HABERLER>GÜNCEL
16 Temmuz 2011 Cumartesi - 11:12

‘Askerler yorgun, vurun’

PKK'nın kaçırdığı askerleri arayan timler dört gündür arazide 2 gündür de uykusuzdu. PKK telsizinden 'Askerler yorgun, neden vurmuyorsunuz?' anonsu duyuldu. 40 dakika sonra çatışma başladı.

‘Askerler yorgun, vurun’

İSTANBUL - Sabah gazetesinin haberine göre, 13 askerin şehit olduğu 7 askerin de yaralandığı Diyarbakır saldırısına ilişkin şok ayrıntılara ulaşıldı.
 
Askerlerin anlatımı çerçevesinde hazırlanan ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bilgisine sunulan rapora PKK, önce uzun namlulu silahlarla ateş etti, daha sonra da el bombası ve roketatarlarla saldırdı. Saldırı sonrasında insan boyundaki otlar tutuştu, yaralı askerler tahliye edilemedi ve askerlerin büyük çoğunluğu yanarak şehit oldu. Jandarma komando timleri 4 gün boyunca arazide bulunuyordu. Timlerin bu durumlarının PKK telsiz konuşmalarına "Bu asker yorgun, neden harekete geçmiyorsunuz?" diye yansıdığı belirlendi.
 
TİMLER 4 GÜNDÜR ARAZİDEYDİ: PKK'nın Diyarbakır'da 9 Temmuz'da 2'si asker 3 kişiyi kaçırması sonrasında Jandarma'ya bağlı 12 tim arazi tarama çalışmalarına başladı. 10 Temmuz günü araziye çıkan timlere ek olarak, 12 Temmuz'da Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırısı sonrasında 4 tim daha araziye çıkarıldı.
 
2 GÜNÜ UYKUSUZ GEÇİRDİLER: 13 Temmuz öncesinde yapılan toplantıda bölge komutanı Üsteğmen Mehmet Emin Karagöz komutasındaki 1. Bölük ve Üsteğmen Necmeddin Erdoğan komutasındaki 2. Bölük birleştirildi. Askerlerin 2 gündür uykusuz oldukları ve hatta kısa dinlenme anlarında bile bazı askerlerin uyuduğu belirtildi. Bunun üzerine arazideki timler 2. bölük ortaya alınarak dinlenmeye çekildi.
 
TERMAL KAMERALAR ISI ALDI: 14 Temmuz gecesi saat 01:00'da Reşan Deresini tarayan Termal Kameralar ısı tespiti yaptı. Yorgun olan askerlere hava aydınlanmadan çök emri verildi gece 2 tim nöbet tuttu. 1. Bölük'teki 58 kişi, 2. Bölükteki 37 kişi ile birlikte toplam 100 dolayında asker alandaydı.
 
PKK T ELSİZİ "BU ASKER YORGUN": 14 Temmuz Perşembe günü öğleden sonra saat 14:00'de teröristlerden telsiz kesmesi duyumu geldi ve PKK militanlarının konuşmalarında "Bu asker yorgun, neden vurmuyorsunuz ?" dediği belirtildi. Alınan bu anons üzerine alarm durumuna geçildi. Saat 14:20'de yapılan " Dikkat bölgede telsiz kestirmesi var" uyarısından 20 dakika sonra 14:40'ta çatışma başladı.
 
EL BOMBASI VE ROKETLE SALDIRI: PKK ilk ateşi uzun namlulu silahlarla geldi. Bu arada teröristler jandarma timine 50 metreye kadar yaklaştı ve arka arkaya el bombaları attı. Daha sonra da roketatar saldırısı başladı.
 
İNSAN BOYU OTLAR TUTUŞTU: El bombası ve roketatarlı saldırı sonrasında insan boyuna ulaşan kuru otlar tutuştu. Asker geri çekilmeye çalıştı. Yangın büyüyünce 65-70 asker dar bir alana sıkışıp kaldı.
 
YARALILAR YANDI: Yangın alanından kurtulmaya çalışan askerlerin mevzide bıraktığı mühimmat patladı. Askerlerin büyük çoğunluğunda kurşun yaraları tespit edildi. Ancak yaralılar mevzilerden çekilemediği için ölümlerin çoğu yanarak meydana geldi.
 
TUĞ. KARAOSMANOĞLU'NUN BİLGİSİNE BAŞVURULACAK: Jandarma timlerinin saat 14:20'de PKK telsiz konuşmalarını tespit etmesi ile birlikte Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu saat 14:30'da haberdar edildi. Yardım çağrısına karşın helikopterlerin bölgeye ulaşmasının saat 16:00'yı bulduğu belirtildi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın 3 kişinin kaçırılması ile başlayan operasyonlarda yöntem hatası olup olmadığını tespit için inceleme başlattığı belirtildi. Bu çerçevede de Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu'nun bilgisine başvurulacağı ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çam kese böceği sorun değil çözüm oluyor
Ormanlarda özellikle de Ege’nin çamlıklarında ağaçlara büyük zarar veren, ...
Siirt'te hain saldırı: 1 şehit
Siirt'te polis devriye görevi yapan polis otosuna düzenlenen silahlı saldırıda ...
Kahraman pilotlara son görev
İzmir'de eğitim uçuşu sırasında şehit olan Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk ...
 
İzmirli taksicilerden anlamlı protesto
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı ...
Bornova'da koca dehşeti
Bornova Ergene mahallesinde H.D. 6 ay önce evlendiği eşini aralaralarında ...
Şehitlerimiz memleketlerine uğurlandılar
İzmir'de dün Güzelbahçe ilçesi açıklarında eğitim uçağının denize düşmesi ...
 
'Oğlumuz doktor hatasından öldü'
Gürsu ailesi, oğulları Haluk Gürsu’nun kaza geçirdikten sonra kaldırıldığı ...
UNESCO atılımı
UNESCO Balkanlarda Kadın ve Barış Komitesi üyesi Şehnaz Yılmaz, İzmir’e ...
Sigara gizlemeye devekuşu yöntemi
Tütün ürünlerinin görünmeyen yerde satışını öngören yönetmeliğin 7 Temmuz’da ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva