HABERLER>İŞ DÜNYASI
24 Haziran 2024 Pazartesi - 17:29

Yorgancılar'dan Büyükşehir'e 'OSB' çağrısı: Arsa bulmakta zorluk çekiyoruz!

EBSO Haziran ayı olağan meclis oturumunda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Planlı kalkınma önemli. EBSO olarak 21 OSB kurmuş bir odayız. İzmir özelinde 17 OSB’nin 14’ünün kurucu ortağıyız. Türkiye'de ilk olarak Atık OSB için yer arayışımız devam ediyor. İzmir'de şahıs arazileri ve SİT arazilerinin fazla olmasından kaynaklı arsa bulmakta zorluk çekiyoruz. Burada en büyük destekçimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu konuda isterseniz ilk siz değerlendirmenizi yapın sonra bizlerde katkı sağlayarak OSB alanlarının artırılmasını birlikte değerlendirelim" dedi.

Yorgancılar dan Büyükşehir e  OSB  çağrısı: Arsa bulmakta zorluk çekiyoruz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın katılım gösterdiği toplantıya ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı.

İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen oturuma İbrahim Gökçüoğlu başkanlık yaptı.  Düzenlenen mecliste konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ÇOK ÖNEMLİ AVANTAJLARIMIZ VAR 
Sözlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a işbirliği çağrısında bulunarak başlayan Yorgancılar “Göreve geldiğiniz 3’üncü ayda meclisimizi onurlandırmanızdan kaynaklı teşekkür ediyorum. Yıllardır yerelde kalkınmanın önünde, tüm gücümüzle İzmir için işbirliği gücümüzü dile getirmekteyiz. İzmir demokrasinin hoşgörünün bir arada yaşayabildiği bir şehir. Yabancı yatırımcılar çekme konusunda çok önemli avantajlarımız var. Bu nedenle güçlerimizi birleştirmek ve ortak akılla ortak doğruyu bulabilmek için biz her türlü işbirliğine hazırız. İzmir’deki örnek istişare kültürünü sizlerle devam ettireceğimize şüphem yok. İçinde bulunduğumuz dönem tasarrufu zorunlu kılmakta. Bizler EBSO olarak ortak aklın örneğini İzmir'de çok güzel yaşıyoruz. Her kurumun tek tek çalışması yerine belediye çatısı altında ortak akılla çalışılmasını önemli buluyorum. İzmir’de OSB platformunu oluşturarak geçmiş dönem büyükşehir belediye başkanı ile çok önemli projelere imza attık. Sizde arzu ederseniz bu projelerin devamını takip edebilmek açınızdan OSB platformunun sizin uygun göreceğiniz süreçte toplanmasının yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

OSB ALANLARININ ARTIRILMASINI BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM
Planlı kalkınmanın önemine vurgu yapan Yorgancılar, “Planlı kalkınma önemli. EBSO olarak 21 OSB kurmuş bir odayız. İzmir özelinde 17 OSB’nin 14’ünün kurucu ortağıyız. Türkiye'de ilk olarak Atık OSB için yer arayışımız devam ediyor. İzmir'de şahıs arazileri ve SİT arazilerinin fazla olmasından kaynaklı arsa bulmakta zorluk çekiyoruz. Burada en büyük destekçimiz İzmir  Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu konuda isterseniz ilk siz değerlendirmenizi yapın sonra bizlerde katkı sağlayarak OSB alanlarının artırılmasını birlikte değerlendirelim” diye konuştu.

MEYVELERİNİ ALMAMIZ 15 YIL
Mavi yakalı personel bulmakta zorluk çektiklerini vurgulayan Yorgancılar, “Herkesin bir karnesi var öğrencilerin olduğu gibi. Bizimde EBSO olarak karnemiz var. Yıllarca 21 tane OSB kurmuş, bugün İzmir ihracatı ithalatından fazla olan bir il konumuna gelmiş. Kayıt dışının ne az olduğu il konumunda. Demek ki İzmir'e ne verirseniz karşılığını veriyor. Bizlerinde sizlerden istediği sadece arsa ve yer tahsisi. Bunu karşılığında yatırımcımızın burada işini geliştireceğine canı gönülden inanıyorum. Biz OSB kuruyoruz, ancak hepimizin şikayet ettiği ortak bir konu da var, yeteri seviyede mavi yakalı çalışan bulamıyoruz. Aslında baktığınızda işsizliğin değil mesleksizliğin olduğunu görüyoruz. Meslek ile ilgili bir çalışma yok. Bunun nedeni eğitim sistemi. Sistemin yeni baştan düzenlemesi gereken eğitim 5.0'a ulaşılması gereken, bugün dünyanın ihtiyacı olan sisteme gelebilmemiz için hangi yolu izlememiz ne gibi değişiklikler yapmamız gerekiyor ve bunların en az 15 sene sonra faydasını almaya başlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN 10 TALEP
EBSO üyelerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden taleplerini dile getiren Yorgancılar, "Üyelerimizden iletilen konular var. Onları dosya halinde sizlere vermek istiyorum. Öne çıkanlara baktığımızda;

1. Birçok bölgemizden gelen taleplerde sanayi tesislerinin kullandığı yolların asfaltlanması, çukurlu toprak yolların düzeltilmesi, altyapı ve kanalizasyon sorununun ve su kesintilerinin giderilmesi, çöplerin toplanması,

2. OSB'lerin otoyol bağlantılarının yapılması, ihtiyaç duyulan alanlara otobüs seferleri yapılması,

3. İkinci çevre yolunun yapılması,

4. Şehir içi trafiği rahatlatmak adına, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda birkaç noktaya, Alsancak Gar'ının önüne, Altınyol Caddesine, Karşıyaka İskele'ye battı çıktı yapılması,

5. Otoparkların yer altına alınarak sayısının artırılması,

6. Otobüs seferlerinin yeniden planlanması, raylı sistem ve deniz taşımacılığından daha fazla yararlanılması,

7. Afetlere dirençli bir kent yapılanmasında; başta okullar olmak üzere riskli binaların dönüşümü için gerekli desteğin sağlanması, kentsel dönüşümün hızlandırılması, çarpık kentleşmenin önlenmesi, ada bazlı dönüşüm? imkan tanınması,

8. Küresel ısınma ve su kaynaklarının azalması dikkate alınarak, suyun daha verimli kullanılması,

9. Tabela kirliliğinin gerekirse ceza yöntemi ile önlenmesi,

10. Şehrin genelinde ve bazı sanayi bölgelerinde yaya ulaşımını engelleyen başıboş köpek ve kedilere çözüm bulunması.

Ben bir hayvanın uyutulmasına karşıyım. Uyutulması gereken varsa o da kadınları öldürenlerdir. Ancak köpek ve kedilerin Milano'da nasıl sokakta dolaşmıyorsa bizde de bu sistemin sağlanması lazım. Toplatıldığı zaman uyutup öldürmek yerine  bakan bir sistemi kurmamız lazım.

Ülkemizde  bazen 4 bazen 6 bazen 8 milyon deniyor... Ben net rakamı bilmiyorum. her okuduğum kaynakta başka bir rakam var. Bunu 10'da 1'ini barındıran Avrupa'da seçim sonrası bir anda sağcılara döndü. Öğretmeni öldüren... Haber açın her gün 10-15 kavganın bilgisi var. Büyük bir kısmı dışarıdan gelen mültecilerin karıştığı kavgalar. Geçmişte Pakistan örneği var. Bundan ülkemizin ders alması gerektiğini düşünüyorum. Bu sadece ucuz işgücü avantajından ziyade ülkenin geleceği." 

 

 
Gazze'de 10 günde 360 Filistinli öldü
 
MSB'den 'bedelli askerlik' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 25 Haziran 2024 Salı 09:49

Ne demek arsa bulamıyoruz. Tarım arazilerini bölüp bölüp hobi bahçesi yapıyorlar, kimse ses çıkarmıyor. Siz de Kemalpaşa'dan Menderes'e, Torbalı'dan Menemen'e tarım arazilerini sanayi bölgesi yapabilirsiniz, kimse sesini çıkarmıyor ne de olsa....

Yorumu oyla      0      0  
VATANDAŞ_1 25 Haziran 2024 Salı 09:15

Sayın başkanım arsa konusunda çok başarılı maşallah emlakçılar var ...Bu anlamda zorlanmamanız gerekir ama...

Yorumu oyla      0      0  
Citizen 25 Haziran 2024 Salı 08:55

Ucuz işgücüne dayalı düşük katma değerli üretim yapmak için onlarca OSB kurmakla artık bir yere varılamayacağı ortadayken hala OSB sayısını artırmak için arsa bakmaya devam etmenin bir yararı yok. İşçi bulamama ve özellikle mesleki eğitimi olan mavi yaka işçi bulamama da bu kısır döngülerin aslında bir sonucu değil mi? Çalışanlar düşük ücret sarmalında yer almak istemiyor. Yüksek katma değerli üretim, yüksek teknoloji ve beraberinde getireceği yüksek refaha topyekün odaklanılması gerekiyor.

Yorumu oyla      0      0  
ayrancılar ilçe izmir 25 Haziran 2024 Salı 08:45

AYRANCILAR TAM SANAYİ BÖLGESİDE NE OLUYOR ESHOT ULAŞIM MI YAPIYOR SANKİ DOLMUŞÇULARDAN KORKUYOR

Yorumu oyla      0      0  
harun 24 Haziran 2024 Pazartesi 20:45

çok anlayan var ya belediyede

Yorumu oyla      0      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı'nda kruvaziyer umudu!
MSC kruvaziyeri, 4 bin 174 yolcu ve bin 324 mürettetabıyla İzmir Limanı’na ...
Yeni haftada ekonomi gündemi yoğun!
Bayram tatili sonrası ekonomi gündemi yoğun olacak. Haftaya açıklanacak ...
Merkezi yönetim borcu bir yılda 2,9 trilyon TL arttı
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre merkezi yönetimin borcu bir ...
 
Fiş almayana, kirayı elden ödeyene ceza!
Vergi paketinde yeni ayrıntılar belli oldu. Pakete göre hizmet işletmelerinde ...
Çalışan annelere yeni teşvik paketi!
Hükümet, azalan doğum oranlarının ardından harekete geçti. Annelere destek ...
Egeli ihracatçılar, ABD ve Kanada yolcusu
Türkiye 2024 yılında 265 milyar dolar ihracat hedefliyor. Türk ihracatçıları, ...
 
Şanghay’dan İzmir’e ticaret köprüsü
Şanghay Uluslararası Ticaretin Teşviki Konseyi Başkan Yardımcısı Yang ...
Türkiye'nin yer altında 5 bin ton altını var
Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Yılmaz, Türkiye'de yapılmış bir modelleme ...
Pazartesi'den itibaren ATM’lerde yeni dönem
Bayram sonrası birçok özel banka, günlük para çekme limitlerini artırmaya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva