Askeri arazide tutun"
 
ÜÇ İLÇEDE YOĞUNLAŞILDI
Bu emir sonrasında aynı bölgede gruplar halinde bulunan 100 dolayında teröristin Silvan-Hazro-Kulp bölgelerinde yakınlaşması emri verildi. 12 Temmuz günü de saat 20:00 sıralarında Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenlendi. Roketatarlarla yapılan saldırı sonrasında 3 asker yaralandı. Hazro saldırısı sonrasında jandarma timlerinin Silvan-Hazro-Kulp ve Lice hattında yoğunlaşmaları emri verildi. Timler 13 Temmuz günü de Kayadere, Görentepe, Ülgen, Çaldere, Babakaya ve Bayrambaşı kırsalında yoğunlaştı. PKK'nın da militanlarını Bayrambaşı ve Babakaya bölgesinde yoğunlaştırdığı belirtildi.
 
YÜREKLERE ATEŞ BIRAKIN
Cemil Bayık ve Mustafa Karasu'nun saldırının gerçekleşmesinden kısa bir süre önce "Yüreklere öyle bir ateş bırakın ki izi silinmesin. Bu eylem örgüt için yeni bir süreci de beraberinde getirecektir" talimatını verdiği belirtildi. Jandarma timlerinin mola verdiği saatlerde başlatılan saldırı ile birlikte ilk etapta 2 asker şehit oldu. PKK'nın timleri 2 cepheden kıskaca aldığı belirtildi. Uzun namlulu silahlarla başlayan saldırı daha sonra el bombası ve roketatarlarla devam etti.
 
BÜYÜK EYLEM OLDU, ORTALIKTA GÖZÜKMEYİN
Saldırı sonrasında PKK militanları 9 ölü bırakarak kaçtı. Saldırıyı gerçekleşen PKK'lıların sayılarının 35-40 dolayında olduğu tahmin ediliyor. Saldırı sonrasında bir başka bölgede PKK militanlarının "Askere büyük darbe verildi, büyük bir eylem oldu. Ortalıkta gözükmeyin!" sözleri de telsiz konuşmalarına takıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kendi işine baksın’ demişti, şimdi şarkı istedi
Çevrecilerin tepkisini çeken HES’leri anlatmak için kampanya yapacaklarını ...
Genelkurmay’dan hain saldırıya soruşturma
Genelkurmay, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu saldırıyla ...
Türkiye şehitlerini uğurladı
Diyarbakır'da şehit olan 13 askerden 8'i bugün son yolculuğuna uğurlandı.
 
İzmir'i korkutan yangın
Karabağlar Uzundere Mahallesi’nde orman yangını çıktı. Otluk alanda başlayan ...
Öğrenci hamburger istiyor
Okul kantinlerinde şişmanlatan yiyeceklere yasak gelirken Milli Eğitim ...
Seramikler sokak hayvanları için satışta
Alaçatı Atatürk İlköğretim okulu öğrencilerinin, seramik sanatçısı Serap ...
 
Aşırı sıcaklar geliyor
Meteorolojiye göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde ...
Meles Deltası’nda tuvalet tepkisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Meles Rekresyon Alanı’ndaki ...
‘Askerler yorgun, vurun’
PKK'nın kaçırdığı askerleri arayan timler dört gündür arazide 2 gündür ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva