HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2011 Cuma - 13:23

Günay İzmir'den ödünç oy istedi

Bakan Ertuğrul Günay, İzmir’in kalkınması için tüm siyasi partilerden AK Parti’ye ödünç oy vermelerini istedi. Günay, “Gelsinler dört yıl biz beraber yönetelim İzmir’i ama biz biraz daha güç sahibi olalım ve bakalım İzmir ne kadar değişiyor, görelim” dedi.

Günay İzmir den ödünç oy istedi

Fırat Soylu/Egedesonsöz - AK Parti’nin İzmir’den aday gösterdiği Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda gerçekleşen seçim çalışmalarına katıldı. AK Parti milletvekili adayları Harun Öztürk ve Bilal Doğan’ın da eşlik ettiği program dahilinde Kemeraltı Çarşısı’nı gezen Günay, çarşı esnafı ve alışverişe gelen vatandaşları dinledi. Cuma namazı öncesi tarihi çarşı içerisinde yer alan bir kahvehanede mola veren Günay, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Birkaç gündür kendisine yönelik yapılan bazı eleştirilere yanıt veren Bakan Günay, dört yıllık Bakanlığı döneminde her fırsatta İzmir’e geldiğini, İzmir’i hiçbir zaman ihmal etmediğini söyledi. Günay, “Benim İzmir ile ilgim, İzmir’e ilgili perspektifim, bakışım adaylığımdan sonra oluşmuş değil. Turizm Yılını 2008’de İzmir’de açtım. Her vesileyle İzmir’e geldim. Ticaret Odası çağırdı geldim, turizmciler çağırdı geldim. Dört yıldır İzmir’de benim dönemimde Travell Turkey başladı. Ben 2007’de Bakan oldum ilk yıl açılışını yaptım ve her yılda bu katılımları devam ettiriyorum. 2010 ile 2011 yılı turizm değerlendirme toplantılarını Antalya ve İstanbul’da değil İzmir’de yaptım. Bunu yaptığım zaman İzmir’den aday olacağım bilgisi bende de, Başbakan’da da yoktu. İzmir’de masaya gelen konuların hepsini ilgili bakanlarla çözme sözü verdim. Şimdiye kadar İzmir’e çok yoğun ilgi gösterdim. Şimdi, ‘gürültü yönetmeliği vardı Bakan buna ilgi göstermedi’ diyorlar. Oysa Çevre Bakanıyla hep birlikte toplantı yaptık ve gürültü yönetmeliği meselesini biz çözdük. Haberleri yok… Alkol yönetmeliği konusunda da kurul başkanlığı, ben ve turizmciler toplantı yaptık. Şimdiye kadar bana İzmir’den hangi sorun gelirse gelsin çözme konusunda gayret gösterdim” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR İŞBİRLİĞİ YAPMADI
Yıllardan beri İzmir’i alışılmış, kitle turizminin merkezi değil, daha yüksek gelir gruplarının ve kültür gruplarının geleceği özel bir butik turizm merkezi yapmak istediklerini dile getiren Bakan Günay, “Ben bunları iki yıldır söylüyorum. Eğer iki yıldır bizim bu gayretlerimizle iş birliği yapmış olsalardı şuan bir adım daha ilerde olurduk. İzmir’de şuanda 1 milyon 200 bin civarında ziyaretçi geliyor, Antalya’ya 9 milyon 270 bin ziyaretçi geliyor. Antalya İzmir’den 8 milyon 70 bin önde. Bunun için herkesin oturup düşünmesi lazım. Antalya’nın belediyesi AK Partili mi? Bodrum’un, Muğla’nın belediyeleri AK Parti’li mi? Muğla’da aynen İzmir gibi bir tane AK Partili ilçe belediyesi var, 10 tane belde belediyesi var. Ama ben başka partilerden belediye başkan arkadaşlarımız geliyorlar, talep ediyorlar. Onlarla işbirliği yapıyorum. Muğla 3 milyon turist aldı, İzmir 1 milyon 200 bin’de kaldı. Burada herkesin ders çıkarması lazım” diye konuştu.
 
KUMDAN BAŞINIZI ÇIKARIN
İzmir’de iki önemli sorunun olduğuna dikkat çeken Bakan Günay şöyle konuştu;
“İzmir’de çok yoğun bir işsizlik var. İzmir’de iki sorun var. Bir kentsel alt yapı çökmüş durumda. Kentsel dönüşüm konusunda İzmir fevkalade geriden geliyor. Kent dokusunu yitirmiş İzmir. Ne yazık ki bir varoşlaşmaya, gecekondulaşmaya terk etmiş kendini. İkincisi de yeni bir yatırımın bir üretimin önü sürekli davalarla kesilmesi. İzmir’de bir dava açma, yürütmeyi durdurma kamuoyuna kendini tanıtma aracı haline gelmiş. Böyle bir süreç başlamış. Bu yüzden de İzmir’de yatırım yok. Yatırım olmadığı için de İzmir’de işsizlik var. Biz şimdi bunun önünü açmaya çalışıyoruz. Liman, marina, yeni ulaşım altyapıları, turizm projeleri, EXPO planlamasını yapıyoruz. EXPO planlaması İzmir’de on binlerce insanı iş sahibi yapacak yeni yatırımların önünü açacaktır. EXPO ile sadece 2020 yılında buraya bazı firmalar gelecekler, stantlar kuracaklar ardından gidecekler değil. Enternasyonal Fuar gibi değil. EXPO İzmir’e hem devletin, hem özel sektörün milyarlarca dolar yatırım yapmasını sağlayacak bir süreçtir. Rica ediyorum herkes başını günlük siyasetin tartışmalarından çıkarsın, kumdan çıkarsın başını ve dünyada neler olup bitiyor buna baksın. Bırakın Dünyayı Türkiye’de neler olup bittiğine baktıklarında İzmir’deki bu geri kalmışlığı herkes görecektir ve bu geri kalmışlığı aşmak için bizimle işbirliği yapacaktır. Ben bir kez bütün siyasi partilerin bu konuda yeniden düşünmelerini ve hatta gerekirse bize ödünç oy vermelerini temenni ediyorum. Gelsinler dört yıl biz beraber yönetelim İzmir’i ama biz biraz daha güç sahibi olalım ve bakalım İzmir ne kadar değişiyor 4 yıl sonra önümüze koyalım. Hep beraber sonuçlarını değerlendirelim.”
 


MESİR MACUNUNU DOĞAN’A VERDİ

Bakan Ertuğrul Günay, Kemeraltı Çarşısı ziyareti sırasında kendisine uzatılan Tarihi Mesir Macunu’nu satıcısının kendisine uzattığı bir kutu Mesir Macunu’nu alarak yanında bulunan Milletvekili adayı Bilal Doğan’a hediye etti. Ziyarette yeni açılan bir dükkanı da ziyaret eden Günay’a İl Başkanı Ömer Cihat Akay hediye almak istedi. Ancak Günay hediyeyi kendisine değil ekipte yer alan bir bayana verilmesini söyledi. 



Forbes köşkü için Günay devrede
Buca SSK Hastanesi bahçesinde bulunan köşkü İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ile birlikte gezen Bakan Günay, köşk alanında incelemelerde bulundu. Günay, binanın resimleriyle birlikte tarihi ve teknik özelliklerinin yer aldığı bir dosya hazırlanmasını istedi. Görkemli köşkün çürümeye terk edilmesinin kendisini derinden üzdüğünü belirten Bakan Günay, buranın turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Köşkün, Sağlık Bakanlığı’ndan Kültür Bakanlığı’na devri ile ilgili çalışmaların hemen başlatılmasını isteyen Günay, yapı karşısında hayranlığını dile getirdi.

1908 yılında yaptırılan Forbes Köşkü bir yıl sonra yandı ve 1910 yılında tekrar tadilat gördükten sonra bugünkü halini aldı. Köşk 1950'de SSK'nın mülkiyeti altına girdi, 2006 yılında da Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Uzun yıllar boyunca poliklinik olarak kullanılan Forbes Köşkü, daha sonra aynı bahçeye yeni ve daha büyük hastane binası yapılınca boşaltıldı ve zaman içinde harabeye dönüştü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bakla 20 Mayıs 2011 Cuma 14:15

Ödünç oy verin İzmir'i biz yönetelim demek ne demek anlayamadım. Bu yerel seçim mi? Genel seçim mi? 8,5 yıldır iktidardasınız Merkezi Hükümetin kaynaklarını siz yönlendiriyorsunuz, atanmış bürokratlar sizin imzanızla atanıyor. Ne yaacaksanız yapsaydınız. Yoksa bu lafın altında başka bişey mi var? Uydurma gerekçelerle İzmir Büyükşehir'e yapılan baskından sonra bir de AZİZ BAŞKANI GÖREVDEN ALIP Belediyenin elegeçirilmesi mi var? Sayın Bakan AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARIN DA HERKES BİLSİN!

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır: Değil 2 bakan, bakanlar kurulu gelse farketmez
Seçim bürosu açılışında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, “Bu ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Ergenekon’ davası
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamında partisini çetecilikle ...
Çıray: Binali Bey treni yine devirecek
12 Haziran’a sayılı günler kala çalışmalarını 7 gün 24 saat sürdüren CHP ...
 
Yaman ve Başkaya durmak bilmiyor
Demokrat Parti iktidarında kadınların ricacı değil, icracı olacağını ...
Ayşe Sucu Kiraz ve Beydağ'daydı
Demokrat Parti(DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili ...
Balıkçı: Engellilerin istihdam sorunu kalmaycak
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Tolga Murat Balıkçı, Engelliler ...
 
Türkan: Menemen’in 93 bin oyuna talibiz
AK Parti İzmir 2. Bölge adayı Uğur Türkan, Menemen’in 93 bin oyuna talip ...
Yıldırım: ‘CHP’nin kalesi’ lafına gıcık oluyorum
AK Parti adayı Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, “İzmir CHP’nin kalesidir” ...
Şahin: Kahvelerin dili istikrardan yana
AK Parti İzmir 2. Bölge adayı Hasan Şahin, İzmir’in bu seçimde kritik ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva