HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2015 Çarşamba - 12:44

Ve Serter yeniden aday: Hepsini çağırdı, 7 başkan geldi!

CHP İl Başkanı tüm ilçe belediye ve ilçe başkanlarına yazılı davet gönderdiği toplantıyla 20 Aralık’ta yapılacak kongre için adaylığını açıkladı. Serter’in toplantısına Dikili Belediye Başkanı ile 6 ilçe başkanı katıldı.

Ve Serter yeniden aday: Hepsini çağırdı, 7 başkan geldi!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir’de ilçe kongrelerinin ardından gözler 20 Aralık’ta yapılacak il kongresinde çevrildi.

Hasan Nebi’nin ardından ikinci resmi adaylık açıklaması 9 Ocak’ta MYK tarafından atandıktan sonra görevi yürüten ve bu kez kongreyle seçilmek isteyen İl Başkanı Bedri Serter’den geldi.

Başkan Serter’in yazılı davetle tüm ilçe ve ilçe belediye başkanlarını davet ettiği toplantı İl Başkanlığı’nda yapıldı. Serter’in adaylık açıklamasına belediye başkanlarından sadece Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun katılım gösterirken, 6 da ilçe başkanı katıldı.



Toplantıda Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un yanı sıra Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, Bergama İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya, il yöneticileri Osman Peri, Bahattin Özdemir, Savaşa Akıncı, Şirin Akgül, Ali Karabay, Banu Özdemir, Metin Atmaca, Niyazi Arslan, Milletvekili Adayı Ali Kemal Elitaş, Nurgül Uçar Aktuğ ve Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Mustafa Özuslu katıldı. Serter’e eşi Huriye Serter ve oğlu Yağız Serter de eşlik etti.
 
GELEBİLECEĞİNİZ EN İYİ MAKAMLAR CHP MAKAMLARIDIR
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı görevine 9 Ocak’ta MYK tarafından atana Bedri Serter, seçimle iş başına gelmek için adaylığını açıkladı.
 
Göreve atandığında duyduğu heyecanı ve gururu bugünde duyduğunu söyleyen Serter, “Türkiye’de gelebileceğiniz en önemli ve en değerli makamlar, Atatürk’ün kurduğu, bölücülere, faşistlere, karanlıktan beslenen diktatör bozuntularına hadlerini bildirmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin sağladığı makamlardır. Çünkü CHP, cumhuriyeti korumaya, milletinin haklarını savunmaya, her türlü cehaletle savaşmaya yemin etmişlerin partisidir.  Çünkü CHP, Yandaş olmak için eğilip bükülenlerin değil, Yoldaş olmak için canlarını ortaya koyanların partisidir. Çünkü CHP, Haram yiyenlerin, tüyü bitmemiş yetimlerin haklarını ayakkabı kutularına dolduranların değil, bir dilim ekmeğini, bir yudum suyunu paylaşanların partisidir” dedi.
 


ÖRGÜTÜM BENİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI!
Göreve geldikten sonra üç seçim atlattığını söyleyen Serter, İzmir örgütünün gece gündüz demeden canla başla çalıştığını söyledi. Yapılan seçimlerde de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olduğu İzmir’de oylarını artırdıklarını söyleyen Serter, bu sonucun örgütün nasıl çalıştığının göstergesi olduğunu dile getirdi. Serter, “7 Haziranda 12 olan vekil sayımızı 1 Kasım seçimlerinde 14 vekile çıkartarak başarılarımızı taçlandırdık. İzmir’de yakalanan bu büyük başarı için başta İlçe Başkanlarım ve yönetimleri olmak üzere, desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na, ilçelerimizin belediye başkanlarına, kadınlarımıza, gençlerimize ve milletvekillerimiz ile  birlikte, tüm parti üyelerimize şahsım ve yönetimim adına çok teşekkür ediyorum. Tüm bu çalışmalarda hep beraber tecrübe ettik ki, kendi içimizde enerjimizi tükettiğimiz, birbirimizi yıpratmadığımız sürece yakalayamayacağımız başarı yoktur. İl Başkanlığım süresince en dikkat ettiğim konu, saygı ve sevgimizin varlığını pekiştirmek, örgütümüzün birlik ve beraberliğini kalıcı kılmaktı. Çünkü biliyordum ki, tek yumruk olduğumuz, birlik-beraberlik içinde olduğumuz sürece, yakalayamayacağımız başarı yoktur. Onun için hep tarafsız ve objektif olmaya özen gösterdim. Kapım herkese açık oldu. Benim için adamcılık, ekipçilik, şunculuk-bunculuk hiç olmadı, sizlere söz veriyorum bundan sonra da olmayacak. Ben gücümü örgütümden aldım, yaptığım her işte partimi yüceltmek için emek harcadım. Ne mutlu bana ki, çıktığım bu yolda hiç yalnız yürümedim. Örgütümüzün her kademesinden hep destek gördüm. Yaptığım işlerde, ürettiğimiz projelerde, İzmir il örgütümüz beni ve yönetimimi hiç yalnız bırakmadı” ifadelerini kullandı.
 
VAZGEÇMEYE NİYETİM YOK
Görev süresi boyunca, Partinin projelerini, Belediyelerin hizmetlerini ve AK Parti’nin gerçek yüzünü İzmirlilere anlattıklarını söyleyen Serter, “AK Parti tarafından her seçimde farklı vaatler verildiğini, her seçimde sözüm ona yeni kahraman isimlerin aday gösterildiğini gördük. Ama AK Parti tarafından 13 yıldır İzmir’e yapılan zulmün bittiğini göremedik. AK Parti İzmirliyi kandırabileceğini, birçok yerde kurduğu korku imparatorluğunu İzmir’de de kurabileceğini zannetti. Ama ne partimiz, ne de İzmirliler bu tuzağa düşmedi. Her yerde AK Parti’nin maskesini düşürmeyi başardık. Bundan sonrada mevkiim, makamım ne olursa olsun, bu yoldan dönmeye, iktidar mücadelesinden vazgeçmeye hiç niyetim yok” dedi.
 
KENDİMİ ÖRGÜTE EMANET EDİYORUM
11 ay önce çıktığı yolda yeni bir başlangıç yapmak istediğini söyleyen Serter, “Kendimden çok sizlere güvendiğim için, Sizlere hiç yalan söylemeyen bir kardeşiniz, yoldaşınız olduğum için karşınızdayım. Bu partinin gücüne ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na inandığım, Atatürk’e ve Cumhuriyete kalpten bağlı olduğum için karşınızdayım. Örgütümle el ele 2019 seçimlerinde de, iktidar ateşini İzmir’den yakarak, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak için adayım. CHP’yi iktidar yapanlardan olmak için, İzmir’de Büyükşehirle birlikte, 30 Belediyede CHP’nin bayrağını dikmek için, İşçinin, emeğin sömürülmediği bir düzen için, tüm partililerimin haklarını korumak için, İzmir’in hak ettiği hizmetleri alması için, kadınlarımızın ve gençlerimizin önlerinin açılması için, emeklimizin ve esnafımızın rahat geçinebilmesi için, birliğimiz ve beraberliğimizin devamı için, gazetecilerin fikirleri nedeniyle tutuklanmamaları için, saltanat düşkünü, havuz partisi AK Parti'nin iktidarına son vermek için, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza etmek için, 20 Aralık 2015 Pazar günü yapılacak olan İzmir İl Kongresi’nde dik duran, sözüpek, sadece örgütün emrindeki adam olarak CHP İzmir İl Başkanlığına adaylığımı, büyük bir gururla açıklıyor, kendimi örgütüme emanet ediyorum” diye konuştu.
 
O SORUYA NE YANIT VERDİ?
Adaylık sonrası yol haritasını anlatan Serter, yeni seçilen ilçe başkanlarına ziyaretlerde bulunarak il delegeleriyle kucaklaşacağını dile getirdi. Geçen hafta Cuma günü Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama için izin aldığını söyleyen Serter, kendisini il kongresine davet ettiğini söyledi. Yazılı olarak belediye başkanlarını adaylık açıklamasına davet eden Serter, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’dan başka hiçbir belediye başkanının katılmamasına ise, “Belediye başkanlarının hepsi birer neferdir. İlçe seçimlerinde oy kullanmaya hakları olduğu gibi, tarafsız olma hakları da vardır. Her şeyin sınırı olduğu gibi bu zamanda da sınırlarını korudukları için kendilerine teşekkür ediyorum” diye cevap verdi.

 
CHP'li Çıray: Mültecileri at pazarlığının konusu yapmayın!
 
Acılı aile Minik Özgür için yardım bekliyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cengiz cangüder 10 Aralık 2015 Perşembe 09:28

siyaset bu ama ben yine BEDRİ BEY le devam edileceğini tahmin ediyorum..bir kaç neden bunu böyle olmasını gerektiriyor ...

Yorumu oyla      13      7  
DELEGE 10 Aralık 2015 Perşembe 00:55

İnsanlar da ülkelere benziyor; Sınırları var, Yüzölçümleri, Yasaları var… Bayrakları, ilkeleri… Kimi dağlık bir arazidir. Kimi kıraç, Kimi bereketli, Kimi dardır… Kimi engin gözalabildiğince, Kiminin sınırlarından sıkı pasaport denetimiyle girilebilir. Elini kolunu sallayarak girersin kiminden içeri… Sonuçta ne küçümse insanları, Ne de önemse gereğinden çok… Ama anlamaya çalış; Nedir ve ne kadar genişleyebilir yüzölçümleri…

Yorumu oyla      12      5  
O.T 9 Aralık 2015 Çarşamba 19:53

Siyasi parti bir nevi okuldur. Devamlılık esastır bu okulda. Okul bitirme süresi kişinin becerisi, yeteneğine göre uzar yada kısalır. Dışardan bitirme veya torpilli diploma ise mührü elinde tutan parti kamuoyunca pek onay görmez. İstisnalar olmaz mı, olur tabi. Onlarında diplomaları (siyasi önderlikleri) sabun köpüğü gibidir. Suyu görünce akar gider köpük,tüm kir pasıyla...

Yorumu oyla      14      5  
Kazım EMİR 9 Aralık 2015 Çarşamba 17:39

başkan kendini yorma yarışmak güzel ama sonucuna üzülme

Yorumu oyla      20      6  
Selim sezgin 9 Aralık 2015 Çarşamba 16:41

Bir daha il yöneticisi olamayacak arkadaşların hepsi orada...

Yorumu oyla      19      6  
Nasıl yani ? 9 Aralık 2015 Çarşamba 14:27

Örgütüm beni hiç yalnız bırakmadı demişsiniz ama 6 ilçe başkanı gelmiş ?

Yorumu oyla      24      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çıray: Mültecileri at pazarlığının konusu yapmayın!
CHP İzmir milletvekili Dr. Aytun Çıray, Türk dış politikasının her açıdan ...
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na hendek çağrısı!
Demirtaş, Güneydoğu'da açılan hendekler ve yaşanan çatışmalar konusunda ...
Yıldırım’dan ‘füzeli Rus asker’ mesajı!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali ...
 
MHP İzmir’in istifacıları imzaları verdi!
1 Kasım seçimlerindeki başarısızlık sonrası MHP il yönetim kurulundan ...
AK Partili Kaya ‘Torbalı’yı Bakan Albayrak’ya götürdü!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Torbalılı esnaflarla birlikte ...
Konak CHP Grubu’ndaki krizde flaş gelişme: Görevinin başında!
Mecliste flaş bir çıkışa imza atarak istifa kararı alan Hukuk Komisyonu ...
 
Cumhurbaşkanlığı’ndan Osmanlı Ocakları uyarısı!
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 12 Kasım'da Başbakanlık'a bir yazı ...
AK Partili Meclis üyelerinden Ankara çıkarması
AK Parti Büyükşehir Meclis Üyeleri Ankara çıkarması yaptı. Meclis Üyeleri ...
HDP'li Yüksekdağ'dan Kurşunlu Camii iddiası
HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'daki Kurşunlu Camisi'nin havadan bombalandığını söyledi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva