HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2011 Salı - 13:26

Vural: Bozacının şahidi şıracı

YGS sınav kitapçıklarında şifreleme yapıldığı iddialarını değerlendiren MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “Sayın Cumhurbaşkanı ‘ben tatmin oldum’ diyor, Cemil Çiçek’te Cumhurbaşkanı tatmin olduysa ‘ben de tatmin oldum’ diyor. Şıracının şahidi bozacı…” dedi.

Vural: Bozacının şahidi şıracı

Fırat SOYLU/EGEDESONSÖZ - MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, YGS kitapçıklarındaki şifreleme iddialarını meclise taşıma kararı aldıklarını açıkladı. İzmir’de partisinin milletvekili aday adaylarının tanıtıldığı toplantıya katılan Vural, şifre iddiaları ile ilgili bugün Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi vereceklerini söyledi. Olayı ‘rezalet’ olarak niteleyen Vural, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in açıklamalarını ‘tatmin edici’ bulduklarını açıklayan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’i de eleştirdi. Vural, “Sayın Cumhurbaşkanı ‘ben tatmin oldum’ diyor, Cemil Çiçek’te Cumhurbaşkanı tatmin olduysa ‘ben de tatmin oldum’ diyor. Şıracının şahidi bozacı… Cumhurbaşkanı bir taraftan Kayseri Belediye Başkanı’na kefil oluyorsun, bir taraftan buna tatmin oldum diyorsun. İşin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol anlayışı içerisindeler. Bugün geldiğimiz noktada maalesef bu sınava şaibe karışmıştır. Bir parmak çocuklarımızın gençlerimizin geleceği ile oynamıştır. Birde zeytinyağı gibi üste çıkmak istiyorlar. Bu bir rezalettir. Yeni yeni şifreler ortaya çıkmaktadır. Yazıktır günahtır” dedi.

GÜVENLİ SEÇİM YAPMAK İMKANSIZ
Benzer iddiaların geçmiş dönemde KPSS sınavında da yaşandığına dikkat çeken Vural, “KPSS oldu yapanın yanında kar kaldı. Atanamayan öğretmenlerin durumu ne oldu? Polis meslek yüksek okulu sınavlarında ne oldu? Devletin gücünü eline alanlar milletin geleceğini düşünmüyor, kendi yandaşlarını düşünüyor. MHP olarak bu konunun peşinde olacağız. Herkesin geleceği bir parmak tarafından yok ediliyor. Bunun hesabını soracağız. Türkiye’de güvenli bir seçim yapmak imkansız hale geldi. Kamu ihale kanunu değiştiriliyor, kendi yandaşları için. Sınavlarda sorular değiştiriliyor, mülakatlarda yandaşlar için farklı sorular hazırlanıyor. Bu ne rezalettir. Artır buna dur demek vakti gelmiştir ve dur deme yeri sandıktır” diye konuştu.

SES VER TÜRKİYE
Sınav kitapçıklarında yaşanan şifreleme iddialarına bilim dünyasından tepki gelmemesini de değerlendiren Vural, bazı güçlerin toplumun önde gelen isimlerin susturma çabası içinde olduğunu savundu. Vural, “Kimin sesi çıkıyor. Yeter artık canım. Kalksınlar konuşsunlar. Bir rektör ataması, dekan ataması için Cumhurbaşkanı’nı beklemek yakışır mı? Bir bilim ahlakı olması lazım. Biz çocuklarımızı bunlara teslim ediyoruz. Doğruları öğretsinler diye. Bir yanlış varsa doğruları neden söyleyemiyorlar? Makam, mevki için milletin geleceğini satan, geleceğini karartan zihniyete karşı insan haysiyetine sahip çıkmak gerekiyor. Başta da akademisyenler, bilim insanları, neden susuyorsunuz? Her tarafta susturulmaya çalışılıyor, öğrenci susturuluyor, bilim adamı susturuluyor, medya susturuluyor, sivil toplum kuruluşları suskun… Sessiz bir Türkiye yaratılıyor.  Bu yüzden biz, Ses Ver Türkiye diyoruz” dedi.

OKUMAYA GEREK KALMADI
Şifreleme olayının arkasındaki gizli güçlerin ortaya çıkarılması için mücadele edeceklerinin altını da çizen Vural şöyle konuştu; “MHP olarak yapılan bu sınavda şifre olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra okumaya da gerek yok, dershanelere de gerek yok kriptoloji uzmanları yapsınlar çıkarsınlar. Bunun arkasındaki gizli güçler kim, bir cumhurbaşkanı bir hükümetin görevimi bunları savunmak. Savcı soruşturma açıyor, siz çıkıp biz tatmin olduk diyorsunuz. Siz o zaman yargıya da müdahil oluyorsunuz. Gençlerimizin geleceğini karartan bu zihniyetle savaşmak birinci görevimiz olarak görüyorum.”

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
Basın mensuplarının son günlerin ana gündem maddeleri arasında yer alan ‘Başkanlık sistemine geçiş ile ilgili sorularını da yanıtlayan Vural, “Sayın Başbakan’ın ihtirası ve aklı Türkiye’nin gerçeklerinin önüne geçmiştir. Mübarekleşmek istiyor, bizde diyoruz ki Türkiye Mübarekleşmeyecek. Baskıya korkuya son, artık yeter diyoruz. Bu baskıcı yönetimin artık daha fazla Türkiye’yi yönetmesine hayır diyoruz. O bakımdan Sayın Başbakan artık Başbakanlık gideceği için kendisine mevki arayışı içersinde. Türkiye’nin yapısıyla uğraşmamalıdır. Kendisine tavsiye ediyorum. Bugün başkanlık sistemi adı altında da yapılan tartışmalar Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi ile ilgili bir projenin bir parçasıdır” diye konuştu. 13 Haziran sabahı Türkiye’nin AK Parti iktidarından kurtulacağını da dile getiren Vural, “13 Haziran sabahı AK Parti iktidarı olmayacak. Yoksulluğa, yolsuzluğa, Habur’a kimin dur diyeceğine halkımız karar verecek. 13 Haziran sabahını görüyor Sayın Başbakan, ona diyorum ki, ‘Korkunun ecele faydası yok”. Ben milletin iktidar olacağını düşünüyorum. MHP olarak hanımlar ve gençler bizi iktidara taşıyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burak Oğuz: Yakında tarlalar boş kalacak
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz doğduğu topraklarda ...
Başbakan Erdoğan’dan ‘ulan’ yanıtı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında kürsüye çıktı ...
Emekli astsubaylar Leman Yenice dedi
CHP İzmir 2. Bölge aday adayı Leman Yenice TEMAD İzmir İl Başkanlığı’nı ...
 
Vekil olmak 50 bin TL'den başlıyor!
Adayların sosyal medya çalışmaları için aylık ortalama 5 bin, imaj danışmanlığı ...
Sezer'den gençlerle miting gibi toplantı
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezer, gençlerin yoğun ...
Çakmak: Çağdaş İzmir için çalışacağım
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İkinci Bölge Milletvekili aday adayı ...
 
CHP ön seçiminden kadınlar çıktı
CHP'nin Ege illerinde yaptığı ön seçimlerde, kadın adaylar Uşak'ta birinci, ...
Akay'dan kadın kollarına tam destek
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak’ın başkanlığında yapılan ...
Gül ‘başkanlık’ sistemine mesafeli
“Şahsi olarak başkanlık sistemine mesafeliyim” diyen Gül, Türkiye'nin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva