HABERLER>İŞ DÜNYASI
24 Haziran 2024 Pazartesi - 12:53

Kemeraltı'nda kruvaziyer umudu!

MSC kruvaziyeri, 4 bin 174 yolcu ve bin 324 mürettetabıyla İzmir Limanı’na geldi. İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, sosyal medya hesabından çarşı esnafına yaptığı duyuruda, 8 otobüs turistin Kemeraltı’na geleceğini, ahilik kültürüne ve Kemeraltı’na yakışır şekilde hizmet edilmesini istedi. Girgin, mesajıyla, turistin ilgi duyacağı tüm ürünlerin üzerinde euro üzerinden fiyat etiketinin yazılması, kasabada para üstü için bozuk euro bulundurulması çağrısı yaptı.

Kemeraltı nda kruvaziyer umudu!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ  - İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, kente denizyoluyla gelen turistlerin Kemeraltı’na da getirilmesi yönündeki girişimleri sonuç verdi. Alsancak Limanı’na y1324 mürettebatla birlikte 4 bin 174 yolcu getiren MSC gemisinin çıkan yolcularından bir kısmı Agora ve müzeleri gezdi. 8 otobüs turist de rehberlerin öncülüğünde Kemeraltı’nda gezdi, tarihi mekanları ziyaret etti, alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldürdü.

ETİKETLERDE EURO FİYATI, KASANIZDA PARA ÜSTÜ İÇİN EURO OLSUN!
Dernek Başkanı Semih Girgin, geminin limana yanaşmasına bir saat kala, sosyal medya hesabından Kemeraltı esnafına bir mesaj verdi. “Kemeraltı esnafının dikkatine” diye başlayan mesajda, “Kruvaziyer gemiyle gelen turistlerimizin Agora ve müze turları hariç, bugün Kemeraltı’na en az 8 otobüs turist gelecektir. Lütfen ahilik kültürüyle bize yakışacak şekilde hizmet ediniz. Kasalarımızda para üstü olarak euro bulundurunuz” görüşlerine yer verildi. Başkan Semih Girgin, “Bu daha başlangıç. Kemeraltı’ndan mutlu ayrılacak her bir turist, 1000 turist gönderecektir. Hata yapmamamız lazım” dedi ve Egedesonsöz’e şu değerlendirmelerde bulundu:

HANUTÇULARA KARŞI ÖZEL ÖNLEM ALINDI
“Bugün İzmir’e gelen MSC gemisinin yolcularının Agora ve müzelere giden gruplar dışında 8 otobüs turist, Kemeraltı’na geldi. Her otobüs 40 yolcu taşısa, en az 300 turist eder. Başlarında rehberlerle Kemeraltı’na geldiler, gezdiler, alışveriş yaptılar. Bayramdan önce MSC’nin acente yetkilileriyle telefon görüşmeleri yaptık. Bu hafta içerisinde bir araya gelip konuşacağız. Bizden beklentilerini dinleyeceğiz. Biz Kemeraltı esnafı olarak gemi limanımıza geldiğinde turistlerin Kemeraltı’na uğramasını, getirilmesini istiyoruz. Haklı olarak acenteler ve diğer bileşenlerin de bazı beklentileri oluyor. Kemeraltı’nda halı anlamında eksiğimiz var mesela. Halıcı kaç esnafımız varsa, onları öne çıkarmamız gerekiyor. Turistlere hitap edecek ürünleri vitrine koymamız gerekiyor. Mesela bizden, euro ile alışveriş yapılacağını ve para üstünün euro olarak ödenmesini istediler. Ben de dernek başkanı olarak tüm esnafımıza, kasalarında para üstü olarak bozuk euro bulundurmalarını istedim. Ayrıca lokantalarda, kafelerde, dükkanlarda ürünlerin üzerinde euro bazında fiyatın da bulundurulması talep edildi, bu isteği de esnafımıza ilettik. Çarşıda yabancı dil bilen insanlar olmasını istediler. Çünkü rehber tek başına yetemiyor. Hanutçuların rahatsızlık vermemesi için belediyenin zabıta desteğini istedik. Ahilik kültürüne sahip çıkalım, müşterimize ne fiyata satıyorsak, turiste de aynı fiyata satsın. Bir turistin 1000 turist kazandıracağı gerçeğini kabul etmemiz lazım. Ona göre hareket etmeliyiz. Bugün Kemeraltı’na gelen turisti nasıl mutlu ve keyifli gönderirsek ülkesine, onlar da bundan sonra gelecek olanlara Kemeraltı ile ilgili olumlu görüş bildirecek, daha çok turistin gelmesine vesile olacaklardır. Biz köprüyü kurduk. Çok iyi başladık. Bir sınavdan geçiyoruz Kemeraltı esnafı olarak. Bu sınavdan başarıyla geçersek, önümüzdeki süreçte tarihi çarşımızda, kruvaziyerle gelen daha çok turisti misafir ederiz.”

 
Eczacılardan 'takviye edici gıda' uyarısı!
 
Çiğli'de LGS ve YKS kurs kayıtları sürüyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman 25 Haziran 2024 Salı 17:53

Kemeraltı diye bişey kalmadı,Suriyeli pazarı oldu orası.düzgün turisti polis koruması ile gezdirmek gerekir.şimdiden geçmiş olsun

Yorumu oyla      0      0  
VfV 24 Haziran 2024 Pazartesi 13:34

Kemeraltı esnafından Ahilik geleneği bekliyorsunuz...Beklenti büyük. Ahilik sadece hafta olarak kullanılan bir terim haline geldi. Geçmiş olsun.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni haftada ekonomi gündemi yoğun!
Bayram tatili sonrası ekonomi gündemi yoğun olacak. Haftaya açıklanacak ...
Merkezi yönetim borcu bir yılda 2,9 trilyon TL arttı
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre merkezi yönetimin borcu bir ...
Fiş almayana, kirayı elden ödeyene ceza!
Vergi paketinde yeni ayrıntılar belli oldu. Pakete göre hizmet işletmelerinde ...
 
Çalışan annelere yeni teşvik paketi!
Hükümet, azalan doğum oranlarının ardından harekete geçti. Annelere destek ...
Egeli ihracatçılar, ABD ve Kanada yolcusu
Türkiye 2024 yılında 265 milyar dolar ihracat hedefliyor. Türk ihracatçıları, ...
Şanghay’dan İzmir’e ticaret köprüsü
Şanghay Uluslararası Ticaretin Teşviki Konseyi Başkan Yardımcısı Yang ...
 
Türkiye'nin yer altında 5 bin ton altını var
Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Yılmaz, Türkiye'de yapılmış bir modelleme ...
Pazartesi'den itibaren ATM’lerde yeni dönem
Bayram sonrası birçok özel banka, günlük para çekme limitlerini artırmaya ...
Bayramda Dolar/TL kuru sürprizi!
Dolar/TL bayramda rekor kırdı, 32.86 seviyesine ulaştı. Kamu bankalarının ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva