HABERLER>EKONOMİ
30 Haziran 2011 Perşembe - 10:31

Üretimden sofranıza kadar takip edin

Ege İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğündeki proje kapsamında, hem de tüketiciler ve ithalatçılar aldıkları ürünleri çiftçisine kadar takip etme imkanı bulunabilecek.

Üretimden sofranıza kadar takip edin

İZMİR - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinatörlüğünde, İzmir Tarım İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi ve İzmir Ziraat Odası ortaklığı ile İzmir Kalkınma Ajansı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “İyi Tarım Yüksek Bilgi ve Teknoloji” projesinin 12 ay süren faaliyetleri tamamlandı.
 
İyi Tarım Yüksek Bilgi ve Teknoloji Projesi kapsamında tamamlanan faaliyetler hakkında bilgilendirme yapan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu “Proje kapsamında hazırlanan “İnternet Tabanlı Gıda İzlenebilirliği Sistemi” çiftçi ve işletme modülleri ile entegre olan, Türkiye’de ilk defa tam izlenebilirliğin sağlanmasına yönelik geliştirdiğimiz bir sistemdir. Bu sistem ile amacımız çiftçiler, tarım danışmanları, paketleme tesisleri ve ihracatçı firmalarımız için tarımsal ürünlerin izlenebilirliğini kolaylaştırmaktır” şeklinde konuştu. Türkmenoğlu konuşmasının devamında tarladan sofraya gıda izlenebilirliğinin gün geçtikçe önem kazandığını vurgulayarak, oluşturulan sistemin çiftçi ve tarımsal işletmeler tarafından kullanılması ile gıda ürünleri ihracatının kalite altyapısının ve rekabet gücünün geliştirilmesi konusunda önemli katkı sağlayacağını belirtti. Türkmenoğlu, “Ege İhracatçı Birlikleri olarak gıda güvenliği için yaptığımız inovasyon ile hem çiftçi ve işletmeler ürünlerini internet üzerinden izleyebilecekler hem de tüketiciler ve ithalatçılar aldıkları ürünleri çiftçisine kadar takip etme imkanı bulabileceklerdir” şeklinde konuştu.
 
Türkmenoğlu, konuşmasının devamında “izlenebilirlik altyapısını kendi bünyelerinde kurmak isteyen tarımsal işletmeler ve tarımsal ürün ihracatçılarına teknik destek sağlamak üzere 57 ziraat mühendisine yönelik eğitim düzenlediklerini” belirtti. Ayrıca Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan “İyi Tarım Araştırma ve Uygulama Merkezi” altyapısı ile işletmelerin tam izlenebilirlik sistemini kurabilmelerine yönelik pratik eğitimler düzenlenebileceği gibi firmalara iyi uygulama örneklerinin de aktarılabileceğini kaydetti.
 
Türkmenoğlu, “İnternet Tabanlı Gıda İzlenebilirliği Sistemi Tanıtımı’nı, İyi Tarım Yüksek Bilgi ve Teknoloji Projesi kapanış toplantısı ile birlikte 1 Temmuz 2011 Cuma günü saat 16:00’da Ege İhracatçı Birlikleri 7. Kat Konferans Salonunda gerçekleştirileceğini belirtti. Toplantıda tüm ihracatçılarımızı, üreticileri, üretici derneklerimizi, araştırmacıları ve perakendecileri başta olmak üzere proje’nin ve sistemin kendisine fayda sağlayacağını düşünen herkesi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyümede dünya rekoru
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2011 yılı 1. Çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla sonuçlarını açıkladı.
Kredi kartına aylık limit geliyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ekonomideki ısınmaya ...
Yorgancılardan ithalat kısıtlaması önerisi
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ihracatı teşvik eden ve ithalatı kısıtlayan ...
 
EXPO yasa taslağı Başbakanlık’ta
İzmir Ticaret Odası (İTO) Haziran ayı toplantısı bugün gerçekleştirildi. ...
Merkez’den dolara ‘ihale’ müdahalesi
Merkez Bankası, dolarda son dönemde görülen yükselişe müdahale ederek ...
Memura enflasyon zammı mı geliyor?
Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin gözü, ek zam için ...
 
İşte IMF'in yeni başkanı
ABD, Rusya ve Çin gibi ülkelerin desteğini alan Fransa Maliye Bakanı Christine ...
Ziraat Odaları Başkanı kararı savundu
İzmir şubesini Konak'tan Selçuk ilçesine taşıması eleştirilere neden olan ...
Çeşmeli otelcilerin termal isyanı
2007 yılında çıkan fakat sadece termal sağlık hizmeti veren Balçova Termal ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva