HABERLER>EKONOMİ
29 Haziran 2011 Çarşamba - 18:58

EXPO yasa taslağı Başbakanlık’ta

İzmir Ticaret Odası (İTO) Haziran ayı toplantısı bugün gerçekleştirildi. Demirtaş EXPO için hazırlanan yasa taslağının Başbakanlığa gönderildiğini söyledi.

EXPO yasa taslağı Başbakanlık’ta

Soner Çağlar/Egedesonsöz - İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, EXPO 2020 adaylığı konusunda ve kruvaziyer turizminde İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça’nın geçtiğimiz günlerde İTO’yu eleştiren sözlerine yönelik açıklamalar yaptı.
 
Faherettin Dokak'ın Herşey EXPO İzmir için.....yazısı için tıklayın

Ekrem Demirtaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın EXPO 2020 adaylığı sürecini yürütecek EXPO Yürütme Kurulu ve görevleri ile ilgili Bakanlar Kurulu karar taslağının hazırlanarak Başbakanlığa gönderildiğini söylediğini açıkladı. Demirtaş, “Bakanlar Kurulu kurulunca kim olacak, kurullar ne olacak bunlar konusunda çalışılacak” dedi.
 
Kruvaziyer turizmine değinen Demirtaş, “Artık dünya kruvaziyerde İzmir’i konuşur hale geldi. Başarımızı ve İzmir’i. Odamızın kruvaziyer turizmini geliştirmek için yaptığı çabaların sonucunda, 22 Haziran 2011 itibari ile 95 sefer ile 177 bin yolcuyu şimdiden ağırladık. Bu yıl kentimizde kruvaziyerin altın yılı oluyor. 2004 yılında sadece 4 gemi çeşidimiz ve kentimize gelen bir firma vardı. Bu yıl ise 29 farklı gemi var. Dünya çapında 17 farklı kruvaziyer hattı şirketi İzmir’i tercih ediyor. Bu başarı herkesin dilinde” dedi.

İzmir Kuyumcular Odası tarafından İTO’nun eleştirildiğini hatırlatan Demirtaş, “Hiçbir şey yapmayanlar tarafından eleştirilmeyi İTO haketmiyor. Bu başarıya karşın zaman zaman esnafımızdan ise bazı eleştiriler geliyor. Kuyumcular Odası’nın kruvaziyer turistlere mal satamadıklarından ve bu nedenle İTO’yu eleştirmişler. Okuyunca da içimden, ‘Bekleyin Beyler, belki sizlere de yolunu şaşıran yolcular gelebilir!’ dedim” diye konuştu.

Kuyumculara seslenen Demirtaş, şöyle devam etti: “Bizim Oda olarak ne yaptığımıza bakın ve harekete geçin. Çünkü, turist getirmek bizden mal satmak sizden. Biz kentimizi, çarşılarımızı tanıtmak için 10 dilde her yıl 140 bini aşkın İzmir Guide bastırıp dağıtıyoruz. Sembolik bir ücretle gelin ilan verin dedik, ama ne yazık ki çok az talep oldu. Amacımız zaten ilanla para kazanmak değil, üyelerimizin kendisini tanıtmasına imkan yaratmak. Bakın Kuyumcular Odası’nın ilanı var mı? Oysa tam sayfa ilan bedeli 2 bin, yarım sayfa ilan bedeli 1000 TL. Bu fiyata 140 bin baskıya ilan veriliyor. Esnaf biraz çaba içine girmeli. Çıkın Liman’dan Kemeraltı’na kadar yürüyün. Kaç tane yabancı dil bilen elemanı, yabancı dilde etiketi olan mağaza, İngilizce menüsü olan kaç lokanta, işletme var? Biz yine de bu konuda da bir çalışma yapacağız. Yönetim Kurulu üyemiz Necmi Çalışkan, esnafın daha çok turistin alışveriş yapmasını sağlama noktasında neler yapabilir, bunu ortaya koyacağız. Bir çalışma grubu oluşturduk.
 
Son yaptırdığımız ankete göre 2008 yılında kişi başına 91 dolar olan harcama miktarı, 2010 yılında 113 dolara yükseldi. Bunu nasıl arttırabiliriz, esnafımıza nasıl bir eğitim verebiliriz üzerinde çalışma yapmaya başladık. Biz turistin daha fazla para harcaması için elimizden geleni yapacağız, ama üyemiz ve esnaf da işin ucundan tutmalı, üzerine düşeni yapmalı.”

İzmir milletvekillerini İTO’nun ev sahipliğinde biraya getirmek istediklerini belirten Demirtaş, “Birlik olalım, İzmir’e bereket gelsin” adlı bir toplantı düzenlemek istediklerini açıkladı.
 
Yeni Anayasa konusunda İzmir Ticaret Odası (İTO) olarak üyelerden görüş alarak önerileri hükümete göndereceklerini ifade eden Ekrem Demirtaş, Meclis’te görüşülerek karara vereceklerini belirtti. AK Parti’nin 35 İzmir 35 Projesine gönderme yapan Demirtaş, bu projelerden 21 adedinin İzmir’de daha önce gündeme getirilen projeler olduğunu söyledi.

Öte yandan AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için İTO Meclis üyeliğinden istifa eden Bilal Doğan, komitesinde yapılan seçimin ardından tekrar İTO Meclis üyesi oldu.
  
Meclis toplantısında görev süresi dolan Haroula Skolarikou’ya Türk-Yunan ilişkilerinin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için yapmış olduğu özverili çalışmalarından dolayı İTO Fahri Meclis üyeliği beratı verildi.Toplantıya Yunanistan İzmir Başkonsolosu Haroula Skolarikou, Almanya İzmir Başkonsolosu Stefan Schneider ve İngiltere İzmir Konsolosu William Buttigieg katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez’den dolara ‘ihale’ müdahalesi
Merkez Bankası, dolarda son dönemde görülen yükselişe müdahale ederek ...
Memura enflasyon zammı mı geliyor?
Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin gözü, ek zam için ...
İşte IMF'in yeni başkanı
ABD, Rusya ve Çin gibi ülkelerin desteğini alan Fransa Maliye Bakanı Christine ...
 
Ziraat Odaları Başkanı kararı savundu
İzmir şubesini Konak'tan Selçuk ilçesine taşıması eleştirilere neden olan ...
Çeşmeli otelcilerin termal isyanı
2007 yılında çıkan fakat sadece termal sağlık hizmeti veren Balçova Termal ...
'Neden bu programda İzmir yok?'
Kemo parti ile ülke gündemine gelen İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim ...
 
Kullanacağınız telefon dişinize yerleştirilebilir
Gelecekte mobil telefonlar yüzüğünüzde, dişinizde olabilir, belki vücudunuza, ...
İzmir’de 4 gemi bayramı
İzmir bugün 4 farklı gemi ile kente gelen 10 bin civarındaki turisti ağırlıyor.
'Sakız' projesi meyve vermeye başladı
İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva