HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2011 Cuma - 14:31

Günay: Ben onun gibi 21 kazı yapıyorum

Bakan Günay, İzmir'de bakanlığınca 21 kazı çalışmasının sürdürüldüğünü belirterek, ''İzmir Büyükşehir Belediyesi 'Agora'yı kazıyorum' diyor. Ben, onun gibi 14 yer daha kazıyorum. Avrupalılarla 21 kazı yapıyorum İzmir'de'' dedi.

Günay: Ben onun gibi 21 kazı yapıyorum

İZMİR - Gaziemir İş Adamları Derneğinin (GESİAD) festival alanında düzenlediği ''İzmir'de demokrasi gündemi'' konulu toplantıya katılan Ertuğrul Günay, Türkiye'nin 10 yıl önceye göre ekonomide, demokraside çok daha iyi bir noktaya geldiğini belirtti.

Günay İzmir'den ödünç oy istedi...haberi için tıklayın

Gelişmenin dağdaki çobana dahi yansıdığını kaydeden Ertuğrul Günay, ''Bu yansımanın İzmir'de olup olmadığı konusunda ciddi bir sınavın eşiğinden geçiyoruz. Burada söylemediğimiz, yapmadığımız şeyler bize atfedilerek, gerçekten insanın içine bir miktar sitem doluyor'' dedi.

Kavgadan sakındıklarını, amaçlarının hizmet etmek olduğunu ifade eden Günay, Türkiye'de daha önce ''kamplaşma, taraflaştırma'' ile siyaset yapıldığını belirtti. Bakan Günay, bugün dünyada yenilikçilik ve statükoculuk ayrımı bulunduğuna işaret etti.
    
AK Parti'nin Türkiye'de ''ilerici'' hareketi temsil ettiğini vurgulayan Ertuğrul Günay, şunları söyledi: ''Anlattıklarım bir siyaset polemiği değil. Bu sosyolojik ve siyasi bir gerçekliktir. Türkiye'de bazıları hala dünyanın değiştiğinin, yeni bakış açılarının dünya için gerektiğinin farkında değil. Bizim ülkemizde hala sağcı-solcu, inanan-inanmayan, ilerici-gerici, Türk-Kürt, başı açık-başı kapalı ayrımları üzerinden siyaset üretmeye çalışan mantıklar var. Bir kere bu özellikler insanların doğuştan gelen veya tercih ettiği özelliklerdir. Devletin bunlarla meşgul olmaması lazım. Devletin insanın doğum yeriyle, itikadıyla meşgul olmaması lazım. İnsanların eğitimi, sağlığıyla, güvenliğiyle, istihdamıyla meşgul olması lazım. İnsanın onurlu bir biçimde yaşamını sürdürmeye çalışması lazım. Türkiye'de yakın yıllara kadar bu görevlerinden çekilmişti. Mezhebine, itikadına göre, kıyafetine göre insanlar arasında ayırım yapmaya başlamıştı. Biz bunu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.'' Ertuğrul Günay, bazı köşe yazarlarının bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu ve kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini de savundu.

Amerika'da 40 yıl önce siyah ve beyazların yan yana bile gelmediğini, bugün ise bir siyahın ABD Başkanı olduğunu ifade eden Günay, ''Bizim tarihimizde farklı deri renklerinden insanlar her kademeye gelmiştir. Bizde bütün insanlar kardeştir. ABD bunu çok acımasız yaşadı. Bu eski kalıpların nasıl tarihin çöp sepetine gittiğini anlamak için ders çıkarmak lazım. Onun için diyoruz ki bu ayrımlar insanların yaşamıyla ilgilidir. Devlet kültüründe bunların yeri yoktur. Biz seçimlerde bunun karşılığını alıyoruz'' dedi.
     
''SIRT ÜSTÜ YATMIYORUZ''
Halkın oy ve desteğine karşılık olarak sırt üstü yatmadıklarını, çok çalıştıklarını söyleyen Ertuğrul Günay, İzmir için neler yapabileceklerini düşündüklerini ifade etti.
    
İzmir'in çok güzel bir doğası olduğunu, engin bir tarihe sahip bulunduğunu dile getiren Günay, ''21 kazı yapıyorum İzmir'de. İzmir Büyükşehir Belediyesi 'Agora'yı kazıyorum' diyor. Ben, onun gibi 14 yer daha kazıyorum. Avrupalılarla birlikte 21 kazı yapıyorum İzmir'de. İzmir'in potansiyelinin yeterince harekete geçirildiğini söylemek zor'' dedi.
    
İzmir'in turizm potansiyelini hayata geçirmek için objektif tüm şartları bulundurduğuna işaret eden Ertuğrul Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Turizm bu bölge için büyük bir nimet. Tarih, doğa, deniz, insan var. Helva yapacak usta konusunda arkadaşlar birbiriyle uğraşıyor. İzmir'de yerimizde saymışız. Ben planlama konusunda çalışıyorum. İnciraltı'nı, Çeşme'yi, Seferihisar'ı planlıyorum. Yatırımcı buluyorum. 70 gazeteciyi çeşitli ülkelerden davet ettik. 4 gün İzmir'i gezdi. Ben yemek verdim, Konak Belediyesi yemek verdi. Büyükşehir de yemek verecek diye bekliyorduk. Başkan gitmemiş, vekili gitmiş. Ben Bakan olarak gittim, Büyükşehir Belediye Başkanımız gitmemiş. Bir arkadaşımız da diyor ki 'Bu İZKA'nın projesiydi, Bakanlık sahip çıkıyor'. Açın sorun, bu kimin projesidir? Sadece hevesimi kırma. Hevesimi kırma, başka bir şey istemiyorum.''
    
İzmir'in EXPO 2020'ye ev sahibi olma konusunda önemli bir şans yakaladığını dile getiren Ertuğrul Günay, organizasyon sayesinde İzmir'e 50 milyon turist gelebileceğini ifade etti. Günay, ''Bu fırsatı İzmir'in kullanması için elimizden geleni yapıyoruz. Başbakan 28 Nisan'da mektubu yazdı. 1 Mayıs tarihi itibarıyla bizim bakanlık ve Dışişleri Bakanlığı mektubu Paris'te ilgililerin önüne koydu. EXPO'ya elbirliğiyle ile çalışmamız lazım. Asıl EXPO'nun ev sahibi olması gereken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Vali ile kalkıp gitmedi. İyi şeylerin olabilmesi için el birliği yapmamız lazım'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 21 Mayıs 2011 Cumartesi 13:26

sayın erdi ve sayın cumhur onay, ENGİN SANAT BİLGİ, GÖRGÜ VE KÜLTÜRÜNÜZLE BİZİ AYDINLATINIZ.NEREDEYDİNİZ SİZ YAHU. BERHÜDAR OLUNUZ.

Yorumu oyla      12      6  
cumhur önay 21 Mayıs 2011 Cumartesi 10:12

adı üstünde kültür bakanı, karstaki betonun neresi kültür eseri, neresi sanat.he madem sanat da taa karsa gidip ucubeyi sanat eseri olarak görüp de sonra onu karşıyakaya getirmekten vazgeçen cevat duraka ne demeli. o da sizin gibi düşünüyordu izmirden karsa bakıp.ama yanına kadar gitti gördüki hakkatten ucube ya ...

Yorumu oyla      12      8  
Erdi 20 Mayıs 2011 Cuma 23:58

Karstaki ucubenin de kaçak olduğu ortaya ıktı kars halkı da istemiyorz zaten

Yorumu oyla      14      8  
kadir 20 Mayıs 2011 Cuma 18:48

bakan günayın yanındaki chpli ali yılmaz mı resimdeki. çok bensettim. hani chp önseçim yapmadı diye manisadan aday olup, epey de oy alan yılmaz. zaten son günlerde günayın chpli belediye başkanları ve küskünlerle de temasa geçtiği konuşuluyor. bu chp gercekten ilginç parti.

Yorumu oyla      18      7  
Aydan 20 Mayıs 2011 Cuma 15:57

Genel Seçimde yerel yönetimle yarışıyorlar hayret ve komik :)

Yorumu oyla      21      9  
doğrucu 20 Mayıs 2011 Cuma 15:33

KAZI YAPIYORUM DİYE HAVA ATMAYA KALKACAĞINA, KÜLTÜR BAKANI OLARAK KARSTAKİ İNSANLIK ANITININ YIKILMASINA MANİ OLSAYDIN.

Yorumu oyla      23      10  
arheolog 20 Mayıs 2011 Cuma 15:20

Sen Kültür Bakanısın, Kültür Bakanlarının görevi İnsanlık anıtı heykeli yıkılırken dut yemiş bülbül gibi susmak değil , arkeolojik kazı yapmaktır.Arkeolojik kazı yapmak senin görevin, belediyenin görevi değil. Senin işini yaban Başkana teşekkür etmeyi öğren

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güçbirliği'nden Alsancak'ta gövde gösterisi
Cumhuriyet Güçbirliği gönüllüleri, ellerinde meşaleler ve Doğu Perinçek, ...
Günay İzmir'den ödünç oy istedi
Bakan Ertuğrul Günay, İzmir’in kalkınması için tüm siyasi partilerden ...
Bayır: Değil 2 bakan, bakanlar kurulu gelse farketmez
Seçim bürosu açılışında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, “Bu ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Ergenekon’ davası
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamında partisini çetecilikle ...
Çıray: Binali Bey treni yine devirecek
12 Haziran’a sayılı günler kala çalışmalarını 7 gün 24 saat sürdüren CHP ...
Yaman ve Başkaya durmak bilmiyor
Demokrat Parti iktidarında kadınların ricacı değil, icracı olacağını ...
 
Ayşe Sucu Kiraz ve Beydağ'daydı
Demokrat Parti(DP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili ...
Balıkçı: Engellilerin istihdam sorunu kalmaycak
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Tolga Murat Balıkçı, Engelliler ...
Türkan: Menemen’in 93 bin oyuna talibiz
AK Parti İzmir 2. Bölge adayı Uğur Türkan, Menemen’in 93 bin oyuna talip ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva