HABERLER>GÜNCEL
18 Ağustos 2024 Pazar - 08:16

Vali Elban'dan yangın raporu: Alevler nerelerde devam ediyor?

İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında makilik alanda çıkan yangın nedeniyle bölgedeki bir sitenin tahliye edildiğini söyledi. Vali Elban ayrıca İzmir'de devam eden yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Elban, "Akşam üzeri 17.30 gibi Menderes ilçemizde bir yangın başladı ve o devam ediyor. Tire ve Bayındır'daki yangınlar tamamen kontrol altına alındı. Ancak buradaki, Menderes'teki ve Yamanlar'daki henüz aktif durumunu koruyor. Ancak Yamanlar'daki yangının enerjisi düşürüldü. İnşallah kısa sürede iyi haberler vereceğiz" dedi.

Vali Elban dan yangın raporu: Alevler nerelerde devam ediyor?

İzmir'in Karşıyaka ve Menderes ilçelerinde orman ve Urla ilçesindeki makilik yangınına ekipleri havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Karşıyaka'daki yangın 4'üncü, Menderes ve Urla'daki yangında ise 2'nci güne girildi.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda 15 Ağustos'ta saat 21.00 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın de etkisiyle yayıldı. Yangında yerleşim yerleri de etkilendi. Yangında 17 ev yandı. 105 ev boşaltıldı. 44 iş yeri de tahliye edildi. 3 mahallenin de boşaltılmasına neden olan yangın, yaklaşık 1600 hektarlık alanda etkili oldu. Karşıyaka'da başlayan ve Bayraklı ile Çiğli ilçesindeki ormanlık alanlara da yayılan yangında, kentin birçok noktası duman altında kaldı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken, söndürülen alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor. Yangına karadan müdahale sürerken, gece görüşlü bir helikopter de gece boyunca müdahaleye devam etti. Yangında 4'üncü güne girilirken, günün ilk ışıklarıyla hava unsurları da tekrar çalışmaya başladı. Alevlere, 2 uçak, 7 helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale sürüyor.

MENDERES'TEKİ YANGIN 2'NCİ GÜNÜNDE
Menderes ilçesi, Şaşal Mahallesi yakınlarındaki orman yangını, dün saat 16.30 sıralarında başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 uçak, 5 helikopter, 18 arazöz, 7 su ikmal, 1 dozer, 1 yer ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi 16.55'te yapıldı. Alevlere müdahale gece boyunca da devam etti. Yangında, 2'nci güne girilirken, 5 uçak, 8 helikopter ve çok sayıda arazöz ile alevlere müdahale sürüyor.

URLA'DAKİ MAKİLİK YANGINI
Urla ilçesinde makilik ve kırsal alanda yangın çıktı. İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ediyor.

Yangın, saat 19.30 sıralarında Urla ilçesi Balıklıova Mahallesi'nde bulunan bir sitenin arkasında kalan bölgede, dün saat 19.30'da makilikte başlayan yangına 4 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 1 yer ekibi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında 2'nci güne girilirken alevlere müdahale sürüyor.

VALİ ELBAN'DAN YANGIN RAPORU
Bölgede devam eden söndürme çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi alan Elban, AA muhabirine, yangına bölgedeki kopan bir elektrik hattından çıkan kıvılcımların neden olduğunu bildirdi.

Bölgenin ağırlıklı makilik alan olduğunu belirten Elban, "Yangın, havanın çok sıcak ve kurak olması artı şiddetli rüzgar neticesiyle çok hızlı yayılım gösterdi" dedi.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, jandarma, polis ve diğer kurum ekiplerinin müdahale etmek için sahada olduğunu anlatan Elban, şöyle devam etti:

"Ekipler hızlı müdahale etmesine rağmen belli oranda yangın maalesef yayıldı. Bölgede 440 konuttan oluşan bir yazlık site var, bu site dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmiyor. Bu siteye de ulaşmaması ve can, mal kaybı olmaması için tüm ekiplerimiz yoğun bir şekilde oraya yangının ulaşmaması için çalışıyor. Vatandaşlarımızın da bir riske girmeden oradan ayrılması için uyarıda bulunduğumuzda, vatandaşlarımın büyük çoğunluğu uyarımızı dikkate alarak evlerini terk ettiler. Fakat 34 vatandaşımız son ana kadar ayrılmama konusunda direnç gösterince onları da kara yoluyla risk oluşturduğu için sahil güvenlik ekiplerimizin teknesiyle deniz yoluyla tahliye ettik."

Elban, yangının hem site hem de bölgedeki yerleşim yerleri açısından bir risk oluşturmadığını söyledi.

Karşıyaka Yamanlar'daki yangına müdahalenin sürdüğünü anlatan Elban, "Akşam üzeri 17.30 gibi Menderes ilçemizde bir yangın başladı ve o devam ediyor. Tire ve Bayındır'daki yangınlar tamamen kontrol altına alındı. Ancak buradaki, Menderes'teki ve Yamanlar'daki henüz aktif durumunu koruyor. Ancak Yamanlar'daki yangının enerjisi düşürüldü. İnşallah kısa sürede iyi haberler vereceğiz." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TUGAY'DAN AÇIKLAMA: URLA'DAKİ YANGIN SİTELERE ULAŞMADAN ÖNLENDİ
İzmir'deki yangınlara ilişkin son değerlendirmeleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Urla'da devam eden yangınların bölgede bulunan İltur Sitesi'ne ulaşmadan müdahale edildiğini belirtti. Başkan Tugay, yaptığı açıklamada, "Urla ilçemizde akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle çok hızlı bir şekilde yayılan Balıklıova İltur sitesi yangını siteye ulaşmadan müdahale edilerek önlenmiştir. İlgili kurumlar ve belediyemizin tüm birimleri ile sahada söndürme çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Kentimizin farklı ilçelerinde çıkan yangınları söndürmeye çalışan ateş savaşçılarına bir kez daha teşekkür ediyorum, minnettarız" ifadelerini kullandı. (AA - DHA - Haber Merkezi)

 
Mehmet KARABEL yazdı... Nazım Hikmet'i sever miydi?
 
Güney Afrika'da 68 milyon kişi kıtlık tehlikesi altında
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 18 Ağustos 2024 Pazar 11:17

Yamanlardaki yangını sözde piknik yapan üç kadının çıkarttığı söyleniyor, peki daha sonra Evka-6'nın arkasındaki tepelerde çıkan yangını kim veya kimler çıkarttı? Dağda nasıl izin verildiği, göz yumulduğu belli olamayan bazı sığır ahırları var, bunlara kamyonetlerle yem su götürenler var, yine dağda Güzeltepe'den gelip atla dolaşanlar var. Bunlar takibe alındı mı? Evka-5 arkasındaki dolmuş baş durağındakilerin ve tepedeki telsiz röle istasyonu görevlilerinin bu konuda görüşleri alındı mı? Belki onlar bir şeyler görmüş olabilir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Nazım Hikmet'i sever miydi?
Mehmet KARABEL yazdı... Nazım Hikmet'i sever miydi?
Kuzenler arasında miras kavgası: 2 ölü
Balıkesir'in Susurluk ilçesinde miras sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmanın ...
İZSU duyurdu: Yangın sonrası 3 ilçede 8 saatlik kesinti!
İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen yangında zorunlu elektrik kesintisi ...
 
Kadını oğlunun gözünün önünde öldürüp, intihar etti!
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde İbrahim Ağzıkırık (50), birlikte yaşadığı ...
Bakan Yerlikaya duyurdu: İzmir yangınlarına 7 gözaltı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'deki orman yangınlarıyla ilgili 7 ...
Basur olduğunu zannetti: Gazlı bez çıktı!
Ankara'da karıştığı bir kavgada bıçaklanarak hastaneye kaldırılan Yunus ...
 
Azerbaycan'dan İzmir'e yardım eli
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
Vali Elban'dan açıklama: Menderes yangını canımızı sıktı!
İzmir Valisi Süleyman Elban, Menderes ilçesinin Şaşal Mahallesi yakınlarında ...
Orman yangınlarıyla ilgili 7 kişi gözaltında
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15-17 Ağustos arasındaki 19 orman yangınıyla ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (3) Umudun adı var
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ah acımasız hayat!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva