HABERLER>GÜNCEL
26 Ekim 2011 Çarşamba - 10:58

Üç gün sonra gelen üç mucize

Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından aralıksız çalışan arama kurtarma ekipleri, Erciş'te 65 saat sonra 3 kişiyi enkaz altından sağ çıkardı. Sağ kurtarılanlardan 27 yaşındaki Gözde öğretmenin duran kalbi çalıştırıldı. Gözde Bahar Van'a sevkedildi.

Üç gün sonra gelen üç mucize

VAN - Erciş Seylan Caddesi Aydınlar Apartmanı’nın enkazında süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda 18 yaşındaki Eyüp Erdem’e ulaşıldı. Yapılan çalışmalar sonucu Erdem, 61 saat sonra enkaz altından çıkartıldı. Sahra hastanesine kaldırılan Erdem tedaviye alındı.
 
Deprem anından bu yana enkazın başından ayrılmayan baba Salih Erdem, oğlunun Erciş'te Makine bölümünde yüksek okul eğitimi gördüğünü, yaklaşık 1 ay önce yaşadıkları Muş'un Malazgirt ilçesinden Erciş'e geldiğini söyledi.
 
Salih Erdem, oğlunun arkadaşlarıyla beraber kiraladıkları bu evde yaşadığını anlattı.
 
Bu arada enkazdan çıkarılırken bilincinin açık olduğu görülen üniversite öğrencisi Eyüp Erdem'in, kurtarma çalışmaları sırasında bulunduğu yerden ekiplerle konuştuğu duyuldu.
 
65 SAAT SONRA GELEN MUCİZE
Erciş'te yaklaşık 65 saat sonra 25 yaşındaki Balıkesir Gönenli öğretmen Sediye Erdem’i enkazdan yaralı olarak kurtardı. Eşiyle birlikte Küplü Köyü ilköğretim okulunda görev yapan Sediye öğretmen, sahra hastanesinde Ahmet öğretmeni sordu. İki yıllık evli öğretmen çiftten Ahmet Erdem’i kurtarma çalışmaları süryor.

Pazar günü saat 13.41’de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depreme, Sediye öğretmen 2 yıllık eşi Ahmet Erdem ile birlikte Vanyolu Caddesi’ndeki 5 katlı Emre Apartmanı’nın 3’üncü katında yakalandı. Katları üst üste kağıt helva gibi çöken apartmanda kurtarma çalışmaları yapan Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Ekibi, bugün saat 05.45’de Sediye öğretmene ulaştı. Teknik cihazlarla yapılan müdahale sonucu çıkarılan 65 saat sonra enkazdan sağ çıkarılan Sediye öğretmen ambulansla stadyum yanında kurulan sahra hastanesine getirildi. Sediye öğretmen sedye üzerindeyken görevlilerden su istedi.
 
Babası Hidayet Acıhan, diğer kızı Sabriye ile hastaneye gelerek görevlilerden öğretmen kızının sağlığının iyi olduğu haberleri alınca büyük sevinç yaşadı. Hastanade görevli doktorlar tarafından müdahale edilen Sediye öğretmen ambulansla Van’a götürülürken, yanına gelen ablası Sabriye Acıhan’a eşi Ahmet’in öldüğünü sandığını söyledi. Eşi için üzüntü duyan Sediye öğretmeni ablası Sabriye Acıhan, "Eşin ölmedi, onu kurtarmak için ekipler çalışıyor" diye teselli etmeye çalıştı.

GÖZDE ÖĞRETMENİN DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI
Enkazdan 66 saat sonra ise bir başka mucize gerçekleşti. 27 yaşındaki İngilizce öğretmeni Gözde Bahar enkazdan sağ kurtarıldı ancak kalbi durdu. Sağlık görevlilerinin müdahalesiyle kalbi tekrar çalıştırılan öğretmen Van'a sevkedildi.
 
Depremden sonra ilçede arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, ilçe merkezinde çöken Altıntaş apartmanının enkazında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Burada yürütülen çalışmalar sonucunda, saat 08.00 sıralarında 27 yaşındaki Gözde Bahar'a ulaşıldı.
 
Ekipler uzun uğraşlar sonucu Gözde Bahar'ı enkaz altından çıkarmayı başardı.
 
Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Gözde Bahar, ilçe spor salonunda kurulan Sahra Hastanesine kaldırıldı. Solunum sıkıntısı çeken ve kalbi yolda duran Gözde Bahar, Sahra Hastanesinde yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. Gözde Bahar, daha sonra ambulans helikopterle Van Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildi.
 
5 Eylülde İngilizce öğretmeni olarak ilçede göreve başladığı öğrenilen Gözde Bahar'ın, daha önce Doğubayazıt da sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptığı kısa süre önce de kadrolu öğretmen olarak Erciş'e atandığı öğrenildi.
 
Kızının enkaz altından çıkarılışını gözyaşları içinde izleyen anne Şüküfe Çamoğlu, kızının bir arkadaşıyla çöken binada yaşadığını, arkadaşının deprem sırasında evde olmadığını anlattı.
 
Gözde Bahar'ı hastanede yalnız bırakmayan nişanlısı Hasan Gürcan da, 10 Temmuzda nişanlandıklarını söyledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van'da çadırlarla ilgili şok iddia!
Deprem bölgesindeki en büyük sıkıntı çadır. Depremzedeler bölgeye yardım ...
'Kurtarmak için kasatura ile kolu kestik'
Van'da zamana karşı yarışan ekipleri zaman zaman sıradışı kurtarma hikayelerine ...
Belçika ve Finlandiyalı öğrenciler İÜ’yü ziyaret etti
AB Comenius projesi “Food for Thought” kapsamında İzmir Özel Fatih Koleji’ne ...
 
Van'da ölü sayısı giderek artıyor
Başbakanlık dün akşam itibarıyla depremde hayatlarını kaybeden vatandaşların ...
Yıkılan binaları ölü mühendis denetlemiş
19 ilde deprem denetimi konusunda ihmali olan 300 yapı denetim şirketi ...
Erdoğan'dan '1400 PKK'lı öldürüldü' açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik ...
 
Van Cezaevi'nde isyan çıktı
VAN’da bu akşam saat 17.55’te meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.4 ...
Ziraat mühendisine uyuşturucu tutuklaması
Torbalı’da, uyuşturucu satmak için kiraladığı belirtilen evde 30 kilogram ...
Başbakan'dan Sevcan öğretmenin ataması için talimat
Geçen Eylül ayında Hakkari’de öldürülen işletme teknisyeni Engin Yıldırım'ın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva