HABERLER>POLİTİKA
21 Mayıs 2011 Cumartesi - 10:25

Yüksel: Şimdiden reçetesini yazdırsın

Ulaştırma eski Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım’ın, “İzmir için söylenen ‘CHP’nin kalesi’ lafına gıcık oluyorum” sözüne CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir adayı Alaattin Yüksel’den yanıt geldi.

Yüksel: Şimdiden reçetesini yazdırsın

FIRAT SOYLU/EGEDESONSOZ-Genel seçimlere bir aydan daha az bir süre kala Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın, İzmir’in CHP’nin kalesi olmadığını belirtmek amacıyla, “İzmir için söylenen ‘CHP’nin kalesi’ lafına gıcık oluyorum” sözleri ile artan siyasi tansiyon CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in yanıtı ile iyice yükseldi. Yıldırım’ın, ‘gıcık oluyorum’ sözüne yanıt veren Yüksel, “Binali Yıldırım’ın gıcıkları giderek artacak hatta 12 Haziran sonrası şiddetli öksürüğe dönüşebilir. Benci şimdiden tedbirini alsın, reçetesini yazdırsın. İzmir’de tedavi olmak istiyorsa buralarda çok fazla dolaşmasın. Biz hiçbir zaman ‘İzmir bizim kalemizdir’ demedik. İzmir demokrasinin demokrat İzmirlilerin kalesidir. Özgürlüğün hoşgörünün enerjinin kalesidir. Türkiye coğrafyasının her bir yerinden kopup gelmiş insanlarının birarada barış ve dayanışma içinde yaşadığı bir kenttir. İzmir aynı zamanda direnmenin kentidir. Baskılara, tehditlere, şantajlara boyun eğmez. Şifreci AKP olarak tanıdığımız AKP, İzmir’in şifresini çözemez. Çözemedikçe gıcık olurlar” dedi. 

Yıldırım: 'CHP'nin kalesi' lafına gıcık oluyorum...haberi için tıklayın
 
ALLAH GÜNAY’IN DURUMUNA DÜŞÜRMESİN
AK Parti’nin bir diğer İzmir adayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a da yüklenen Yüksel, Günay’ın İzmir’i tanımadığını söyledi. ‘Allah kimseyi Günay’ın durumuna düşürmesin’ diyen Yüksel, “İstanbul’u Ertuğrul Günay kadar tanınmadığım doğrudur. Kendisi İstanbul milletvekili, ben ise İzmirliyim ve burada siyaset yapıyorum. İstanbul’da yeterince tanınıyorum ama Ertuğrul Günay da İzmir’de tanınmaz. Kaldı ki asıl önemli olan ne kadar tanındığınız değil, nasıl tanındığınızdır. Allah Ertuğrul Günay’ın durumuna düşürmesin. Kafasına çelik ilmik geçirilerek koparılmış bir İnsanlık Anıtı önünde duran Kültür Bakanı olarak tanınmayı istemem” diye konuştu.

--------------------------------------------------------------

MUHTARLAR İÇİNİ YÜKSEL’E DÖKTÜ: GÜVENDİĞİMİZ TEK KALE SİZ KALDINIZ
Bornova ve Bayraklı’ya bağlı 40 mahalle muhtarı içini CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’e döktü. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, 2. Bölge Milletvekili adayı Mustafa Moroğlu ve 1. Bölge Milletvekili adayı Kazım Umdular’ın da katıldığı toplantıda Yüksel’e AKP iktidarını şikayet eden muhtarlar, “Bizi ayakçı gibi kullanıyorlar. Güvendiğimiz tek kale siz kaldınız” diye dert yandı.
 
Tepekule İş Merkezi’ndeki toplantıda muhtarlık sisteminin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirten muhtarlar, AKP iktidarı döneminde yapılan düzenlemelerin bunun göstergesi olduğunu vurgulayarak, Muhtarlık Yasası’nın günümüz koşullarına uygun hale getirilmesini istedi. Hiçbir güvencelerinin olmadığını, aldıkları ödenekle değil kiralarını, telefon masraflarını bile ödemekte zorlandıklarını söyleyen muhtarlardan Çamdibi Tuna Mahallesi Muhtarı Canan Güler, “AKP döneminde tetikçi olduk. Bizi kaldıracaklar ama ifade edemiyorlar. Bir yandan bizi bitiriyor, ama diğer yandan kullanmaya da devam ediyorlar” dedi.
 
Türkiye’de 53 bin köy ve mahalle muhtarı olduğunu hatırlatan Bornova Muhtarlar Odası Başkanı Hüseyin Alp ise, muhtarlık yasasının günümüz koşullarına göre, yeniden düzenlenmesini isteyerek, “Sorunumuz çok, ama yetkimiz yok. Aldığımız ödenekler değil kiramızı, telefonumuzu, internetimizi ödemeye yetmiyor. Muhtarlıkların kiralarını cebimizden ödüyoruz. Ancak, bir sosyal güvencemiz bile yok. Yargılanırken kamu görevlisi kabul ediliyoruz, ama saldırıya uğradığımızda ya da hastalandığımızda kamu görevlisi olmuyoruz” dedi.
 
Muhtarlar şikayetlerini, “Biz bu hükümetin samimiyetine inanmıyoruz. Bugün yüzümüze gülüyorlar, ama seçimden sonra yine yüzümüze bakmayacaklar. Güvendiğimiz tek kale siz kaldınız” diye dile getirdi.
 
“MUHTARLARIN DÜKKAN ZARARDA”
AKP’nin muhtarları dükkan sahibi olarak gördüğüne dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, “Sizleri seçilmiş olarak değerlendirmiyorlar. Sizi dükkan sahibi olarak görüyorlar. Siz de şimdi diyorsunuz ki; dükkan zararda. Bütün bu sıkıntılarınızın çözümü CHP’nin seçim bildirgesinde var” dedi. Bugün yaşanan sosyal ve ekonomik sıkıntıları muhtarların çok yakından yaşadığını, bu kara tablonun en yakın tanığı olduğunu vurgulayan Yüksel, “CHP iktidarının ilk 3 ayında kuracağımız ASKUR’un (Aile Sigortası Kurumu) yapılanmasında yer alan sosyal hizmetliler görevi için muhtarlar en uygun kişilerdir. Bir mahallenin her bir sakininin ne sorunu olduğunu muhtarlardan daha iyi kim bile bilir? CHP iktidarında muhtar evleri projesi, asgari ücret kadar maaş ve SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesine ilişkin projelerimizle muhtarlıkları yeniden işlevsel hale getireceğiz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ASKER 21 Mayıs 2011 Cumartesi 12:09

TÜRKİYEDE CHP'Yİ BU GB ADAMLAR BİTİRDİ GÜLDAL MUMCU HANIM EFENDİYİ İZMİRİN SOKAKLARINDA YANLIZ BIRAKSAN İNANIN KONAĞA BULAMAZ .AK PARTİYİ SEVMEM AMA İZMİRDE İZMİR İÇİN BİR ŞANS VERMEMİZ GEREKİR NEDENİ İSE CHP'Lİ İLÇE BELEDİYELERİNİ KONSER ETKİNLERİNDEN BAŞKA BİR ETKİNLİK DÜZENLEMEDİĞİ İÇİN BU SÖZÜM ÖZELLİKLE BUCA BELEDİYESİ İÇİN GEÇERLİ . BENİM BU SEÇİMDE MECLİSE GİRMESİNİ İSTEDİĞİM TEK İSİM HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ. OSMAN PAMUKOĞLUNA OYUMU VERECEĞİM.

Yorumu oyla      14      11  
Aydın Gülleci 21 Mayıs 2011 Cumartesi 11:33

Dinime küfreden bari müsluman olsa diye bir söz vardır. sayın yükselin durumu öğle. Alaattin Yüksel şu izmiri tanıyan adaylarını b,ze saysa da öğrensek akp'nin ve chp'nin adaylarını karşılıklı yazsak hangisinde daha çok izmirli var baksak. önce izmirliler sonra chp örgütü sözünü söyleyecek

Yorumu oyla      14      9  
Ahmet Nuri 21 Mayıs 2011 Cumartesi 11:11

Peki Sn Yüksel yurt genelinde %25 oy alacağınız ayağı yere basan tüm insanlar tarafından kabul edilmişken siz iktidar olamazsanız nasıl bir reçete yazdıracaksınız bence bol bol nefes açıcılar kullanın daral gelmesin ben hayatım boyunca chp ye oy atmış bir insan olarak bu seçimlerde asla oy atmayacağım bu partiye

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tüp geçidi Marmaray yöntemiyle yapacağız'
Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir adayı Binali Yıldırım, İzmirliler’in ...
Kılıçdaroğlu: Biz değil halk zenginleşecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Sözüm var, siyasetten zenginleşmeyeceğiz, ...
Erdoğan: Bana da şantaj yaptılar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP'deki 'kaset' skandallarıyla ilgili, ...
 
Demirel: Bugün kapalıyım, çalışmıyorum
İTÜ’de düzenlenen bir etkinliğe katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ...
Dervişoğlu: Hükümetin gizli gündemi var
Bozyaka'da bir dizi etkinliğe katılan MHP İzmir adayı Dervişoğlu, Esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.
Çelik Menemen'de püskevit dağıttı
Milliyetçi Hareket Partisi 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Neslihan Çelik ...
 
Günay: Ben onun gibi 21 kazı yapıyorum
Bakan Günay, İzmir'de bakanlığınca 21 kazı çalışmasının sürdürüldüğünü ...
Güçbirliği'nden Alsancak'ta gövde gösterisi
Cumhuriyet Güçbirliği gönüllüleri, ellerinde meşaleler ve Doğu Perinçek, ...
Günay İzmir'den ödünç oy istedi
Bakan Ertuğrul Günay, İzmir’in kalkınması için tüm siyasi partilerden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva